本页主题: 恶魔列车609!爆笑实录! 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

sinawikey
级别: 普通人

多谢发贴的人[33]

恶魔列车609!爆笑实录!

今日,坐609准备去翠湾上班,经过桃园新村时,上来一对年轻男女。应该是类似男女朋友之类的东西吧。以下是本人偷听的爆笑对话!

(南乡里站)

女:哇,珠海市区D房好旧啊,你睇,全部都残晒!我地屋企度新过呢度多多声啦!

男:-_-! 呢D都系90年以前嘅房!(肯定旧啦!死婆,用下你个死人脑啦!)

(柠溪站)

男:呃(打佐个咯)

女:你想呕啊?有无胶袋啊?

男:。。。。。

女:算啦,等你呕完之后先帮你抹。

男:%……%*&)(&*)(你有无再蠢D啊,我呃咗啖气者!而且呕吐袋就在你旁边0.5米!你未坐过大巴啊????)

(前山桥)

女:哇你睇前面!D楼好高啊!!!(极度兴奋状态)

男:。。。。。。。。

女:上次我去夏湾朋友家玩,距住好高咖!18楼啊,上面还有20楼。。。仲有24楼啊!!!

(18楼上面系20楼之后就24楼。。中间嗰几层莫非系凌空?)

男:。。。。。。

(华发新城)

女:D新屋好靓啊,不如我地买新屋咯!

男:新屋贵啊。。(很不耐烦)

女:唔系啊,屋企附近D屋都唔贵!

男:厄。。。屋企附近D屋唔好,又细,得50几方,都无人买。

女:哦哦。。咁D楼就只可以买来炒咯!(无人买嘅楼,你买来炒?你以为炒送啊?)

(劲爆之举)

女:咁啊!咁我地不如买呢度咯!(距。。。。。用手指住华发新城第四期!PS:每平方3-5万)

男:#@$#$@@#%$#%#$%$#^(你,吃蒙咗啊?)

男:新屋贵啊。。

女:唔系啊。。屋企附近D屋好平啊!

男:呢度D贵。。

女:应该差不多吧!都系新屋。(我都无语了!)

女:呢度咁靓,贵少少无所谓啦!

男:直接吐血。。。(你系米癫咖,我有钱买呢度,我就唔使同你坐大巴啦~~!)

经过本人静心判断,呢个女人只有两个出处,第一:珠海隐形富豪私生女。第二:青山出来嘅!
顶端 Posted: 2010-11-10 13:10 | [楼 主]
waterboy584
淼淼大人
级别: 高人

多谢发贴的人[168]

几无脑下
顶端 Posted: 2010-11-10 20:52 | 1 楼
shred
级别: 高人

多谢发贴的人[39]

买啰   李刚亲戚
没有快播照样嗨【m5nn.com】日韩欧美国产自.拍无马爽片,让你撸不停
顶端 Posted: 2010-11-10 22:08 | 2 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

祖國d樓炒高左
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2010-11-11 00:00 | 3 楼
fishscott
级别: 新人

多谢发贴的人[15]

楼主系珠海人??好似仲系西区个边噢~~~?
顶端 Posted: 2010-11-21 12:56 | 4 楼
frankshx
炼金术师

多谢发贴的人[3071]

又会有D甘搞笑既人啊~

没有牺牲就没有获得, 要得到某样东西就必须付出相同代价

顶端 Posted: 2010-11-21 16:01 | 5 楼
sega032

多谢发贴的人[4]

兜巴星呢种脑残
顶端 Posted: 2010-11-21 22:34 | 6 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖

多谢发贴的人[27339]

香港人唔係好知講什麼!!
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2010-11-21 22:57 | 7 楼
空气中的好友
我就是我,独一无二的

多谢发贴的人[22]

有时候闷闷地听下哪个女的讲也都可以放松下的
顶端 Posted: 2010-11-22 09:09 | 8 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区