kerobee
洳菓喺鍾嬑?苐壹眼见椡?已经 .
级别: 神人

多谢发贴的人[390]

第一集~~

從前有一個住係海邊的亞婆,   d#@N2  
tqY)   
有一日佢見到兩個人跳海,   '1{#I/P;  
9/LI[{  
佢去救左其中一個人,而另一個救唔到。   tlU&p'  
hP4*S^l  
咁佢就打999報警。   gi;#?gps  
j HT2|VGb*  
電話一通,婆婆就問:喂!係唔係鳩鳩鳩呀?(婆婆想問係唔999)   pZR KM<k  
rC>')`uk  
個差佬就答:乜野鳩鳩鳩呀?   { 1^9*  
&lYZ=|6  
婆婆就話la:有人條”high”丫!(有人跳海)   4_3 DQx9s  
?XVJ$nz W  
個差佬就講:人地吊西關你撚事呀?   D.2HM  
56Q9RU(M  
婆婆又話:衣個有鳩,一衣個無鳩呀!(一個有救,一個冇救)   b {e nD  
/? n 9c;w  
差佬就答佢:吊西當然要一個有鳩,一個冇鳩 ga la!!!   q9j9"M'  
YadY?o./  
婆婆就講:無鳩的叫得好大聲丫。   g->cgExj  
!BHIp7p  
差佬又答佢:叫床丫嘛,糟到你咩!亞婆,你之前食撚左乜野搞撚到你講野ON鳩鳩呀?   V~y4mpfX  
djVE x }  
婆婆就佢lar:我之前食左臭化西!(我之前食左炒花生)
[ 此贴被kerobee在2007-01-01 03:30重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:40 | 操作人: lld | 理由: 新张期间(7天)发贴另有特别奖励!
  • 顶端 Posted: 2007-01-01 03:23 | [楼 主]
    kerobee

多谢发贴的人[390]

第二集~

第二集~ :Bmn<2[Y;  
    話說戈個阿婆, 自從上次被差佬cut 左線之後...就消聲匿跡左一排, Sc]K-]1(H  
    但由於佢好窮...所以就去左訓天橋底啦...有一日, 有兩個男人, ;.Bz'Q  
    各自帶自己ge狗去散步, 一隻係外國戈d有毛狗, ~w3u(X$m"  
    另一隻就係冇毛狗...佢地兩人都來到天橋底相遇,其中一個男人唔小心碰跌另一個男人, V \Gs&>  
    於是佢地就嘈起上來, 要求對方賠個不是!佢地隻狗可能等得唔耐煩, 於是就跑走左, }ofb]_C,  
    跑到好鬼遠, Vt(Wy  
    最後唔見埋添!!因此戈兩個男人就嘈得更加犀利...但由於個阿婆係訓天橋底,所以便覺  y Ne?a{  
    得好煩, @>Yd6C  
    想去報警投訴勒~ !nSa4U,$w<  
    阿婆: 喂!? 呢度係咪999呀?(上音聲) q4[8\Ua  
    差佬: 又係你呀阿婆!? 今次你又有咩事呀!?? GZ~Tl0U  
    阿婆: 我呢~想投拆啊, 有兩個男人, 嚮天橋底度 “鋤九“ (嘈交)啊! =}#yi<Lt  
    差佬: 佢地 “鋤九“ 關你咩事呀!? .p! DVQ"a  
    阿婆: 佢地搞到我都訓唔著啦!佢地 “鋤鋤下“(嘈嘈下)呢, 條“九“(狗)都唔見左啦 m;~}}~&vQ  
    差佬: 咩話!!! “鋤“ 到連條“九“都唔見埋!? *r mC3'}s  
    阿婆: 係lo~不過呢, 我見過佢地戈兩條“九“架,一條就有mo(毛),另一條就冇mo(毛) n#g_)\  
    架~ U;#KFZ+~  
    差佬: 佢地有冇毛關你咩事呀!! KE3`5Y!  
    阿婆: 你不如幫佢地搵番條 “九“ 啦~ RFL * qd4  
    差佬: 我點可以幫佢地溫呀!! 7S }0Kuk)  
    阿婆: 咁你有冇 “九“ 呀? 拎兩條比番人啦 !CUl1L1DSi  
    差佬: 我邊有兩條 “九“ 呀!! 有都唔比!! ot<d FvD  
    阿婆: 好啦~差佬哥哥, 你咁好人~ :oZ<[#p"*  
    差佬: 我好人!? 你覺我好好人咩!? BQ0?B*yqd  
    阿婆: 你毫能hi~(你可能係) xT"V9t[f  
    於是, 個差佬又再次咁cup 線啦..
    顶端 Posted: 2007-01-01 03:29 | 1 楼
    kerobee

多谢发贴的人[390]

第三集~~

第三集~~ FB[b]+t`D{  
    上回講到阿婆又俾個差佬cut線之後, zG#5lzIu,  
    就o向新界度搵o左塊田o黎耕, vW=-RTRH  
    有日佢耕耕o下田就醒起附近有個慈善機構 R qTO3Kf  
    派發衫褲綿被俾o的老人家, mcV<)UA}  
    而就即時走去拎啦,其實早幾日個慈善機構係同o的老人家度o左尺寸先o既, Ei_ ~ K';  
    但係個阿婆就遲o左成個幾兩個鐘先到, P`lv_oV  
    而咁o岩又有個人冒認o左個阿婆去囉o個佢套衫, f\hMTebma$  
    雖然個慈善機構都諗住將o的派淨o既衫褲綿被俾個阿婆, 7<xnE]jdq  
    但o岩佢尺寸o既就派晒,淨返o的大碼,但阿婆就等住o的衫o黎過 2'?'dfj  
    冬,冇辦法之下唯有報警求助…… XLn9NBT4K  
    阿婆:喂?呢度係咪係鳩鳩鳩(999)呀? gsyOf*Q$  
    差佬:乜又係你呀阿婆?今次你又見到o的乜呀?有人米老鼠西定鋤鳩呀? ?$6H',u  
    阿婆:呢度有人玩3 play。(呢度有人換衫被。) 2|>\A.I|=  
    差佬:人o地玩3 play又關你咩事呀?你想玩理一份呀? '(5GR I<  
    阿婆:我個「西」俾人米老鼠o左!(我個位俾人調o左!) mITB\,,G  
    差佬:o下!?阿婆你俾人老強?!邊個咁慷慨呀?!真係辛苦佢喎! ~(V\.h q  
    阿婆:係黐線基鳩。(係慈善機構。) 8z1z<\  
    差佬:咁個黐線o既基佬係點o架? )$n%4 :  
    阿婆:米老鼠我個「西」o個個唔知去o左邊。(調我個位o個個唔知去o左邊。) 5*$yY-A  
    差佬:咁而家個現場環境係點o架? 1(o\GI3:  
    阿婆:而家呢度o的人玩完3 play,但係o的帶套o既有好多精,我唔想要帶套o個o的, qi4P(s-i  
    但係就冇精。 Xfc$M(a K{  
    (而家呢度o的人換完衫被,但係o的大套o既有好多淨,我唔想要大套o個o的,但係就冇 0)WAQt\ /  
    淨。) 7'IIB1v.\  
    差佬:哦!阿婆你想同人打真軍o下話!?睇唔出阿婆你一把年幾都幾識享受喎!不過 AT"gRCU$4  
    人o地冇晒精都幫唔到你啦! ({!!b"B2  
    阿婆:咁你o地有毛?(咁你o地有冇?) X+;[Gc}(W  
    差佬:我就有毛!不過我o的師兄就唔知,不過我o地有冇毛又關你咩事呀? >_?i)%+)  
    阿婆:呢度冇晒套(呢度冇細套),不如你俾我呀! ^o3,YH  
    差佬:套我就有,不過你要咩size呀? bCw{9El!K4  
    阿婆:我要細碼。 *2zp>(%  
    差佬:我得中碼套咋喎,咁你要唔要呀? cT'Bp)a  
    阿婆:要要要!差佬哥哥你真係好人! @N Yl4N  
    差佬:乜我唔係好撚西咩?咁你幾時o黎差館囉呀阿婆? }:#WjH^  
    阿婆:我囉全條周周過來。(我落完田就走過來。)
    顶端 Posted: 2007-01-01 03:30 | 2 楼
    kerobee

多谢发贴的人[390]

第四集

第四集 (B+zh  
    阿婆是窮人就個個都知, 所以佢是住是天橋底. ELV$!f|u  
    但是經濟差了很多, 就多左人住橋底. >*w(YB]/$V  
    今日又來了兩個新住客, ?IG+U TI  
    一個是自閉的, 另一個就好暴粗, 見乜就踢乜.... Wm58[;%LTw  
    阿婆好驚出事,所以佢又報警... {-c[w&q  
    婆: 喂, 呢度是咪鳩鳩鳩? (呢度是咪999?) YF");it H  
    警: 阿婆, 又是你呀, 你是咪玩野啊, 今次又乜事呀? fwyz|>H_Y(  
    婆: 呢度有個自慰仔! (呢度有個自閉仔!) a67NWH  
    警: 阿婆, 你都幾好艷福喎, 成日都有呢D野睇, 人地自慰又關你乜事? & V/t0  
    婆: 佢硬狗狗係度"作"下"作"下!(打飛機的動作)(佢on狗狗係度"賊"下"賊"下!) wmv/ ?g  
    警: 打飛機緊是硬啦, 咁又點呀? 9/GC8*+  
    婆: 仲有個人果度粗! (仲有個人好暴躁!) &_6B{Q  
    警: 阿婆, "莊"人果度犯法喎, 唔好"莊"啦, 粗都同你冇關啦. bDcWPwe  
    婆: 果度粗既週圍射野!(好暴躁既週圍踢野!) -/qu."9(B  
    警: 咁你而家點? mK7eg Ao  
    婆: 我好想***! (我好想求救!) l< |)LD q~  
    警: 阿婆你都幾淫, 幾廿歲都諗埋D咁既野! _Ai\XS Am  
    婆: 你可唔可以教我! (你可唔可以救我!) _1Iw"K49Qx  
    警: 我而家教唔到你喎, 你行過去問下佢地! 0j~C6 vp  
    婆: 我驚佢射我塊面! (我驚佢踢我塊面!) wvSaq+N  
    警: 你話你都幾廿歲, 叫佢就住唔好顏射o羅! s2+s1%^Ll  
    婆: 我好想快D做! (我好想快D走!) G5x%:,n  
    警: 咁你慢慢享受啦! cbA90 8@s  
    之後就收左線!
    顶端 Posted: 2007-01-01 03:31 | 3 楼
    kerobee

多谢发贴的人[390]

第五集~~

第五集 A =k{Rl{LA  
    話說個亞婆露宿天橋底,有個飲醉左酒o既男人拎住枝汽水搖搖晃晃咁走過黎, g TP0:  
    條友想開埋佢手上面樽野飲埋佢,但係又開極都開唔到, G& *2h2,]  
    佢嘗試用條頸鍊撬開個樽蓋,點知條鍊都斷埋, *FUbKr0  
    於是一怒之下一腳踢爆個蓋,d汽水噴到周圍都係仲噴到個亞婆, [<{+tAdn)  
    之後個亞婆鬧個男人,個男人仲用粗口鬧番個亞婆之後走左去。 ny~~xQ"  
    個亞婆好激氣,又走去報警。 Vz&!N/0i  
    亞婆:「喂?呢度係咪鳩鳩鳩呀?」(呢度係咪999呀?) V`"A|Y  
    差佬:「亞婆你今次又想點呀?」 Y;XEC;PXD  
    亞婆:「有個男人叫雞呀!」(有個男人撬蓋呀) oW/ #/;|`  
    差佬:「男人叫雞好平常o既姐。」 rfMzHY}%  
    亞婆:「但係個雞無high呀!」(但係個蓋無開呀) gg%OOvaj5  
    差佬:「唔係掛?唔通隻雞係人妖?」 ;/Dp  
    亞婆:「佢high唔到,仲整爛左佢個lin呀!」(亞婆想話個男人開唔到仲整爛左條頸鍊) Dx27s  
    差佬:「哇,條友都幾暴力播,雖然係人妖令佢無高潮姐,但係隆胸手術都幾貴下,咁樣整爛個lin頭又要花多幾千蚊整過。」 .qBf`T;  
    亞婆:「之後佢嬲得滯一腳踢爆個雞,d high水飛晒出黎噴到我呀!」(亞婆話條友踢爆個蓋搞到d汽水噴到佢) HI 30-$9  
    差佬:「隻雞係咪好傷呀?洗唔洗call白車呀?」 1e#}+i!a  
    亞婆:「我走埋去鬧個男人,點知佢仲**埋我呀!衣家仲走鬼左去。」(亞婆其實係話個男人用粗口「**」佢) * <_8]C0>  
    差佬:「哇,呢個簡值係人渣,亞婆都唔放過,好!我即刻派伙記去捉佢!」
    顶端 Posted: 2007-01-01 03:32 | 4 楼
    西瓜刨
    嘘,低调D...
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6316]

呢个有DD色情啵.
    2007年7月水区优秀会员勋章
    第四届情感活动亲情篇勋章
    2007年11月社会纵横版区优秀会员勋章
    2007年11月美食版区优秀会员勋章
    2007年12月社会纵横版区优秀会员勋章
    2007年12月美食版区优秀会员勋章
    顶端 Posted: 2007-01-01 03:42 | 5 楼
    kerobee

多谢发贴的人[390]

Quote:
    引用第1楼西瓜刨2007-01-01 03:42发表的: Q0_UBm^f  
    呢个有DD色情啵.
    PSQ5/l?\>  
    j9YI6X"  
    唔系化。。。有D粗口姐。
    顶端 Posted: 2007-01-01 03:50 | 6 楼
    西瓜刨
    嘘,低调D...

多谢发贴的人[6316]

Quote:
    引用第2楼kerobee2007-01-01 03:50发表的: h$FpH\-  
    :U>o;  
    MGd 7Ont  
    唔系化。。。有D粗口姐。
    #s)Wzv%OX  
    点止粗口咁简单啊.唔紧要,都支持你!
    2007年7月水区优秀会员勋章
    第四届情感活动亲情篇勋章
    2007年11月社会纵横版区优秀会员勋章
    2007年11月美食版区优秀会员勋章
    2007年12月社会纵横版区优秀会员勋章
    2007年12月美食版区优秀会员勋章
    顶端 Posted: 2007-01-01 04:17 | 7 楼
    Josselin
    冷淡人生
    级别: 仙人

多谢发贴的人[1649]

原来喺呢个啊, 我好内之前睇过啦, 不过你喺我老公仔, 我实支持你嘎
    用“冷漠”来保護自己免受傷害
    大家眼中的世界是五颜六色,但在我眼中却是灰蒙蒙一片
    顶端 Posted: 2007-01-01 09:05 | 8 楼
    Josselin
    冷淡人生

多谢发贴的人[1649]

支持老公仔
    用“冷漠”来保護自己免受傷害
    大家眼中的世界是五颜六色,但在我眼中却是灰蒙蒙一片
    顶端 Posted: 2007-01-01 09:08 | 9 楼
    kerobee

多谢发贴的人[390]

Quote:
    引用第8楼Eunice※Like2007-01-01 09:05发表的: P)Vm4u 1  
    原来喺呢个啊, 我好内之前睇过啦, 不过你喺我老公仔, 我实支持你嘎
    pJ7M.C!  
    多谢老婆支持``
    顶端 Posted: 2007-01-01 13:53 | 10 楼
    情感
    123 红绿灯
    级别: 普通人

多谢发贴的人[79]

原来系 阿婆的故事 ...................
    签名不可超过 30 字节
    顶端 Posted: 2007-01-01 13:55 | 11 楼
    花街17號
    杯面
    级别: 普通人

多谢发贴的人[225]

睇过~~~不过系一讲古仔噶形式听过噶,多谢LZ

顶端 Posted: 2007-01-01 17:01 | 12 楼
    蕃茄+沙糖

多谢发贴的人[4434]

婆婆就佢lar:我之前食左臭化西!(我之前食左炒花生) Nf(Np1?;c  
    bM[!E8dF  
    E^z\b *  
    ,2\?kPoc8  
    阿婆食嘅係炒花蟹,唔係炒花生阿
    顶端 Posted: 2007-01-01 23:13 | 13 楼
    DJKK1012
    醒趴!

多谢发贴的人[1506]

雖然系好鬼OUT嘅笑話~~不過KEROBEE你法帖我實撑咯~~

顶端 Posted: 2007-01-01 23:43 | 14 楼
    jianbob
    级别: 新人

多谢发贴的人[0]

看过,几搞野吓
    顶端 Posted: 2007-02-04 17:40 | 15 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤笑粤爽