« 1 2345» Pages: ( 1/10 total )
本页主题: ***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻*** - 情感版主每天都睇各位會員寫的點滴生活,多謝各位咁支持 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

灵风
魔女ゞの傀儡ヽ
级别: 强人

多谢发贴的人[2196]

***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻*** - 情感版主每天都睇各位會員寫的點滴生活,多謝各位咁支持

情感心情日记帖内容、发贴形式及要求: ~h-C&G ,v  
1、心情贴以日记形式存在,每人都有权在这里写下可以告知大家的心情秘密。 *5_V*v6  
[4sEVu}  
2、可以回复他人日记,但不许人身攻击。 JB3"EFv  
q:I$EpKf?Q  
3、心情帖首行必须按照日记的形式出现,如 X年X月X日 X点X时 天气,心情,喜欢的朋友可以加上自己的所在之处 <aJ $lseG  
AS)UJ/lC  
4、一律不许在本贴内聊天喧哗,给心情日记帖一个安宁,静谧之环境。 E<tK4?i"  
F^QQ0h]2  
以上规定,如不守约,请勿添笔。
)qL&%xz  
 qve ./  
P.S 利用樓主呢張帖寫多几行字,每次寫日記嘅會員,情感版主都會睇。(註明一下唔係每張帖都加分,要嘅係原創性唔係應付性等加分,何況加分唔多,只係鼓勵性質)
[ 此贴被bennypower在2008-08-28 18:37重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: benben今日11.10牛一,送禮包俾你地,多謝咁耐以來支持.
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: 優秀文章長期置頂。
  • 顶端 Posted: 2007-08-11 10:11 | [楼 主]
    灵风
    魔女ゞの傀儡ヽ

日期07年8月11日   天气:雨 心情:郁闷 #Eb5:;  
    &x > B  
    唔知点形容近排心情 可能同呢段时间既天气一样 天黑黑 一阵太阳一阵雨 2[gFkyqe  
    "l >Igm  
    可能上课上得多 上到个人都呆晒... rS1fK1dy s  
    fQP{|+4  
    q{ /3V  
    一早起身 仲未停雨 真系郁闷...更郁闷既系 我稳左成朝都稳唔到把遮 阿妈同我讲 jzK5-;b  
    前几日 表姐过黎时 俾左距~~~ G7=p Bf  
    无奈 又要淋住雨翻去上课 好在雨都唔大 如果唔系下昼约左人出去 我又会选择逃课...哎~~~~我又学坏了 社会的错~~~
    顶端 Posted: 2007-08-11 10:35 | 1 楼
    方丈
    Alex
    级别: 圣人

多谢发贴的人[187]

你想逃課並不是社會的錯,只喺妳對于某事的取捨唔同
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: benben今日11.10牛一,送禮包俾你地,多謝咁耐以來支持.
  • Tī? ɡ LOVE ME__非你莫属
    顶端 Posted: 2007-08-11 12:58 | 2 楼
    加利囝
    摩图摩图
    级别: 神人

多谢发贴的人[551]

日期07年8月11日   天气:雨 心情:失落 Jl "mL  
    身边好友每说到爱情 Zatf9yGD  
    永远说得漂亮 +ht| N[ P  
    即使真相那有胜过一仗
    本帖最近评分记录:
  • 顶端 Posted: 2007-08-11 18:29 | 3 楼
    spica
    Os quiero para siempre.
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3191]

日期2007年8月11日 土曜日 天気: 陣雨 気持ち: 沉重 .qA{xbu  
    努力搵網站, 睇英超直播.
    本帖最近评分记录:
  • 歡迎光臨我的店鋪: http://shop57054641.taobao.com/
    顶端 Posted: 2007-08-11 18:43 | 4 楼
    cherrylam
    唓喱味..

多谢发贴的人[803]

日期:8月11日。。。天气..雷电交加。..风雨同路.. 心情..又悲又喜啦~ Gs2p5nL<  
    H.G!A6bd  
    好唔中意落雨啊...一早起身翻工。。发现,哇好大雨啊...念起以前...落大雨...打个电话翻去..唔翻喇...而家...只可以硬住头皮去翻工啦...翻到去。。。甘差噶天气一定无人买野啦...唉...点知...都几旺...好开心甘卖完一只又一只...跟住乐乐话过黎接我喔..我地一齐去抽奖啊..(不过,后尾抽左10张都系谢谢惠顾..)激S... q8ImrC.'^  
    dGwszziuK  
    差唔多要落班了..竟然收到消息话。。要黎考试...晴天霹雳啊...又无得准时落班...又要见到个唔想见噶女人...唉。。。。 ;W:6{9m ze  
    w{ `|N$  
    跟住折磨左喔成个钟..终于比我走了..唉。。。乐乐等左我1个钟啊...唉.... _7a'r</@  
    乐乐好想闹我噶...不过。。距无闹到。。但系比晒面色我睇...几无奈.. Q)af|GW$  
    yg]2erR  
    fE,9zUo  
    考试噶过程中。。。又比人提起850文事件...好伤心吖.....
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 傷心同無奈嘅事總會讓人吃不消,但晴朗天氣總會到來。
  • ..Aza Aza Fighting....
    顶端 Posted: 2007-08-11 20:20 | 5 楼
    灵风
    魔女ゞの傀儡ヽ

日期:8月12日 天气: 落左D雨 心情:都几开心下 f=J<*h  
    -v?hqWMp#  
    终于等到今日啦~高中同学聚会 不过今次都冇咩节目 聚埋一齐饮餐早茶 成班人有讲有笑 好耐未试过甘开心了 7m5Co>NkuK  
    聚会1次少1D人 唔知10年后 仲有冇甘样嘅聚会呢~~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 緣分不在於量而在於質,可以繼續陪伴自己的朋友理應珍惜
  • 顶端 Posted: 2007-08-14 00:58 | 6 楼
    颠佬
    级别: *

多谢发贴的人[]

日期:8月16日 天气: 天晴 心情:阴沉恐怖 3]JZu9#  
    +Zk,2ri  
    今晚零时..一个人静静甘样坐系电脑台系度望天花板.霖翻几年前噶我.觉得时间真系快过.悟知听日我会做咩野..吃住只烟..等烟雾慢慢笼罩住我个人.霖起往事....
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 假如可以大笑往日的自己,自己已經變得成熟了,過自己歡樂生活。
  • 顶端 Posted: 2007-08-16 03:30 | 广东省广州市电信(白云区) 7 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

2007年8月17日凌晨3点几 天气:雨,好大嘅雨.. 心情:无聊ing.. l54|Q  
    :XT?jdg  
    我个脑一片空白..我好想快D落到去做嘢..身边嘅朋友一个一个咁走晒落去做嘢了.. L&Qi@D0P  
    我觉得我都一D都唔差吖..点解会咁呢..唉..!希望我会得啦...我知道我会得..
    本帖最近评分记录:
  • 顶端 Posted: 2007-08-17 03:46 | 8 楼
    颠佬

多谢发贴的人[]

2007年8月17日下午五点几..天气:晴...心情哭笑不得~  [~Hg}-c  
    gp|1?L 54  
    电脑坏左~资料无晒~哭~~~~~~~~~~~~~```
    顶端 Posted: 2007-08-17 18:29 | Unknown 9 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

多谢发贴的人[1551]

2007.8.19...晴...開心.. K^i"9D)A  
    M$CVQ>op:  
    得到一隻第三代嘅TAMAGOTCHI~~~!! #7z|mVzH  
    幫佢改咗個名叫deep B~~希望佢喺我手中可以健康咁快高長大la~~!! I 8Y*@$h  
    突然覺得自己都好deep B..呀哈哈哈`~!!
    本帖最近评分记录:
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-08-19 21:05 | 10 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[6198]

2007-7-18-19 台风暴雨转暴晒 Tt6{WDscZ  
    寻晚同F出去食野,食食吓去埋距屋K.....第一次,我哥竟然批准我系出面训!!!以前除咗学校组织OR公司旅游````从来都悟准我出去训噶啊哥竟然卑我系出面过夜````好诡异噶感觉~``不过一于悟理距拉````难得距肯批吖么`点知去我F屋屋噶路程中竟然打风落暴雨```真系冇隐公````点解黑仔成甘```` ic~Z_?p  
          其实寻日到E+ D情绪都好低落```5G到究竟自己心入边啉D嚒````霸住F部电脑玩咗成晚,睇电影睇到凌晨5点几```D电影有冇入脑都5知````摊系张床度训悟够4个钟```我F条村又话有选村委噶选举```又拉埋我去见识见识````晒到我死````热到好似煎鸡蛋甘````` M]ap:  
        上返论坛先发现```原来多咗甘多准新人```为咗够钱派人情````悟开心都好努力甘复帖```顶帖发帖都变咗一件好难做噶事....决定悟复了``去银行提晒D养老基金出黎派```` iK x+6v  
          唉```我已经去写咗日记噶了```但系心情好似都冇好转到```以前我一写完日记個人就会轻松D噶拉```点解今日连日记都帮我悟到咖`````!!! 啊```````````好想去海边嗌下啊``````` T]2U fi.  
    %aLCH\e  
    希望今晚训醒```听日心情会好返D拉``~~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 因爲你個心飛左去第度,其他事都唔上心~再+上天氣唔好。soso take easy ,good day for you~
  • 本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2007-08-19 22:40 | 11 楼
    小蠢
    级别: 新人

多谢发贴的人[27]

2007年8月22日,农历七月初十(仲有四日就到果日,好惊!) zn[QvY  
    中午12:38,依然落大雨。起身,食野,上网,今日既日程依然系甘,暂时无林过要改变。好累啊,要好好享受我既假期啊! g =x"cs/[  
    中午12:41,原来系过云雨哦,竟然仲有少少太阳!呵呵 #[,= 1Od(q  
    中午12:43,真系颇中意蓝调,因为有好多好可爱既人啊,呵呵,当然,特别系细细啦(成日达拒个朵,要擦下鞋先得,嘻嘻)! }MjQP R  
    中午12:45,写到依度先,要去其他地方及及啦~~~~
    本帖最近评分记录:
  • 顶端 Posted: 2007-08-22 12:46 | 12 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

07-8-22   暴雨转阴 心情灰暗```每天晨早昏暗的生活``` qhN[Dj(d  
      今日差D条命都卑埋出去`````晨甘早5点几就开始落雨,时大时细.落过悟停.寻晚同D同事去街又去到成肚火... 有时候真系觉得同D北方人噶理解同思维方面搭悟上线````好鬼火滚````(言归正传) 晨甘早落到巴士站去等公共`````上到架4人42路车距竟然同我玩野```出面落暴雨就入边落大雨``架"第一代"经受悟到风雨噶摧残``就快入得厂噶了,我啉就`````` W1<.OO\J  
        淋到成车人个个都好似哑巴食黄莲甘```个个都想快D到自己噶目的地````偏偏落雨距就同我塞车```唉```真系冇阴公``我仲要转车咖`````烦```落咗架烂车又见人撞车````呵呵```好睬噶系单车撞单车```但系个阿姨个单车轮轱就变晒型```个撞亲人噶“靓仔”一见出事就抬起架车飞甘跑咗去```个阿姨闹咗两句连单车都丢埋一边走去追肇事者````跑得好快````后尾都卑个阿姨追到```(因为个“靓仔”抬住架车跑悟得快)   我就因为快迟到要转搭第班车所以冇围埋去帮拖……不过``自己有系度啉``点解D人可以甘冇责任心噶呢```呢次就话单车撞单车,人冇乜事姐```但系万一距睬噶悟系单车而系开车呢`????!!!冇血性噶人见得多```但系個心都系觉得寒```` pzAoq)gg:  
    返到公司仲要卑人大````个女人真系凶狠````悟应该我去做噶野```距竟然都可以赖落我度````同距讲道理呢``就好似我欠距几十万甘`而且距越讲就越大声```大声大晒吖```唉````悲哀```返去同我啊姐讲```我啊姐话``你下次悟好听距吠```直接同距讲``有咩事同距上司去投诉,你悟好做距出气袋,距冇权去闹你``````` Y^X:vI  
    唉``````日日都周而复始甘噶生活```好攰吖```` i9y3PP)  
    啊`~~~`够钟收工拉```拿拿林走佬先得````
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 家陣d人無乜交通意識,其實廣州既然禁麽就應該禁埋單車。42號車我都成日座空調車嚟個哦!無理由台車會漏水。第一代已經全部淘汰曬了。

顶端 Posted: 2007-08-22 18:18 | 13 楼
    灵风
    魔女ゞの傀儡ヽ

07年8月23日   天气:阴阴沉沉 心情:兴奋→失落 #>" }q3RO  
    76$*1jB  
    今朝7点钟就起身 10点钟要去面试 都系早D过去好~~9点半过到去 居然话 你甘迟噶 就差你1个咋 以为你唔黎啊 我晕~~~ -E}>h[;qZ  
    上到公司 已经见到几个同学系度工作了 埋去打声招呼 就入左去办公室 3个同学坐晒系度... CJv> /#$/F  
    其实 都唔可以话系面试 只系同个BOSS 倾下 冇咩问题嘅 星期一 就可以去珠海 k06xz#pL  
    但就系短短十几分钟 令我心情一百八十度大转弯... |G)Y8 #D  
    UKOFT6|  
    之前听个去左鹤山嘅F讲 佢包食住 住嘅地方 仲系成间三星级宾馆甘 而且车费有得报销~~~ yAAG2c4(  
    简直perfect啊 唔去实习都对唔住自己 =?HzNA$yh  
    后尾先知道 原来包佢食住嘅 系客户 而唔系公司 佢系跟左客户过鹤山... {:,_A  
    LSSW.Oz2L  
    甘即系话 我地去珠海嘅话   一切费用 自己承担 公司就提供你个实习机会 免费帮你培训...食唔系问题 主要问题系住~~佢地3个女仔就话租屋住 单丁左我一个出黎 zuk"  
    冇理由跟埋佢地住噶 更加冇理由自己租屋添噶...又冇亲戚     即系叫我唔好去嘅喈 @81-kdTx  
    eN2dy-0  
    当期待化为失望...当兴奋转为失落...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 實習嘅同女生一齊租房無所謂吖!學野姐唔係打算對巨地做d咩個哦!
  • 顶端 Posted: 2007-08-23 11:30 | 14 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

08-8-23   大雨转阴```心情...... L'13BRu`  
    首先``我想讲`~``bennypower ,我呢边系猪海```悟系广州`~SO```仲有好多第一代公共汽车``` -xw 98  
        今日天气都算悟话得了` ``我返工果阵好卑面甘冇落到雨````到8、9点狂落雨~``雨后噶空气透住丝丝清凉```好舒服```空气都清新悟少``我好大力甘呼吸咗几啖``哈哈```不过就系冇太阳出..... `'*F 1F  
        中午接到最新通知,晚上7点要去江铃开会```恶低```听D旧同事话``起码都要开2-3个钟~``卑埋条命距了```个班由朝上到落晚```边有时间陪屋K人咖``家务E+都好少做了```觉得有D对悟住爸B妈只```好攰吖````~ 2H[=l Y  
        今晚做咗样野.我将距发卑我噶信息全部delete晒,虽然觉得个心好悟舒服,但系留住一D当时可能系真实,但现在却成为过去噶野去睹物思人,我何苦呢??!!两个人冇边个对悟住边个,有噶只会系边个悟适合边个,而我,悟适合距.一切随时间去淡化拉!!日后回头望,可能会冇今日噶心痛,但系绝对会有对距噶感激. qx Wgt(Os  
          人,经一事长一智. 我还未学会戴面具去与人相处,但我不想亦不愿.不过,我应该学会不再依赖别人而生活.一个人都可以疼锡自己爱护自己保护好自己...悟难吖```` D*CIE\ +  
        好眼训`~~`训觉````今日希望可以一觉训到大天光````悟好再发梦了哇~~`
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 你係個直爽嘅人嚟!彩虹天際總會到嚟的

顶端 Posted: 2007-08-23 23:19 | 15 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

07.08.24   狂風暴雨.. 4xv9a;fP  
    P\,F1N_?r  
    今日公司發生咗一件大事..好大鍋.. tDEXm^B2Sv  
    一定要大步lam過吖.. Q.r B\8ea  
    上帝保佑.. tceIA8d6  
    R門..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 莫非係人事調動or辣椒炒魷?咁就要上帝保佑你啦~吖細
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-08-25 01:23 | 16 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

07-8-25   暴曬 转暴雨 心情 大无畏   X4Pm)N `  
        点解会甘咖````难道我真系......唉```发觉呢期从我口入边讲出黎噶野,基本上好噶悟灵丑噶灵.煞时间多咗个花名"乌鸦口" 事出就必有因,我信!中午食饭果阵,我又衰多口甘讲```今晚落班可能会落雨喔```我隔离个大肚婆即刻话:"小芳啊!你就悟好讲拉,次次都卑你讲中,次次都落雨.我今日要拿风扇返去屋K吖,而且E+甘大太阳边有可能会落雨啊.拿,你悟好再讲拉```" 9c"0~7v  
      额..我知我悟应该系距面前提落雨噶,BUT冇理由悟讲野噶喔``.而且我见个天黄黄地....会落雨都好正常姐.... " 7l jc  
        哈哈````5点几真噶落雨喔```啊哈哈```我简直笑到面抽筋吖```大肚婆燕燕话:"你把乌鸦口黎咖```次次都卑你讲中."   结果 卑淋噶又系我 ``打雷打到鬼甘响`` 吓4人咩``` hp?ad  
    L@C >-F|p  
      PM5点23分 收到条信息,内容如下:珠海正在积极参评十大"中国最具幸福感城市",请发XX到XXXX为珠海投出宝贵一票,0.1元/票.投票即可参与抽奖,详见XXXX网站.   mJwv&E  
      有D莫名噶感觉,1、究竟拿咩去定义幸福悟幸福呢???   2、最具幸福感城市`~??要具备咩资格先可以获得呢??单靠0.1元/条噶短信投票`?? 3、评选呢D靠个人感管去感觉噶,甚至靠银纸堆砌而评定出噶结果是否有D假呢(悟实际)??   4、搞D甘噶活动有何意义呢??         /uy&2l  
        我并悟可惜果1毫纸,而系我觉得并冇意义去做果样野. M3hy5 j(b  
    =_#ye}E  
        今日件烂公司又人事调动,一个女仔,好地地返咗两日工,一个电话就叫人听日悟洗上班.理由系电脑操作慢......顶```个女仔当场听完电话就喊到````真系令人觉得心痛`~``后尾一打听```原来电脑操作慢之不过系其中一个理由``另一个系总公司又请到个做呢个职位噶人```唉````好心距拉```稳定咗决定由边个做先通知人上班啊么``` Xulh.: N}  
          下午个区域总经理返黎,同我啊大吹吹下水,距又话距辞职. 扑街````话知距4都好拉``点解好辞职悟辞职系都选正星期日统一齐人先返黎通知喔````我噶美好假日吖``` 又冇得休息```唉```辛苦吖````` o%kSR ]V|  
      自己都觉得自己写噶野,冇头又冇尾`~`哈哈``` 就当自娱自乐嘛~~`
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 你搞人事方面工作葛?你地公司内部員工結構咁得意?試用兩日就炒人

顶端 Posted: 2007-08-25 22:26 | 17 楼
    cherrylam
    唓喱味..

多谢发贴的人[803]

07——AUG——27...心情:极度低落...天气:狂风暴雨啦~~~ a(Gk~vD;"  
    <[ g$N4  
    而加星期一了...整亲只手指..岩岩一个礼拜了...第一次缝针..而加都仲好痛...不过,可以督下督下.... kcg)_]~ 6  
    -L^0-g  
    唉...听日就系喔狗狗离开我噶第7日了....我日日都好挂住距...我念五明点解可以又人甘黑心噶。。。害S左我兜兜...兜兜8岁了...都五放过.... Mft0D j/  
     y)N.LS  
    好挂住兜兜吖
    ..Aza Aza Fighting....
    顶端 Posted: 2007-08-27 00:14 | 18 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2007-8-27   大大太阳`~~``心情:兴奋AND烦恼!! 2uI`$A:  
      今日一早收到新疆个好朋友寄噶生日礼物,系一D好有新疆特色噶野~~`虽然迟就系迟咗D``但系一样好开心。其中有一支好似牙膏甘噶野``悟G食悟食得噶呢``今日肚饿果阵系脑海有呢种谂法`` (如果得闲今晚返去帖图`~)其实都会觉得奇怪``点解新疆昌吉D地方特色噶野甘怪噶```距送噶礼物入边~~有只红色噶皮靴(缩小版)一串珠珠风铃(好似D藏族D饰品)2只奇奇怪怪噶机绳(挂悟落手噶怪异机绳)一条类似牙膏形状噶物体(到E+都悟知系牙膏定护肤品OR系米食得噶~~`呀哈哈`~~)仲有个好大熏衣草香味噶香囊包,入边有好多好多熏衣草``(哈哈``呢个终于知道距有咩用拉~~) 点解就系冇食噶呢`~~~~~ 555~~~```我要葡萄、我要哈密瓜干`~~~ Ep v3/ `I  
          开心归开心,今日都系有样野烦.又卑人催我快D去填好份入职转正申请.已经好几次拉,今日我上司问我,你系米悟想转正姐.我答距,系.距就话:"傻女,做咩悟转正姐,转正咗多两百蚊一个月,而且公司又帮买社保.拿拿林去填拉."   而我噶谂法,自己都好似迷失咗方向甘.5知点做先好.如果我填咗转正表,公司就会同我签合同.但系我又冇谂过系度长做落去.虽然话签咗约一样可以走,但系自己个心好似又有D怯....觉得签咗个话,未到合约期满走,好衰女. 唉......烦````悟谂了,等我啊头再催我去签再算~~~~  d'**wh,  
        PS:答斑猪GG~~我系间"垃圾"公司做客服,悟系做人事.呀哈哈```系我观念里头   人事=成日卑人老点 p ] $  
      够钟~`返归食饭饭`~~~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: 壽星女生日哦!咁我謹代表藍調全體斑竹同管理員祝你生日快樂。開心過每一天,煩惱與傷心遠離你呢個壽星女。

顶端 Posted: 2007-08-27 18:52 | 19 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

07.08.27.....陰.......沉重........ 5.+$v4  
    J^<j=a|D  
    沉重嘅心情從上星期持續到今日... ZQ-z2s9U  
    興幸有地方俾我掩飾..俾我發泄... %]P@G^Bv  
    Qbe{/  
    今日番到去.. SqT"/e]b'  
    老細面色好睇咗好多.. tM?I()Y&P  
    事情似乎出現咗轉機..   "_% 0|;  
    不過都繫唔可以放松吖.. T_;G))q'  
    革命尚未成功..細細還需繼續努力呀`~~~!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 細細守得云開見明月。good day for you lady
    顶端 Posted: 2007-08-27 22:33 | 20 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2007-8-29   阴转阳````攰、切身体会物价上涨噶苦况~~ %zWtPxAf  
    寻晚同女朋友去咗山场~~`真系山长水甘远```行到我趴晒地```去K记解决晚餐嗌咗个香辣鸡腿堡,K记就卑咗个悟辣噶卑我,一D味都冇````难食!结果整咗两包番茄酱落去只包度,勉勉强强食晒只包```同条女讲``下次悟好去K记食,甘都虾我```我地去麦噹噹食~~之后同距去行【www.canton8.com不良信息过滤】`~`点解D野贵到甘咖~~???!!!而且种类又少喔```兜兜转转买咗D野……步行咗3个车站先决定搭车```我只脚吖```痛痛痛```可能之前扭到只脚仲未好齐一直拉住条筋``扑咯``个胃又辛苦```誓4以后悟食K记吖`````攰`` Mq$e5&/  
    今日同财务个女仔去扫街…..悟系揸扫把系街边扫街果只```而系拿个胃去扫荡街边噶小食,雪糕(6蚊)、糖水(4蚊)、武汉辣鸭X(悟知道点形容)(23.5蚊)、麻辣烫(20蚊)、烧烤(18蚊)、凉粉(6蚊)````唉``成个垃圾桶甘咩都装``写返出黎先惊觉恐怖```好睬``个胃都冇同我抗议,悟系就大嚄了``` F77~156  
    2007-8-30   小雨转晴````无所适从``` 291v R]  
    今日返公司,成日都冇做成一件事。转正申请表已经到手,但系仲未落手填。唉```烦!!!!!呢几日又开始过返岩同屋K闹矛盾果阵噶生活模式```训训训```好似训着咗就咩都悟洗谂```我知道逃避并悟系一个解决噶方法,但系我稳悟到可以解决噶方法. 点算!!! R#oXQaBJ  
    今日同厨房阿叔斗气,我叫距悟好装D菜水卑我,距就扯大把声话边有,D菜水沿住饭勺好似开水喉甘流落黎,甘都叫冇`????都悟系第一次了,顶距悟顺.仲有距煮D饭,饭焦多到咩甘但系又悟肯换过褒饭上黎,修理部个助理问距,距仲要话D饭都系一样噶…. E}~ GXG  
    食饭焦`?!?!?!?!一样``~????唉```甘距甘恶4``我唯有……悟食咯```我连食都悟食你了``难道仲有机会虾我``??!!人善被人欺```NONONO```我只不过系冇谓同人吵,饭咋嚒,食少一餐半餐又悟洗4.何必为食饭去同人吵呢`~?? 4re^j4L~o  
    555~``我要落班吖```做咩D同事甘慢咖```等盒饼饼返屋屋`~`19:05返归``中午都冇食`~~`饿死了````
    本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2007-08-30 19:10 | 21 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

2007/09/01   晴天... 但心情系灰噶....... j`(o \Fd )  
    UDhW Y.`'~  
    呢日....我感冒了....鼻子一直好辛苦~~一直吸一直吸......... $kg!XT{ V  
    以前....有她的照顾,,即使病了还是觉得幸福的...因为有她照顾... "QA!z\0\  
    ~第一次病,系同大佬一齐!!果阵大佬去咗中山...得返我自己一个人系间屋度...好辛苦..~ "J$vt`  
    她离开了我...我病得很重...没她照顾,我不懂怎办.....(病因:淋咗好耐噶雨....撞正落雨...仲系早上..........每次五开心我都想淋雨....因为企系雨中...人哋睇五到我D眼泪....) VDBP]LRF  
    ~第二次病...就呢次喇~~开咗空调...而五识得椤野黎盖下...以前....以前会有她帮我盖披子..五会卑比冷亲~而依家...点解我甘五识照顾自己呢? 定系觉得自己嘅身体已经五重要?. cSQvP.  
    依家个鼻好辛苦~~~要一直吸下吸下甘~~~ 五知我依家个鼻辛苦D,,,定系她的鼻炎比较辛苦呢?. S&FMFXF@  
    自跟她一齐之后~~~五知鼻炎系咩会传染噶.... 你讨厌闻到嘅一齐,,我也好自然甘讨厌埋~~~ @32JMS<  
    我同她散差不多有半年多了...~ 但心中还是褂住她的.....~ 爱得真..就越辛苦~~~.~>!~. >$k_tC'"  
    S'lZ'H/  
    日后还要爱得那么认真吗?.~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 曾經聼過一個女仔講,女朋友都不愛照顧男朋友,希望的係被人照顧。唔好再折磨自己,重新做人,你條路還很長很長,good day for you

• .....................
    顶端 Posted: 2007-09-01 08:26 | 22 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.09.01~~晴~~開心到飛起~~ &dH/V-te  
    ^F/N-!}q  
    好開心吖~~!! <T,vIXwu+  
    估唔到過咗生日已經N個月都仲有禮物收嚄`~!! 5F18/:\n  
    一直都好想好想..好想擁有嘅嘢~~!! !D!Q]M5oU  
    雖然有少少唔同.. "o+< \B~  
    但有過之而無不及吖~~!!! ^/U-(4O05*  
    good~~!!!! `a*[@a#  
    眞繫開心到飛起吖~~!!!  
    做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-09-01 15:03 | 23 楼
    颠佬

多谢发贴的人[]

2007年9月3日 天气晴多云有D雨 /q0[T{Wz$  
    sFsp`kf  
          临灾难日子仲有两日,心情非常复杂。好像一个死刑犯甘样等住受死,心情有D古怪 =]K;"  
    IXDj;~GF  
      日子将进逼近,所以今日成日的心情都好像一个死人一样,沉闷紧。。。。。。。。
    顶端 Posted: 2007-09-03 15:38 | Unknown 24 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

2007年9月3日 天气:时晴时阴咁!! 心情:一般得太一般了..! }6*+>?  
    G>& Tap>  
    今日唔洗去学日文..做咗好多无聊嘢..又去银行啦又去买手机了..都比较忙囖..! *](maF~%C  
    翻到黎上咗蓝调就见到我多咗D嘢..咩?!~情感活跃之星囖..~哈哈..多谢benny啦.!
    顶端 Posted: 2007-09-03 19:03 | 25 楼
    灵风
    魔女ゞの傀儡ヽ

2007年9月3日 天气 雨后总是阳光   心情 郁闷... pBl'SQccp  
    人地放暑假 我地就上课   到人地上课嘅时候 我今日居然~~仲系度放紧暑假 k<(G)7'gm  
    #; ~`+[y?\  
    其实大部分人都系晒实习了~除左个别考试雅思出国嘅~~唯独我...例外 HqC 1Dkw  
    正当我今日谂住 甘嘅生活仲要持续几耐嘅时候 终于有个电话飞过嚟---将我4毫半嘅余额都清埋~~~~ oM\b>*  
    听日开始实习啦~而且系直接跟客户 唔使上公司 不过都仲系广州 [CxnGeKK  
    cLhHGwX=x  
    有D紧张 有D兴奋
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 估計你係做翻譯的!不錯專業可惜留係廣州做翻譯穩唔到咩錢
  • 顶端 Posted: 2007-09-03 23:21 | 26 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.09.06     晴間多云   geng攰.. b^s978qn#  
    |z.x M>  
    今日本來好開心咖~~ l/*NscYtQ  
    因為兩個老細都唔喺度吖~~ 6="Qwrk  
    仲好free咁上咗一陣藍調添~~ ={~?O&Jh  
    點知差唔多食飯嘅時候老細要我下午過天河~~!! r7|_Fm Qf  
    }Br=ea Y  
    成個下午喺度游唓河~~ hSkI]%  
    坐到腰骨都直吖~ k|uW~ I)  
    過到天河.. mv1g2f+  
    一直7,8,9樓往返跑~~ U)v){g3w)  
    好攰吖... ?`T0zpC  
    到最後都繫搞唔掂.. Z01BzIsR  
    何必叫我突登過去呢..   k]>1@ t  
    )}!Z^ND*  
    不過聽日就繫星期五吶~~ oz8z%*9 (  
    終於可以relax下吶~~
    做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-09-06 20:20 | 27 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

二零零七年九月七日 18:37分 陰天 JX)%iJq#  
    ^QG;:.3v  
    係藍調註冊已經一段日子,從會員到版主經過相當長時間,霖番起當初接任情感區時候非常冷清,人簡直少得可憐,到呢家有總多會員都嚟小版情感區作客,小版我非常之安慰,睇番以前開展活動到現在活動,每次嘅人數都係度遞增,就證明藍調會員係多麽支持小版工作。再睇番各會員寫生活點滴,無論日常工作壓力抑或對感情悲歡離合故事,小版都體會好多好多,可能小版同各位會員一樣,都經歷左好多好多耐人尋味煩惱。現小版乜都唔想去霖,埋頭繼續我的工作、我的管理、我的學業,繼續做一個耐人尋味神父,或者我只係一個微不足道人唔可以解決曬會員問題,但小版也希望可以安慰到大家,做一個寧聼者,繼續寧聼你地生活你地感情。(完)
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2007-09-07 18:47 | 28 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.09.07~08     陰又陣雨   開心~~ \+#>XDD  
    Cs2F/M'  
    7號個好姊妹生日,齊齊出嚟食飯傾偈~~ F1A7l"X]  
    食飽飽走去唱K通頂~~ 5>x?2rp  
    人都癲~~ 2kSN<jMr  
    'eYM;\%('  
    8號..即繫今日..  o%SD\zk  
    一早(其實已經繫差唔多中午1點吶~ )俾人嘈醒咗~~ 4:0y\M5u  
    幾乎想殺人吶~~ Jfs_9g5  
    ExxD w_VGT  
    下午同表姐去咗試伴娘裙~~ &:?2IAe  
    揀咗條好靚靚嘅裙囝~~ yx\I&\i  
    然後送咗隻BB鈪俾我嚄~~ `^mY*Cb e  
    好可愛咖~~ o6ag{Yp  
    .|g|X8X  
    兩日都好開心呀`~~~ TbQ5  
    不過好攰吖.. /H'F4->  
    今晚要早D瞓先得吶..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 伴娘做兩次就夠了~做得多唔老黎~做兄第就唔錯啦可以認識你呢D美女姐妹
    顶端 Posted: 2007-09-08 23:47 | 29 楼
    « 1 2345» Pages: ( 1/10 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式