«1 2 3456» Pages: ( 2/11 total )
本页主题: 电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 其他高手可以补我既短处,因为我都吾系万能,吾系咩问题都可以解决到,希望借助其他高手既知识一齐帮助别人 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

Mc.大儍儍
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[15638]

Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第29楼tiffanykk2008-01-09 21:24发表的:
我噶電腦突然之間乜聲都無啦,點解吖

音箱沒有問題

。重装声卡驱动囖。~~

顶端 Posted: 2008-01-09 21:34 | 30 楼
tiffanykk
語無倫次のTT

多谢发贴的人[7316]

Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第30楼mc.大儍儍2008-01-09 21:34发表的:

。重装声卡驱动囖。~~

搞咗咁耐,系網上見到有人話有排系咁,或者重啟下自己會解決。。。

然後就真系解決咗。。。
顶端 Posted: 2008-01-09 21:52 | 31 楼
寂静宣言
冇名
级别: 高人

多谢发贴的人[196]

Re:Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第31楼tiffanykk2008-01-09 21:52发表的:

搞咗咁耐,系網上見到有人話有排系咁,或者重啟下自己會解決。。。

.......

我就怀疑超频超过咙..降翻就冇事噶拉..
睇小说呢度http://www.fh82.com
下载小说呢度http://www.fuhuo8.com
顶端 Posted: 2008-01-12 09:52 | 32 楼
hyw1984
级别: 普通人

多谢发贴的人[319]

Re:Re:Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第32楼qxyhjg2008-01-12 09:52发表的:

我就怀疑超频超过咙..降翻就冇事噶拉..

距边识超频阿?????
顶端 Posted: 2008-01-13 01:16 | 33 楼
tiffanykk
語無倫次のTT

唔知點解電腦入邊所有噶電影都無法播放了

之前以為系播放器唔得,換咗暴風,但會出現咁,換咗REALPLAYER都系唔得
顶端 Posted: 2008-01-13 23:06 | 34 楼
tiffanykk
語無倫次のTT

Re:Re:Re:Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第33楼hyw19842008-01-13 01:16发表的:

距边识超频阿?????

真系有夠瞭解我噶啫,真系唔識呢舊野
顶端 Posted: 2008-01-13 23:08 | 35 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第34楼tiffanykk2008-01-13 23:06发表的:
唔知點解電腦入邊所有噶電影都無法播放了

之前以為系播放器唔得,換咗暴風,但會出現咁,換咗REALPLAYER都系唔得[attachment=178570]

体来系声卡驱动方面引起喔,你有无装多次声卡驱动架?
顶端 Posted: 2008-01-15 00:58 | 36 楼
theresahe
级别: 新人

多谢发贴的人[9]

Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

吾知有无上门服务呢
顶端 Posted: 2008-01-17 23:15 | 37 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第37楼theresahe2008-01-17 23:15发表的:
吾知有无上门服务呢

我休息又得闲既就得既,不过仲要体下你住边,近吾近我屋咯
[ 此贴被hyw1984在2008-01-18 10:04重新编辑 ]
顶端 Posted: 2008-01-18 09:03 | 38 楼
asdwasq

多谢发贴的人[31]

为什么我的电脑用音箱总是有电流声音非常刺耳吱吱~~~
为什么我的电脑用音箱总是有电流声音非常刺耳吱吱~~~持续响 我换过两套音箱了都有这声音,估计不是音箱的问题我用耳机就没有这声音,是不是声卡电流太大了? 或者你加我QQ`````190294990
顶端 Posted: 2008-01-18 20:06 | 39 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第39楼asdwasq2008-01-18 20:06发表的:
为什么我的电脑用音箱总是有电流声音非常刺耳吱吱~~~
为什么我的电脑用音箱总是有电流声音非常刺耳吱吱~~~持续响 我换过两套音箱了都有这声音,估计不是音箱的问题我用耳机就没有这声音,是不是声卡电流太大了? 或者你加我QQ`````190294990

会吾会系接触悟好呢
顶端 Posted: 2008-01-20 10:34 | 40 楼
hxw520
级别: *

多谢发贴的人[]

电脑经常要按几次开关先开到机系乜问题?
顶端 Posted: 2008-01-26 17:23 | Unknown 41 楼
伟绍梁

多谢发贴的人[422]

我台电脑一日总有一次会突然闪一下就变成蓝屏白字~时间一秒都没有~全是英文的~然后自动重启一次~请问是什么事呢
顶端 Posted: 2008-01-26 21:21 | 42 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第41楼hxw5202008-01-26 17:23发表的:

多数同主板有关
顶端 Posted: 2008-01-28 09:14 | 43 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第42楼865130792008-01-26 21:21发表的:
我台电脑一日总有一次会突然闪一下就变成蓝屏白字~时间一秒都没有~全是英文的~然后自动重启一次~请问是什么事呢

抄低蓝屏下面STOP呢一行既下面果行提示比我体
顶端 Posted: 2008-01-28 09:15 | 44 楼
伟绍梁

多谢发贴的人[422]

Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第44楼hyw19842008-01-28 09:15发表的:

抄低蓝屏下面STOP呢一行既下面果行提示比我体

边抄到~他闪噶时间连1秒都没~边抄到啊~他就是成屏变成蓝屏白字
顶端 Posted: 2008-01-28 12:31 | 45 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Re:Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第45楼865130792008-01-28 12:31发表的:

边抄到~他闪噶时间连1秒都没~边抄到啊~他就是成屏变成蓝屏白字

距会自动重启既咩???
顶端 Posted: 2008-01-29 01:45 | 46 楼
伟绍梁

多谢发贴的人[422]

Re:Re:Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第46楼hyw19842008-01-29 01:45发表的:

距会自动重启既咩???

对~闪一下就自动重起一下~而且是不定时~非常随机~每天一次(一天中没试过有第二次)
顶端 Posted: 2008-01-31 09:34 | 47 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Re:Re:Re:Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第47楼865130792008-01-31 09:34发表的:

对~闪一下就自动重起一下~而且是不定时~非常随机~每天一次(一天中没试过有第二次)

清下尘先啦你~~~~~~~~
顶端 Posted: 2008-02-01 01:21 | 48 楼
hxw520
级别: *

多谢发贴的人[]

Quote:
引用第43楼hyw19842008-01-28 09:14发表的:

多数同主板有关

你意思系主板坏左?会唔会仲有其他原因?
顶端 Posted: 2008-02-01 10:52 | Unknown 49 楼
wongkit

多谢发贴的人[1]

Quote:
引用第41楼hxw5202008-01-26 17:23发表的:

仲有一个可能~~你电源有问题!!
顶端 Posted: 2008-02-02 08:03 | 50 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第50楼wongkit2008-02-02 08:03发表的:

仲有一个可能~~你电源有问题!!

都有呢个可能
顶端 Posted: 2008-02-05 08:59 | 51 楼
adadad

多谢发贴的人[0]

Quote:
引用第3楼sammy仔2007-12-07 10:12发表的:
有问题。有咩系可以实现屏蔽局域网内电驴,BT , 迅雷, WEB迅雷流量或者端口的软件?

——解答:设置交换机或者路由器既流量就得啦,宜家D软件可以变换端口架,一般都好少路由器支持过滤BT、迅雷协议,好难封杀呢D软件
顶端 Posted: 2008-02-08 10:09 | 52 楼
MC

多谢发贴的人[177]

我想问下,我台电脑无端端会关机,喺直接短电源个种啊,唔知喺咪电源嘅问题呢?
我嘅cpu温度喺39°C....
请你帮帮我,睇下喺咩问题.....
顶端 Posted: 2008-02-08 16:19 | 53 楼
kevinchangg
又米係豬一隻

多谢发贴的人[100]

Quote:
引用第47楼865130792008-01-31 09:34发表的:

你的系统是XP嘛?可以有办法令到系统蓝屏不会自动重启的,我记得好想是去系统属性->高级->启动和故障恢复设置那里把系统失败自动重新启动这个选项去掉它就不会自动重启的了,到时候你就可以抄下蓝屏下系统所提示的错误了,不记得方法对不对了,因为很久没有搞过了
you are not alone
顶端 Posted: 2008-02-08 23:12 | 54 楼
不懂

多谢发贴的人[6]

谢谢
顶端 Posted: 2008-02-09 01:51 | 55 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第53楼6513535542008-02-08 16:19发表的:
我想问下,我台电脑无端端会关机,喺直接短电源个种啊,唔知喺咪电源嘅问题呢?
我嘅cpu温度喺39°C....
请你帮帮我,睇下喺咩问题.....

主板同电源都有可能出问题
顶端 Posted: 2008-02-11 10:49 | 56 楼
721kn
级别: 强人

多谢发贴的人[1289]

hyw1984 ,我個電腦啲聲音好怪,
唔知會晤會我delete軟件時delete埋某些軟件,
好想知係嘜嘢問題。
顶端 Posted: 2008-02-12 08:23 | 57 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第57楼721kn2008-02-12 08:23发表的:
hyw1984 ,我個電腦啲聲音好怪,
唔知會晤會我delete軟件時delete埋某些軟件,
好想知係嘜嘢問題。

点怪阿????如果系响你删除软件后先出现既,甘就多数关你删除既果个软件事啦,装多次声卡驱动咯
顶端 Posted: 2008-02-12 10:13 | 58 楼
721kn
级别: 强人

多谢发贴的人[1289]

Quote:
引用第58楼hyw19842008-02-12 10:13发表的:

点怪阿????如果系响你删除软件后先出现既,甘就多数关你删除既果个软件事啦,装多次声卡驱动咯

唔該你。
本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由: 新年快樂
  • 顶端 Posted: 2008-02-12 11:57 | 59 楼
    «1 2 3456» Pages: ( 2/11 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区