« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
tiffanykk
語無倫次のTT
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[7316]

帮帮我爱神

打开MSN中国主页居然见了搜索栏有咁噶字就搜咗下,想睇下系乜嘢。

真系唔睇唔知道,原来系继“色戒”後另一力作,先是香港,後是臺灣

由於圖片過於大膽噶原因,在此就不多轉用

不過驚奇之後轉返頭諗一諗,唔通依家中國噶電影要通過“情色”去發掘一個新噶天地咩,就無其它噶發展啦咩?

若然呢部系成功之作,後續又會有更多超越“幫幫我,愛神”的戲出現,直追韓國噶情愛電影。
本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由: 好小兒科啫
  • 顶端 Posted: 2008-01-21 12:19 | [楼 主]
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

唔出奇架,社會係进步嘅,思想亦都開放,总唔能够停留在舊觀念時代

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2008-01-21 12:25 | 1 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

Quote:
    引用第1楼花無缺和尚2008-01-21 12:25发表的:
    唔出奇架,社會係进步嘅,思想亦都開放,总唔能够停留在舊觀念時代

虽然思想系开放,但系有小朋友睇到会教坏人噶嘛

顶端 Posted: 2008-01-21 13:00 | 2 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第2楼tiffanykk2008-01-21 13:00发表的:

虽然思想系开放,但系有小朋友睇到会教坏人噶嘛

.......

又或者好似外国咁,分等级喇,咪唔會比小朋友睇倒啦!

顶端 Posted: 2008-01-21 13:12 | 3 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6198]

点解睇悟到图既~~?!
    本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2008-01-21 13:25 | 4 楼
    ThxCoolTide
    Andy-XHC
    特殊贡献奖

多谢发贴的人[5161]

电影事业嘅必经阶段~!

【講狞·蟑】出品,必定無品~!

迎亚运阻街扑街扰民铺张浪费贪污腐败洗钱政绩面子民怨工程。
    提倡低碳生活:“官,钻石级别石墨享受 VS 民,无碳用。”

俗語話:靚仔無本心~!所以,我份人好專一噶~!
    俗語又話:男人唔壞,女人唔愛~!所以,我都無人愛~!
    顶端 Posted: 2008-01-21 13:29 | 5 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

图片:
    Quote:
    引用第4楼錺_錺①2008-01-21 13:25发表的:
    点解睇悟到图既~~?!

咁样睇唔睇倒呢?????

顶端 Posted: 2008-01-21 13:33 | 6 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我
    级别: 仙人

多谢发贴的人[642]

咩人拍噶?
    招婚....
    顶端 Posted: 2008-01-21 13:33 | 7 楼
    肥牛肉
    信望愛
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

帮帮我,爱神!
    帮帮,我爱神
    帮帮,我爱,神!
    帮帮我爱,神!
    点讀先啱呢?
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2008-01-21 13:39 | 8 楼
    lmonline
    GZ瓜少~~~

多谢发贴的人[268]

所以宜家好多电影系内地放映果阵都已经唔系足版了,激情片段俾人剪晒
    顶端 Posted: 2008-01-21 13:40 | 9 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

Quote:
    引用第8楼肥牛肉2008-01-21 13:39发表的:
    帮帮我,爱神!
    帮帮,我爱神
    帮帮,我爱,神!
    帮帮我爱,神!
    点讀先啱呢?
    .......

标题啫,讲解中有写噶,系“帮帮我,爱神”
    顶端 Posted: 2008-01-21 14:35 | 10 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

Quote:
    引用第9楼lmonline2008-01-21 13:40发表的:
    所以宜家好多电影系内地放映果阵都已经唔系足版了,激情片段俾人剪晒

啲人将啲戏剪成咁样都唔好睇啦
    顶端 Posted: 2008-01-21 14:36 | 11 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

Quote:
    引用第6楼花無缺和尚2008-01-21 13:33发表的:

咁样睇唔睇倒呢?????

都话儿童不宜,唔好贴到咁明显啦
    顶端 Posted: 2008-01-21 14:36 | 12 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

Quote:
    引用第7楼freemantao2008-01-21 13:33发表的:
    咩人拍噶?

导演:
    李康生 Kangsheng Li

主演:
    李康生 Kangsheng Li

尹馨 Ivy Yi

廖慧珍 Hui-Jen Liao ...

国家/地区: 台湾

对白语言:汉语普通话

发行公司: Fortissimo World Sales ...

上映日期:2007年9月4日 意大利 ...

由蔡明亮监制、李康生执导的《帮帮我爱神》在威尼斯首度亮相,其中槟榔西施的扮演者尹馨的大胆出演,挑战《色戒》中汤唯的情色。

在影片中尹馨饰演一个槟榔西施:一身性感的装扮,加上白嫩的肌肤,美丽的脸蛋,窈窕的身材,以及在影片中大胆的尝试,暴露出彩的表现,让尹馨成为《帮帮我爱神》中最养眼的槟榔西施,就连导演李康生都对她赞不绝口,之前李康生感叹说:“性感女星尹馨在这部影片上映后,将会是众多男人心中的梦中情人,在对于尹馨的演技方面,蔡明亮、李康生都表示说:“她太专业了,而且非常具有职业精神。”

故事:

阿杰因为金融风暴股市狂跌失去了所有财产。他躲在被查封的房子里,照顾他偷种在衣柜里的大麻树,同时抽他储存的大麻。每回他绝望地想死时,就会打电话给生命线求救。义工琪琪温柔甜美的声音令他产生了好感和幻想。他想见她,却屡遭拒绝。他只好将对琪琪的幻想投射在他家楼下穿着暴露的槟榔西施小欣身上。他接近小欣,两人很快便陷入一个肉欲的迷幻世界尽情放纵……同时,他开始跟踪琪琪……

故事围绕三个都市人而展开:二十八岁的杰因亚洲金融风暴失业,从此沉沦毒海;三十五岁的琪琪曾被强暴,后来做了生命热线的义工;二十岁的小楦则在杰家的楼下卖槟榔。三个人各有自己的背景和故事,但姻缘巧合,又各自纠缠,他们内心空虚而焦灼,都渴望被爱、被了解、被帮助,但却谁也没能帮得了谁。
    顶端 Posted: 2008-01-21 14:41 | 13 楼
    lmonline
    GZ瓜少~~~

多谢发贴的人[268]

Quote:
    引用第11楼tiffanykk2008-01-21 14:36发表的:

啲人将啲戏剪成咁样都唔好睇啦

系咯,剪完之后无瘾到死,投名状,色戒。。。唉,超郁闷
    顶端 Posted: 2008-01-21 14:42 | 14 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子
    级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

《色戒》、《苹果》之后又一部令人期待的作品
    顶端 Posted: 2008-01-21 15:26 | 15 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

Quote:
    引用第14楼lmonline2008-01-21 14:42发表的:

系咯,剪完之后无瘾到死,投名状,色戒。。。唉,超郁闷

色戒 米就系个两场床戏精彩,啲影院减咗仲有咩睇喔
    顶端 Posted: 2008-01-21 17:09 | 16 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

Quote:
    引用第15楼长腿叔叔2008-01-21 15:26发表的:
    《色戒》、《苹果》之后又一部令人期待的作品

呢啲作品同AV,叔叔更加钟意边种呀
    顶端 Posted: 2008-01-21 17:10 | 17 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子
    级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

Quote:
    引用第17楼tiffanykk2008-01-21 17:10发表的:

呢啲作品同AV,叔叔更加钟意边种呀

我肯定中意呢D甘有艺术性噶作品拉,你看色戒果D高难度动作,苹果的冲凉房【www.canton8.com不良信息过滤】兼比人强奸的情景,简直令人无限遐想,吾似AV,太DRY拉,
    顶端 Posted: 2008-01-21 17:16 | 18 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

Quote:
    引用第18楼长腿叔叔2008-01-21 17:16发表的:

我肯定中意呢D甘有艺术性噶作品拉,你看色戒果D高难度动作,苹果的冲凉房【www.canton8.com不良信息过滤】兼比人强奸的情景,简直令人无限遐想,吾似AV,太DRY拉,

难度高未必有实用性。。。

睇黎叔叔真系深有研究啵,得闲同我哋SHARE一下心得吖嘛。。。
    顶端 Posted: 2008-01-21 17:19 | 19 楼
    肥牛肉
    信望愛

多谢发贴的人[14159]

Quote:
    引用第18楼长腿叔叔2008-01-21 17:16发表的:

叔叔嘅"專业推介"一定要睇睇下先得喇!
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2008-01-22 00:00 | 20 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[10670]

Quote:
    引用第8楼肥牛肉2008-01-21 13:39发表的:
    帮帮我,爱神!
    帮帮,我爱神
    帮帮,我爱,神!
    帮帮我爱,神!
    点讀先啱呢?
    .......

牛牛呢期鐘意玩呢隻呀?!

2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
    顶端 Posted: 2008-01-22 00:17 | 21 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第19楼tiffanykk2008-01-21 17:19发表的:

难度高未必有实用性。。。

.......

嚇得我吖,以為你要揾叔叔切搓下添

顶端 Posted: 2008-01-22 02:37 | 22 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:

咁又係呀,AV睇得多都会性無能呀。點似呢D咁高艺术性作品。若隱若現,表露含蓄,

令人无限遐想,思想昇華到另一境界。

顶端 Posted: 2008-01-22 02:46 | 23 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第23楼花無缺和尚2008-01-22 02:46发表的:

咁又係呀,AV睇得多都会性無能呀。點似呢D咁高艺术性作品。若隱若現,表露含蓄,

和尚哥哥…你壞啦!

顶端 Posted: 2008-01-22 02:48 | 24 楼
    kevinchangg
    又米係豬一隻

多谢发贴的人[100]

Quote:
    引用第23楼花無缺和尚2008-01-22 02:46发表的:

我覺得哩D都會性無能喔,你覺得會唔會呢?
    you are not alone
    顶端 Posted: 2008-01-22 02:49 | 25 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第24楼小加菲2008-01-22 02:48发表的:

和尚哥哥…你壞啦!

我點壞呀..........講下咋!

顶端 Posted: 2008-01-22 02:52 | 26 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第26楼花無缺和尚2008-01-22 02:52发表的:

哈哈…我都講笑咋!

顶端 Posted: 2008-01-22 02:54 | 27 楼
    kevinchangg
    又米係豬一隻

多谢发贴的人[100]

Quote:
    引用第26楼花無缺和尚2008-01-22 02:52发表的:

嗯,在心裏麵犯罪的人不叫犯人,要有實際行動那些人才叫做犯人吖
    you are not alone
    顶端 Posted: 2008-01-22 02:54 | 28 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第28楼kevinchangg2008-01-22 02:54发表的:

嗯,在心裏麵犯罪的人不叫犯人,要有實際行動那些人才叫做犯人吖

係呀!咁你算係咩呀?

顶端 Posted: 2008-01-22 02:55 | 29 楼
    « 1 2» Pages: ( 1/2 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区