本页主题: 请教有色之士! 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

良民9527
你不会孤单上路~
级别: 普通人

多谢发贴的人[203]

请教有色之士!

请教感情专家,点可以沟一个文静而且话小葛女仔!我5识同距沟通,静系得我一个讲,讲到我想死,距兴趣好小,典型葛居家女孩! b+M[DwPw  
              救命啊...............请各位大哥靓女指点迷津啊?
长江后浪推前浪,一代更比一代狼
顶端 Posted: 2008-03-18 17:42 | [楼 主]
kkdd
级别: 新人

多谢发贴的人[6]

文静噶女仔多数对沟通都好少讲野.因为哩D女用个心同你讲野(即系你听唔到)多过用个口同你讲野,如果佢系甘文静话,思想上系有D保守啦(一般者),唔系话同佢讲一大堆野就有用,唔岩佢听话就口水多过茶啦,兴趣小唔紧要,只要有一样佢最仲意就得啦,一样兴趣就拉近你距离,唔好讲多啦,要就入正题啦..之后就要睇你口才同你感情表唔表白得出啦.哩个无得教.睇你啦..
顶端 Posted: 2008-03-18 20:34 | 1 楼
夜夜笙歌

多谢发贴的人[2009]

吾好冧咁多。中意一个人,就要一切为佢着想,将心交俾人。 !&O/7ywe  
想潇洒咁沟到人,只会俾人潇洒咁拒绝。
顶端 Posted: 2008-03-19 01:24 | 2 楼
良民9527
你不会孤单上路~

多谢发贴的人[203]

Quote:
引用第2楼夜夜笙歌2008-03-19 01:24发表的: 7;'.5,-3c  
吾好冧咁多。中意一个人,就要一切为佢着想,将心交俾人。 lE)rRG+JLW  
想潇洒咁沟到人,只会俾人潇洒咁拒绝。
(D m"e `  
MLBg_<  
  系啊,我的确几潇洒葛!可能比人葛感觉系花心啦,哎......D人都5知点体葛
顶端 Posted: 2008-03-21 13:10 | 3 楼
wincezhong

多谢发贴的人[109]

你想沟个文静O既人你都预左系甘啦!我大把朋友都系文静O既人.都系问一句答一句!!适应下就冇时啦~哈哈~
顶端 Posted: 2008-03-21 17:59 | 4 楼
夜夜笙歌

多谢发贴的人[2009]

Quote:
引用第4楼wincezhong2008-03-21 17:59发表的: 1gShV ]2  
你想沟个文静O既人你都预左系甘啦!我大把朋友都系文静O既人.都系问一句答一句!!适应下就冇时啦~哈哈~
J )8pqa   
你果然系有色之士。呵呵
顶端 Posted: 2008-03-21 20:09 | 5 楼
wincezhong

多谢发贴的人[109]

吾系我!系我有D朋友!果D人都经常问我D甘问题!又话约个文静O既女仔出来冇咩讲!我话你就话距好文静啦!吾讲野系正常架!哈哈!
顶端 Posted: 2008-03-21 20:34 | 6 楼
德记
嘛嘛哋

多谢发贴的人[77]

你尽量系佢心入面令到你系佢面前令到佢欢笑。留下一个可以俾到开心伽印象佢。成功左第一步 hw ;dm  
第二步。问佢罗电话。经常跟他聊天。要她养成跟你倾电话的习惯。 ay:\P.`5)  
第三步。约佢出街。假如肯出伽话就预咗受你沟。 E8iadf49  
第四步。买样佢喜欢的礼物。然后就用某D原因约佢出去玩。然后扮饮大。讲到自己有几爱佢。为咗佢乜都可以做。 W_BAb+$aF  
假如个女仔主动稳你倾电话。行街。甘你就成功咗啦
顶端 Posted: 2008-03-22 00:00 | 7 楼
wincezhong

多谢发贴的人[109]

Quote:
引用第7楼德记2008-03-22 00:00发表的: neB.Wu~WH  
你尽量系佢心入面令到你系佢面前令到佢欢笑。留下一个可以俾到开心伽印象佢。成功左第一步 0K$WSGB?6j  
第二步。问佢罗电话。经常跟他聊天。要她养成跟你倾电话的习惯。 ^;)SFmjg%  
第三步。约佢出街。假如肯出伽话就预咗受你沟。 (Y'UvZlM%P  
第四步。买样佢喜欢的礼物。然后就用某D原因约佢出去玩。然后扮饮大。讲到自己有几爱佢。为咗佢乜都可以做。 3)C6OF>7  
K{= r.W  
哩D系对一般女仔O既招数~对文静O既就好难!我都识个甘人!距吾讲即系吾讲!好难话培养到架!仲有有D文静O既吾识听笑话架!!
顶端 Posted: 2008-03-22 04:29 | 8 楼
良民9527
你不会孤单上路~

多谢发贴的人[203]

Quote:
引用第7楼德记2008-03-22 00:00发表的: (:&&;]sI  
你尽量系佢心入面令到你系佢面前令到佢欢笑。留下一个可以俾到开心伽印象佢。成功左第一步 ub zb  
第二步。问佢罗电话。经常跟他聊天。要她养成跟你倾电话的习惯。 kH>vD = q>  
第三步。约佢出街。假如肯出伽话就预咗受你沟。 c6?c>*z  
第四步。买样佢喜欢的礼物。然后就用某D原因约佢出去玩。然后扮饮大。讲到自己有几爱佢。为咗佢乜都可以做。 uHUvntr  
Sg CqxFii  
      t3  uB  
      高人见解5错~~~有机会实践下,体来你情感都几丰富哦,小弟要跟你学也咯
顶端 Posted: 2008-03-22 18:16 | 9 楼
良民9527
你不会孤单上路~

多谢发贴的人[203]

Quote:
引用第8楼wincezhong2008-03-22 04:29发表的: /@9-!cL  
~J:$gu~`  
哩D系对一般女仔O既招数~对文静O既就好难!我都识个甘人!距吾讲即系吾讲!好难话培养到架!仲有有D文静O既吾识听笑话架!!
g)Vq5en*   
PSP1>-7)w  
  文静葛女仔真系几另类葛,比较有难度,不过我中意!
顶端 Posted: 2008-03-22 18:17 | 10 楼
wincezhong

多谢发贴的人[109]

Quote:
引用第10楼良民95272008-03-22 18:17发表的: Dh\S`nfFq  
[Vrc:%Jk  
S F&M (=w<  
  文静葛女仔真系几另类葛,比较有难度,不过我中意!
wo7N7R5  
我欣赏你!想难度挑战!!哈哈!!
顶端 Posted: 2008-03-22 19:13 | 11 楼
Mao毛毛Mao
他妻負我
级别: 仙人

多谢发贴的人[642]

.......文靜嘅女仔請用你嘅激情去點燃佢內心嘅另一份壓抑住嘅感覺啦...
招婚....
顶端 Posted: 2008-03-23 09:34 | 12 楼
良民9527
你不会孤单上路~

多谢发贴的人[203]

Quote:
引用第12楼freemantao2008-03-23 09:34发表的: Du)B9s  
.......文靜嘅女仔請用你嘅激情去點燃佢內心嘅另一份壓抑住嘅感覺啦...
U -Af7qO  
KW&nDu t  
  哗,要用埋激情添啊
顶端 Posted: 2008-03-23 10:05 | 13 楼
wincezhong

多谢发贴的人[109]

Quote:
引用第12楼freemantao2008-03-23 09:34发表的:  C#A@)>  
我识果D我激吾起来啊!!哈哈!!
顶端 Posted: 2008-03-23 12:06 | 14 楼
hjmlay
糯米治木虱

多谢发贴的人[10]

首先恭喜你揾到一块处女宝地啦...可遇不可求的!! G i$  
想同呢D典型女仔沟通既话,就要显得自己思想单纯D,甘样自己会同距接近D. ~&lQNl3`m6  
一般呢D妹妹仔都系胆小怕事既.你要带多D距出去蒲,跟住自己做一个保护距D人,比距见识下世面! slu$2-H  
先要确立你响距心目中地位,跟住要慢慢摸索距既爱好,时不时送D比较得意既野比距.. r`?&m3IOP  
一句话,沟呢D女呢,就要比较细心.要慢慢观察既...
顶端 Posted: 2008-04-05 01:13 | 15 楼
良民9527
你不会孤单上路~

多谢发贴的人[203]

Quote:
引用第15楼hjmlay2008-04-05 01:13发表的: l#b:^3  
首先恭喜你揾到一块处女宝地啦...可遇不可求的!! *hV4[=  
想同呢D典型女仔沟通既话,就要显得自己思想单纯D,甘样自己会同距接近D. 7 2`/d`  
一般呢D妹妹仔都系胆小怕事既.你要带多D距出去蒲,跟住自己做一个保护距D人,比距见识下世面! ERk kS Tp  
先要确立你响距心目中地位,跟住要慢慢摸索距既爱好,时不时送D比较得意既野比距.. j6`6+W=S(  
一句话,沟呢D女呢,就要比较细心.要慢慢观察既...
*^n^nnCwp  
QxKAXq@)i  
的确系感葛,呢D女仔不可以太急!不过,问题系,我次次约距,距都带个女仔去,3个人一起,都5知蔑意思!痴吗筋葛~~
顶端 Posted: 2008-04-06 14:50 | 16 楼
长腿叔叔
风一样的男子
级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

我觉得呢D女仔呢,比较保守,比较无安全感,但对自己未来的BF幻想得好完美,所以你想追距,首先自己要比个好形象人地,呢D女仔一般都比较中意D有上进心的男人,所以自己以后正经D,做D成绩出来,距自然会欣赏你噶拉..
顶端 Posted: 2008-04-06 17:11 | 17 楼
ilikefanshu
大番薯
级别: 强人

多谢发贴的人[277]

Quote:
引用第17楼长腿叔叔2008-04-06 17:11发表的:  2mQOj$Lv  
我觉得呢D女仔呢,比较保守,比较无安全感,但对自己未来的BF幻想得好完美,所以你想追距,首先自己要比个好形象人地,呢D女仔一般都比较中意D有上进心的男人,所以自己以后正经D,做D成绩出来,距自然会欣赏你噶拉..
{798=pC<.  
叔叔终于蒲头啦,甘叔叔试过沟呢D甘文静的女仔未啊??如果唔系,又会几甘高的见解的?
顶端 Posted: 2008-04-06 22:51 | 18 楼
长腿叔叔
风一样的男子
级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

Quote:
引用第18楼ilikefanshu2008-04-06 22:51发表的: %U-Qsy8|D)  
L,6MF,vx  
叔叔终于蒲头啦,甘叔叔试过沟呢D甘文静的女仔未啊??如果唔系,又会几甘高的见解的?
5|5=Y/   
哈哈~~媾紧呀,不过可能要长期作战,因为我经过某种渠道知道呢个文静的女仔的心理系点想噶,所以先将距呢D心理发上来比楼主参考下姐
顶端 Posted: 2008-04-07 00:03 | 19 楼
彩票狂人

多谢发贴的人[5]

点解你想沟一个斯文女?而唔系其他女呢?既然你爱佢 又点解想去改变佢...佢系唔系你杯茶先....
顶端 Posted: 2008-04-09 09:40 | 20 楼
龍④爺
四爷

多谢发贴的人[564]

同她讲电视剧啦...哈哈...包得啊.. 9Kx<\)-GMD  
vABXXB  
酒吧个D晤好去甘多..去一两次就够啦.. >C:If0S4X  
X`D+jiQ(f  
平时可以约她去行下街...吃下野..去D公园行下.... \d:h$  
} +1'{B"I  
其实呢类型女子一开始出去肯定会带多一个人咖..晤好有任何嫌弃她朋友既感觉同眯表情..你对她朋友好...她朋友会识做噶啦...过多一排..自动晤出来..她自己都晤想做灯胆咖... !KAsvF,j  
A4}#U=3tI  
沟呢种女子最简单啦.用既钱又是最少...行街.睇戏.吃饭.是她地拍拖最想做既事. 7pz\ScSe  
G#|Hu;C6"  
如无意外..一个星期就搞掂啦.. ]?M)NRk%S  
顶端 Posted: 2008-04-09 11:05 | 21 楼
普通女孩

多谢发贴的人[65]

比D耐性自己啦~~~~~~~~~~~~
顶端 Posted: 2008-04-09 13:09 | 22 楼
良民9527
你不会孤单上路~

多谢发贴的人[203]

Quote:
引用第21楼龙四2008-04-09 11:05发表的: o_ (0  
同她讲电视剧啦...哈哈...包得啊.. Ox~ 9_d  
95[wM6?J  
酒吧个D晤好去甘多..去一两次就够啦.. D,E$_0  
y~dB5/  
平时可以约她去行下街...吃下野..去D公园行下.... 8ZW?|-i  
.......
5tMh/]IeS  
5y040 N-  
UP]1(S?  
啊~~~~~~5岩嘴型,晒我时间.好似无蔑脑感,感鬼蠢,唉......
顶端 Posted: 2008-04-16 18:46 | 23 楼
方丈
Alex
级别: 圣人

多谢发贴的人[187]

都几高難度喔
Tī? ɡ LOVE ME__非你莫属
顶端 Posted: 2008-04-18 15:02 | 24 楼
累斗累
酒精能清醒
级别: 圣人

多谢发贴的人[1762]

我好想找个你呢D女仔 %<AS?Ry  
我都系个宅男
我发现饮佐酒会比没饮酒清醒
顶端 Posted: 2008-04-18 22:38 | 25 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

良民兄!! aHC%19UN  
唔好害人啦,面強自己咪等於面強人地!!! -%H%m`wD  
大家冇共同興趣話題...何必諗咁多呢!!! 5uttv:@=  
或者放低自己嘅諗法先...全心全意當佢係知己好朋友...開心唔開心都同佢分享!! r6MB"4xd  
可能會溝通到...唔洗專登面強自己,佢又唔洗有壓力下接受哂你所有佢唔係咁啱玩嘅野!! <6R"h -u"  
當大家建立左一段互相関懷嘅友誼,話唔定會有進一步嘅可能!! =zOe b/  
'#<> "|  
其實可以係自己鍾情嘅人身邊已經係一種福氣!! m!:.>y  
最後想問下你點解無波胆玩架!!! P5Dk63z]  
LXNQb6!  
一條溝唔到女嘅可憐蟲小7仔敬上
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2008-04-24 15:19 | 26 楼
良民9527
你不会孤单上路~

多谢发贴的人[203]

Quote:
引用第26楼gy77gy772008-04-24 15:19发表的: 8U=A{{0p  
良民兄!! (Q_2ODKo  
唔好害人啦,面強自己咪等於面強人地!!! r )8z#W>s  
大家冇共同興趣話題...何必諗咁多呢!!! 3S;N(A4  
或者放低自己嘅諗法先...全心全意當佢係知己好朋友...開心唔開心都同佢分享!! G0/>8_Q>Nr  
可能會溝通到...唔洗專登面強自己,佢又唔洗有壓力下接受哂你所有佢唔係咁啱玩嘅野!! !oGQ8 e  
.......
"{ FoA3g|  
  尊敬葛7仔哥,好感谢你葛一翻建议,讲得好好.希望正如你所讲咯!!同埋祝你整翻个拍档啦
顶端 Posted: 2008-04-24 21:50 | 27 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式