本页主题: 寧缺勿濫or寧濫勿缺 - 活動七天 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

Mao毛毛Mao
他妻負我
级别: 仙人

多谢发贴的人[642]

寧缺勿濫or寧濫勿缺 - 活動七天

對於愛情,你哋會點樣選擇? ";E Mu(IXb  
AN7WMX  
寧缺勿濫...定係寧濫勿缺啊? |={><0  
MzT#1~  
其實我都曾經有過處於呢兩樣嘅階段...有時會覺得呢D情情愛愛嘅嘢只供玩樂一般... ^prseO?A  
呼之則來...揮之則去...係寂寞無聊覺得孤獨嘅時候..人都會渴求有人可以陪伴係你身邊..支持或者話麻木地奉承著你..因為正是因為咁自己先覺得生活還有一絲欣慰..但係..當真正感覺那一份空虛感嘅時候..當你無數次夜深獨自一人係冷清嘅歸家路上..你地又會否覺得..如果此時有一個真正關愛你嘅人..靜靜地拖著你只手陪伴住你一齊..那一份安慰又係點樣一種感覺... mt3j- Mw  
我弈話過..曾經覺得自己嘅完美觀係唔理其他人點睇點諗..我只為自己快樂..每一個人都會有自己所企望嘅愛人..但係通常當你與一個異性相遇相知後你先會發覺..其實並冇邊個人係為你而生..冇可能會與你所企求嘅完美達到100%嘅相似..所以我一路都覺得..既然如此..就算係同時係幾個人身上先可以湊夠果100%...又有何不可?..就算其他人都唔會認同..見面就一句衰人..那又如何?果陣我已有我的快樂..我自有我的完美..人都係自私..我一直都係咁安慰住自己...直到拼湊完幾次完美之後..那些我嘅完美概成者身上其餘嘅百分點..弈好似會相加..一直應付那可能已經超過200%嘅遺憾..又係可等嘅身心力疲.. *( YtO  
直至依家..我都仍然未能搞清..自己應該點樣選擇..天秤嘅兩邊點稱都仲未平衡...呵呵 Yr@_X  
p.^mOkpt  
大家都來選擇一下..然後不妨講下大家選擇嘅理由與觀點啊... )k01K,%#)  
9PjL 4A  
PS:加埋對性嘅選擇了.... jLX{$,  
5%"${ywI  
(本來..我都只係想單純地提問下..睇下大家嘅選擇..不過見神父將文章轉為活動..咁就分享埋自己嘅一D諗法出來..希望大家都配合一下啦!)
[ 此贴被bennypower在2008-04-29 14:42重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: 活動經費
  • 招婚....
    顶端 Posted: 2008-04-22 11:28 | [楼 主]
    琳γ^ō^γ琳
    一次一次一次
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[4500]

Re:缺?滥?

寧缺勿濫..心欞遘通好重要..

﹎沉默地 任痴心塌地﹎の沉默地 在唏噓中送走希冀﹎剩我空虛中憶記﹏㏒;
    顶端 Posted: 2008-04-22 11:47 | 1 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子
    级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

寧濫勿缺,身体的接触同沟通都好重要
    顶端 Posted: 2008-04-22 12:13 | 2 楼
    肥牛肉
    信望愛
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

重來不濫所以不缺, {xykf7zp  
    重來不缺所以不濫. QbNv+Eu5  
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2008-04-22 12:22 | 3 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

想濫但係好缺,好缺因此唔濫。

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2008-04-22 12:35 | 4 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Re:Re:缺?滥?

Quote:
    引用第1楼琳γ^ō^γ琳2008-04-22 11:47发表的: 9aU:[]w  
    j~E +6 f \  
    做乜講左我講果句,等我冇得講咯...................比你講晒喇。

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2008-04-22 12:39 | 5 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子
    级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

吾滥都滥左咯,依家想缺都缺吾到
    顶端 Posted: 2008-04-22 13:29 | 6 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我

多谢发贴的人[642]

Quote:
    引用第6楼长腿叔叔2008-04-22 13:29发表的: H 1D;:n  
    吾滥都滥左咯,依家想缺都缺吾到
    &7w>K6p  
    z>33O5U  
    +w.Kv ;  
    同道中人.....
    招婚....
    顶端 Posted: 2008-04-22 13:51 | 7 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋

多谢发贴的人[3065]

有食唔食,罪大恶极啊
    顶端 Posted: 2008-04-22 17:27 | 8 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6600]

Re:缺?滥? 入来发表下!

不會選擇,但沒有情人的日子我不能過活也沒有動力。但也不會氾濫成災
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2008-04-22 18:15 | 9 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我

多谢发贴的人[642]

Re:缺?滥? 入来发表下!

成为左活动添....真荣幸了... V(2,\+t  
    重点都係要多謝神父果100雞.....
    招婚....
    顶端 Posted: 2008-04-23 09:27 | 10 楼
    aishamin
    i sha mi
    级别: 新人

多谢发贴的人[19]

Re:寧缺勿濫or寧濫勿缺

一切隨緣! hDljY!P>p  
    有既時候,就好好珍惜, R6!cK[e]4  
    無既時候就5勉強,隨緣...
    顶端 Posted: 2008-04-23 11:17 | 11 楼
    小栋栋
    自定义头 咸

多谢发贴的人[47]

缺下又濫下甘啦~~~~~高兴就好~
    顶端 Posted: 2008-04-23 19:48 | 12 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我

多谢发贴的人[642]

做乜咁少人入来发表噶?..怕丑啊?
    招婚....
    顶端 Posted: 2008-04-24 11:58 | 13 楼
    戰神1號
    文仔

多谢发贴的人[6327]

Quote:
    引用第1楼琳γ^ō^γ琳2008-04-22 11:47发表的: |[S90Gw]  
    FXP6zHsV  
    同我一样吖!

哆謝маtёja幫硪整嘅簽詺!

永远支持广州队同阿根廷!
    顶端 Posted: 2008-04-24 17:23 | 14 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我

多谢发贴的人[642]

Re:Re:Re:缺?滥?

Quote:
    引用第14楼戰神1號2008-04-24 17:23发表的: =p <?Hu  
    {?E<](+0  
    同我一样吖!
    E {tx/$f  
    IY=/` g  
    睇唔出喔...
    招婚....
    顶端 Posted: 2008-04-24 21:31 | 15 楼
    sskssd

多谢发贴的人[0]

濫D好,人人都知錢多的衹會越多,同理。
    顶端 Posted: 2008-04-25 13:15 | 16 楼
    tmac
    一世符碌

多谢发贴的人[59]

一日濫一锅,寂寞远离我。
    顶端 Posted: 2008-04-26 17:16 | 17 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

寧缺勿濫...對愛如是...對性更之... #]CFA9 z  
    唔好亂去愛人...因為好易惹禍上身... F/p,j0S  
    唔好亂搞性事...因為好易惹百病纏身...
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2008-04-27 03:22 | 18 楼
    谢文410

多谢发贴的人[9]

相對來嘅比較贊成寧缺勿爛~性呢樣嘢我都唔知點講好,不過個人覺得仲係雙方有咗共識之後先自係最好嘅
    顶端 Posted: 2008-04-27 10:23 | 19 楼
    新月Moon
    级别: 圣人

多谢发贴的人[390]

寧缺勿濫or寧濫勿缺 oRM)% N#  
    或者有D人会坚守寧缺勿濫~ j~E",7Q'  
    但有时寂寞也是难耐的事~ G,f-.  
    有时的濫,可能系空虚的一种释放! &gtG~mp<L  
    或许哩种方法,不能治本~ k'T^dY&c  
    但却能得到一时的慰藉!
    顶端 Posted: 2008-04-28 00:19 | 20 楼
    cherrylam
    唓喱味..
    级别: 圣人

多谢发贴的人[803]

滥同性系2回事~!有时候,可以同时有多个男/女朋友。。。最紧要识得分轻重皆~~!如果缺噶话。。。永远出现五到有真爱果个噶喔~!
    ..Aza Aza Fighting....
    顶端 Posted: 2008-04-28 00:52 | 21 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

多谢发贴的人[27339]

缺左好耐了,從來冇濫過.
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-04-29 14:16 | 22 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式