yi^Ng^
级别: 普通人

多谢发贴的人[33]

pp - pp

tiyi
[ 此贴被yingbozi在2008-05-09 13:25重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 原創文章
  • 顶端 Posted: 2008-05-07 20:13 | [楼 主]
    〖阿良¤囝〗
    黄大少爷
    级别: 圣人

多谢发贴的人[646]

Re:5年既感情,无奈收到答复:我已经同第个一齐

过一段时间就无事啦...我以前都系甘..曾经试过失恋..连饮七晚酒..试后,觉得又晒钱...又伤身...无野架啦...训醒觉就冇事噶啦~~~~
    ∪_∪沒有妳的早晨,加了糖的咖啡也是苦的...
    顶端 Posted: 2008-05-07 20:28 | 1 楼
    jockykwok
    级别: 新人

多谢发贴的人[19]

讨厌呢种口不对心,呃人地感情既女人! X@D3  
    XqwdJND  
    比D时间咯~时间可以冲淡一切~! n&V(c&C  
    x)Th 2es\  
    或者寄情于事业同工作! %vThbP#mR|  
    ix/uV)]k`  
    或者最快既忘记旧恋情既方法就系开始另外一段新恋情!
    顶端 Posted: 2008-05-07 20:30 | 2 楼
    yi^Ng^

多谢发贴的人[33]

Re:Re:5年既感情,无奈收到答复:我已经同第个一齐

Quote:
    引用第1楼〖阿良¤囝〗2008-05-07 20:28发表的: pucHB<R@bL  
    过一段时间就无事啦...我以前都系甘..曾经试过失恋..连饮七晚酒..试后,觉得又晒钱...又伤身...无野架啦...训醒觉就冇事噶啦~~~~
    #]'V#[;~  
    良哥仔,唔饮酒得得啊,我饮酒皮肤过敏起红斑啊.不过同班兄弟开心饮就无所谓,但我家阵...
    顶端 Posted: 2008-05-07 20:32 | 3 楼
    〖阿良¤囝〗
    黄大少爷

多谢发贴的人[646]

Re:Re:Re:5年既感情,无奈收到答复:我已经同第个一齐

Quote:
    引用第3楼yingbozi2008-05-07 20:32发表的: KWYG\#S0]  
    Q6>vF)( -  
    良哥仔,唔饮酒得得啊,我饮酒皮肤过敏起红斑啊.不过同班兄弟开心饮就无所谓,但我家阵...
    V cL  
    R.QcXz?d  
    ?t"PawBWE  
    g-s@m}[T  
    训醒觉无事噶啦....我成日都系甘同人D讲... t. TQ@c+,J  
    Z`!pU"O9l  
    一系试下喊咯..喊完几舒服.... sd6Wmmo  
    iUKj:q:  
    既然以家你都决定佐分手啦..理甘多做乜...决定佐就吾好后悔.... h=tY 5]8  
    pJ (l=a  
    再加上呢...你做乜都会伤心噶啦....为有等时间慢慢过去嘅者~
    顶端 Posted: 2008-05-07 20:40 | 4 楼
    yi^Ng^

多谢发贴的人[33]

Quote:
    引用第2楼jockykwok2008-05-07 20:30发表的: SrtmpQ  
    讨厌呢种口不对心,呃人地感情既女人! vOS0E^  
    h.^DRR^S  
    比D时间咯~时间可以冲淡一切~! O o:jP6r  
    t<7WM'2<y  
    或者寄情于事业同工作! yKI.TR#  
    .......
    P:TpB6.=q  
    我会俾心机做野. ,+RO 5n  
    其实之前第一次分手我都想识过第个,我老豆`阿嬷`果D姨妈姑姐都话介绍女仔俾我,不过我就忘记唔倒距,唔知系蓝调可唔可以识倒好女仔呢?不过我甘讲又好似稳替代甘,不过我又唔知点拍拖啊,距可以算系我初恋,第一个系初中,好短时间,乜都无发生过,跟住就距喇,不过又半年无闻女人香喇,都唔知自己讲乜喇...
    顶端 Posted: 2008-05-07 20:44 | 5 楼
    yi^Ng^

多谢发贴的人[33]

Re:Re:Re:Re:5年既感情,无奈收到答复:我已经同第个一齐

Quote:
    引用第4楼〖阿良¤囝〗2008-05-07 20:40发表的: x(`$D  
    Zy%Z]dF  
    E0Djo'64  
    ,Ai i>D]  
    ss<'g@R  
    训醒觉无事噶啦....我成日都系甘同人D讲... [ lW "M  
    .......
    \_E.%K  
    无错,既然决定分手就要洒脱,我明白,失去左既只不过系一个唔爱自己既人
    顶端 Posted: 2008-05-07 20:50 | 6 楼
    〖阿良¤囝〗
    黄大少爷

多谢发贴的人[646]

Re:Re:Re:Re:Re:5年既感情,无奈收到答复:我已经同第个一齐

Quote:
    引用第6楼yingbozi2008-05-07 20:50发表的: 'qJ-eQ7e  
    p'qH [<s  
    无错,既然决定分手就要洒脱,我明白,失去左既只不过系一个唔爱自己既人
    R!,)?j;  
    -/%jeDKp  
    Ol[gck|~  
    对讲的好岩..你自已识甘淋就好~~~
    顶端 Posted: 2008-05-07 21:02 | 7 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6600]

五年同七年都系情侶間的轉折點。彼此已經無當初激情只有淡淡的情結,何況樓主系分手后又複合很多事已經不由你自己去控制。其實只系你自己心中有種難捨難離感覺,又可能樓主你不甘心付出五年的精神和時間卻得唔到正果,原因可能有好多,但事實就系對方已經離開左你。有D野仲系唔應該由我地呢D外人去評論,感受系點樓主你最清楚。 17)M.(qmuP  
    5-HJ&Q  
    還是給個建議樓主,你的一生還很漫長,哪怕你現在夜夜倒醉于街頭事實根本唔會去改變,還不如將你自己的心轉移到工作,迎接一段新戀情才是硬道理。
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2008-05-07 21:11 | 8 楼
    yi^Ng^

多谢发贴的人[33]

Quote:
    引用第8楼bennypower2008-05-07 21:11发表的: lhl 0  
    五年同七年都系情侶間的轉折點。彼此已經無當初激情只有淡淡的情結,何況樓主系分手后又複合很多事已經不由你自己去控制。其實只系你自己心中有種難捨難離感覺,又可能樓主你不甘心付出五年的精神和時間卻得唔到正果,原因可能有好多,但事實就系對方已經離開左你。有D野仲系唔應該由我地呢D外人去評論,感受系點樓主你最清楚。 \C#b@xLnX  
    ' u};z:t  
    還是給個建議樓主,你的一生還很漫長,哪怕你現在夜夜倒醉于街頭事實根本唔會去改變,還不如將你自己的心轉移到工作,迎接一段新戀情才是硬道理。
    #.+*G`m  
    可能bennypowe你讲得岩.但你知唔知5年既感情走到尽头系一个咩概念?我伤心系因为距离开我,我痛心系因为距话仲爱我却同第个一齐. jA4v?(AO}#  
    不过bennypow你既建议我觉得都好岩,无左爱情,至少我仲有亲情`友情.寄情工作,尽快投入一段新恋情,嗯嗯
    顶端 Posted: 2008-05-07 21:30 | 9 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

睇開d啦,握得你一次就有第二次!!
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-05-07 22:09 | 10 楼
    yi^Ng^

多谢发贴的人[33]

Quote:
    引用第10楼gy77gy772008-05-07 22:09发表的: Po!JgcJ#\  
    睇開d啦,握得你一次就有第二次!!
    IOZ|85u =  
    开紧开紧,唔好咒我有第2次好无
    顶端 Posted: 2008-05-07 22:37 | 11 楼
    新月Moon

多谢发贴的人[390]

关系改变左,情素改变左,但当时人可能根本察觉唔到哩D变化! Xa%&.&V  
    改变左的感情,能控制和挽回,都是骗人的!~~~~ 9g5{3N3  
    珍惜所拥有,创造更好的,让她知道没和你一起是她的损失,不是为她,而是为自己~~
    顶端 Posted: 2008-05-07 23:43 | 12 楼
    yi^Ng^

多谢发贴的人[33]

Quote:
    引用第12楼新月Moon2008-05-07 23:43发表的:  z0Z\d   
    关系改变左,情素改变左,但当时人可能根本察觉唔到哩D变化! qTa]th;  
    改变左的感情,能控制和挽回,都是骗人的!~~~~ lp0T\ %  
    珍惜所拥有,创造更好的,让她知道没和你一起是她的损失,不是为她,而是为自己~~
    ) )69a  
    损唔损失呢D就唔够胆讲咯,毕竟自己家阵仲未可以担得起头家,24岁仲系食紧屋企啊阴公, ])ALAAIc-  
    为自己,仲有屋企,嗯
    顶端 Posted: 2008-05-07 23:54 | 13 楼
    yi^Ng^

多谢发贴的人[33]

呢单野仲未同班兄弟讲,距地净知我分左手,唔知我争取过, Q~Sv2  
    不过真系好WARM,呢个时候竟然有你地开解`关心,虽然大家唔识... qqt.nrQ^  
    真系好多谢你地...
    顶端 Posted: 2008-05-07 23:59 | 14 楼
    新月Moon

多谢发贴的人[390]

Quote:
    引用第14楼yingbozi2008-05-07 23:59发表的: <E7Vbb9*  
    呢单野仲未同班兄弟讲,距地净知我分左手,唔知我争取过, Th;gps%b  
    不过真系好WARM,呢个时候竟然有你地开解`关心,虽然大家唔识... Z/6'kE{l  
    真系好多谢你地...
    K'{W9~9Lq  
    ! N"L`RWD  
    虽然唔知相隔多远,亦唔知对方容貌及其他~ ekl? K~  
    但每个人黎到哩片情感天地,都是真诚的! x+*L5$;h  
    或者我地根本帮唔上咩忙~ o~.o^0Y  
    但我地可以帮你舒发心里面的闷气,最起码唔使做谷气袋~ Puth8$  
    亦可以分享你的快乐,我地亦快乐~ [cTRz*\s  
    所以唔使讲唔该架!
    顶端 Posted: 2008-05-08 01:30 | 15 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

Quote:
    引用第14楼yingbozi2008-05-07 07:59发表的: .y;\puNq  
    呢单野仲未同班兄弟讲,距地净知我分左手,唔知我争取过, Vr/` \441  
    不过真系好WARM,呢个时候竟然有你地开解`关心,虽然大家唔识... ~g K-5}%!  
    真系好多谢你地...
    XEUa  
    ><#2O  
    1W}nYU  
    藍調就系呢度好﹐所以我都經常來。其它網站FEEL 唔到甘WARM。
    光榮家族
    顶端 Posted: 2008-05-08 06:22 | 16 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

其實你已經好好...因為你仲會痛...仲識有痛嘅感覺... !e:iB7<  
    如果有一日你連痛都冇知覺...咁先係最可怕... ##EB; Y  
    放心...時間會係最好嘅治療方法...俾心機投入工作啦... ^8';8+$  
    你仲有好長嘅路要行...可能...好快就會遇到陪你行以後條路嘅人...加油...
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2008-05-08 07:18 | 17 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

一粒摇头.一包***.伴随住麻果既悠香..褒返一褒冰汤....... pz{'1\_+9  
    4'',6KJ@  
    会令到你回味无穷.....毒品是治疗失恋既万能圣药..
    顶端 Posted: 2008-05-08 11:54 | 18 楼
    yi^Ng^

多谢发贴的人[33]

Re:Re:Re:5年既感情,无奈收到答复:我已经同第个一齐

Quote:
    引用第15楼新月Moon2008-05-08 01:30发表的: ?]c+j1 i  
    ,MQVE  
    q/NY72tj0  
    虽然唔知相隔多远,亦唔知对方容貌及其他~ #E DEYEW7  
    但每个人黎到哩片情感天地,都是真诚的! ~:4~2d|  
    或者我地根本帮唔上咩忙~ =.*98  
    .......
    t6+YXjXK  
    确实我依家既心情已经无甘失落喇,呢D大家既帮助
    顶端 Posted: 2008-05-08 12:00 | 19 楼
    yi^Ng^

多谢发贴的人[33]

Quote:
    引用第17楼幸福瞬間2008-05-08 07:18发表的: DVlJ*A  
    其實你已經好好...因為你仲會痛...仲識有痛嘅感覺... +f>cxA  
    如果有一日你連痛都冇知覺...咁先係最可怕... ]5' d&f  
    放心...時間會係最好嘅治療方法...俾心機投入工作啦... ecj7BT[mLI  
    你仲有好長嘅路要行...可能...好快就會遇到陪你行以後條路嘅人...加油...
    )55\4<ty  
    痛既感觉真系喊难形容吖.我会加油架喇.
    顶端 Posted: 2008-05-08 12:03 | 20 楼
    yi^Ng^

多谢发贴的人[33]

Quote:
    引用第18楼龙四2008-05-08 11:54发表的: D\w h;r  
    一粒摇头.一包***.伴随住麻果既悠香..褒返一褒冰汤....... Pi,QHb`>  
    A1)wo^,  
    会令到你回味无穷.....毒品是治疗失恋既万能圣药..
    8$s9(n-_Y  
    哈哈,呢位4哥既方法真系搞野 tM-^<V&  
    但我听我朋友讲距之前失恋又系去HI野,点知D幻觉都系以前拍拖既画面,HI醒系两条泪痕 znJ hP}(  
    仲有,毒品都唔好惦甘多喇
    顶端 Posted: 2008-05-08 12:09 | 21 楼
    yi^Ng^

多谢发贴的人[33]

唔会再入自己呢张贴喇,要忘记过去,回到现在,展望未来.
    [ 此贴被yingbozi在2008-05-08 17:09重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2008-05-08 12:51 | 22 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式