本页主题: 無言果分手 - 都幾諷刺喔 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

shadow1122
级别: 新人

多谢发贴的人[15]

無言果分手 - 都幾諷刺喔

呢果故事系甘樣噶,女主角哽系我啦,前一晚,因為佢幾句說話,我覺得好唔舒服,第二日晚原本約好去吃飯,我就突然話比佢知我不想去食,結果,佢好似少少惱佐我,佢都話:甘就不去咯。從此之後,我地兩個就再冇聯絡過,過佐一陣呢,佢MSN話比我知佢要番香港啦,仲有一件衫系我OK度,問我幾時可以還番比佢,於是星期五晚上我send a message 叫佢上來我OK拿咯,見佐一面,少少傾下,佢話佢系廈門揾不到份好工,佢OK人叫佢番香港,就甘佢走佐,就甘樣,佢走啦,我都唔意到底系點嘛,甘算不唔算分佐手啊,我真系好傷心啊,點解會甘樣噶?做人,都 要有始有終噶嘛,我覺得就算系分手都要講清楚,講明白,點可以無端端甘走佐,甘我算咩?玩過佐就唔要啦,當我完全冇存在過?我真系唔明男人到底系點惗噶,點解甘絕情?你地大家有咩睇法呢?
本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 減少誤會比較好吧,你既然唔舒服點解唔同對方講呢?唔講分手二字畀大家好落臺D唔好咩?過中細節自己應畀其他人清楚。
  • 顶端 Posted: 2008-05-19 12:38 | [楼 主]
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

Re:無言果分手

忘記佢啦,如果當妳係女朋友...點會因為咁小嘅事,發展成咁丫!!分明直口啦!! ) 1 m">s4  
    唔洗為D咁嘅男人傷心架,相信妳會搵到一個識得珍惜妳嘅好男人!! u 8^ {  
    XJ1=m   
    玩過佐就唔要啦!! u JY)4T  
    千其唔好咁諗呀,但願妳地曾經都一齊開心過!! ]fBUT6  
    分開左無謂計教哩D野啦,盞自己唔開心!!人貴自知丫嘛!! H,QTYXi "  
    如果只係握女仔上床嘅賤男...祝佢精盡人亡!!
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-05-19 13:08 | 1 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6600]

樓主EX男朋友份人係點你自己清楚哇...
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2008-05-19 13:10 | 2 楼
    新月Moon
    级别: 圣人

多谢发贴的人[390]

如果唔甘心,或者心里面有乜唔明,问清楚咯~最起码有个知字
    顶端 Posted: 2008-05-19 23:33 | 3 楼
    shadow1122

多谢发贴的人[15]

我想比自己留番D尊嚴啫,冇諗過再聯絡佢。。況且,都唔知點可以聯絡到,除佐MSN抑或Q吧
    顶端 Posted: 2008-05-20 08:55 | 4 楼
    wincezhong
    级别: 普通人

多谢发贴的人[109]

小姐!吾好经常话男人!其实如果距吾主动讲系距吾岩!但你有冇想过你自己做咩吾问?距又吾讲你又吾问!结果就甘过去!甘你地两个都有问题架!我经常都话一只手掌系拍吾响架!希望所有D人吾好经常话人地!要睇自己做成点先啦! $9Hcdb dm  
        既然系甘你都自己睇开D!未来会有更好架!你又经过左一次历练你会进步架!
    顶端 Posted: 2008-05-21 14:45 | 5 楼
    魚蛋仔
    唏噓噶魚蛋佬
    级别: 强人

多谢发贴的人[1186]

點解你唔主動d問清楚呢? ^R:cd8+?%  
    ^fZ&QK  
    感情系雙方面噶

陪住你 訓街又如何
    顶端 Posted: 2008-05-21 16:28 | 6 楼
    smooth
    attitude
    级别: 普通人

多谢发贴的人[130]

well   应该系分左嘎啦?!?   衫都拿埋走咯...
    树起你的中指 表达你心中的不满
    顶端 Posted: 2008-05-22 21:19 | 7 楼
    琳γ^ō^γ琳
    一次一次一次

多谢发贴的人[4500]

機會已經比佐噶了..一件衫已經證明了..事實也擺得很清楚..佢唔算系絕情啦..起碼仲會有最後一面.與解釋.. NuQdSj_>  
    g"}%2~Urf  
    其實不如可以問下自己點解會出現呢D問題.起碼以後唔會重複犯錯..你了解自己的這個男朋友嗎?.. cLLbZ=`  
    ,^2>k3=  
    正所謂好來好去..相識總算是種緣分..愿你以後能開開心心..

﹎沉默地 任痴心塌地﹎の沉默地 在唏噓中送走希冀﹎剩我空虛中憶記﹏㏒;
    顶端 Posted: 2008-05-22 21:28 | 8 楼
    shadow1122

多谢发贴的人[15]

最後一面乜解釋都無喔,,佢只講佢要番香港,我想多同佢傾下啫,佢就話佢仲要收拾行李,我冇嘢好講啊。
    顶端 Posted: 2008-05-23 08:48 | 9 楼
    rain86222
    BB

多谢发贴的人[16]

与其在这里不知所措,还不如问清楚他想怎么样,这样自己心里也不会乱想!
    顶端 Posted: 2008-05-26 00:28 | 10 楼
    shadow1122

多谢发贴的人[15]

有人話佢從來都冇認同我哋係埋一起過,冇當過我系佢女朋友,又何來分手姐?如果真系咁,我覺得自己冇曬尊嚴啦!
    顶端 Posted: 2008-06-18 13:22 | 11 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:無言果分手

Quote:
    引用第11楼shadow11222008-06-18 13:22发表的: nP$Ky1y G  
    有人話佢從來都冇認同我哋係埋一起過,冇當過我系佢女朋友,又何來分手姐?如果真系咁,我覺得自己冇曬尊嚴啦!
    . qO@Q=  
    唔好糾纏落去喇...忘記佢啦!! .,<1%-R34q  
    放開自己...活得比己前同佢一齊嘅時候...哩d咪尊嚴囉!!
    顶端 Posted: 2008-06-18 15:23 | 12 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

算喇...放心吧.. ]7W&JKmA&  
    +h|`/ &,  
    糾纏落去只会令自己更痛苦.

.....................
    顶端 Posted: 2008-06-18 17:37 | 13 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

重有六個鍾頭哩個帖/哩件事...足足過去左啱啱好一個月!!真係估唔到妳仍然停留係從前~重俞諗俞灰tim...放手罷喇!!就由得哩件往事隨住哩個帖一路沈落去啦!!安慰妳嘅說話講過又再講過...妳重咁心心不忿都改變唔到妳遇人不淑哩個殘酷現實,起碼妳都徹底認清楚哩只負妳傷害妳最深嘅人,當發左一場會令自己心痛嘅惡夢囉/學識左下次就要帶眼識人,由頭嚟過喇!!
    顶端 Posted: 2008-06-18 18:45 | 14 楼
    djms
    小明

多谢发贴的人[3262]

距係度玩紧你,根本就无当过你係女朋友
    努力加油,永不言敗,壹要努力,貳要努力,叁.    肆.   伍都係要努力!!!
    顶端 Posted: 2008-06-18 23:34 | 15 楼
    〖阿良¤囝〗
    黄大少爷
    级别: 圣人

多谢发贴的人[646]

训醒觉冇事噶啦
    ∪_∪沒有妳的早晨,加了糖的咖啡也是苦的...
    顶端 Posted: 2008-06-19 00:41 | 16 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式