« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
魚蛋仔
唏噓噶魚蛋佬
级别: 强人

多谢发贴的人[1186]

必然噶結局

2008年5月19日,又再一次同你鬧交.唔知點解,每次同你講野都會鬧交..每次都系你先誤會我以為我想拋你..之後我解析,但講講下..我又變得火滾..之後就會鬧起交...其實..我只系想問下你最近過得如何而已... ch2e#Jf8  
  K5c7>I%k  
  我知道 尼一次 應該都系最後噶一次 算系你同我之間緣分噶真正完結...唔知系唔系因為終於松左口氣呢.我好想喊,但喊唔出,個心拿住拿住...好難受... 5['B- Iw  
>p+gx,N  
  2004年5月 我地系同一個學校 同一年級噶唔同班,因為選修美術而認識 Xrzh*sp  
2005年6月 我地考左去同一間大學 Wx\"wlJ7.3  
2006年5月 我地相愛 RAkFgC ~  
2007年5月 我地分手 zR/p}Wu|!  
2008年5月 我地決裂........ h ?qYy$  
.f!eRV.&  
  真系唔知點解...系唔系個天都要玩我..由一齊到決裂..一切竟然都發生系5月... y<LwrrJ>  
  最近睇到7仔系尼個論壇噶活動裡面噶文章有寫到<耿耿于懷>尼首歌噶歌詞,之後又系手機鈴聲區有人發尼首歌...林反起..或者我都系尼種心態.. jU9zCMyNF  
  ============================================== :+V1682u  
你..最近還好嗎?尚愛看少女漫畫嗎? 最近近乎沒露面...你有新對象嗎?! e4_aKuA  
* 真想帶你見見,我剛識到的她...我想聽你意見,這算是病吧!! pQ2)M8 gf  
為何無論我願意怎樣試,怎樣也,不可一樣愛慕她!?(沒令自己戀上她?!) T4 , Zc  
qt&"cw  
#難道沒練習太耐,感覺都追不回來..試圖再努力愛,也顯得不自在. ^OcfM_4pN  
不懂得如何談戀愛?還是我太愛你,對過去太放不開... $@f3=NJ4k  
難道是寂寞太耐,生銹的鎖不能開..鑰匙也折斷了,留在舊患所. d/99!+r  
在懷內..放滿對你的愛,難怪跟誰也再沒法戀愛... p<nBS" /  
;<GTtt# D  
我..有時仍很怕,路過你那從前的家! 往事若然未落幕...再揭起有害嗎?! v'~nABYH  
Repeat * # 8`*9jr  
0tL/:zID  
難道沒練習太耐,感覺都追不回來..試圖再努力愛,也顯得不自在. Vv"wf;#  
耿耿於懷從前的愛!從沒有振作過,痛了再痛也應該... QNI|h;D  
^~IcQ!j/5  
難道是寂寞太耐,生銹的鎖不能開..往事卻似斷箭,還剩下在體內. s^X/ Om  
若懷內..放滿對你的愛,害怕一直也再沒法戀愛... EqDYQ 7  
============================================== WBIB'2:m  
  大三已經完啦..剩反半年..之後噶我地就會各行各路 雖然我地都會反到去同一各城市 但或者,我地無機會再見到..林到尼一度 我噶心又抽住...尼d就系所謂噶欲哭無淚?或者已經義無反顧甘愛上尼種感覺... *B~:L"N  
  Rw^YTv  
  依然記得,我第一次錫你噶時候,你好怕丑甘低下頭...依然記得,我地第一次鬧交系因為你燜住我偷偷地去玩勁舞而且穩老公...依然記得,你第一次同我講分手噶原因系因為我逐個逐個甘罵你d老公...依然記得,我地第一次和好系你主動話放棄勁舞,而同時,我地都有左我地之間噶第一次...依然記得,你第一次系我面前喊,系因為你再次偷偷玩勁舞穩老公卑我發現左卑我鬧,你覺得好委屈...依然記得,你第一次配住我一齊吊針,我覺得世界上最溫暖噶人系我......   Jn[ K0GV  
w`!foPE  
  太多太多噶記憶..但都太多太多噶爭吵...離離合合中我地最終都系走到去分手尼一步...分手系必然噶..系正式分手噶時候,我好清楚我噶感受,我依然深愛住你!!!但系我更加清楚噶系,我地再系一齊,只會系一種痛苦...系你面前我永遠都會變得小氣.而你,依都唔會改到去偷食噶習慣..可能,有d人會話,遊戲者,就大量d咯..但系太多太多噶流言蜚語啦..有人講過話系假噶..亦都有人講過話系現實噶..而我見到噶系,你噶其中幾個老公寄定情信物卑你...我唔清楚,亦唔想清楚....太多太多...我累了....真的累了..... S^"e5n2  
uV:uXQni``  
  系分左手之後,我好想同你講野,但我知道我地一講嘢就會勾起大家心理面噶痛..所以我一般都會克制自己...有時真系忍唔住,就會藉口系qq上面隨便傾幾句..但系..每一次隨便傾幾句,都必然又引起一場風波..不論大細...或者我地之間噶溝通唔應該卑野隔膜住...有時候系條街上面見到你,我地都會笑住甘打個招呼,寒暄幾句..之後就各奔各路...你又點會知道,每次你轉身走左之後,我噶心都會有一陣痛啊? p$G3r0 @  
s6h Wq&C  
同你分手之後,我有嘗試過再拍拖,或者只系想忘記你噶藉口..我知道我尼個林法非常卑鄙..但系我依然控制唔到我自己..我控制唔到我林你!!!我真系真系好像走去你面前大聲甘同你講"我愛你"!!!但我非常深切甘知道,如果我甘做,換尼噶肯定系你噶恨!! `1v!sSR0R  
I; }%k;v6  
或者我只系想同你保持朋友關係我已經比較滿足...至少可以知道你最近噶情況...直到尋日,2008年5月19日,我又再一次忍唔住系qq上面聊你...但你又再一次誤會我..你以為我想睇你死得未..你一直鬧我,我噶傷心又無奈...我又點會系甘林啊...我想話卑你知你誤會我啦..但無論我講乜..你都聽唔入耳..到最後..我都開始火啦...終於..最後一場嗌交...到最後..你唔再回我qq,過左無耐,你用手機發左條信息卑我:已拉黑,我噶世界唔歡迎你,88...短短幾只字...但我噶心已經徹底粉碎...我羅住手機好耐都無放低..系度發牛痘...最唔愿意噶結局終於發生左啦...千言萬語形容唔到噶感覺...好想喊..但喊唔出...傷心?失落?或者咩都唔系... d/zX%  
l@F e(^5E  
  回頭林反以前噶一切..尼個亦都系我同你之間噶必然結局...但點都好,希望你以後會過得好..
|g^W @.P  
C>;8`6_!gU  
iiDkk  
到最後, 我先發覺, 原來我一直忽略左我身邊噶野, 一d自以為理所當然會存在噶野....
[ 此贴被dkistea2在2008-05-21 10:42重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 決裂的感情可以係結束也係開始。

• 陪住你 訓街又如何
    顶端 Posted: 2008-05-21 00:30 | [楼 主]
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

我長大之後先發現自己當時對佢好差...太細路根本唔識對人好!! }  IJ  
    後悔都冇用,只可以下次遇到鍾意嘅對人好d呀!! ?sfas57&y  
    未到老夫老妻階段,真係好難包容到大男人嘅脾氣!! ?d@3y<A,~  
    _'pow&w~  
    同埋我同你根本就唔係大男人,只係唔識諗!!
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-05-21 00:46 | 1 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6600]

感情正在消退的時候,也是新的愛情正在韻壤~不要灰心,這個不是你的責任。
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2008-05-21 03:05 | 2 楼
    shadow1122
    级别: 新人

多谢发贴的人[15]

我相信你一定可以揾到第二個你真心中意果女仔,呢個世界無人話冇佐邊個就唔得,你都系一樣。耿耿於懷呢首歌真系好好聽,我都好中意,都系我之前果條男仔介紹比我聽嘅,就因為甘樣,我都覺得佢放唔低佢噶EW女朋友,我仲可以點嘛呢?
    顶端 Posted: 2008-05-21 09:35 | 3 楼
    魚蛋仔
    唏噓噶魚蛋佬

Quote:
    引用第1楼gy77gy772008-05-21 00:46发表的: a4'KiA2r  
    我長大之後先發現自己當時對佢好差...太細路根本唔識對人好!! Xz/5 Wis4  
    後悔都冇用,只可以下次遇到鍾意嘅對人好d呀!! 9 \2<#,R1q  
    未到老夫老妻階段,真係好難包容到大男人嘅脾氣!! 2oY.MQD7iW  
    4<`Qyul-  
    同埋我同你根本就唔係大男人,只係唔識諗!!
    \*>r[6]*&5  
    7仔你講出尼段話我已經覺得你好大男人啦哦..

陪住你 訓街又如何
    顶端 Posted: 2008-05-21 11:00 | 4 楼
    魚蛋仔
    唏噓噶魚蛋佬

Quote:
    引用第2楼bennypower2008-05-21 03:05发表的: oJ r&9.S  
    感情正在消退的時候,也是新的愛情正在韻壤~不要灰心,這個不是你的責任。
    "nkj_pC  
    5AX AIPn)  
    |I; tBqN{u  
    恩..其實寫得出尼..我都已經決定左要收拾好心情..多謝你噶鼓勵同支持

陪住你 訓街又如何
    顶端 Posted: 2008-05-21 11:00 | 5 楼
    魚蛋仔
    唏噓噶魚蛋佬

Quote:
    引用第3楼shadow11222008-05-21 09:35发表的: & XS2q0-x  
    我相信你一定可以揾到第二個你真心中意果女仔,呢個世界無人話冇佐邊個就唔得,你都系一樣。耿耿於懷呢首歌真系好好聽,我都好中意,都系我之前果條男仔介紹比我聽嘅,就因為甘樣,我都覺得佢放唔低佢噶EW女朋友,我仲可以點嘛呢?
    R?%J   
    1z .  
    多謝你.. O9+Dd%_KS#  
    3K8#,TK3  
    其實你都一樣 一定會穩到第二個真心甘對你噶人 d|P,e;m-  
    _*tU.x|DP  
    祝你幸福

陪住你 訓街又如何
    顶端 Posted: 2008-05-21 11:02 | 6 楼
    wincezhong
    级别: 普通人

多谢发贴的人[109]

都系细路!过去都过去处啦!慢慢你就会识点去爱人点比人爱!未来系彩色架!!好似我甘!既然分开系解脱何必吾去做呢?就算以后睇来你都吾会后悔啦!
    顶端 Posted: 2008-05-21 14:41 | 7 楼
    魚蛋仔
    唏噓噶魚蛋佬

Quote:
    引用第7楼wincezhong2008-05-21 14:41发表的: I]4L0r-  
    都系细路!过去都过去处啦!慢慢你就会识点去爱人点比人爱!未来系彩色架!!好似我甘!既然分开系解脱何必吾去做呢?就算以后睇来你都吾会后悔啦!
    \ oY/hT_  
    呵呵 你噶見解特別有味 6Kvo Ho  
    l x'^vK%F  
    好似好耐無見你啦哦

陪住你 訓街又如何
    顶端 Posted: 2008-05-21 16:22 | 8 楼
    大懒蛇

多谢发贴的人[0]

个人觉得你地以后都不要见面为好了
    顶端 Posted: 2008-05-23 02:04 | 9 楼
    rain86222
    BB

多谢发贴的人[16]

感同身受,我的故事好像和你差不多,哎!问世间情为何物!!!!
    顶端 Posted: 2008-05-26 00:33 | 10 楼
    魚蛋仔
    唏噓噶魚蛋佬

Quote:
    引用第10楼rain862222008-05-26 00:33发表的: 8PB 8h  
    感同身受,我的故事好像和你差不多,哎!问世间情为何物!!!!
    ~pC\"LU`  
    兄台 高姓啊?

陪住你 訓街又如何
    顶端 Posted: 2008-05-26 18:32 | 11 楼
    琳γ^ō^γ琳
    一次一次一次

多谢发贴的人[4500]

系米呢...好好哋賣下魚蛋做下小販咁米算咯...哎... @2;/-,4O  
    $<s;YhM:u)  
    應該好似我咁...系梁山度穩個好位置...整間師姑庵...幾好啊...   J Q% D6b  
    %B~@wc I)W  
    算啦..見平時搶搶埋埋你都唔少魚蛋..比你上我知己度..學下做花和尚啦..

﹎沉默地 任痴心塌地﹎の沉默地 在唏噓中送走希冀﹎剩我空虛中憶記﹏㏒;
    顶端 Posted: 2008-05-26 20:07 | 12 楼
    魚蛋仔
    唏噓噶魚蛋佬

Quote:
    引用第12楼琳γ^ō^γ琳2008-05-26 20:07发表的: iF*L-   
    系米呢...好好哋賣下魚蛋做下小販咁米算咯...哎... asZ(Hz%  
    vACJE  
    應該好似我咁...系梁山度穩個好位置...整間師姑庵...幾好啊...   4de:hE   
    GWa:C\YK  
    算啦..見平時搶搶埋埋你都唔少魚蛋..比你上我知己度..學下做花和尚啦..
    Db K(Rh_ K  
    我唔製啊..我仲要挑逗街邊個d小妹妹噶!

陪住你 訓街又如何
    顶端 Posted: 2008-05-26 22:34 | 13 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY
    级别: 圣人

多谢发贴的人[291]

記憶放係心入邊..沒有她..你也要..生活..!~對嗎?~! )?;+<,  
    顶端 Posted: 2008-05-27 01:58 | 14 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我
    级别: 仙人

多谢发贴的人[642]

有人話...大部人...要經歷到第三段戀情(當然..係指真心果D...) ctMH5"F&1  
    先知道如何去愛... `hf `lq^  
    有心賣魚蛋嘅...總有一日會撞到魚蛋妹嘅!! N}ZBtkR  
    (努力挑逗街邊嘅小妹妹啦~!~)
    招婚....
    顶端 Posted: 2008-05-27 09:58 | 15 楼
    janchow
    ﹎J.а`??

多谢发贴的人[270]

每个人都会有自己既一段经历~都会有那么一段刻骨铭心既爱情~不过当时间过左一段之后~~生活回复正常之后~就会开始进化成为令一个人~对爱情既睇法变左~对待爱人既态度变左~必经阶段黎既~
    顶端 Posted: 2008-05-27 12:43 | 16 楼
    魚蛋仔
    唏噓噶魚蛋佬

Quote:
    引用第15楼freemantao2008-05-27 09:58发表的: Z~] G+(  
    有人話...大部人...要經歷到第三段戀情(當然..係指真心果D...) )|6OPR@(#/  
    先知道如何去愛... H.< F6  
    有心賣魚蛋嘅...總有一日會撞到魚蛋妹嘅!! ^/I.? :+  
    (努力挑逗街邊嘅小妹妹啦~!~)
    gh `]OxA  
    甘你就要帶多d妹妹仔去我檔口幫襯啦

陪住你 訓街又如何
    顶端 Posted: 2008-05-27 17:30 | 17 楼
    saint文少
    BEAT L.A

多谢发贴的人[14534]

千奇唔好揾D喜欢玩网游的女友,除非你同佢一齐玩
    顶端 Posted: 2008-05-27 17:46 | 18 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子
    级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

比多首歌你听下先~~~~~李玖哲的<再见> pV O{7I  
    电话还在响 我有些心慌 z.^_;Vql_  
    熟悉的号码在挣扎 f!F5d1N  
    故作的坚强 虚伪的力量 v]#[bqB.b  
    撑过这一刻更悲伤 9)>+r6t  
    没接的电话 是一种惩罚 ( 7ujJ}#,  
    不该想却割舍不下 qJE_4/<^!  
    如果再见我 你能说什么 *M.,Yoj  
    说爱我或只是寂寞 bg5i+a ,?  
    原谅我冷漠 选择不联络 .{-X1tJ7  
    因为我担心你会听见我 <cO `jK  
    还那么难过 [6Q1yNE  
    短讯声在响 凌晨两点半 )J?8"+_Y  
    惊醒的房里更孤单 }tL]EW^  
    一句睡了吗 像你的习惯 NA$% Up  
    这夜晚为你而混乱 6xFchdMG{m  
    如果再见我 你能说什么 *z};&UsF{  
    说爱我或只是寂寞 \Hw*q|  
    原谅我冷漠 选择不联络 Qq%~e41ec  
    因为我担心你会听见我 s>)?MB*vb  
    还那么难过 s4j]kH  
    因为对你我连再见都 t'Zv)Wu1E  
    说不出口 3WpQzuHPT  
    我想你能懂爱还在心中 Y;@]G=a   
    如果再见我你能说什么 P`avn  
    说爱我或只是寂寞 7K1_$vd  
    原谅我冷漠选择不联络  % s@  
    因为我担心你会听见我 [hV}$0#E[O  
    还那么难过
    顶端 Posted: 2008-05-27 18:05 | 19 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第19楼长腿叔叔2008-05-27 18:05发表的: zK>m4+)~  
    比多首歌你听下先~~~~~李玖哲的<再见> < {h \Msx%  
    电话还在响 我有些心慌 {pdPp|YDZ-  
    熟悉的号码在挣扎 U "r)C;5  
    故作的坚强 虚伪的力量 {-Gh 62hDg  
    撑过这一刻更悲伤 {|@}xrB  
    .......
    L={\U3 __k  
    未聽過喎,不過d詞就寫得唔錯!!
    顶端 Posted: 2008-05-27 18:19 | 20 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

^ cE{Uv  
    l`uMtv/Wp  
    鱼蛋仔勾起我伤心的回忆.... C/QrkTi=  
    5<e{)$C  
    O hRf&5u$  
    JH u>\{8V  
    bxzx@sF2l  
    e"*1l>g  
    其实当初可以收得返果D气话,,或者就黎五到呢个地步了...哎

.....................
    顶端 Posted: 2008-05-27 18:23 | 21 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第21楼Mc.大醜醜2008-05-27 18:23发表的: 8TG|frS  
    hS*&p0YV~M  
    h?$J;xn  
    鱼蛋仔勾起我伤心的回忆.... W /*?y &  
    gK(G1  
    `'*4B_.  
    .......
    rA^=;?7Q  
    f$9|qfW'$  
    又多只double醜陪下我地
    顶端 Posted: 2008-05-27 18:28 | 22 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

Quote:
    引用第22楼gy77gy772008-05-27 18:28发表的: xB[W8gQ6fa  
    wc~s:  
     (:o:_U  
    又多只double醜陪下我地
    (+0(A777M  
    /d">}%Jn  
    nP<u.{q L  
     CE!cZZ  
    我果个已经1年3个月喇~~始终都系忘记五到..哎..

顶端 Posted: 2008-05-27 18:29 | 23 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第23楼Mc.大醜醜2008-05-27 18:29发表的: UjLq[,_!  
    Dgc6rv#  
    我果个已经1年3个月喇~~始终都系忘记五到..哎..
    -;ra(L`  
    [s\8@5?E  
    愛得深;痛得甘!!真係好難輕易忘记同放得低!! #_`p 0wY  
    最大鑊果次...足足令小7仔呆左四年
    顶端 Posted: 2008-05-27 18:49 | 24 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

Quote:
    引用第24楼gy77gy772008-05-27 18:49发表的: =R 4]Kf  
    .w _BA)  
    [u=yl0f  
    愛得深;痛得甘!!真係好難輕易忘记同放得低!! I$x<B7U  
    最大鑊果次...足足令小7仔呆左四年
    GVu[X?q@|  
    +-SO}P  
    n[r1h=?j3  
    个心有个结~~

顶端 Posted: 2008-05-27 18:58 | 25 楼
    魚蛋仔
    唏噓噶魚蛋佬

Quote:
    引用第21楼Mc.大醜醜2008-05-27 18:23发表的: ^!i4d))  
    6R8>w,  
    R]Z#VnL@qz  
    鱼蛋仔勾起我伤心的回忆.... +4Wl  
      )*6  
    1JdMw$H  
    .......
    Y,yU460T8  
    [{#T N  
    莫非...難道..你...?

陪住你 訓街又如何
    顶端 Posted: 2008-05-27 20:54 | 26 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

Quote:
    引用第26楼dkistea22008-05-27 20:54发表的: (fr=[m$`  
    q[W@.[2y)  
    d2US~.;>l  
    莫非...難道..你...?
    ^jdtp  
    zFipuG02  
    I(3~BOUn_  
    想当年的一时气话,,搞到依家不理不睬嘅地步.哎

顶端 Posted: 2008-05-27 21:01 | 27 楼
    魚蛋仔
    唏噓噶魚蛋佬

Quote:
    引用第27楼Mc.大醜醜2008-05-27 21:01发表的: Mh3L(z]/E  
    `('Up?  
    EV* |\ te  
     tj8o6N#  
    想当年的一时气话,,搞到依家不理不睬嘅地步.哎
    F.(e}EMyNh  
    同我一樣..不過我已經唔系1次啦..哎...

陪住你 訓街又如何
    顶端 Posted: 2008-05-27 23:54 | 28 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

好想喊..但喊唔出...傷心?失落?或者咩都唔系... eYjF"Aq  
    s2 aFme  
    是一种茫然...晤明白点解会演变成甘. JJM!pD\h  
    '&gUAt  
    睇来你都是一个感性既人..
    顶端 Posted: 2008-05-28 00:26 | 29 楼
    « 1 2» Pages: ( 1/2 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式