本页主题: 對「童年、少年、現年」嘅自己~你有何感受~ - 不參加者嚴禁在帖內回覆~違規者刪帖扣分處理~!! 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

對「童年、少年、現年」嘅自己~你有何感受~ - 不參加者嚴禁在帖內回覆~違規者刪帖扣分處理~!!
 ┗ 20

管理提醒:
本帖被 刘纹虎 执行置顶操作(2014-08-07)
沉積咗好耐嘅藍調俱樂部~係時候搞返個活動啦~ U7f#Z  
各位久違啦~好耐冇喺呢度同各位見面~ zjhR9  
今次呢個「童年、少年、現年」嘅活動~希望俾各位一個對自己回顧人生嘅借鏡~ 0o\=0bH&s  
我哋嘅人生路行咗呢十幾廿年~到底自己對自身嘅了解~形象嘅變化~生活嘅態度~呢一切嘅定位係點呢... 6'X.[0M  
不如俾個機會自己同藍調嘅兄弟姊妹一齊了解下...
$ET/0v"V  
\p_8YC  
活動細則: c'VtRE# z~  
1. 參加者要分別發3張可以代表不同時間嘅自照「童年、少年、現年」喺活動帖內 p5D3J[?N  
h_}BmJh_  
2.喺相嘅下面仲要註明自己對「童年」嘅睇法/回憶、對「少年」嘅評價(個人嘅行為作風)、同埋對「現年」嘅展望 n Y.Umj  
bC>yIjCTn  
3.參加者分別可以得到388蚊作獎勵...但不得在活動帖內惡意灌水...違例者重罰!! ~S~x@&yR  
m78MWz]Yo  
4.活動期為公報後嘅數個月...最後會選出5位最優秀嘅會員各得玄耀人生獎勛章一個有效期為6個月及688蚊獎金
;U5x'}%0]  
R _~m\P  
5.所有相片必須要以附似形式上傳到活動帖內、相片必須清晰能見、Size不得小於448*336px h3vm< R;  
o Q!g!xz  
注:今次活動藍調管理員及藍調俱樂部將有最終決定權及解釋權~請各位參加者遵守一切裁決~!! d%"@#bB  
_a:!U^4  
不參加者嚴禁在帖內回覆~違規者刪帖扣分處理~!!
本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 小加菲 | 理由:
  • 银纸:5 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2008-05-22 16:04 | [楼 主]
    〖阿良¤囝〗
    黄大少爷
    级别: 圣人

多谢发贴的人[646]

描述:天真无邪,脑入边从来冇淋过将来,过一日系一日.经常吾听话俾阿妈,老豆打,曾经试过因为吾肯复习,吾肯读课文,俾阿妈掉烂四驱车,斩烂一只,我系隔离屋哎佐个哥哥五日俾我嘅公仔,同埋一巴掌打到我留鼻血
    图片:
    描述:为有极度嚣张,做事从不想后果,自大,串.系人心目中就系一个自大同串嘅人.成日晚黑偷偷D等屋企人训佐觉,走去DISCO玩,跟住静鸡鸡走翻屋企,看吾起人.等等.而且仲有系肥仔一个~后来决心减肥,一个月瘦佐20几斤.(个时真系超级肥,搞到个个叫我肥良.一叫就叫佐成十年)
    图片:
    描述:以家嘅我,成熟佐好多,已经再吾系一个高高在上,吾理人感受嘅一个人.思想上都有佐好多想法,不再学从前那么单纯~以家岩出社会嘅我,努力工作,积累经验.努力工作....
    图片:
    哩个就系我5岁,16岁,同以家22岁嘅我.....
    [ 此贴被〖阿良¤囝〗在2008-07-31 03:50重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: djms | 理由:
  • 银纸:38 | 操作人: bennypower | 理由: 首發你係得既行動支持annie活動。抵獎勵U
  • 银纸:188 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 多謝參與~~^^
  • 银纸:200 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 多謝參與~~^^
  • ∪_∪沒有妳的早晨,加了糖的咖啡也是苦的...
    顶端 Posted: 2008-06-01 23:51 | 1 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[9704]

Re:對「童年、少年、現年」嘅自己~你有何感受~

描述:大概係2歲時嘅我~~勁天真~完全唔知呢個世界係咩~對所有事物都好好奇~~8妹一名~^^
    图片:
    描述:16歲嘅我~~超級肥妹一名~最肥時期達60幾KG~~>.<~~當時屋企嘅南美~~基本上少年時期都係喺鋪頭過~上午返學~下午到夜晚就睇鋪~~一得閒就不停食嘢~所以就咁肥啦~~
    图片:
    描述:25歲嘅我~~回歸祖國~~一切從零開始~~
    图片:
    唔好意思~~好難先搵返d細個嘅相~~所以遲咗post上嚟~~ [-l>f P0  
    8d'/w} GV  
    細個嘅嘢記得嘅唔太多~~但都係開心嘅~~因為細個係最天真最開心嘅~~ fFbJE]jW  
    大咗之後聽返屋企人講原來細個嘅我好百厭~~仲成日俾人打~~ : ^}!"4{  
    又冇時停~~所以成日俾人話我改錯名~~ W?E01"p  
    不過諗返下~~又好似真係幾男仔頭~~ \M.?*p  
    lrHN6:x(Y4  
    到咗10歲左右就移咗民去南美~~ AFsieJ  
    唔知係咪因為當地水土問題啦~~去咗冇幾耐~~正直發育期嘅我就開始慢慢咁~~ r*mYtS  
    由一個瘦削嘅0靚妹~~變成一個水桶身型嘅肥妹啦~~ AX{<d@z`j  
    嗰時除咗讀書就係喺屋企睇鋪幫手~~完全冇一個正常少年嘅玩樂期~~ @(=?x:j  
    所以好多人問我少年點過~~開唔開心~~我都唔識答~~ YG*<jKcX  
    不過總括嚟講~~我都學咗好多嘢~~好事嚟嘅~~ ,ynN801\m  
    "dndhoMq  
    舊年年尾決定放棄南美嘅一切~~返嚟中國發展~~ fl4@5AVY  
    雖然對前路迷網~~但好彩有一班好好嘅朋友一直無條件咁支持我~~ &,p6lbP  
    返咗嚟8個月啦~~好多嘢都同之前預計嘅唔同~~一切從零開始~~ YSB> WBS-<  
    唔知自己嘅決定啱唔啱~~但既然揀咗就唔會後悔~~只有不停咁盡力做好~~ 7`L]aRS[  
    更要多謝一班仍然支持我嘅知己好友~~冇你哋~~我未必撐到今日~~ @~$=96^  
    唔知~~10年後嘅自己會係點呢~~
    [ 此贴被幸福瞬間在2008-06-02 11:07 PM重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: 宇智波斑 | 理由:
  • 银纸:10 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: bennypower | 理由: 點睇你都5似男仔頭luo。
  • 银纸:388 | 操作人: bennypower | 理由: 活动奖励
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2008-06-02 22:03 | 2 楼
    jay_pen
    肥兔仔
    级别: 强人

多谢发贴的人[634]

讲过要支持Annie尼个活动,点知原来旧相系好难稳咖。搞到宜家先贴上嚟 E]w2 {%  
    尼两张系我BB既相,有张仲露---点添,你地米笑啊。

= }ELu@\V[  
    尼张系我细个
    ,_K y'B  
    尼张系宜家
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:188 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 活動獎勵共388~^^
  • 银纸:200 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 無言感激呀~~^^
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由:
  • 顶端 Posted: 2008-07-18 12:33 | 3 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[6198]

纯支持annie噶活动o(∩_∩)o... |}=eY?iXo  
    #3&@FzD_P  
    <*( Z}p  
    我觉得我人生E+已经走过3个阶段```幼年、快乐时期、半社会学年`` #V>R#Oh}  
    `2.c=,S{  
    QOWGQl%!  
    甘呢```就因为对annie噶第二阶段实在太多太多难忘既回忆` ``所以选咗两张代表性噶相`` &6sF wK  
    bZ`v1d (r  
    annie吖``我寻晚稳相稳得我心好慌架 ``以为我D相簿悟见咗啊``` h(|T.  
    ,Z{\YAh1  
    事因我07年仓促既搬家可能遗漏太多物件无带走``几惊相簿系入边啊``` 8 .%0JJ.3  
    而搬完家之后一直无拆开过D纸皮箱```(即系无整理过带走的物件 即系我懒 @DysM~I  
    ;(i6 X)  
    最后``我系稳咗三件纸箱之后第四件终于见返我心爱的相簿喇....... $k~TVm Yex  
    $+4DpqJ  
    .+:iAnf  
    实在太开心喇``````
    $TIeeTB  
    2) X#&IE  
    Z[?n{vD7  
    影呢呢张相既人``真系滴锡拉``将甘可爱、天真、活泼既我影得甘传神``` 果阵几岁我都悟知窝```可能系```2-5之间吧``哈哈``` y7HFmGM  

不过由于年代太久远拉```到我手就已经变成甘噶样喇```
    z!}E2j_9P  
    TQ"XjbhU;X  

'<Zm>L&  
    呢张系我初中果阵影架`01年初中第一届运动会果阵```同我最好噶几个女仔```分别系初一拉``初二拉``初三啊```讲真``真系觉得呢段日子系我人生中最美好噶时光啊```
    F^%w%E\  
    m+c-"arIpA  

:kgh~mx5LF  
    半社会学年```高中ING`~`04年3月份吧```果阵时的我````比较内敛吧```悟多钟意同人有较多的倾谈```影呢张相噶时段```同距地比较亲近````
    ]_s3<&R  
    !l[;,l   
    digc7;8L  
    应该够晒详尽噶拉```收工交货````
    [ 此贴被錺_錺①在2008-09-01 15:17重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由:
  • 银纸:188 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 好多謝你嘅支持呀....錫曬你...^^
  • 银纸:200 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 真係唔知講咩好啦...^^...
  • 银纸:10 | 操作人: 小加菲 | 理由:
  • 银纸:10 | 操作人: cing | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: cing | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: cing | 理由:
  • 本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2008-09-01 14:43 | 4 楼
    蕃茄+沙糖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[4434]

描述:细个咁可爱,本来以为自己大个咗会几靓女咖
    图片:
    描述:点知好似基因突变咁。。。真係冇眼睇兼唔敢出街,然后决定去整容啦,整容前
    图片:
    描述:最后。。。整容后
    图片:
    虽然都唔算靓女 H*.v*ro9_  
    G;ihm$Cad  
    不过好过整容前嘅 $~3?nib"j  
    ,+P2B%2c  
    dDg[ry  
    大家将就下睇下啦
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: tiffanykk | 理由:
  • 银纸:388 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 嘩~~多謝茄茄呀~~~^^~~好可愛呀~~^^
  • 顶端 Posted: 2009-06-16 02:47 | 5 楼
    橙烟火
    奥巴gaga
    级别: 新人

多谢发贴的人[2]

描述:哩张应该系我8岁噶时,同细佬表弟一起去影噶。哈。
    图片:
    描述:哩张就系我刚刚读完书翻黎,先18咋,波波脆啊。
    图片:
    描述:哩系我今年去水上乐园影既。依然微笑,对未来都有D憧憬既
    图片:
    唔知家下发仲有无银纸罗噶呢?我睇到哩个活动几好喔,忍唔住参加!!!
    [ 此贴被橙烟火在2010-12-02 15:30重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:388 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 非常多謝你嘅支持~~~^^~~
  • 银纸:10 | 操作人: 小加菲 | 理由:
  • 顶端 Posted: 2010-12-02 15:17 | 6 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 蓝调俱乐部