本页主题: 分手不必做朋友,否则,何言分手? 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

〖阿良¤囝〗
黄大少爷
级别: 圣人

多谢发贴的人[646]

分手不必做朋友,否则,何言分手?

旧对照,乐也融融那样我惟有佩服第讲一句:你道行高深!我没有这种道行,至少在时间和感情的分配上我做不到,把感情分开既意味着感情的降级:全心全意投入的一份感情顾及旁人时,就会显得不专一。当你看到旧情人,你又怎能忘记曾与她(他)同甘共苦一起走过的日子?除非未曾刻骨铭心。否则分手还要做一对好朋友是臆见极艰难的事情,看着她(他)与他人恩恩爱爱的欢天喜地地场面,自己一定会有戚戚然的感觉,何必做戏扮有大将之风?分手了,与其刻意第去维系一丝超乎友谊的关系,不如藏在心里,反而会历久尝新。或者把它忘却去迎接新的未来。   ( W a  
oV)~@0B&0  
分手不必做朋友,否则,何言分手?   $ oTdfb  
0fc/wfv <  
U0=]  
分手后   >o ea{u  
我还认识你   "~`I::'c  
不过   a5 *2h{i  
不想再见你   $m7?3/YG  
你过得好   `J]fcE%T0R  
我不会祝福你 ?MXejEC  
过得坏   >Wh}f3C  
我亦不会嘲笑你   XX bqQhf  
因为   N03G>fZ  
0MV>"aV  
我们便已不再是朋友了   & +4gSr  
茫茫人海   0ph{  
我不能再珍惜你   HfcL%b%G8  
抱歉   5?p2%KQ  
我失去的   FSUttg"  
也是你失去的   C(S'#cm  
;g6M%;1-  
0_k '.5l%  
如果你要我陪你喝杯茶 !   6)z?f4,  
好的   s?zAP O8Sz  
H1I{/g  
可是   > *@y8u*  
^BUYjq%(`  
仅此而已   tS|9fBdCs  
)Y]{HQd  
如果你要我陪你聊天   >a"Z\\dF  
'sLiu8G  
好的   |UP `B|  
YWMGB#=  
可是   ;GVV~.7/  
.U"8mP=&  
仅此而已 !E,A 7s  
{*[\'!d--.  
$p#%G#T  
aaKN^fi&  
PS:甘多个女朋友,我仲同一个联系..其他都唔想同距讲野
本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由:
  • ∪_∪沒有妳的早晨,加了糖的咖啡也是苦的...
    顶端 Posted: 2008-08-05 01:45 | [楼 主]
    bennypower
    齐来力撑粤语
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6600]

分手總有它的理由
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2008-08-05 03:41 | 1 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

E~rs11  
    4!NfQk >X  
    分咗手嘅~~得一个做返朋友... 9k714bnMLX  
    L7i}Ga!8  
    心态问题..

.....................
    顶端 Posted: 2008-08-05 06:27 | 2 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[3777]

分手仲要做朋友?得既瓜,睇下边个飞边个罗 iSSc5ek4  
     #a|6Q 8  
    不过我就唔得啦,做乜嘢朋友姐,都分手罗,或者都得既,几年之后罗。 I rtF4ia.  
    <`oCz Q1  
    唉,唔得啊,分手就系分手,以后都唔好搵我啊唔该,费事我心软啊
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2008-08-05 07:33 | 3 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

Quote:
    引用第3楼点虫虫2008-08-05 07:33发表的: lpM>}0v   
    分手仲要做朋友?得既瓜,睇下边个飞边个罗 1YF+(fk  
    +cPE4(d  
    不过我就唔得啦,做乜嘢朋友姐,都分手罗,或者都得既,几年之后罗。 k" Z"$V2i  
    U}A|]vi@  
    唉,唔得啊,分手就系分手,以后都唔好搵我啊唔该,费事我心软啊
    u7<qaOzs?  
    b0~H>cnA  
    Dz"u8 f  
    你讲咩吖?.

.....................
    顶端 Posted: 2008-08-05 07:40 | 4 楼
    〖阿良¤囝〗
    黄大少爷

多谢发贴的人[646]

Quote:
    引用第2楼Mc.大醜醜2008-08-05 06:27发表的: hX>VVeIZ  
    8osS OOzM  
    ]<\;d B  
    分咗手嘅~~得一个做返朋友... 3$96+A^M*  
    ]RJb;  
    心态问题..
    g|v1qfK  
    #Vn>ue+?  
    都可以甘讲啦....得翻个个.系我飞距..所以觉的好对距唔住咯...所以仲有野讲咯... sT[av  
    uK4'n+_>\  
    其实都系D女飞我~~~ 9QX ~a X  
    ∪_∪沒有妳的早晨,加了糖的咖啡也是苦的...
    顶端 Posted: 2008-08-05 13:27 | 5 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

多谢发贴的人[27339]

七仔就係唔捨得...重去埋飲TIM
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-08-05 18:28 | 6 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

多谢发贴的人[27339]

Quote:
    引用第3楼点虫虫2008-08-05 07:33发表的: [oU+b(  
    分手仲要做朋友?得既瓜,睇下边个飞边个罗 k+ q6U[ce  
    OnPy8mC  
    不过我就唔得啦,做乜嘢朋友姐,都分手罗,或者都得既,几年之后罗。 bE`*Uw4  
    XoxR5arj  
    C tC` : !Q  
    ?`l=!>C4s  
    即係粗口妹同隻double傻子...絕左交!!
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-08-05 18:43 | 7 楼
    marke1979
    壹劍傾城

多谢发贴的人[6330]

Quote:
    引用第3楼点虫虫2008-08-05 07:33发表的: a] wcA  
    分手仲要做朋友?得既瓜,睇下边个飞边个罗 9- E>n)  
    #c)Ou!Ldb  
    不过我就唔得啦,做乜嘢朋友姐,都分手罗,或者都得既,几年之后罗。 }AsF\W+5  
    mQA<t)1  
    eRx[&-c  
    乜女仔好容易心软吗
    顶端 Posted: 2008-08-05 23:07 | 8 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[3777]

Quote:
    引用第8楼marke19792008-08-05 23:07发表的: ,/b/O4`;y  
    <:{[Zvl'k  
    乜女仔好容易心软吗
    +@)$l+kk9  
    c+)|o!d  
    lPN< rgg  
    甘就要睇下仲有冇情罗,如果有既话,点绝都唔会绝得去边 T17LYHIT  
    如果冇情既话,你谂得出有几绝就有几绝,谂唔到既更绝
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2008-08-06 07:20 | 9 楼
    〖阿良¤囝〗
    黄大少爷

多谢发贴的人[646]

感情d野...真系好烦......
    顶端 Posted: 2008-08-06 13:37 | 10 楼
    无敌掌们茶
    好茶黎噶

多谢发贴的人[789]

做翻朋友唔系唔得~~只系虽要时间姐~~
    本人管理的范围: Anime-动漫讨论区; 手机相关

你就在彩虹背后

顶端 Posted: 2008-08-07 20:48 | 11 楼
    〖阿良¤囝〗
    黄大少爷

多谢发贴的人[646]

Quote:
    引用第11楼无敌掌们茶2008-08-07 20:48发表的: %` [`I>  
    做翻朋友唔系唔得~~只系虽要时间姐~~
    /"{ ,m!  
    x,c68Q)g  
    `6sQlCOnF  
    我同我以前d女朋友冇野好讲咯..亦都唔想同距d讲野
    顶端 Posted: 2008-08-08 02:36 | 12 楼
    msthe
    级别: 新人

多谢发贴的人[4]

其实感情的野,好难讲的
    顶端 Posted: 2008-08-08 08:55 | 13 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式