本页主题: 七月十三,康王路大雾尼曼 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

ymei
级别: 新人

多谢发贴的人[4]

七月十三,康王路大雾尼曼

8月13日,姐是七月十三,子时 #?xhfSgr  
00') Ol&  
星期二晚例牌去2沙聚会,也都例牌成班人去和平路宵夜! wW3fsXu  
gr'M6&>  
过晚我最早走,走既时候已经是13号既凌晨时间约是凌晨零点, C+r<DC3  
理论上是已经过咗第日,姐是农历七月十三, &^ sgR$m  
't$(Ruw  
我沿住和平路去康王路,路况好好,路上仲有车行,视野好清晰 kIAWI;H{  
Gs*FbrY  
当我过咗荔湾广场后,也可以话过咗长寿路路口后无及耐, 73$^y)AvY  
成条康王路都是雾,就好似春季时既雾咁,但是30几度既夜晚,何来咁大雾呢! `<Z5/;a5W  
而且路上一部车都无,是两边双向一部车都无, i$) `U]  
KzRw)P  
当场我已经意识到唔对路了!就加快车速直飞,平时都是踩20KM/h,当时就飞到30几KM/h,都唔顾得左右偷望了! Ni5~Buf  
只眼就只是向住前方…… 1cE3uA7  
qll)  
好快就飞到龙津路,因为是路口我减慢咗车速,只见康王路 ‘HOME乐福’路段一D雾都无,视野好清晰,路上有车流…… yZ[H&>  
%}+!%A.3  
脱身咯! pV:c`1\`  
8>Xyz`$kH  
仲有吓半段…… Do7&OBI~  
Z!TLWX "  
同样是8月13日,姐是七月十三,傍晚 K2T&U$ ,  
我已经踩住部车,但是翻到屋K楼下,例牌休息先托台车上楼, t[B\'f!  
"5mdq-h(  
呢个时候觉得有个靓仔,眼甘甘咁望住我,我部车系我住既地方嚟讲已经唔是陌生既事啦…… P8K{K:T  
所以我无呗翻距,就直接托车上楼了! ]8(_{@ /  
A KO#$OJE  
第日,8月14日,姐是七月十四,早上,依旧踩住部全广州最闪、最串、可以同阿sir齐名既单车, Y`S9mGR#  
OO@ (lt  
踩到去到大德路,就快到***中心,前面有架警车停咗系单车道,而且右转车道既等仲是红色, }/ 6Q3B  
后眼及咗吓直行同左转车道无车,就飘出去直行车道,啱飘出嚟,就见到有两部单车系机动车道逆行, 5Sd+Cc  
Egv (n@1  
我即刻想抽头闪避,但是突然我部车就好似定咗咁,跟住就成个人飞咗出车外……身体多处擦伤,啱好路面上有粒螺帽仲顶亲心口两个位,当场是tongue到起唔到身,好彩路口D交警同协管认得我,扶我去路边…… &pS <4  
+'abAST t  
当我清醒少少时,发现成条大德路都唔见过两部逆行既单车…… j]EeL =H<P  
':8yp| A|  
点林都林唔到点解部车可以突然定咗系度, Cf`s:A5<J  
终于发现…… OWsK>egD  
&B uO-  
以下内容需要回复才能看到 'AN3{  
SI=vA\e  
原来是我左飘出直行机动车道后,右回顺时,脚踏卡住沥青既路面,导致成架车定咗, @ U6Iw"@  
但如果是水泥路面既话会是磨住行既…… WL4{_X  
\2#>@6Sqrl  
xU#f>@v!  
但是其实都是好意外既事,事后扭亲吓条颈,休息过两日成日头痛,于事就用柚叶沐浴露冲凉到呢家…… SwV{t}I  
星期日过日特灯去咗光孝寺,去到后个头已经唔痛咯……
[ 此贴被錺_錺①在2008-10-05 10:04重新编辑 ]
顶端 Posted: 2008-10-04 09:23 | [楼 主]
cv--st
笑笑
级别: 普通人

多谢发贴的人[2]

........................第一次听.无留意果条路.果条路应该都无甘邪
顶端 Posted: 2008-10-04 14:59 | 1 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

有d野喎
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2008-10-04 17:25 | 2 楼

多谢发贴的人[0]

系唔系呀?真唔真呀?
顶端 Posted: 2008-10-05 10:02 | 3 楼
〖阿良¤囝〗
黄大少爷
级别: 圣人

多谢发贴的人[646]

系噶咩..唔系好清楚
∪_∪沒有妳的早晨,加了糖的咖啡也是苦的...
顶端 Posted: 2008-10-12 18:22 | 4 楼
jay022

多谢发贴的人[78]

乜话?!荔湾区?!果度嘎荔湾广场好似好邪个喔! H6/C7  
不过同楼主提提我嘎少少意见:稍微整理下文字, KQv97#n1  
同埋放大字体效果可能会好好! sV5S>*A[  
我睇到好晕!
顶端 Posted: 2008-10-13 16:47 | 5 楼
mirror1985
纯情的男仔最痛
级别: 普通人

多谢发贴的人[354]

.L'eVLQe  
好复杂啊 >p,FAz>  
睇唔明
顶端 Posted: 2008-10-13 18:35 | 6 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 侦灵地带