« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
本页主题: 點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?! - ♀給一個人♂ 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?! - ♀給一個人♂

最近比較忙哩篇野係我半年前睇集誌睇過~上個禮拜係哩度睇帖見到有只平時都好硬淨嘅姑娘仔~~居然因為一個惡夢/一段連佢都唔知完左未嘅感情困擾緊..重咸tim…七仔同佢飛短傾左一陣,希望佢心情可以快啲好番同學會灑脫啲將一段唔熟於佢嘅感情放低~~亞門… tY $4k26  
^>!~%Vv7!  
星期一開始朋記憶試下寫番我半年前睇一篇好啱妳睇嘅文章比妳睇~再經過三日一過唔覺意比我係個電飯煲下面搵番喎~世時果然係冥冥之中鍾意玩人~對比之下…都要讚下自己記憶力超呼傻人…經過收色…終於搞掂!! ,zH\&D$>u  
3gU*,K7  
由於七仔驚整鬼喊妳..野蠻起上嚟要七仔負責任咪利是大吉!!!所以我係當中加左一兩個妳睇到會笑出聲/一個妳會心微笑嘅位/一個係女仔睇到都會有小小嬲嘅位?!純粹想係妳消化緊嘅同時..可以輕輕咁控制妳偏激嘅情緒… 6I$:mHEhd  
♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡ 1 gx(L*y,  
C*,PH!$k  
題:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?! a'A'%+2  
7e`h,e=  
我冇追問佢同男朋友發生過啲嘜野矛盾同摩擦,睇嚟都係千篇一律重複嘅鬧劇一場!!!對於一個錯誤對象執迷嘅兄弟姊妹,我從來唔識安慰!?因為通常係哩後感情開始同發展嘅時候,我已經好似啲基金投資廣告後法定嘅提醒字句般說明:{哪怕放縱盲眼一樣咁愛上一只跛腳嘅壞雀仔,但係一定要知道自己嘅位置~風險~危機~咪鬼訓身亂咁嚟!!}當然..如果愛情真係可以咁理性處理嘅話,相信世界就唔會有情傷哩回事囉!! L k]/{t0  
/kK:{  
現代女性俞嚟月硬淨可以好獨立咁處理公事~家事~感情事,邊鼠有時間同精力理會情傷丫!!所以妳地就更加應該學會唔沈淪唔值得妳愛嘅人,好讓麻甩仔令妳受嘅傷害止蝕,重新提起精神搵值得妳愛/溝嘅!!龍統啲講:[周街都係男人,唔好諗只衰人啦!!]再講就係老蓮(即係蓮+彿每季都有新鞋,做嘜成日掛Q住屋企刮腳嗰對舊鞋喎?!)**刮腳嘅鞋唔會因為妳痛而變得唔刮,相反~每次一穿上就會觸級舊傷口~又何苦呢?!?! @ Yzj  
\I`g[nT|  
講左一大輪肺話式~所謂道理…整番幾個有啲啲建設性嘅解決方法過妳啦!! WCZeY?_^c  
No.1 YXjWk),  
唔好渴求(妳上個禮拜帖中追求嘅)一個答案{真係答妳~妳接受到咩?!}唔好反問自己佢點解唔愛妳,點解要背叛妳~得唔到佢個答案而反覆咁自責只會令自己受到傷害!!...係時候喇…?!?!**人~特別係女人?!?偏愛沉迷係受害者角色入面..受人同情/憐憫~不願面對現實!!** ( G#W6  
No.2 a$P$Ngi?S  
唔好成日將嗰條麻甩仔理想化!!唔好意圍悲劇收場就覺得哩個係傅說中可歌可泣蕩戲回腸嘅愛情故事…誤意圍佢就係妳一生最愛!! q|7$@H^*  
=OF]xpI'&a  
No.3 ^G]H9qY- e  
要原諒哩個傷害妳最深嘅麻甩仔?!?因為妳唔原諒~唔放底~心有不金,覺得佢欠左妳好多野嘅未還~妳就會變得執著/耿耿於懷!! SB2Ij',  
, O ]AB  
♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡♀♡♂♡ 9jTm g%  
Z }Z]["q  
其實撤退一段苦戀嘅感情就好廁界毒一樣難~俞有破壞力有害嘅野..偏偏就俞誘惑人!!只有靠妳自己嘅決心/耐力同藍調一班兄弟姊妹陪妳吹水…毒癮過後又一大條好看~海闊天空~草草細界.. AwO'%+Bv  
5X"WgR;  
唔知妳有冇聽過《後漢書》卷六十八卷~[孟敏墮甑]哩個故事呢?!睇妳個樣多數冇!!故事係記載:孟敏背著甑走,一個唔小心發軟蹄~甑墜地應聲而破~孟敏粗口都冇小番兩咀~直頭頭也不回計續向前走…哩單野咁啱比當時嘅八卦友郭林宗見到..佢就一個箭步追上去?!?唔係諗住罰佢千五個大洋~{隨地吊垃圾費}..翼都唔係想屈什麼清潔費用..只係八八卦卦咁問:[點解可以咁睇得開就咁行左去??]哩個時候孟敏就答佢:[甑既而破,視之何益!?]故事講完…妳明白嗎?!? 7`Bwo*Y  
妳應該學下只孟敏☆灑脫地擺脫過失,輕鬆面對..唔好作毛益嘅惋惜★ tR% &.,2  
joJ:* oL  
亦舒作品《忘記他》封面寫著:[許多身心都已經痊癒嘅女人,見到從前令佢流淚嘅人,都會訝異得不置信地問自己..係咩?!直係哩條木咀咩?!怎..怎麼可能???]{當然係用不屑嘅唱腔~帶小小死撐嘅口吻!!} 7F D.3/  
哩啲往往係藥干年後..一個特發性偶遇~曾經讓妳放唔開/傷心肉絕嘅麻甩仔時候嘅指定設計對白…驀然回首,流過嘅眼淚早歸塵土..哩條友仔只不過係妳生命之中可有可冇嘅過客~型啲嘅桶稱:[路人甲] Luu.p<   
E'4 dI:  
樓上嗰本七仔有..有機會可以借比妳睇~令外有一本叫:生命白麵包系列《愛我的人我愛的人》~作者:梁芷珊哩本書都好啱妳宜家睇下..可惜借左比家姐個friend~叫劉比(即係有借冇還)或者妳可以上網/去書局搵下~真係睇得過!! jneos~ 'n8  
07tSXl5!  
最後七仔醒多句比妳啦~◇張小嫻の散文金句◆ {oc7Chv=/H  
[男人一生向女人所許下的承諾, 多不勝數, 幾乎連他自己忘了。要忘記他, 也幾乎不需要花甚麼功夫。 ... 然而, 我們後來卻發現, 要忘記他, 比想象中困難許多。] h O}nc$S  
)MJy  
Ω難都要忘記架~知冇!!?!Ω AIa#t#8${  
OLM}en_L  
▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽ Sk&l8"  
願~生活愉快~不勞而獲~財色兼收 -z$&lP]  
▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽△▼▲▽ \mp5G&+/Q  
%G >V .d  
中間♀♡♂♡部份唔算原創~只係經過改編~有所加減 8NzXe 7  
最衰唔係網上睇到~搞到要默返出嚟 TZ+2S93c  
**當時人**冇錯係妳呀精精地放低多小打字費呀
[ 此贴被gy77gy77在2008-11-07 22:46重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由:
  • 银纸:50 | 操作人: 点虫虫 | 理由: 甘多错字想俾多d都难啊,唉~~~
  • 「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-11-07 21:32 | [楼 主]
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

阿哥哥仔,唔该你进修下你d中文啦,唔该 n1;zml:7_  
    Ula h!s  
    睇到我眼都突埋啊,头都大埋啊,顶你个肺~~~
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2008-11-07 21:41 | 1 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?! I T?~`vi  
    |wGmu&fY  
    7&3  
    如此簡單:追另外一個姑娘仔開心下。 YWF Hv@  
    \t?rHB3"  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: 点虫虫 | 理由: 好提议
  • 光榮家族
    顶端 Posted: 2008-11-07 21:41 | 2 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

Quote:
    引用第2楼Kelvin...^_^...2008-11-07 21:41发表的: K8RV=3MBLD  
    Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?! i$lp8Y2ih  
    4)? s?+  
    uP$C2glyz  
    如此簡單:追另外一個姑娘仔開心下。 aW_Pv~  
    tP4z#0r2  
    .......
    z>z9xG'  
    :pvB}RYD  
    有見地喎!!
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-11-07 22:20 | 3 楼
    肥牛肉
    信望愛
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心? ;e6L@)dp9  
    同佢借一大舊錢啦,包保好卵快就唔Q記得佢噶喇. ca<OG;R^  
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2008-11-08 11:25 | 4 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

牛牛嘅建议果然狠··

.....................
    顶端 Posted: 2008-11-08 11:46 | 5 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第1楼点虫虫2008-11-07 21:41发表的: 6Ev+!!znu  
    阿哥哥仔,唔该你进修下你d中文啦,唔该 `+i/rc1.  
    : -$TD('F  
    睇到我眼都突埋啊,头都大埋啊,顶你个肺~~~
    sl`?9-_[  
    zEh&@{u?  
    唔怪得知個心口哩幾日有啲痛!!! `aSbGM z  
    原來比粗口妹頂左一野都唔知TIM b^ A7R{G7  
    頂妳個頭呀~我啲中文不知幾好...風褲魚落姓亞
    顶端 Posted: 2008-11-10 18:40 | 6 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

Quote:
    引用第6楼gy77gy772008-11-10 18:40发表的:  Q.Y 6  
    `5n^DP*X  
    SeuDJxqopD  
    唔怪得知個心口哩幾日有啲痛!!! %Vfr#j$=  
    原來比粗口妹頂左一野都唔知TIM 58R.`5B  
    頂妳個頭呀~我啲中文不知幾好...風褲魚落姓亞
    2OjU3z<J  
    "]W,,A-  
    PmQeO*f+  
    唉,冇眼睇啊 >^SQrB   
    4{G>T  
    d错别字好碍眼啊 GC|V>| tz#  
    =i6k[rg  
    丰富娱乐性?吓吓要估就真
    顶端 Posted: 2008-11-10 19:13 | 7 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

Re:Re:Re:Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

Quote:
    引用第7楼点虫虫2008-11-10 19:13发表的: ~du U& \  
    k1SD{BL  
    0}po74x*r  
    CZ>Ujw=&k  
    唉,冇眼睇啊 qRz /$|.  
    nRT ]oAi  
    .......
    !_oR/)  
    uX%$3k  
    TaF;P GjVw  
    食脑阿嘛..

.....................
    顶端 Posted: 2008-11-11 14:05 | 8 楼
    Mc.大儍儍

多谢发贴的人[15638]

死心做咩囖.. HVzkS|^F  
            努力奋斗囖.. BB_(!omq[  

顶端 Posted: 2008-11-12 11:32 | 9 楼
    jay_pen
    肥兔仔
    级别: 强人

多谢发贴的人[634]

老实讲,7仔尼篇野系我第一次睇晒既,非常好。最搞系莲+佛果篇。
    顶端 Posted: 2008-11-12 12:54 | 10 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋
    级别: 仙人

多谢发贴的人[3065]

死心 有无咁严重啊
    顶端 Posted: 2008-11-13 10:08 | 11 楼
    肥牛肉
    信望愛

哎!其實做乜要死心喎,自己鐘意佢都冇計噶. 9[DlJ@T}  
    <*P)" G  
    .ud&$-[a  
    或者你應該保存呢份希冀同埋渴望 c?aOX/C'  
    俾你相信 世上有一幸福系垂手可得 sGpAaGY>  
    但系永遠系掌握之外 fzAkUv o  
    有時激情捉系手裏面會化為灰燼 t2|0no  
    反而藏系心裏面可以曆久常新 IWI$@dng6  
    貪求思慕只因癡 x?od_M;*8;  
    一切眼淚和思憶都系徒然 wF59g38[z$  
    Cv4nl7A'  
    顶端 Posted: 2008-11-14 01:54 | 12 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[10670]

Re:Re:点样先可以令自己对一个不值得爱嘅人死心?!

Quote:
    引用第12楼肥牛肉2008-11-14 01:54发表的: KuL+~  
    哎!其实做乜要死心喎,自己钟意佢都冇计噶. ikb77 ?.  
    \((5Sd  
    B@ ms Gb C  
    或者你应该保存呢份希冀同埋渴望 ?ef7%0  
    俾你相信 世上有一幸福系垂手可得 Y##lFEt  
    .......
    h`(VMf'#  
    牛牛…你唱歌呀!?

2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
    顶端 Posted: 2008-11-14 03:13 | 13 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第12楼肥牛肉2008-11-14 01:54发表的: w@n}DCFt  
    哎!其實做乜要死心喎,自己鐘意佢都冇計噶. 9E0x\%2K  
    \+0l#t$  
    I[w5V;>*  
    或者你應該保存呢份希冀同埋渴望 ![J_6 f}!  
    俾你相信 世上有一幸福系垂手可得 z2! 4w +2  
    .......
    %%)y4>I  
    c6y>]8_  
    牛大俠中環情場幾廿年~果然係有見地
    顶端 Posted: 2008-11-14 19:13 | 14 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

牛大俠句:貪求思慕只因癡~好正呀
    顶端 Posted: 2008-11-14 19:23 | 15 楼
    肥牛肉
    信望愛

Quote:
    引用第15楼gy77gy772008-11-14 19:23发表的: .j=mT[N,I  
    牛大俠句:貪求思慕只因癡~好正呀
    8pp;" "b  
    7哥唔係連"天各一方"都冇聽過呀!
    顶端 Posted: 2008-11-14 20:02 | 16 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:点样先可以令自己对一个不值得爱嘅人死心?!

谁令我能情深一片 '* /$66|  
          令我轻柔如水清澈 J+N -+,,  
          令我心灵回复恬静 N|ZGc{?  
          令我抛弃内心牵挂 'T3xZ?*q=  
          重拾往年纯洁美梦 eV }H  
          让我心灵重得安慰 e$JATA :j  
          让我安躺月下

顶端 Posted: 2008-11-14 20:13 | 17 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

呢首歌我系网上翻唱过架
    顶端 Posted: 2008-11-14 22:46 | 18 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

Quote:
    引用第16楼肥牛肉2008-11-14 20:02发表的: pr,1pqiAf  
    }jdmeD:  
    7哥唔係連"天各一方"都冇聽過呀!
    /~c9'38  
    4%JJ} {Ff  
    嘜係歌仔嚟架 有理由相信七仔未出世
    顶端 Posted: 2008-11-15 02:58 | 19 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:点样先可以令自己对一个不值得爱嘅人死心?!

Quote:
    引用第19楼gy77gy772008-11-15 02:58发表的: fRkx ^u P  
    ej=}OH4  
    d5R2J:d I  
    唛系歌仔嚟架 有理由相信七仔未出世
    zTi 8y<}  
    士多仔,得闲搵黎听下啦!几好听架!

顶端 Posted: 2008-11-15 09:11 | 20 楼
    荷b仔
    ≮魚蛋幫≯快刀手
    级别: 圣人

多谢发贴的人[779]

柳暗花明又一春啊
    你的世界 我曾经路过
    顶端 Posted: 2008-11-23 22:01 | 21 楼
    越☆界
    潇洒越界
    级别: 新人

多谢发贴的人[35]

唔该你进修下你d中文啦,唔该
    顶端 Posted: 2008-12-04 02:58 | 22 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第22楼越☆界2008-12-04 02:58发表的: \rS-}DG  
    唔该你进修下你d中文啦,唔该
    VjZb\ d4  
    <N=ow"rD  
    係嘅月介兄
    顶端 Posted: 2008-12-04 03:18 | 23 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋
    级别: 仙人

多谢发贴的人[3065]

只要能够远远这样看着你 n~i^+pD@  
    看着你   看着你 Ku3NE-)  
    7CX5pRNL  
    就算伤心心里还是好想你 :U @L$  
    好想你   好想你 |UcF%VNnz1  
    ^{E_fQJX  
    只要能够紧紧这样陪着你 M?['HoRo  
    陪着你   陪着你 CdtwR0  
    q s9r$o.\l  
    就算分手还是选择喜欢你 ~BBh4t&  
    喜欢你   喜欢你 V9  EC@)  
    5xH*&GpL7  
    我好希望整个地球只剩下我和你 S@4bpnhK  
    我就能勇敢的说我还爱你 Nvd(Tad  
    顶端 Posted: 2008-12-04 05:05 | 24 楼
    wincezhong

多谢发贴的人[109]

用一把锋利O既刀往胸口中央偏左方迅速刺落去就得~效果显著啊~~
    顶端 Posted: 2008-12-07 11:09 | 25 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第25楼wincezhong2008-12-07 11:09发表的: 3b<;y%  
    用一把锋利O既刀往胸口中央偏左方迅速刺落去就得~效果显著啊~~
    ^4{{ +G)j  
    5ai$W`6  
    歡迎大俠放條片上嚟~來過臨床親身視飯
    顶端 Posted: 2008-12-11 23:40 | 26 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

由於攝案人士近日旧病复发~惡疾反覆再度出現!! 9}d^ll&  
    唯有頂番上去比佢睇多一次~順便握番五個大洋!!
    顶端 Posted: 2008-12-17 22:26 | 27 楼
    wincezhong

多谢发贴的人[109]

Quote:
    引用第26楼gy77gy772008-12-11 23:40发表的: D#X&gE  
    s>ZlW:jY  
    ,Aq |IH3j  
    歡迎大俠放條片上嚟~來過臨床親身視飯
    k_ijVfI9  
    ban;HGGNG{  
    甘LZ要死心麻~甘心死就系最好O既方法啦~~
    顶端 Posted: 2008-12-18 18:46 | 28 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

生日快落呀...粗口妹 K`kWfPwp  
    應該解決嘅解決左未呀
    顶端 Posted: 2009-05-23 08:14 | 29 楼
    « 1 2» Pages: ( 1/2 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式