本页主题: 七十年代的前和后 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

bennypower
齐来力撑粤语
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6600]

七十年代的前和后

中國70年代前嘅人相信九成嘅人都好保守,總喜歡將自己最好嘅嘢留返係結婚后先做,但係時代嘅"進步"+上我哋嘅領.導.人措施,改革開放之後,70年代后嘅人,思想真係得到解放,彩電第一次踏入我門親愛的國土時候,人嘅思想就開始有微妙的轉變,逐漸電視普及,我哋視野見識唔少,"哇~~原來可以咁"從面紅心跳到呢家閒話家常. s@K|zOx  
)Uo)3FAn  
到咗我哋呢D80年代嘅人,已經步入轉型階段.拍拖唔係咩新鮮事,但都仲有部分人仲保留國粹の傳統.到咗90后已經去到"有冇搞錯?呢D嘢早做早了解吖,傻hi"...真日,仲要大大聲咁~~此話出自1個著住中學校服嘅學生口中講出,真係有點.....哎~~~~~就算講都唔駛成車人都聽到你嘅嘢掛...曝光了咁高調.內情係咁:A君塔上B君,但又瞞住B君同C君搞上.呢個中學生想同A君講,自己可以去做D君.口刁~~1條女服侍2條仔都唔夠,竟然想來多條~~~真係道德淪陷落~~~注意個人衛生啦~~~飄過飄過,我輕輕的來,笑笑口咁走.....改.革.開.放,唔係叫你性.愛.開.放.啊,小兄弟.
wRi !eN?  
-]A,SBs  
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2008-11-18 10:29 | [楼 主]
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

想放都冇得放
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-11-18 18:55 | 1 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6600]

Quote:
    引用第1楼gy77gy772008-11-18 18:55发表的: I.>8p]X  
    想放都冇得放
    #s#BYbF  
    jwuSne  
    用你最原始嘅做發,自行解決
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2008-11-18 20:51 | 2 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

Quote:
    引用第2楼bennypower2008-11-18 20:51发表的: ah(k!0PV  
    cxFyN ;7  
    3<[q>7X  
    用你最原始嘅做發,自行解決
    ;?TM_%>  
    +D[C.is>]}  
    右手揸住mouse上緊網...左手打緊字唔得閒
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-11-18 21:54 | 3 楼
    肥牛肉
    信望愛
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

99.99%父母嘅錯
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2008-11-18 22:34 | 4 楼
    julianko
    级别: 新人

多谢发贴的人[681]

Quote:
    引用第4楼肥牛肉2008-11-18 22:34发表的: *_HF%JYMZ  
    99.99%父母嘅錯
    PeLzZ'$ D  
    又唔可以甘讲既,如果话系社会既错都仲讲得过去。
    顶端 Posted: 2008-11-18 22:39 | 5 楼
    yhgj
    级别: 高人

多谢发贴的人[148]

新一代都系有种想表现个人噶特征,但人始终系渺小噶。好话5好听就算死人断楼都好过几日就5记得,何况呢D无谓表现.无须在意,志在参与!人地open系种慈善噶表现,方便群众。如果不存在卫生安全隐患噶话,80后噶我地乐于参与都未尝不可.垃圾桶D野家阵都兴循环再用啦,距地开放我地只系本住用得5好sai噶精神办事!号召群众遵从政   府提议,用完噶放好位置丢弃。等人可以方便循环再用
    顶端 Posted: 2008-11-19 00:08 | 6 楼
    荷b仔
    ≮魚蛋幫≯快刀手
    级别: 圣人

多谢发贴的人[779]

新人新作风啊嘛 HXkXDX9&'.  
    而家d70年代噶人都跟风喇
    你的世界 我曾经路过
    顶端 Posted: 2008-11-23 21:55 | 7 楼
    〖阿良¤囝〗
    黄大少爷
    级别: 圣人

多谢发贴的人[646]

以家系甘噶啦
    ∪_∪沒有妳的早晨,加了糖的咖啡也是苦的...
    顶端 Posted: 2008-11-26 19:53 | 8 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式