本页主题: ~放.不低~ - 追憶 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

~放.不低~ - 追憶

qu/b:P  
[-3x*?Ju  
Ve[&_ (fP  
曾經以為自己已經放低咗你~點知~當前日再次見返佢時~我又再想起了你~ L:UPS&)  
原來又到咗4月啦~~仲記得5年前嘅一個早上~收到佢嘅電話~ ?!n0N\|i]  
佢同我講你交通意外入咗院~我仲鬧佢"唔好玩啦~我幾個鍾前先至同你講過電話~" mGc i >)2  
f;,^ ]mw  
但係佢係從嚟都唔會呃我~係真嘅~你真係出咗事~ _%PEv{H0.  
當時嘅我沉默咗好耐~個心~痛到喊唔出嚟~~ T K Ec ^  
成個人呆咗咁對住個電話同埋你送俾我嘅"禮品"唔知坐咗幾耐~ xG,L*3c{o  
眼淚唔知喺幾時終於都流咗出嚟~~ tI+P&L"  
?T8^tGD[  
喺你昏迷嘅3個月裡面~佢幾乎每隔一日就會通知我你嘅情況~ 5?Rzyfwk|  
雖然醫生一早講咗你醒返嘅機會係近乎零~但係你嘅屋企人同我都冇放棄過~ Yj*!t1qm  
我更天真嘅希望奇蹟會發生~你會醒返同全逾~ ()(/ 9t  
日子一日一日咁過~~你醒嘅機會亦一日一日咁少~~ b./MV z  
終於你都係離開咗愛你嘅屋企人~~朋友~~同埋我~~ QbEb} Jt  
S&Sa~Oq<o  
5年時間過去咗~曾經以為我已經放低咗你~放低咗嗰個遺憾~~ 0JV|wd8j  
但原來我從未放低過~~對唔住~~到今日為止~我都未親自去拜你~ ?&@a{-  
係因為我仲未有勇氣企喺你嘅墓前面~同你講 "~Good Bye~"
[ 此贴被幸福瞬間在2009-04-02 10:51 AM重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2009-04-02 07:00 | [楼 主]
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第1楼小加菲2009-04-02 10:01 AM发表的: g1&>.V}!  
    要對既始要面對,逃不了,所以要珍惜你眼前既一切
    lAJ P X  
    FG)(,?q  
    其實都唔係刻意逃避~~只係~~仲未有機會而已~~
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2009-04-02 10:27 | 1 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第3楼mc.大儍儍2009-04-02 10:30 AM发表的: n.OsmCRN;  
    为何永远放不低? qijQRxS  

dQ=L<{(  
    )LTX.Kg  
    N^f_hL|:9  
    因為人往往都係要喺失去後先識得後悔囉~~
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2009-04-02 10:34 | 2 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第5楼mc.大儍儍2009-04-02 11:02 AM发表的: OM?FpRVU8  
    |J$ Bj?  
          其实,在漫长的人生道路上,人们都会因这样或那样的失去先懂得后悔,莫让它再次发生... ~(\ .j=x  

+h@ZnFp3  
    Tly*i"[&  
    可怕嘅係~~好多人都會~~重覆犯錯~~

顶端 Posted: 2009-04-02 11:34 | 3 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第7楼花無缺和尚2009-04-02 12:02 PM发表的: F },kfCFF  
    呢个故事两年前聽你講过喇,記憶犹新,令人感慨,何故甘耐都放咯低呀!
    `=%G&_3_<  
    S 9|^VU  
    唔知呀~~我都以為自己放低咗~~ 8>`8p0I$+  
    點知前日見返佢個"兄弟"~我又再有種心隱隱作痛嘅感覺~ !m8T< LtMl  
    後來先明白原來自己從未放低過~~
    本帖最近评分记录:
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2009-04-02 17:09 | 4 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第8楼肥牛肉2009-04-02 03:21 PM发表的: %4})_h?j  
    冲涼瞓覺,發個甜夢! 5 %+epzy  
    忘記過去,繼續上路! =.l>Uw !  
    f|Nkk*9$  
    W9]0 X  
    嚴重失眠~狂發惡夢呀~~

顶端 Posted: 2009-04-02 17:12 | 5 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第15楼花無缺和尚2009-04-03 03:42 AM发表的: wbI1~/  
    IFW7MF9V  
    所以咪証明幫主够長情啦,............但是此情已待成追憶!一段感情嘅結朿, HkY#i;%N  
    i-. A D4  
    意味住另一段感情到來........幫主,放开怀抱,世上只有想不通的人,沒有走不通的路, fcy4?SQ.<i  
    ;p87^:  
    .......
    kOC0d,  
    )~`UDaj_  
    道理我明~更加知道自己唔可以再咁落去~~ @'y8* _  
    其實呢個係我一個遺憾~同埋對故友嘅一份追憶吧~~ =CO'LyG  
    人生沒有如果~但如果一切可以真的可以從嚟嘅話~~我相信佢唔會出事~~ eI%k xqc  
    ])q,mH  
    ~~~曾經的相遇就像童話真的很美~~~ ]YOWCFAQot  
    ~~~彼此都為著同一個約定而努~~~ - Rx;"J.H  
    ~~~可惜這一切只能等到在天堂相遇的那天實現了~~~
    本帖最近评分记录:

顶端 Posted: 2009-04-03 04:06 | 6 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第12楼gy77gy772009-04-02 08:23 PM发表的: /82E[P"}6R  
    嘜咁~ 慘絕人寰 [.w`r>kZI  
    原來我都唔係咁坎坷嘅 [)il_3t  
    J*m7 d4^  
    起碼可以由頭嚟個 妳都得嘅
    &wN}<G e6  
    h"'}Z^  
    你要知道呢個世界不幸嘅事唔係只會發生喺你身上嘅~~ DyA1zwp}  
    從頭嚟過~~或者吧~~thank u~

顶端 Posted: 2009-04-03 05:35 | 7 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第22楼点虫虫2009-04-05 05:28 AM发表的: o 9(x\g  
    P% 8U  
    P>$+XrTE  
    ;jO+<~YP!  
    zMM ~4?4  
    讲就梗系容易过做啦 .u`A4;;Gw  
    .......
    ] mK{E~Zll  
    }SyK)W5Y  
    唔知幾時先會有個真正懂得包容同愛惜自己嘅人再出現啫~~

顶端 Posted: 2009-04-05 15:20 | 8 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第24楼花無缺和尚2009-04-06 12:04 PM发表的: fzAkUv o  
    $BG]is,&5  
    可能己经出現咗,而又唔識向你表白嘅怕羞仔呢.................
    91DevizXx  
    JSaF7(a =  
    出現咗~~喺邊呀~~係唔係你介紹俾我識先~~

顶端 Posted: 2009-04-06 13:18 | 9 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第28楼hedave2009-04-09 11:11 AM发表的: -Rr !J37  
    {~G~=sC$  
    8Z)wot  
    我可以吗?
    NS;L FeGD  
    {A5$8)nl|  
    你玩咩呀~~~

顶端 Posted: 2009-04-13 01:38 | 10 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第31楼花無缺和尚2009-04-09 11:46 AM发表的: K$r)^K=s  
    6z:/ma^  
    哦,甘我要收口咯,你地继续啦..............
    73SH[f[g  
    }9!}T~NMs  
    唔好玩啦~~

顶端 Posted: 2009-04-13 01:40 | 11 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第32楼hedave2009-04-09 11:53 AM发表的: 5g$>J)Ry  
    nHp(,'R/  
    Z%=A[` 5]  
    她最近好吗?跟她失去了联络!
    5w+&plIJ  
    ;d_<6|*M  
    你幾時搵過我呀~~~

顶端 Posted: 2009-04-13 01:40 | 12 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第33楼小加菲2009-04-09 03:43 PM发表的: >.G#\w  
    4Tx.|   
    有事找她嗎? KGI <G  
    ^\Q%V TM  
    請留下你的聯絡電話,我會代為轉告她!
    Np+pJc1  
    ]<r.{EJ  
    咪傻啦~~佢有曬我D contact嘅~~冇可能搵我唔到囉~~

顶端 Posted: 2009-04-13 01:42 | 13 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第34楼chao6688992009-04-09 05:01 PM发表的: >B*zzj  
    勇敢面对.珍惜宜家拥有既.开心生活落去...
    VwK7\j V  
    /q'-.-bo  
    想同做永遠都會有d距離嘅~~

顶端 Posted: 2009-04-13 01:43 | 14 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第41楼花無缺和尚2009-04-15 08:34 PM发表的: JLjs`oq h  
    C',uY7}<  
    佢唔玩得架...............
    I{.t-3hp  
    yMD0Tj5ZQ  
    佢好少上嚟架~~唔係唔玩得~~不過覺得佢怪怪哋囉~

顶端 Posted: 2009-04-16 00:47 | 15 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第46楼花無缺和尚2009-04-16 10:00 PM发表的: dk]A,TB*2  
    U:[CcN/~3  
    即係神经有D問题啦,幫主自己小心喇!
    <i`s)L  
    S?VKzVDB.S  
    唔係呀~~~唔似佢啫~~

顶端 Posted: 2009-04-16 23:40 | 16 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第52楼花無缺和尚2009-04-17 11:39 AM发表的: <DII%7q,6/  
    ;<xPzf  
    甘即係好定唔好呢?...............
    4\uq$.f-  
    Ke~!1S8=  
    唔多好囉~~

顶端 Posted: 2009-04-17 12:08 | 17 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式