本页主题: ~放.不低~ - 追憶 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

~放.不低~ - 追憶

&kh-2#E  
: x W.(^(d  
.|!Kv+yD  
曾經以為自己已經放低咗你~點知~當前日再次見返佢時~我又再想起了你~ G/b $c O}  
原來又到咗4月啦~~仲記得5年前嘅一個早上~收到佢嘅電話~ 2WqjNqx)6  
佢同我講你交通意外入咗院~我仲鬧佢"唔好玩啦~我幾個鍾前先至同你講過電話~" L_Z>*s&  
iXI > >9  
但係佢係從嚟都唔會呃我~係真嘅~你真係出咗事~ J#MUtpPdQ  
當時嘅我沉默咗好耐~個心~痛到喊唔出嚟~~ $)6y:t"  
成個人呆咗咁對住個電話同埋你送俾我嘅"禮品"唔知坐咗幾耐~ I t",WFE.  
眼淚唔知喺幾時終於都流咗出嚟~~ d7A vx  
ttgb"Wb%S  
喺你昏迷嘅3個月裡面~佢幾乎每隔一日就會通知我你嘅情況~ ]e!9{\X,*  
雖然醫生一早講咗你醒返嘅機會係近乎零~但係你嘅屋企人同我都冇放棄過~ Nv w'[?m  
我更天真嘅希望奇蹟會發生~你會醒返同全逾~ !ouJ3Jn   
日子一日一日咁過~~你醒嘅機會亦一日一日咁少~~ Z!DGCw  
終於你都係離開咗愛你嘅屋企人~~朋友~~同埋我~~ ',~, hJ0  
I~|.Re9a  
5年時間過去咗~曾經以為我已經放低咗你~放低咗嗰個遺憾~~ OLTgBXh  
但原來我從未放低過~~對唔住~~到今日為止~我都未親自去拜你~ 8do-z"-  
係因為我仲未有勇氣企喺你嘅墓前面~同你講 "~Good Bye~"
[ 此贴被幸福瞬間在2009-04-02 10:51 AM重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2009-04-02 07:00 | [楼 主]
    龍④爺
    四爷
    级别: 普通人

多谢发贴的人[564]

Re:~放.不低~

感情的伤害不是伤口.它不会自动的恢复.也不会随着时间的流逝而忘记.. m$bYx~K  
    不要去忘记他.不要当作是一种遗憾.也不要去追悔. .WLwAL  
    凡事都有两面... u-M Td  
    当你想着失去他的同时..请想想.他也在伤心..他不希望你继续的追悔下去.. #+&"m7 s  
    每个人都有自己的遗憾...请把遗憾深深的埋在心底... ;;S9kNp^v  
    偶尔想起.带来的忧伤.就轻轻的微笑一下..然后告诉自己: f cnv[B..{  
    活在当下.微笑过后.继续自己下一段的路程.下一段的人生..他希望自己开心的生活下去的.
    顶端 Posted: 2009-05-26 04:51 | 1 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式