«1 2 » Pages: ( 2/2 total )
cruelbaby
孤独冰山
级别: 高人

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第27楼bennypower2009-04-21 18:18发表的: 3 M/iuu  
結果係難以預料,我也唔好畀意見樓主最實際。畢竟選擇同真正去DO係兩回事。能衝破世俗眼光畢竟非常少。我都好想去倫敦大學進修建築...哎~~~難吖...離題tim~~~
=x8F!W}Bt<  
我就认为建筑的係美国好啲。美国的教学比较多元化,而且英国而家喺设计上有些少落后。当然只有当事人先清楚啊~~我就唔係好钟意英国的教学方式拉。比较钟意美国或者加拿大
顶端 Posted: 2009-04-22 17:55 | 30 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

我第一个来发表下自己的感觉先,我就话可能因为我贪玩而且成日都令到身边的人嘻哈大笑~~~我係佢地个开心果。而且我又识得中英文咯~~哈哈
顶端 Posted: 2009-04-23 17:20 | 31 楼
Kelvin...^_^...
最緊要開心
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

好威窩,條命甘好仲想點。 u!&w"t61Nd  
D)yCuw{M:  
哎,永遠都有野擋住我去路。
光榮家族
顶端 Posted: 2009-04-23 19:09 | 32 楼
荷b仔
≮魚蛋幫≯快刀手
级别: 圣人

多谢发贴的人[779]

节哀顺变
你的世界 我曾经路过
顶端 Posted: 2009-04-26 09:41 | 33 楼
nike024105
嘾定~有得剩!
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[2069]

感情嘅野好难讲嘅~!
开心浏览,认真回贴,和谐全赖你地嘅支持
顶端 Posted: 2009-04-28 03:47 | 34 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

分隔咁遠真係好難維持
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2009-04-28 04:13 | 35 楼
龍④爺
四爷
级别: 普通人

多谢发贴的人[564]

异地恋本身就是痛苦的.... 5W0'r'{  
你地两个相处既时间甘少....无论你有几甘爱一个人...相处晤来就是相处晤来... QK+s}ny  
每一个人都有自己的坏习惯...两个人相处就有两难既局面... MoKGnb  
虽然可以包容体谅,但勉强没幸福.... J6*Zy[)%&S  
讲是没用咖..实事求是.. <lk_]+ XJ3  
放晤低就返去真真正正同他好好地相处一段时间..再考虑以后... .x$!Rc}  
放得低就晤好再捻他了...做人要向前望...过去咗就过去咗...回忆只可以缅怀晤可以回顾.
顶端 Posted: 2009-04-28 06:47 | 36 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第35楼gy77gy772009-04-27 08:13 PM发表的: buGYHZu  
分隔咁遠真係好難維持
aX=  
你又知?你试过阿??
顶端 Posted: 2009-04-28 17:25 | 37 楼
exploiter
级别: 新人

多谢发贴的人[3]

会过去的~~~
顶端 Posted: 2009-04-29 06:18 | 38 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

今日突然有好多好多感慨,我突然觉得好开心。可能会有好多人都唔明白阿。同佢分手后反而更开心,因为我唔需要再责备自己拖累佢啦。虽然我知道如果有日佢话畀我听,佢揾到个女朋友或者老婆,我一定会好唔开心,话唔定会喊起来。但係我会祝福佢,亦替佢开心。我终于明白到‘钟意一个人唔一定要拥有佢’。係真嘎。好似而家我时不时打电话同佢倾计,我地两个都好开心。我地係因为了解而分手。好多人话分手后唔可以做朋友。其实唔係伽,所谓唔可以做朋友只不过係因为唔知点面对以前自己钟意的人。其实只要放开就会明白伽。一直以来佢对我好好,我好怕失去佢。好怕有日我最迷惘的时候冇佐佢对我的关心安慰,我会方寸大乱。虽然呢刻我都係,但我识得点样去面对。 ,HXY|fYr  
呢刻的我从来未试过佄舒服,一身轻啊~~~  MD~03  
呢几日唔舒服,同佢讲佐,佢只傻嘢好担心我。我唔知道佢心里面係唸乜,但我知佢依然对我好关心。我突然好想好想同佢讲声多谢阿
顶端 Posted: 2009-05-11 19:21 | 39 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

我唔想好似以前佄执着阿。我相信以后我会更加开心。其实一直以来我都尝试接受其他人,只可惜同其他男人冇法沟通,我的唸法同做事做人都好奇怪。就连好多人都唔明白。每个人都觉得我好天真,仲有啲傻气。所以好多人都想保护我呢个傻妹。但每次同我相处落后,佢地就会觉得我好特别,唸的嘢同平时好唔同。平时的我会嘻嘻哈哈就一日。好似冇烦恼同畀到人的感觉就係大细路。只有佢先知道真正的我,一个掩饰的我。佢成日都话我伽,成日钟意自欺欺人,又钟意掩饰自己的真面目。
顶端 Posted: 2009-05-11 19:29 | 40 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

人人都话分手后就唔会再见面,更唔会倾计,因为彼此係熟识的陌生人。但我反而觉得佢係我的亲人,一个唔可以失去的亲人。从来未试过有呢种感觉
顶端 Posted: 2009-05-11 19:34 | 41 楼
dee寅
懶惰的Dee仔
级别: 新人

多谢发贴的人[7]

過去的經驗告訴我,這樣的感情...不可靠的.. TI:-Y@8  
純粹個人而言..
顶端 Posted: 2009-06-03 10:38 | 42 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第42楼dee寅2009-06-03 02:38 AM发表的: IZBU<1M  
過去的經驗告訴我,這樣的感情...不可靠的.. Q~<$'j  
純粹個人而言..
F,EcqM'f  
v |`f8M2  
多谢你啊,不过暂时同佢係朋友
顶端 Posted: 2009-06-03 17:38 | 43 楼
«1 2 » Pages: ( 2/2 total )
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式