«1 2 34» Pages: ( 2/4 total )
本页主题: 一套爛片:天水围的日与夜 - save your time ;0 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

天天天蓝天蓝
级别: 普通人

多谢发贴的人[21]

Re:一套爛片:天水围的日与夜

我觉得呢种区域性甘强既生活片无咩甘巴闭,其实就是***一出,而且鲍起静呢班剧里面的演员基本都是本色演出,本人觉得无咩太突出表现,不过刚好呢部片的确反应左社会一角,甘岩有人欣赏罢了.反而我不***,我卖子宫里面黄婉伶呢D就可以叫突出表现了.一个可以将吾是本色演出的角色演到观众睇完有感觉先叫好野.点解张家辉可以摞影帝,呢个我觉得都是其中一个重要原因.虽然甄子丹输左,但是张家辉的确可以话实至名归的.(大家睇睇张丰毅演的曹操就知道咩叫本色演出,点解根本无机会摞奖)
顶端 Posted: 2009-04-24 04:30 | 30 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

哗,睇你甘写,我有兴趣去睇吓啵
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2009-04-24 04:30 | 31 楼
huanggd
贤圣
级别: 高人

多谢发贴的人[110]

DOWN紧,睇下先讲
顶端 Posted: 2009-04-24 04:33 | 32 楼
肥牛肉
信望愛

多谢发贴的人[14159]

全x部係芝麻綠豆式小事~即係你返屋企坐下就等於睇q左哩套爛片!!
一針見血!
I see,I go,I conquer.
顶端 Posted: 2009-04-24 04:52 | 33 楼
nike024105
嘾定~有得剩!

多谢发贴的人[2069]

<天水围的日与夜>讲咩我都未知道吖!!

甘就罗甘多奖了~!
开心浏览,认真回贴,和谐全赖你地嘅支持
顶端 Posted: 2009-04-24 05:09 | 34 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第28楼企鹅仔仔2009-04-23 20:17发表的:
依套片系讲生活在天水围的低下阶层的生活琐事,可以了解距地噶生活习惯,你5系香港人,又无见识,又点会明白吖
我半年前睇左,觉得几好睇
你5识欣赏都5使系度大踩特踩噶,做人厚道D好

.......

大家都要搵食要交稅...天水围大x哂呀!!
新移民個個攞綜援都唔x搵野做-食屎啦
香港人淨係比人民幣夾到d錢月嚟月唔見洗...已經好無辜...
重要重點幚班天字頭撚人?!?!?真係唔知咩世界???

慘嘅人香港地大把...但係一定唔係意圍香港有金汁...
大x住個肚落到嚟扮哂蟹哩班!!

天水圍樓平/搭車平/食野平..
連就業..正苦..馬會..d大企業都有特別黑衣陪套..已經幚左班費人唔小架喇!!
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2009-04-24 06:34 | 35 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖

Quote:
引用第30楼天天天蓝天蓝2009-04-23 20:30发表的:
我觉得呢种区域性甘强既生活片无咩甘巴闭,其实就是***一出,而且鲍起静呢班剧里面的演员基本都是本色演出,本人觉得无咩太突出表现,不过刚好呢部片的确反应左社会一角,甘岩有人欣赏罢了.反而我不***,我卖子宫里面黄婉伶呢D就可以叫突出表现了.一个可以将吾是本色演出的角色演到观众睇完有感觉先叫好野.点解张家辉可以摞影帝,呢个我觉得都是其中一个重要原因.虽然甄子丹输左,但是张家辉的确可以话实至名归的.(大家睇睇张丰毅演的曹操就知道咩叫本色演出,点解根本无机会摞奖)

講得好~我卖子宫里面黄婉伶/张丰毅起碼叫做有戲做!!
顶端 Posted: 2009-04-24 06:37 | 36 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖

Quote:
引用第34楼nike0241052009-04-23 21:09发表的:
<天水围的日与夜>讲咩我都未知道吖!!

甘就罗甘多奖了~!

講真我睇完都唔知讲咩
如果講悲劇線情(女人本色)咪要攞oscar
顶端 Posted: 2009-04-24 06:41 | 37 楼
bennypower
齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

睇個片名我就知自己冇呢個級數去觀摩~所以冇下載到
本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
顶端 Posted: 2009-04-24 06:57 | 38 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖

Quote:
引用第38楼bennypower2009-04-23 22:57发表的:

大力算醒目..摩就摩d 好過啦
顶端 Posted: 2009-04-24 07:10 | 39 楼
Mc.大儍儍

多谢发贴的人[15638]

Quote:
引用第38楼bennypower2009-04-23 22:57发表的:

肉臀团之7仔我要 应该几岩你甘既级数人去睇

顶端 Posted: 2009-04-24 07:52 | 40 楼
Mc.大儍儍

Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

图片:
7仔呢D岩你..

顶端 Posted: 2009-04-24 07:58 | 41 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第41楼mc.大儍儍2009-04-23 23:58发表的:
7仔呢D岩你..

冇戲照睇
顶端 Posted: 2009-04-24 08:17 | 42 楼
哥哥
没有脚的雀仔

多谢发贴的人[11076]

Quote:
引用第41楼mc.大儍儍2009-04-23 23:58发表的:
7仔呢D岩你..

好野來啊~~
你知不知道有一种鸟没有脚的?他的一生只能在天上飞来飞去,飞累了就在风里睡觉,一辈子只能落地一次,那就是他死的时候。
顶端 Posted: 2009-04-24 08:21 | 43 楼
Mc.大儍儍

Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第42楼gy77gy772009-04-24 00:17发表的:

冇戲照睇

论坛币1000一部,手快有,手慢没

顶端 Posted: 2009-04-24 08:23 | 44 楼
Mc.大儍儍

Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第43楼哥哥2009-04-24 00:21发表的:

好野來啊~~

论坛币1000一部 米走鸡了,路过唔好错过
  今日特价.买5送3

顶端 Posted: 2009-04-24 08:24 | 45 楼
哥哥
没有脚的雀仔

Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第45楼mc.大儍儍2009-04-24 00:24发表的:

论坛币1000一部 米走鸡了,路过唔好错过
  今日特价.买5送3

.......

有沒有熟女啊~~
你知不知道有一种鸟没有脚的?他的一生只能在天上飞来飞去,飞累了就在风里睡觉,一辈子只能落地一次,那就是他死的时候。
顶端 Posted: 2009-04-24 08:25 | 46 楼
Mc.大儍儍

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第46楼哥哥2009-04-24 00:25发表的:

有沒有熟女啊~~

有,今日熟女搞促销活动买2送2

顶端 Posted: 2009-04-24 08:28 | 47 楼
哥哥
没有脚的雀仔

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第47楼mc.大儍儍2009-04-24 00:28发表的:

有,今日熟女搞促销活动买2送2

我要兩部啊~~
送比7仔的
顶端 Posted: 2009-04-24 08:36 | 48 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第48楼哥哥2009-04-24 00:36发表的:

我要兩部啊~~
送比7仔的

多謝哂
顶端 Posted: 2009-04-24 08:48 | 49 楼
色魔豪
对冧庄
级别: 新人

多谢发贴的人[5714]

不如买我的,打8折,几百G
顶端 Posted: 2009-04-24 08:49 | 50 楼
哥哥
没有脚的雀仔

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第49楼gy77gy772009-04-24 00:48发表的:

多謝哂

不用客氣啦
顶端 Posted: 2009-04-24 08:54 | 51 楼
哥哥
没有脚的雀仔

Quote:
引用第50楼色魔豪2009-04-24 00:49发表的:
不如买我的,打8折,几百G

有排看啦~~
顶端 Posted: 2009-04-24 08:55 | 52 楼
nike024105
嘾定~有得剩!

多谢发贴的人[2069]

7哥~~你睇过部片了~~讲咩架~!

真系甘闷吖~~甘我放弃吾睇了~!
开心浏览,认真回贴,和谐全赖你地嘅支持
顶端 Posted: 2009-04-24 08:57 | 53 楼
Mc.大儍儍

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第48楼哥哥2009-04-24 00:36发表的:

我要兩部啊~~
送比7仔的

先钱后货 包没打格仔

顶端 Posted: 2009-04-24 09:08 | 54 楼
小加菲
唔知有冇人見到我呢?
终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[10670]

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第54楼mc.大儍儍2009-04-24 01:08发表的:

先钱后货 包没打格仔

係咪你做男豬腳呀?

2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
顶端 Posted: 2009-04-24 10:03 | 55 楼
肥牛肉
信望愛

多谢发贴的人[14159]

Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
引用第35楼gy77gy772009-04-23 22:34发表的:

大家都要搵食要交稅...天水围大x哂呀!!
新移民個個攞綜援都唔x搵野做-食屎啦
香港人淨係比人民幣夾到d錢月嚟月唔見洗...已經好無辜...
.......

7哥講得好!
好似我咁係國內納稅3皮一年乜春都冇,
睇住班大哥好似老卵馮嘅真係火都嚟Q埋!
I see,I go,I conquer.
顶端 Posted: 2009-04-24 10:12 | 56 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖

Quote:
引用第53楼nike0241052009-04-24 00:57发表的:
7哥~~你睇过部片了~~讲咩架~!

真系甘闷吖~~甘我放弃吾睇了~!

其實唔係悶...只不過冇高潮冇危又邊鼠有機呢?!
平平毛奇粒半鍾...睇落去結局好似好完滿?!?!
其實只係...終於可以訓覺囉
[ 此贴被gy77gy77在2009-04-24 08:05重新编辑 ]
顶端 Posted: 2009-04-24 12:56 | 57 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖

Quote:
引用第56楼肥牛肉2009-04-24 02:12发表的:

7哥講得好!
好似我咁係國內納稅3皮一年乜春都冇,
睇住班大哥好似老卵馮嘅真係火都嚟Q埋!

社會嘅錯...
毛知嘅同情心...用一班努力工作嘅麻甩仔嚟維持...我頂
顶端 Posted: 2009-04-24 13:01 | 58 楼
菠菜东
大國主
级别: 强人

多谢发贴的人[39]

讲真出戏好一般…………冇乜味道~不过同同期果D片(例如叶问)比……似乎又好DD……起码叫做有D内容
For the whole world,you're someone;For someone,you're the whole world.
顶端 Posted: 2009-04-24 16:43 | 59 楼
«1 2 34» Pages: ( 2/4 total )
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区