本页主题: 要花多少时间才能忘记伤痛 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

junjun_sisi
级别: 新人

多谢发贴的人[9]

要花多少时间才能忘记伤痛

你曾经以为自己是个很坚强的人,即使失去爱情,也可以活出自己的精彩,其实不是,你不明白为什么人总要在经历一些事情之后才能多了解自己一点,如果一切都可以避免,就不会这么伤心了…… lSG]{  
你丢掉了你的爱情…… E1D0 un  
你曾经以为自己是世界上最幸福的人,即使失去一切,你还有爱情,其实不是,直到有一天他和你说他不爱你的时候,你就知道一切都是自己在骗自己,以为自己真的找到了懂得爱自己和你爱的人,谁知那个人却不是他…… <!q_ C5>XJ  
你丢掉了你的心…… UuCRQNH  
你曾经以为自己没心没肺,即使受过伤害,也会很快忘记做回快乐的自己,其实不是,到处都是他留下的记忆,越想忘记,反而会记得越深,每一次想起都会让自己很痛很痛…… ML.|\:r*  
你丢掉了你的快乐…… \DcO .`L  
曾经听说过做一个女人的最高境界是可以分配自己的感情,40%的爱情,50%的亲情,10%的其它感情,所以聪明的女人即使失去了爱情,也不会是一无所有。但你现在是真的一无所有…… zG)vmysJf  
你丢掉了你自己…… 1G8,Eah  
你曾经以为伤你最深的是爱情,其实不是,时间可以治疗爱情留下的痛,却带不走深刻在脑海里的记忆。没有了爱情,却仍然记得他说爱你,牵你的手,吻你,叫你亲爱的,叫你宝贝……所带给你满心的感动与幸福…… l?B=5*0  
你丢不掉你的回忆…… 4hx4/5[^  
你曾经以为自己很富有,其实不是,你丢掉了爱情,丢掉了心,丢掉了快乐,丢掉了自己,唯一丢不掉的只有回忆…… OCELG~  
原来有许多你不懂…… PJPKn0,W  
【以上为引用文字】之前睇唔觉得有咩,以嘎睇简直心如刀割 C@WdPjxj  
xEg@Y"NQ  
足足一个月无见面,其间你对我两周的冷淡言语,一周的逃避,只系话你自己无开心,唔系我既问题,真系令到我好辛苦。呢段时间我流既眼泪系我到目前为止最多嘎,终于寻晚系我问你系咪想同我分手后,你终于讲出我想知既原因,个结果对我系一个几甘大既打击、几甘痛啊,你话你爸唔钟意我,对我印象唔好,但系竟然唔系我问题,甘究竟唔钟意我d咩wor,你话呢几个月我地分开冷静下,甘同你话我地不如分手有咩分别啊?你话你唔想我察觉到而追问你,所以你选择唔理我去逃避,但有时呢d野就算你唔讲我都会feel到嘎,如果唔系无关我事点解你要唔理我?你想用甘既方式来令我冲淡对你既感情,你有有无谂过甘样只会令我越挂住你。以嘎同我拍拖果个系你唔系你爸,难道巨话巨唔钟意我,你就真系可以唔钟意了咩,点解要选择放弃我而唔系去尝试改变你爸既睇法,点解你唔可以强硬d来维护我地呢段感情?莫非我系你心目中真系甘微不足道?对话中你既语气系几甘冷淡,我就真系甘唔值得你去关心咩?我唔明我真系好唔明点解你要选择放弃我?我唔明点解你要以嘎先话我知,你话为左呢段感情同你爸嘈过、你话呢件事其实一直困扰左几个月,甘点解,点解要以嘎先讲,点解唔一早讲,系都要等我踩到甘入、爱到甘深既时候你先话我知?如果我寻晚唔逼你讲你又打算拖到几时?好痛真系好痛~~~~你对我既爱就真系只限于此?定系根本无爱过? DMA`Jx  
我成日叫自己唔好喊、唔好谂,你唔值得,但系唔得,完全控制唔到自己啊,真系好hurt,如果有得选择性失忆,我希望可以抹掉晒有关你既一切~~~
[ 此贴被芝麻糊在2009-10-11 15:29重新编辑 ]
顶端 Posted: 2009-05-06 06:22 | [楼 主]
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

一个月冇见姐系咪啊?我同距一年冇见啦,冇结果既野始终唔肯放手,蠢既系自己
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2009-05-06 15:02 | 1 楼
cruelbaby
孤独冰山
级别: 高人

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第1楼点虫虫2009-05-06 07:02 AM发表的: a0PE^U  
一个月冇见姐系咪啊?我同距一年冇见啦,冇结果既野始终唔肯放手,蠢既系自己
42&v % ;R  
kVd5,Qd  
赞成。。。我都同佢冇见5年啦,虽然而家都係彼此相爱,但我地最后都係决定做知己,唔需要觉得欠了对方 V\0E=M*P  
冇结果的嘢最好就係要忘记 bl=ku<}@  
人地话最好的方法係揾过个,但记住千祈唔好揾替身。因为最后伤害到的係你同果个替身。 E>E*ZZuhj  
尝试下约啲朋友玩下,可能冇佄唔开心。 CphF v!k'Z  
忘记痛苦好难讲需要几耐时间,不过都唔会好耐 _ Hc%4I  
冇必要的嘢就唔好再胡思乱想拉
顶端 Posted: 2009-05-06 17:52 | 2 楼
Kelvin...^_^...
最緊要開心
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

又一個被愛情的折磨者, SF[FmN!^^  
~1L:_Sg*  
我想你和德哥一樣甘傷心。 hA1-){aw3q  
N?P%-/7  
可惜被他改了。 oCS2E =O&  
>e,mg8u6$  
http://www.canton8.com/forum/read.php?tid=234321
光榮家族
顶端 Posted: 2009-05-06 18:46 | 3 楼
tsm2000

多谢发贴的人[4]

爱情还真无奈的
顶端 Posted: 2009-05-07 02:23 | 4 楼
bennypower
齐来力撑粤语
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6600]

傻婆你系殊发帖我都唔知舔~~~ 以后揾我就直接打我短信嘛
本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
顶端 Posted: 2009-06-06 09:00 | 5 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

Quote:
引用第5楼bennypower2009-06-06 01:00发表的: (jU6GJRP  
傻婆你系殊发帖我都唔知舔~~~ 以后揾我就直接打我短信嘛
;qHOOT  
`;%]'F0`  
即係樓主講緊嘅...就係大力仔
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2009-06-06 09:08 | 6 楼
lileevvv
级别: 禁止发言

多谢发贴的人[317]

半年!!!!!!!
顶端 Posted: 2009-06-08 03:07 | 7 楼
edwin_1030

多谢发贴的人[18]

同我的遭遇甘相似的~不过经过半年后!心情好好多了~
顶端 Posted: 2009-06-09 23:44 | 8 楼
junjun_sisi

多谢发贴的人[9]

Quote:
引用第6楼gy77gy772009-06-06 01:08发表的: K.0: C`C  
cFJY^A  
%$b:X5$Z  
即係樓主講緊嘅...就係大力仔
vh$%9ed  
系巨的话巨早就横尸街头啦
顶端 Posted: 2009-06-15 00:38 | 9 楼
xuanlike

多谢发贴的人[1]

那样的人根本不值得为距留眼泪 去伤心 到底在距心目中是老爸爱你 还是距本人爱你 这点都搞不清楚的人 不值得为距喊
顶端 Posted: 2009-09-01 05:50 | 10 楼
累斗累
酒精能清醒
级别: 圣人

多谢发贴的人[1762]

人有失就有得 sr{a(4*\  
X"fb;sGT  
希望楼主你 ojan Bg   
可以在失去中得到些什么
我发现饮佐酒会比没饮酒清醒
顶端 Posted: 2009-09-02 04:52 | 11 楼
sasa7

多谢发贴的人[1]

遇见下个有感觉的人 就可以忘记了
顶端 Posted: 2009-09-04 06:18 | 12 楼
tommybobo

多谢发贴的人[2]

我始终觉得有d野点都唔会忘记~呢样最煎熬...
顶端 Posted: 2009-10-04 23:11 | 13 楼
傻哥
中流砥柱剑走偏锋
级别: 仙人

多谢发贴的人[3065]

忘记?只不过系临时性,无永久性!就好似伤疤咁,除非你见唔到,如果唔系都会勾起你昔日嘅回忆!!
顶端 Posted: 2009-10-05 08:29 | 14 楼
荷b仔
≮魚蛋幫≯快刀手
级别: 圣人

多谢发贴的人[779]

明天! 0Ziw_S\d&s  
明天会更好啊嘛
你的世界 我曾经路过
顶端 Posted: 2009-10-05 17:06 | 15 楼
Mc.大儍儍
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[15638]

可能一瞬间,可能一辈子 -zOdU}91Ao  

顶端 Posted: 2009-10-09 14:29 | 16 楼
3e3e

多谢发贴的人[60]

咩叫做失恋? Xg|B \ \  
失恋就系你明明仲中意距 &Sw%<N*r  
但距偏偏有所谓既“理由”要同你分开 HK,cJah q  
s4A43i'g!h  
曾经以为既一切一切 都系过去啦 k/#&qC>]  
你要明白 有时D野 就算你稳枪指住距 都系好难改变感觉呢样野 l;R%= P?'F  
如其死缠烂打 不如早走早着? e7Xeo+/  
3 x{ t(  
你真系要明白 你勉强得距一时勉强唔得一世 $rv8K j+  
辛苦果个系你 当距唔再爱你 就唔会再心痛你啦 e:fy#,HEj{  
xS4w5i2  
甘 不如走人啦   好嘛?? RYQ<Zr$!  
放过自己啦
顶端 Posted: 2009-10-10 18:23 | 17 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式