« 1 234» Pages: ( 1/4 total )
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

指为心动

图片:
2009.7.1 q_]   
myWm U0z/  
      前日,我将自己系情感区既所有帖都删晒。唔知道点解,或者睇返自己既心路历程,自己都觉得心酸。 TG63  
!jnqA Z  
  今晚,系堂会,饮左d酒,高高地添,未饮之前鬼咁眼训,饮左之后好精神,而家又开始眼训啦,都系去冲凉训教算啦
[ 此贴被芝麻糊在2010-03-17 14:23重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: gy77gy77 | 理由:
  • 银纸:88 | 操作人: bennypower | 理由: 最爱第九张
  • 本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-07-01 08:24 | [楼 主]
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

今日有人问我,点解要删晒d帖,连日记都删埋。 f$NMM >z  
    !Mi;*ZR  
    我同距讲,因为我要将过去既嘢全部截晒,连电话号码我都改埋,冇错,今日开始我用新既电话号码,咁样就应该乜嘢都系新架啦,新既日记啦,新既电话号码啦,新既一个月,新既一日,新既心情,新既自己,当然唔少得搵个新既目标啦~~
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-07-02 01:30 | 1 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

愿~

最美一幕,还未闭幕,最宽的路,在尘世远方 /rUo{j  
    PaV-F_2  
    最好知已,永在身旁,听我讲,我从不说慌 ,-7R(iMd  
    9Xx's%U  
    我想相聚,随便再聚,我想欢乐,便随意去追 Cvn#=6V3  
    nstUMr6  
    我想相信,我做得对,想到人极疲累 R|wGU)KEc'  
    N[kwO1  
    我自信有日如愿,仲便天高地厚,亦被我逆转 ?LvCR_D:  
    C@ th O  
    假使一生会没了没完,总有人会如愿 W 4F\}A  
    |V<h=D5W  
    }CeCc0M  
    我想相聚,随便再聚,我想欢乐,便随意去追 7o8{mp'_  
    jDQZQ NS  
    我想相信,我做得对,想到人极疲累 e{m2l2Tx:  
    aN"DkUYZM  
    我自信有日如愿,仲便天高地厚,仍被我逆转 /yM:| `tT  
    JV;OGh>  
    假使一生会没了没完,总有日会如愿 jBegh9K Hq  
    >JiltF7H0  
    当结局,未揭穿
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
    顶端 Posted: 2009-07-02 04:30 | 2 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:愿~

Quote:
    引用第7楼gy77gy772009-07-01 20:59发表的: U"Zmv  
    k{'0[,mx#  
    ^MVkZ{gtre  
    哩只好聽喎 eopD5  
    粗口妹妳唱歌好唔好聽架
    TYy.jFT-  
    0{= `on;  
    =Q.^c.sw  
    只歌好听,我唱唔好听
    顶端 Posted: 2009-07-02 21:58 | 3 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:Re:Re:愿~

Quote:
    引用第9楼幸福瞬間2009-07-02 17:23发表的: JYTP 2  
    [D!jv "  
    Rj4|Q:XG  
    咩歌嚟架~
    }2e? ?3  
    >(;{C<6|^  
    rY bpih=x  
    系林忆莲既“愿”啊 7x@A%2J  
    好旧架啦
    顶端 Posted: 2009-07-03 01:27 | 4 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

樓上既你做咩啊? Z-l=\ekJ  
    a]MX)?  
    卡拉ok啊?
    顶端 Posted: 2009-07-03 07:37 | 5 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.7.4 }nL7T'$>  
    Wr( y)D<y}  
          记住,距唔要你,唔系你既损失,你冇左既不过系一个唔爱你既人,而距就失去左一个好爱距既人,距比你失去更多啊。 >M`CVUf  
    =W"F[fD  
      过返自己既日子啦,唔好再继续拉,求下你啦,唔想再见到而家既你,想点就点啦,唔好再委屈自己啦,好唔好啊? Dp':oJC  
     0}CGuws  
      终究相信,有d嘢既发生系整定既。有d人,你极力挽留,但系就点都留唔住。有d人,你想距扯,但系就点都赶唔走。 4 XAQVq5  
    HbxL:~:}J  
      可唔可以咁呢?我想距唔好走既,点赶都唔走,我想距死开既,就唔该自动自己死开。 jJ5W>Q1mK$  
    7D;cw\ |  
      唉,好眼训啊而家
    顶端 Posted: 2009-07-04 17:49 | 6 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第18楼龍④爺2009-07-04 22:52发表的: K~| 4[\  
    悟........ 6 BCf:mqP  
    2u5|8  
    人生就是一种体会。当你“悟”到既时候。你就可以睇开好多野了。 '7i Sp=  
    P7{gfiB  
    代替。 %'X[^W  
    .......
    Np"exFqN k  
    !lj| cT9  
    mD^ jd+  
    可以是但随便求其既,就唔会咁多感慨啦
    顶端 Posted: 2009-07-05 06:57 | 7 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.7.10 SUU !7Yd|  
    k\NMy#]Zt  
            真系冇阴功罗~~ IX>d`O61*g  
    ]zWon~  
    v~@pMA$(h  
        今日换左个袋,结果一分钱都冇唔止,连车卡都冇带啊
    顶端 Posted: 2009-07-10 16:43 | 8 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    契女又有新相啦,今次系生活照 =9fajRFTt  
    z$?~Y(EY  
    "saUai4z  
    UHTvCc  
    tX> G,hw  
    IHcD*zQ  
    &3TEfvz  
    hKT  
    !g(KK|`,m  
    4DL)rkO  
    2gCX}4^3b  
    iC9 8_o_9  
    >VN5`Zlw\C  
    \v.C]{Gzc  
    ]y1OFKYv  
    k6sI L3QJ0  
    ~e+\k>^eN  
    ]Zyur`  
    M>i9i -dU  
    a *ushB  
    benben,唔好睇艺术相啦,睇吓真实既距啦~
    本帖最近评分记录:
    顶端 Posted: 2009-07-14 17:15 | 9 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第28楼bennypower2009-07-14 20:32发表的: > }:6m  
    我最喜欢第九张~等我保存距先~
    g$]9xn#_[  
    /ox}l<ha  
    nk-?$'i9q  
    艺术相黎既啵,你唔系话过睇女人系唔可以睇艺术相既咩
    顶端 Posted: 2009-07-15 04:38 | 10 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

我以为我会哭 IHB{US1G  
    但是我没有 ^l iyWl  
    我只是怔怔望着你的脚步 gbSZ- ej  
    给你我最后的祝福 4~1_%wb  
    这何尝不是一种领悟 A4SM@ry  
    让我把自己看清楚 1; H(   
    虽然那共爱的痛苦 0}w>8L7i{  
    将日日夜夜 UY|nB hL  
    在我灵魂最深处 Y> 7/>x6  
    我以为我会报复 f+F /`P%  
    但是我没有 yfaXScbE  
    当我看到我深爱过的男人 :uMD$zF'5  
    竟然像孩子一样无助 K_}vmB\2l  
    这何尝不是一种领悟 YZmD:P  
    让你把自己看清楚 ZA:YoiaC#  
    被爱是奢侈的幸福 M6g!bK2l  
    可惜你从来不在乎 0iHK1Pt}  
    啊!一段感情就此结束 ;AHa|35\  
    啊!一颗心眼看要荒芜 Uu3[Cf=C  
    我们的爱若是错误 T>L6 X:d  
    愿你我没有白白受苦 *t*yozN  
    若曾真心真意付出 $XaZqzeVI  
    就应该满足 O":x$>'t  
    啊!多么痛的领悟 i12iB+q  
    你曾是我的全部 %n{E/06f  
    只是我回首来时路的每一步 O5e9vQH  
    都走的好孤独 iD{;!dUZ  
    啊!多么痛的领悟 UT>\u  
    你曾是我的全部 PUucYc  
    只愿你挣脱情的枷锁 69CH W&  
    爱的束缚任意追逐 2MJ0[9  
    别再为爱受苦 8$@gAlI^  
    (music) BQ".$(c q  
    我以为我会报复 \O\onvEa  
    但是我没有 dD!} P$  
    当我看到我深爱过的男人 ("IRv>} 0  
    竟然像孩子一样无助 L5PN]<~T  
    这何尝不是一种领悟 DJ=miJI'  
    让你把自己看清楚 p n'*w 1i  
    被爱是奢侈的幸福 y 37n~~%  
    可惜你从来不在乎 gLu#M:4N  
    啊!一段感情就此结束 @(oz`|*  
    啊!一颗心眼看要荒芜 >#xpg&2x  
    我们的爱若是错误 9\|3Gm_  
    愿你我没有白白受苦 syV &Ds)  
    若曾真心真意付出 22(0Jb\_  
    就应该满足 pdmeB  
    啊!多么痛的领悟 du`],/ 6  
    你曾是我的全部 [@.%6aD  
    只是我回首来时路的每一步 X}g!Lp  
    都走的好孤独 u:"mq.Q  
    啊!多么痛的领悟 <7u*OYjA  
    你曾是我的全部 iB[%5i-  
    只愿你挣脱情的枷锁 \6nWt6M  
    爱的束缚任意追逐 |A}E/=HPU  
    啊!多么痛的领悟 mltN$b%G=d  
    你曾是我的全部 R.+Q K6B&  
    只是我回首来时路的每一步 @cSz!E}  
    都走的好孤独 k\1q Jr  
    啊!多么痛的领悟 S'2B  
    你曾是我的全部 ~#@sZ0/<  
    只愿你挣脱情的枷锁 ~@TNVkw  
    爱的束缚任意追逐 Mg-Kh}U  
    别再为爱受苦 =U3 !D;XP  
    bL{wCo-Y  
    wrw~J  
    呢只歌,系呢个时间,可以话系我既心声
    顶端 Posted: 2009-07-16 07:07 | 11 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

学习helen既哇鬼精神 rhwY5FD?  
    《一》一 个中 心:一切以健康为中心。 v lOMB  
    《二》两个基本点:遇事潇洒一点,看世糊涂一点。 )!){4c/  
    《三》三 个忘 记:忘记年龄,忘记过去,忘记恩怨。 ;R 'OdQ$o  
    《四》四 个拥 有:无论你有多强多弱,一定要拥有真正爱你的人,拥有知心的朋友,拥有向上的事业,拥有温暖的住所。 V5%B ,.d:  
    《五》五   个 要:要唱,要跳,要悄,要笑,要苗条。 )^L+iht  
    《六》六 个不 能:不能饿了才吃,不能渴了才喝,不能困了才睡,不能累了才歇,不能病了才检查,不能老了再后悔。
    顶端 Posted: 2009-07-16 14:54 | 12 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

阿边个既最新择偶条件: (/tbe@<  
    ZGe+w](  
    上联:有车有楼,有广州市户口 w\8grEj  
    下联:人工高福利好,食饭食到倒 wp$C J09f*  
    横批:奇货可居
    顶端 Posted: 2009-07-17 16:40 | 13 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.7.21 OjJKloy'  
    ?)'j;1_=E3  
        唔制啊,我个野蛮契女唔认得我啦~~ _<=U.T`  
    p p9Gzn C  
      过两日再去过,一定要同距玩到记住我为止
    顶端 Posted: 2009-07-22 06:19 | 14 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.7.26 HhH[p E  
    l;b5v]~  
        今晚终于齐人啦,J返左黎,带埋女朋友一起上黎我度。陪左我一个下午。晚黑同T一起食饭,今晚T带左个女仔一起出黎,以女朋友既身份介绍。讲真,我从来都冇谂过T会同一个咁既女仔拍拖。错愕既程度比当初J带而家呢个女朋友出现果时更甚。但系事实证明左J既女朋友系一个好女友。咁T既女朋友呢?睇上去就真系好住家,稍嫌住家左d添,既系比较地师奶,距同T一起,T应该会觉得好有安全感。T既女朋友究竟系咪真系咁好,大家都系拭目以待啦。 @;"HslU\Q  
    S%R:GZEf_  
      五人行,我又落单。虽然记忆之中,我一直都系单身出席我地既聚会,从来冇带过任何男性朋友出现系我地既圈子。可能我一直都觉得身边既人,并未到可以带出黎俾距地识。虽然阿J成日都叫我带男朋友出去,等距地帮手鉴定吓。不过我始终都冇咁既勇气,惊个男人过唔到距地既眼呱。而且,我剩系想带一个人出黎咋~ 7-nwfp&|$  
    /E@LnKe  
      我真系相信自己只适合过单身既生活,多个人系身边,好唔习惯。又或者真系可以好似我理想中既婚姻生活咁啦:分房。各自有自己既空间,偶尔你系我房过一晚,或者我系你房过一晚,其他时间如果要行礼既,完事之后返自己房好好咁训。真系唔希望想训既时候有个人系旁边多个人。又或者系嘈完交之后仲要同距同床。分房好啊,起码可以避免离家出走既状况。唔知道有冇人陪我咁癫呢~ #3f\,4K5  
    4?jXbC k~x  
    (|Y[5O)  
    [^A93F  
    yOxJx7uD  
    ]}<wS ]1  
    早已知道爱情是难舍难离 *.8@ hPy  
    早已知道爱一个人不该死心塌地 ac p-4g+j  
    早已不再相信所谓天长地久的结局 ]Z&2  
    ]<WKi=  
    所以我习惯了一个人的孤寂 XuVbi=pN.2  
    所以我习惯在人来人去中保持清醒 K!lGo3n]  
    所以我习惯戴上面具 h? p&9[e`  
    不再为谁付出真心 A?06fo,  
     U(dT t  
    但为何还是把你放在心里 LBk1Qw}-  
    为什么还是等着你的消息 J'sVT{@GS  
    我怎能告诉自己说我一点都不在意 -e3m!h  
    N0,.cd]y`  
    你是如此的难以忘记 rgWGe6;!  
    浮浮沉沉的在我心里 B- N  
    你的笑容你的一动一举 Qb!9QlW  
    都是我所有的记忆 "i<i.6|  
    qh Rs5QXL  
    你是如此的难以忘记 aF1pq  
    浮浮沉沉的在我心里 7[[XNJP  
    改变自己需要多少勇气 DI'wZySS^  
    翻腾的心情该如何平静  O%AQ'['  
    BI?M/pIm  
    早已知道爱情是难舍难离  P 1X8  
    早已知道爱一个人不该死心塌地 B5hk]= Ud  
    早已不再相信所谓天长地久的结局 RAx Ay{  
    U< |kA(5  
    但为何还是把你藏在心里 MM"{ehd{^a  
    为什么还是等着你的消息  )f>s\T  
    我怎能告诉自己说我一点都不在意 s(q\!\FS  
    zHw[`"[  
    你是如此的难以忘记 1tHTjEG4^3  
    浮浮沉沉的在我心里 7rw}q~CE5  
    你的笑容你的一动一举 6Daz1Pxd+  
    都是我所有的记忆 KGS=(z  
    `PnB<rf:*1  
    你是如此的难以忘记 y&")7y/uE  
    浮浮沉沉的在我心里 uli,@5%\  
    改变自己需要多少勇气 Dtl381F J  
    翻腾的心情该如何平静 *`YR-+0  
    g!( j.xe  
    你是如此的难以忘记 |tC!`.^\  
    浮浮沉沉的在我心里 BaIH7JLZ8  
    你的笑容你的一动一举 f' Dl*d  
    都是我所有的记忆 Ouc=4'$-  
    3N|,c]|  
    你是如此的难以忘记 W2J"W=:z  
    浮浮沉沉的在我心里 ?ntyF-n&  
    改变自己需要多少勇气 ':lADUt  
    翻腾的心情该如何平静 T52A}vf4  
    N%'=el4L  
    Fr?o 4E6h  
    今日无意中又再听返呢只歌~·非常有感觉
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
    顶端 Posted: 2009-07-27 04:21 | 15 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.8.10 c&z@HEzV7  
    'kPc `) \  
        一切都进入一个新既里程,希望系好事唔系坏事啦 73OFFKb sk  
    @ 6w\q?.s  
      好耐冇返黎写嘢啦,以前系因为乜嘢都要自己去撑,而家系有商有量,有个咁既拍档其实我觉得100%系好事,希望前面既路系一片光明架啦
    顶端 Posted: 2009-08-10 10:13 | 16 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第45楼匿名2009-08-10 23:23发表的: 9E~=/Q=  
    E8j >Toz  
    “堂会”系咪“唐会”啊?
    ohklLZoZ  
    MX2 Zm  
    堂会系卡拉OK,系海珠广场同天河都有 q'9u8b  
    .I_Mmaq;i  
    唐会系建设六马路,系club黎既 Rqu_[M  
    8%q:lI  
    唐会贵好多~~
    顶端 Posted: 2009-08-11 16:58 | 17 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第49楼花無缺和尚2009-08-11 11:52发表的: hF|N81T  
    |X@ZM  
    係咪好事近呢?
    1{{z[w#  
    2 Z W {  
    y5gTd_-  
    唔系啊,不过系搵到一个拍档,希望可以搵多少少甘姐嘛
    [ 此贴被芝麻糊在2009-08-11 15:44重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2009-08-11 20:40 | 18 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.8.12 \2F{r<A\@  
    nKpXRuFn\  
          真系有一段时间冇浸论坛啦,琴日,趁有少少时间,同大家讨论左一下究竟系爱情里面应该放纵自己既情感,定系勒住勒住呢? NH+?7rf8  
    }n/6.%  
      我都好明白,一爱就应该好好去爱,太理智系唔会有好结果,我一直都知道架,亦都系咁同人地讲架。不过如果系我自己既话,就真系有所保留罗。我唔系飞蛾,唔会明知死都扑埋去。距既呢种咁义无反顾系我冇可能效法既。 G+&ug`0]5  
    }EM  vEA  
      或者咁讲啦,从来未俾火烧过既人,系唔会怕火架,因为距唔知道痛。当你俾火烧过,哪怕只系蜡烛上既火苗,都痛死你啦。之后,你系咪仲会蠢得咁交关伸只手过去咩?所谓爱情对于我黎讲就好比果点火。黑暗中既我想靠近距,但系又怕俾距烧到。所以会系一个我认为系安全既地方观望。 ~5S[Sl   
    ! f!/~M"!  
      其他人点讲,我冇必要理会,你要死唔通我唔俾你死咩?不过我唔会去罗。你地加油啊,好好咁去爱,爱真系要做到义无反顾架。谂返起一件事,义无反顾只要唔好对我就得啦,我唔想再系晚上十一点几收到某人既信息,话系我楼下,剩系想见我一面,叫我俾距上楼。明知不可为而为之,唔系令人激赏架,系非常之讨厌架。绝情?我再俾机会距就系对我自己绝情! wj$l 093  
    @$o.Z;83`r  
      所以,义无反顾系唔应该单方面既,人地都唔中意你既情况下边,你义无反顾d乜嘢姐,徒增人地对你既厌恶。 *l\wl @{  
    p,#t[K  
      对人地讲既嘢,亦都系对自己讲既,今日,距可能唔会觉得我既义无反顾系讨厌既,难保他朝距会改变。所以,我一直徘徊系附近,唔义无反顾可能系我爱得未够
    [ 此贴被芝麻糊在2009-08-12 08:05重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2009-08-12 15:57 | 19 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第58楼花無缺和尚2009-08-12 12:47发表的: oY)xXx  
    知否事常變 jUnS&1]MF  
    如魔法在前 FO[x c;  
    凡事睇開啲 $#2 zxpr,  
    一切任隨緣 o_=t9\:  
    Ss>ez8q  
    .......
    -lICoRO#  
    VS.~gHx  
    S)`%clN}J  
    1{%3OG^'  
    凡事莫強求 &|6 A 8,  
    相識己是緣
    顶端 Posted: 2009-08-13 01:00 | 20 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第61楼傻哥2009-08-12 19:12发表的:  kD}w5 U  
    ,1|Qm8O  
    d1[;~)  
    EU5^"\  
    世上无难事,只要隔硬黎
    V= wWY*C  
    [ :Upn)9  
    女人隔硬黎就可能得姐,男人隔硬黎唔得架嘛
    顶端 Posted: 2009-08-13 06:19 | 21 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第63楼xjb2009-08-13 23:41发表的: \3bT0^7B  
    NsJ]Tp5!  
    $*\G Z$y>  
    XJSI/jpa@  
    请问粗口妹,女人系点样隔硬黎嘎?
    L>3-z>u,  
    6?`3zdOeO  
    c*!xdK  
    女人出名野蛮刁蛮架啦~
    顶端 Posted: 2009-08-14 13:58 | 22 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.8.15 "AuU5G 9'I  
    AqZ()p*z  
        今晚,我去左沐足,揼骨,拔火罐,而家膊头有三个印,腰度有两个。好痛啊,本来已经准备好左既衫,听日冇得着,如果唔系几,膊头同颈果度既三个印就会出黎晒太阳啦。 yDORL| E'  
    `Q1;Y  
      不过真系松左好多,好舒服,今晚应该可以训返餐好既
    顶端 Posted: 2009-08-15 09:05 | 23 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第67楼語無倫次2009-08-15 11:50发表的: +\GuZ5`  
    ] <y3;T\~  
    成日去沐足揼骨,小心D骨散啊
    s~b!3l`gu  
    "t >W M  
    上次,我教tt打麻将添啵
    顶端 Posted: 2009-08-16 11:44 | 24 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.8.18 eFz!`a^dX  
        女人系中意梦幻、虚幻既嘢。特别系对于男人,距会谂到个男人好好既,到最终女人被打败既系现实。 如果女人知道现实仲系唔愿意清醒,或者睇清真相而又继续执迷既,咁距就真系好爱呢个男人啦。 (U_dPf  
    F !MxC  
      我既梦幻就好似一个泡泡咁,一笃就爆左,J系咁易同我讲左两句关于果个男人既嘢,我就已经觉得,现实同我既梦幻泡泡反差好大。令我觉得好失望,甚至觉得距不配。觉得自己好可笑,其实呢个亦都系我一直以黎都惊面对既嘢。我知道系我心目中,果个男人实在系太好啦,甚至令到我系现实中对距崇拜,女人真系愚蠢啦,起码我呢个女人系罗。 #+SdX[ N  
    5X}OUn8  
      醒晒罗,因为个梦幻泡泡俾J笃爆左,有D嬲距添。不过如果唔系咁样,又点知道呢份持续左年几,我以为好坚厚既感情系咁不堪一击。 IuOQX}  
    FV>xAU$  
      我呸~!!
    顶端 Posted: 2009-08-18 15:13 | 25 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

写你的名字 穿你的风衣 做许多傻事 g 6!#n  
    来当与你相依 只恨一水隔天涯 不知相会在何时 12S[m~L%  
    等你不容易 想你无奈你不知 内心千回事 v>' mW  
    全以你开始 只恨一水隔天涯 不知相会在何时 - * _"ZgE  
    e*/ya8p?  
    * 表面坚强 心却乱 谁没怀疑/情可断 jKhj 7dR  
    远地的你 如何避免 觉得新人更新鲜 * [+ N 5  
    JNSH'9!n6  
    Repeat * Ku<_N]9  
    L~} 2&w  
    可有新名字 跟你长夜里相依 -^<`v{} Dn  
    是否应等你还是忘记你再开始 今夜一水隔天涯 *h Bo,   
    不知相会在何时 不知相会在何时
    顶端 Posted: 2009-08-18 22:04 | 26 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第77楼花無缺和尚2009-08-18 14:40发表的: bcy( ?(  
    無緣不必?求,有緣無份也不該挽留, _=oNQ  
    覺得這些東西根本永遠無法掌握在自己手裡, Gj(UA1~1  
    一任它隨風而逝,一切順其自然, PdD| 3B&  
    免得苦苦追尋到後, ^"\., Y  
    ?發現跟自己心目中的相差甚遠, H=k`7YN  
    .......
    MB] Y|Vee  
    WX9pJ9d  
    希望我真系可以咁坦然面对啦 +gsk}>"  
    +6v;( ] y  
    #$(w fb9  
    s7#|'jhZt  
    我唔再希望有负担,感情上既负担真系好重
    顶端 Posted: 2009-08-19 00:52 | 27 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

[hide=999] 2009.8.19 m%?b"kxL[  
    Bt^];DjH  
          每当孤寂侵蚀既时候,就会疯狂甘想念果个男人。随之就系眼泪、烟、酒,究竟我系咪真系有爱过?如果有,我点解可以讲分开讲得咁轻松。如果冇,点解系呢d甘既时候,我会咁痛苦,要麻醉自己呢?[/hide]
    顶端 Posted: 2009-08-19 19:38 | 28 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第80楼花無缺和尚2009-08-19 13:19发表的: e[@ ^UY  
    :4 D#hOI  
    天空有候鳥經過,階下落英繽,所有的眷戀與疼痛 。 7" wn0 24  
    都只能證明彼此有緣或無緣 , 你又何必那麼執著 !OJSQB,  
    何必那樣耿耿於懷 ,把你的手掌攤開看一看吧, 風過手抓不住, YMx zj  
    天空也無痕,樹葉卻沙沙作響 。 #2!M+S  
    .......
    {l7@<xZ??M  
     HG%H@uK  
    /fM6%V=Y  
    贪嗔痴欲爱恨愁 &sx|sLw)  
    5B<G;if,  
    人有七情六欲,究竟系俾情欲支配定系去支配情欲? )>LC*_v  
    K,IPVjS  
    身不由己,心不由己~!
    顶端 Posted: 2009-08-19 22:02 | 29 楼
    « 1 234» Pages: ( 1/4 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式