本页主题: 女人既眼泪,男人既沉默 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

女人既眼泪,男人既沉默

男人唔明白,点解女人d眼泪咁多。而当女人真系喊既时候,男人选择最多既就系沉默,更甚既系选择落荒而逃。讲到呢度,我耳边已经有几个男人发出抗议:边个咁冇品啊?我地唔系d咁既人。唔知道点解,我好相信呢班话:我绝对唔会做d咁既嘢既男人,一定会咁做。唔系落荒而逃,而系沉默。 Y;1J` oT  
BDcA_= ^R&  
  女人唔一定要喊,距喊大多数系因为距觉得委屈,虽然有d女人真系好容易喊,鉴于呢种情况,我不予置评,只奉劝一句:眼泪多左,就唔矜贵,眼泪出现既频率多左,作为武器既话就显得苍白冇力。 +i(;@% kv  
O[5u6heNMr  
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: gy77gy77 | 理由:
  • 本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-07-21 15:39 | [楼 主]
    xjb
    级别: 新人

多谢发贴的人[3730]

最怕见到女人喊,D女人一喊,我就投晒降啦
    顶端 Posted: 2009-07-21 17:33 | 1 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

眼淚都是騙人的。
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-07-21 17:52 | 2 楼
    彩雲追月
    不及閣主人
    级别: 强人

多谢发贴的人[109]

男女之间多的宽容同理解。
    Life as if The Paradise were on This Earth.
    顶端 Posted: 2009-07-21 17:58 | 3 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

哩篇寫得好
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-07-22 04:39 | 4 楼
    山风流水
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[11417]

陈百强有只歌 r/X4Hy0!lT  
    bIFKP  
    眼泪、在心里流 ZP@or2No%  
    v v2N;/;I  
    男女啱使
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-07-23 02:13 | 5 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋
    级别: 仙人

多谢发贴的人[3065]

男人唔系唔识喊,只不过系唔可以表露出来喈。。。 k,EI+lCX  
    <@B zF0  
    一个女人喊,你可能会话:“边个男人咁贱格?” - nWs@\  
    -hM nA)+  
    而一个男人喊,你又可能会话:“都唔知系咪男人?”  #RE  
    '~dE0ohWb  
    男人哭吧哭吧哭吧不是罪,再强的人也有权利去疲惫
    顶端 Posted: 2009-07-29 17:35 | 6 楼
    累斗累
    酒精能清醒
    级别: 圣人

多谢发贴的人[1762]

但系好多时女人D眼泪系假的 4$~]t:n  
    ?)B"\#`t  
    但系我地男人好多时都知道 b&LfL$  
    也办不知 tEz6B }  
    / 38b:,  
    你们明白我们吗
    我发现饮佐酒会比没饮酒清醒
    顶端 Posted: 2009-09-17 18:54 | 7 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

Quote:
    引用第7楼累斗累2009-09-17 10:54发表的: < bHu9D  
    但系好多时女人D眼泪系假的 RB5fn+FiZ  
    uV]4C^k;`[  
    但系我地男人好多时都知道 x+V;UD=mH  
    也办不知 a:C'N4K  
    0>  pOP  
    .......
    Cdjh/+!f  
    +ahr-v^R<  
    眼泪就肯定唔系假既,睇住距从对眼度留出黎既,又点会系假既呢,不过果份情系假既姐 Oeo:V"  
    # 1MEmt  
    喊,其实系一件好攰既事
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-09-17 19:27 | 8 楼
    累斗累
    酒精能清醒
    级别: 圣人

多谢发贴的人[1762]

Quote:
    引用第8楼芝麻糊2009-09-17 11:27发表的: >3H/~ Y  
    %0]vW;Q5  
    gf]biE"k  
    眼泪就肯定唔系假既,睇住距从对眼度留出黎既,又点会系假既呢,不过果份情系假既姐 d*26;5~\  
    !GkwbHr+p  
    喊,其实系一件好攰既事
    <!.'"*2  
    h+mM  
    S7-ka{S  
    女人泪流在面 0G/VbS  
    男人不会去珍惜 e&dE>m  
    }i1p &EN^  
    但系如果女人泪流在心 P5;LM9W  
    我地男人会心疼 |irqv< r  
    -GkNA"2M[  
    Q]_3 #_'  
    就如男人泪不会流在面 zr9o  
    只会流在心
    我发现饮佐酒会比没饮酒清醒
    顶端 Posted: 2009-09-17 19:55 | 9 楼
    tommybobo
    级别: 新人

多谢发贴的人[2]

其实男人都会流泪的~呢个时候女的又会点?
    顶端 Posted: 2009-10-04 22:34 | 10 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式