本页主题: 醇酒、老歌、浓情 - 朋友易得,知己难求 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

醇酒、老歌、浓情 - 朋友易得,知己难求

T^rz!k{  
/+Wb6{lY  
      朋友易得,知己难求   ;JMOsn}8  
$_4oN(WSz  
一滴甘醇的酒是需要陈久的沉淀, 9OE_?R0c!  
一段悠扬的老歌需要世代的相传, KteZK.+#:  
一份坚厚的感情需要共同的耕耘 r0rJ.}!  
 "Nk`RsW  

本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 小加菲 | 理由:
  • 本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-11-09 22:23 | [楼 主]
    山风流水
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[11417]

Re:醇酒、老歌、浓情

你想要3个知己 P+[R0QS  
    U/>5C:  
    定系100个朋友
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-11-09 22:57 | 1 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋
    级别: 仙人

多谢发贴的人[3065]

Quote:
    引用第0楼芝麻糊2009-11-09 22:23发表的: ?S"xR0 *  
    p~t$ll0s  
    ?pFHpz   
          朋友易得,知己难求   52 oR^ |  
    >a,w8^7  
    一滴甘醇的酒是需要陈久的沉淀,  u!(|y9p  
    .......
    F)C8LH  
    !*p lK6a  
    B6BOy~B0  
    知己系听你发up嗡喈,帮到你嘅往往系你朋友!!
    顶端 Posted: 2009-11-09 23:04 | 2 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:醇酒、老歌、浓情

Quote:
    引用第1楼山风流水2009-11-09 22:57发表的: N7|ctO  
    你想要3个知己 9vXrC_W9  
    s;>jy/o0 s  
    定系100个朋友
    kM.zX|_  
    -50|r;a  
    果一百个朋友里面总会有新的知己 fNQecDuS  
    Q.x3_+CX  
    真正既知己系唔多需要你去经营,大家都心照不宣 'INdZ8j_  
    HR4^+x  
    如果真系要甘样选择既,我会选择三个知己,不过我既三个知己会好鼓励我去识埋果一百个朋友
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-11-09 23:05 | 3 楼
    山风流水

多谢发贴的人[11417]

知己唔会鼓励你 ALhu\x>AY  
    q?`bu:yS  
    只会支持你、系无条件支持
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-11-09 23:59 | 4 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[10670]

Quote:
    引用第0楼芝麻糊2009-11-09 22:23发表的:  kf';"  
    p;g$D=2  
    l9 \ *G;  
          朋友易得,知己难求   "+p_{J/P  
    2-FL&DE  
    一滴甘醇的酒是需要陈久的沉淀, 'RXh E  
    .......
    9|fg\C  
    其實你呢幾句野,想講比邊個聽既呢?!

2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
    顶端 Posted: 2009-11-10 01:54 | 5 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

頭痛中,唔同你爭論呢個話題!

顶端 Posted: 2009-11-10 01:55 | 6 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第6楼小加菲2009-11-10 01:55发表的: WL:C BE#  
    頭痛中,唔同你爭論呢個話題!
    /0IvvD!7N  
    HTA Jn_  
    D:4Iex9$F"  
    唉,估计系天气的错 P;C3{>G9  
    N[:;f^bH49  
    失声兼头痛 oSq4g{xvMH  
    "k[-eFz/@M  
    琴晚去饮汤,师傅警告我,你作病啊,因著啊,点知晚黑就黎野 ;N#d'E\  
    qS:hv&~  
    如果唔系接近十五号,我会请假架
    顶端 Posted: 2009-11-10 09:03 | 7 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:醇酒、老歌、浓情

Quote:
    引用第7楼芝麻糊2009-11-10 09:03发表的: YMb\v4  
    ~PAF2  
    2dg+R)%  
    F%M4i`Vh  
    唉,估计系天气的错 yhxen  
    V(u#8M  
    .......
    *:L-/Q)i  
    咩天氣呀,酒既問題!

顶端 Posted: 2009-11-10 10:05 | 8 楼
    累斗累
    酒精能清醒
    级别: 圣人

多谢发贴的人[1762]

做人要分清楚 z><u YO$  
    咩人交得过
    我发现饮佐酒会比没饮酒清醒
    顶端 Posted: 2009-11-10 12:18 | 9 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:Re:Re:醇酒、老歌、浓情

Quote:
    引用第8楼小加菲2009-11-10 10:05发表的: -hL0}Wy$N  
    OI/m_xx@j  
    咩天氣呀,酒既問題!
    s[<a(  
    a _}k^zw(  
    RI.6.f1dy  
    因为酒而头痛果个系你 }(tuBJ9  
    tjLp;%6e  
    唔系我~~
    顶端 Posted: 2009-11-10 17:06 | 10 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:醇酒、老歌、浓情

Quote:
    引用第10楼芝麻糊2009-11-10 17:06发表的: 3%HF"$Gg  
    gbf2t y  
    Yvmo%.oU  
    8d4:8}  
    因为酒而头痛果个系你 ct o+W}k  
    3QM;K^$  
    .......
    d}B_ wz'  
    我係話我呀,我都無話係你! sVzU>  
    Hg[g{A_G[  
    你咁敏感做乜?!

顶端 Posted: 2009-11-10 19:38 | 11 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

想去那里喝?我陪你....
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-11-10 22:13 | 12 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:醇酒、老歌、浓情

Quote:
    引用第11楼小加菲2009-11-10 19:38发表的: ;pH&YBY  
    S{uKm1a  
    我係話我呀,我都無話係你! ` @PHV  
    4k7 LM]  
    你咁敏感做乜?!
    2D'b7zPJ3  
    C4,;l^?=%  
    85{2TXQ^%=  
    我都话我要戒罗 .@5Ro D[o  
    h eR$j  
    而家要戒多一样:辣
    顶端 Posted: 2009-11-10 23:21 | 13 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:醇酒、老歌、浓情

Quote:
    引用第13楼芝麻糊2009-11-10 23:21发表的: ,)s vSzR  
    Q:v9C ^7  
    __mnz``/Y  
    dRhsnT+KX  
    我都话我要戒罗 \c1NIuJR  
    $E >)  
    .......
    G=VbEL^H  
    使鬼戒咩,食完先戒啦! =cP7"\  
    U??T>  
    過黎,我陪你,上次D米線岩唔岩!

顶端 Posted: 2009-11-11 19:28 | 14 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:醇酒、老歌、浓情

Quote:
    引用第14楼小加菲2009-11-11 19:28发表的: ^Gt9.  
    12olVTuw  
    使鬼戒咩,食完先戒啦! Cg]Iz< <bE  
    \9Yc2$dY  
    過黎,我陪你,上次D米線岩唔岩!
    =rL^^MZp  
    { K,KIj"  
     "d3qUk  
    女人,唔好做d甘既野啊 ;ND)h pD+  
    wI{ED  
    好抵死架
    顶端 Posted: 2009-11-11 22:25 | 15 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:醇酒、老歌、浓情

Quote:
    引用第15楼芝麻糊2009-11-11 22:25发表的: O9/7?"l"  
    ^6?)EM#  
    jWE?$r"  
    wMx# dP4W8  
    女人,唔好做d甘既野啊 2cu?2_,  
    3B^`xnV  
    .......
    2<X.kM?N{B  
    我就係怕唔死,快D啦,幾時過黎姐,我等你呀!食左先算啦! ?z/ )Hkw  
    o)U4RY*  

顶端 Posted: 2009-11-11 22:32 | 16 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:醇酒、老歌、浓情

Quote:
    引用第16楼小加菲2009-11-11 22:32发表的: Kc,=J?Ob  
    ,T<q"d7-#  
    我就係怕唔死,快D啦,幾時過黎姐,我等你呀!食左先算啦! yr"BeTrS.  
    Q[Xh{B  
    QGkMT +A  
    rd\:.  
    ji] H|  
    我拒绝你诱惑
    顶端 Posted: 2009-11-11 22:54 | 17 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:醇酒、老歌、浓情

Quote:
    引用第17楼芝麻糊2009-11-11 22:54发表的: xJemc3]2  
    k  __MYb  
    NB@TyU  
    u}~jNV  
    我拒绝你诱惑
    ?mME^?x Mu  
    咁就好啦,咁你千奇唔好過黎搵我呀,唔係我一定做魔鬼架!!

顶端 Posted: 2009-11-12 00:32 | 18 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[9704]

冇你兩個修~~
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2009-11-12 17:58 | 19 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第19楼幸福瞬間2009-11-12 17:58发表的: 23_\UTM}1  
    冇你兩個修~~
    \[MQJX,dn  
    冇邊二個先,你就一定冇我收架啦

顶端 Posted: 2009-11-12 23:04 | 20 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋

一曲肝肠断,天涯何处觅知音
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 顶端 Posted: 2009-11-13 14:20 | 21 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Quote:
    引用第21楼傻哥2009-11-13 02:20发表的: =Ti[Q5SZ  
    一曲肝肠断,天涯何处觅知音
    =bDy :yY}  
    献羞了 [t.x cO  
    sn=_-uoU  
    两情相悅時,海角它鄉遇故知

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-11-14 13:20 | 22 楼
    Mc.大儍儍

多谢发贴的人[15638]

没朋友 没知己 ']cRSj.  

顶端 Posted: 2009-11-14 14:02 | 23 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋

Re:Re:Re:醇酒、老歌、浓情

Quote:
    引用第22楼花無缺和尚2009-11-14 13:20发表的: ugT;NB  
    zv>3Tc0R  
    献羞了 : #om6}   
    !da [#zK  
    两情相悅時,海角它鄉遇故知
    THcK,`lX@  
    |'?./  
    KDQqN]rg  
    铁鞋踏破无知音,小河潺潺亦慰心。 Yfotq9.=+  
    :l/?cV;  
    一声猿啼万谷幽,滔滔江水不复流 g(`m#&P>G  
    |?=a84n1l  
    _RI!Z   
    还望和尚高抬贵手
    顶端 Posted: 2009-11-14 14:27 | 24 楼
    ManHand
    我是一个大苹果!
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[1751]

朋友易得,知己难求,无错,真系好难。。。。 V% PeZ.Xv  
    |gP9^B?3  
    缘分///
    欢迎加入蓝调粤语NO.1,QQ群号码:385221309
    顶端 Posted: 2009-11-17 15:18 | 25 楼
    無敵肥牛
    级别: 普通人

多谢发贴的人[22]

懂得珍惜就好了...
    顶端 Posted: 2009-11-22 23:22 | 26 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式