本页主题: 一首歌,可以讓你想起誰...... 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

道心仲魔
级别: 普通人

多谢发贴的人[106]

一首歌,可以讓你想起誰......

簡簡單單嘅一首歌,可以讓你想起誰, J.nVEqLZ  
;9I#>u  
  一起的, v P GuEfz  
        曾一起的, I"!gzI`Sd  
          已不再見的.......... E{fnh50^Q.  
O ,>&w5   
W@ Z=1y  
* QR7t:([  
地點:上海 ^LNc  
A0]o/IBz  
今晚同EX-GF同埋佢D F一起去唱K,因為佢過埋15就要飛去新西蘭讀書啦, qXhrK /  
8@A[ `5  
嗌埋一大班人出黎唱K,不過全部都係佢系上海D同學,個個都唔識,最主要系講"國語", TdE_\gEo/R  
=#V11j  
唔巖嘴型,搞到我好似唔合群咁..... DA wzXsx  
]bR'J\Fwl  
係唱K期間,有位女同學,唱佐首<我不想忘記你>(某部電視劇嘅插曲),把聲超正..... d#d~t[=  
rL s6MY  
當時我諗起佐D野....... )F$Stg3e  
> Qtyw.n  
散場后佢地話去宵夜,我借“頭”借“路”咁穩噶借口話番酒店, gK<-*v  
EX-好似睇出佐D野咁,點佐下頭冇追問落去了...... ('lnQD.Hd  
0*AlLwO  
一個人游蕩係大街上,雖然上海唔係第一次黎,但系對呢個城市依然係好陌生, ua[\npz5  
+>3c+h,%.  
特別係呢次,感覺不同,因為...我地已經.......... %nCUct@c  
?hmb"^vlG  
无意中在地铁口看到有这么一句的广告对白: 2"MI8EK  
Orb(xLChJ  
“心痛,只因不舍过去的快乐;幸福,全因放下从前的伤悲。” *Qf }4 a0  
\\lC"Z#J`  
觉得呢话講得幾巖的....   人,只有自己折磨自己 # R&[+1=9j  
sy`s$E d!  
....而呢個時候,我想起了“她”,而不是EX-.... \'EWur"  
=B:poh[u  
wMUnZHd{|  
i3"sAr P"|  
有時系度諗,點解呢次會應承陪EX-番上海, "_K 6=  
有個朋友同過我,“分佐手仲可做朋友” CS{9|FNz  
me:“真係好假,你唔覺得尷尬麼?” i\ Vpp8<B  
"EHc&,B`  
其實我真係冇諗過,仲會見番EX-,畢竟大家成兩年冇見過面,冇聯系乜都冇, kb:C>Y8!sC  
但係今年年28,上天安排的玩笑,我地兩個碰到面......... ^~aSrREo  
UZ!hk*PF  
bVx]r[  
有些95搭8...大概今晚飲大佐了.... IYO,/ kbf  
cR&xl^BJ  
2|=_kN8;  
<S}qcjG  
kW~F*  
“我努力想起你笑着哭泣 !kcg#+s91  
让自己深爱你再学会放弃 "qsNySI  
我不想忘记你 II8nz[s  
就算可以 YXtGuO\q  
我宁可记得所有伤心 gQEV;hCO  
我努力想起你苦也没关系 kYs|")isj  
用祝福和感激勇敢失去你 AWDjj\Q4  
爱你这个决定 >gZz`CH  
虽然艰辛 oB\Xl)A<  
我不说............................
对不起
[ 此贴被道心仲魔在2010-02-26 21:40重新编辑 ]
顶端 Posted: 2010-02-25 23:45 | [楼 主]
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

想起好肚餓...未食中午
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2010-02-26 13:20 | 1 楼
xjb
级别: 新人

多谢发贴的人[3730]

Quote:
引用第1楼gy77gy772010-02-26 13:20发表的: 4d`+CD C  
想起好肚餓...未食中午
n3$gx,KL  
9OyNi  
MU1E_"Z)  
你过黎,我请你食    
顶端 Posted: 2010-02-26 14:11 | 2 楼
michaelkwan

多谢发贴的人[1]

可以做到朋友嘅,前提下就喺你哋無曬感情!
顶端 Posted: 2010-02-27 05:10 | 3 楼
oweneto

多谢发贴的人[0]

谂起 k][h9'  
情人
顶端 Posted: 2010-06-26 10:57 | 4 楼
forever

多谢发贴的人[5]

果首系咩歌来伽?
顶端 Posted: 2010-06-30 10:23 | 5 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式