道心仲魔
级别: 普通人

多谢发贴的人[106]

朋友"二"号?!

其實........呢段時間,我都一直未放得低"KI"......... f `D( V-4  
#0PZa$kM(o  
我一直已为,時間耐佐......唔去穩佢,慢慢就會忘記.............. xS>vmnW  
sF>O=F-7  
甚至.....想去穩“第二個”去代替"KI" IEfYg(c0U  
#^BttI  
當時,我真係唔知...............今日,睇佐一張貼,俾張貼掛醒佐我................... 5KP\#Y  
!C h1q  
原来,我係度逃避紧......對唔住.....sorry.................... \B^NdG5Y  
o".,JnbX l  
3-&~jm~"  
发覺,已經同“KI”成個月未聯系過.......之前聯系噶次係............一晚,佢飲得好醉....跟住發信息俾我........ zk"8mTg  
RL$%Vy0  
我冇回(訓佐覺.......),就馬上打電話俾我......... D(OJr5Gg  
~> N63I6  
有D諗唔明白........點解係要飲佐酒之后先打俾我?穩我.......平時唔可以噶麼..........!?已經係第x次了................ I\x9xJ4x  
,`02fMOLc  
當晚我好嬲......我鬧佐佢一句:"你可以夜D打俾我,但係唔好係你醉佐之后先俾電話我咯"就及佐電話................... d14n>  
q#@r*hl  
真日,谂起D野........... /!MVpi'6&  
?O3d Sxi  
我......係咪應該主動D聯系番佢...........一直以黎,都係佢俾電話我....上Q佢M我....................我,係咪錯了................. Q6wa-Y,  
@%G?Nht]o  
`a!9_%|8  
朋友二号 捱到绝路 { 0-on"o  
你的手若有若无 还怎么想对你好 \7%#4@;?  
做你好友二号 赔了热度 还继续做 T9XUNR{&  
连想哭都不知道 }Z{FPW.QK  
还怎么决定我命途.....................................
顶端 Posted: 2010-04-14 13:47 | [楼 主]
Kelvin...^_^...
最緊要開心
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

你也对她也很关心,可惜错的关心
光榮家族
顶端 Posted: 2010-04-14 22:23 | 1 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

点解要饮左酒先会俾电话,可能系因为酒可以壮胆瓜,如果唔饮既,距唔敢俾电话你,饮左个胆粗d架嘛,而且你究竟知唔知道自己想要d乜嘢架?既然你放唔低距,即系仲中意距啦,系甘既你梗系应该要俾电话距啦,如果唔系距好惨架
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2010-04-16 11:40 | 2 楼
┢┦aΡpy^___^
Alex
级别: 高人

多谢发贴的人[217]

Quote:
引用第2楼芝麻糊2010-04-16 11:40发表的: pcv\|)&}  
点解要饮左酒先会俾电话,可能系因为酒可以壮胆瓜,如果唔饮既,距唔敢俾电话你,饮左个胆粗d架嘛,而且你究竟知唔知道自己想要d乜嘢架?既然你放唔低距,即系仲中意距啦,系甘既你梗系应该要俾电话距啦,如果唔系距好惨架
Yv=L'0K&  
:UT \L2 q=  
Qz=e'H  
饮左个胆粗d架嘛 xw{K,; WeO  
NEIF1( :  
依句精啊
I'm cantonese,Only spoken cantonese!
顶端 Posted: 2010-04-16 20:25 | 3 楼
道心仲魔

多谢发贴的人[106]

Quote:
引用第2楼芝麻糊2010-04-16 11:40发表的: {oAD;m`  
 Hxy=J  
qOmL\'8  
7[ n |3  
佢唔饮都会打俾我......不过.....饮佐酒就一定会稳我.....无论係发短或电话..... #'@@P6o5  
-p0*R<t  
我承认我E+唔清楚要D乜。。。。 oR%cG"y  
4lCbUk[l  
;Tk/}Od!VN  
但係,我发觉,自己冇野同佢讲........打电话过去盏冷场...仲尴尬........ R'1j  
cSv;HN:  
SnX)&>B  
我打俾其他异性同学,,,我唔会咁架.....唯独係 佢...............
顶端 Posted: 2010-04-19 02:58 | 4 楼
kyolsp
笑一笑十年少

多谢发贴的人[6]

入黎睇下。学习学习。
顶端 Posted: 2010-04-22 16:41 | 5 楼
錺_錺①
ひ嗜鱼?ゞ如命
优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[6198]

计我话,打个电话或者兜口兜面问距咯,怕咩~~大不了讲5埋既姐~~
本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2010-05-10 15:11 | 6 楼
Mc.大儍儍
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[15638]

无言轻倚窗边,凝望雨势急也乱 g-u4E^,*|  

顶端 Posted: 2010-05-10 17:32 | 7 楼
錺_錺①
ひ嗜鱼?ゞ如命
优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[6198]

Quote:
引用第7楼Mc.大儍儍2010-05-10 17:32发表的: e7-IqQA{3C  
无言轻倚窗边,凝望雨势急也乱 Vo.~1^  

PRB lf  
懒系忧伤甘,你家阵好5掂咩? 嫂夫人呢?
本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2010-05-10 17:52 | 8 楼
Mc.大儍儍

Quote:
引用第8楼錺_錺①2010-05-10 17:52发表的:  8^_e>q*W  
Lm<WT *@  
懒系忧伤甘,你家阵好5掂咩? 嫂夫人呢?
R >&8%%#  
  在煮饭仔 G;[O~N3n.  

顶端 Posted: 2010-05-10 18:15 | 9 楼
Mc.大儍儍

徐徐呼出烟圈,回望以往的片段 {gD`yoPrV  

顶端 Posted: 2010-05-10 18:15 | 10 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[3777]

Quote:
引用第10楼Mc.大儍儍2010-05-10 18:15发表的: EQw7(r|v:  
徐徐呼出烟圈,回望以往的片段 3-1a+7fD  

;+#Nb/M  
|B'4wF>  
SXvflr] =m  
你“似个疯汉,满肚郁结怒骂着厌倦”
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2010-05-11 09:30 | 11 楼
xjb
级别: 新人

多谢发贴的人[3730]

Quote:
引用第11楼芝麻糊2010-05-11 09:30发表的: _iEnS4$A8  
yJ ljCu)f  
wi+L 4v  
Yo=$@~vN]  
你“似个疯汉,满肚郁结怒骂着厌倦”
:2/ jI:L~  
mE>{K  
B*Om\I  
XZ3fWcw[  
一生之中谁没痛苦得失少不免 看透世态每种风雨披身打我面 )UTjP/\gN  
Ht/#d6cQ  
.n4{xQo,EJ  
顶端 Posted: 2010-05-11 11:14 | 12 楼
kaifong
级别: 新人

多谢发贴的人[2]

你系人心目中几甘重要,傻下傻下就记得你
顶端 Posted: 2010-05-20 15:15 | 13 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式