本页主题: 现代爱情故事(真人真事) 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

nicc
级别: 新人

多谢发贴的人[4]

现代爱情故事(真人真事)

本故事纯真人真事) _Ey5n!0:  
从前.有一对情侣.佢地一齐咗3年几. X{VOAcugr  
.]Z"C&"N]  
个男好为个女.可以讲系唔食都比个女食. 1x^GWtRp  
DwF hK*  
即使个女之前落过.钱都系呢个男比嘅(经手人唔系故事中嘅果个男). $ Q0n  
f mGc^d|=  
个男可以为咗个女死都得. !9x}  
故事开始:系一个晚上.条女落班话同d朋友出去食嘢. =V5%+/r+f  
8Y?;x}  
个男话好.跟住到咗成点钟个女都仲未返屋企. s^SJY{  
B<-Wea  
个男担心.打电话过去.个女接咗就闹个男.跟住个男好嬲.问:你拣佢地定拣我? 7z-[f'EIUI  
:EyD+!LJ  
个女答:我拣佢地!跟住个男火上+火.就话分手啦. % )n=x ne  
adw2x pj  
跟住个男就cup咗电话..跟住个男好唔开心.再打返过去.叫个女返屋企. Zc2PepIg  
\v/[6&|X0s  
个女唔肯听.最后都系分手了. ] R*A  
Xr{v~bf  
过咗一排.个男打电话比个女个佬母.约咗出黎顷计. 0$njMnB2l  
vv7I_nK?  
个女佬母就叫个男去佢做嘢个到见佢.等佢放工. hOeRd#AQK  
8ipez/  
个男上咗去个女做嘢个到.同个女顷.话比个女知我等你放工. ,0k;!YK  
/<3UQLMa  
个女就同个男讲.你走.唔洗你等. &wX]_:?  
Ep}s}Stlr}  
跟住个男走咗.讲晒d嘢比佢佬母听.跟住个女打电话比佢佬母.叫个男走. cNH7C"@GVu  
ZB{EmB0W  
话听日见佢.个男就冇等佢放工.就第二日. y)*RV;^  
YS ][n_  
个男再打电话比个女个佬母问个女系米今日肯见我? olcDt&xv]  
<QvOs@i*  
个女佬母话"系".之后个男就话"好"话去个女屋企门口等佢. Z ]ONh  
j39wA~ K  
点知等咗个几钟.个女都系关机.最后开机了.打极都唔听. 16 $B>  
He)%S]RLk  
跟住个男拍门.个女都唔肯见佢.跟住个女仲叫第个男扮佢表哥打比我. ME d WLFf  
U~8 g_*  
叫我果个男.话个女唔想见果个男.个男唔肯走.最后爬咗入屋.见到个女. F5Va+z,jg  
*] (iS  
个女个时同第个顷紧电话.个男抢咗个女部手机cup咗.跟住就顷. _g. {MTQ  
M`>E|" <  
个女一d唔理人男.最后真系顷唔掂.个女最后接咗个电话"话咩好好". +d>IHpt  
]?*wbxU0  
跟住就有两个男同一个女系个女屋企门口拍门.话个男再唔走就报警. kP"9&R`E  
yjAL\U7`T  
个男最后走了.点知个男一行出门口就比系门口果两个男打. MJvp6n  
nR~(0G,H  
件事过一个月左右.被打果个男霖住唔追究.再去揾果个女想凼返. ]tD]Wx%  
KSvE~h[#+  
点知接电话嘅唔系果个女.系另一个男.跟住果个男就比咗个女听. :r[`.`  
ise-O 1'  
个女话果个男好烦.跟住个男问"头先接电话果个系你男朋友?" ..qCPlK;  
]! dTG  
个女就话你理佢系我边个.个男再问同样嘅问题.个女话系! ;fJ.8C  
q7!{?\T%  
最后呢个男正式心碎.估唔到3年嘅感情.可以系一个月之间话冇就冇晒. 9UkBwS`  
$k?>DP 4  
<m m[S  
                              各位睇完有咩感想? TO_e^A#  
                              你觉得个男系点? liZxBs :%i  
                              你觉得个女系点? "{n&~H`  
                          如果你系果个男.你之后会点做?
[ 此贴被Kelvin...^_^...在2010-11-02 07:16重新编辑 ]
顶端 Posted: 2010-10-31 01:37 | [楼 主]
kitty888
级别: 普通人

多谢发贴的人[139]

肯定係你自己的真人真事啦?不過你发错区喇。
顶端 Posted: 2010-10-31 02:09 | 1 楼
bobby.khlam

多谢发贴的人[8]

嘜Q嘢!个男.又个女.又老母,又个男.詞不達意!正好像白癡咁Q樣講野!吳該Q你用用你個豬腦想想.想表達嘜Q野啦!氣死人了!多謝樓主!
顶端 Posted: 2010-10-31 02:30 | 2 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

感情變起上嚟...可以好絕可以好痛!!! 5 `RiS]IO]  
絕就係叫您唔好再抱有希望. `\6?WXk3T  
痛就係叫您唔好再抱有幻想. ~w;]c_{.b  
d4 (/m_HMu  
只有時間可以幚到您...下一段感情唔好太過投入...慢慢嚟啦!!
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2010-10-31 22:35 | 3 楼
xjb

多谢发贴的人[3730]

可能我理解能力差,5系太睇得明LZ想讲D咩!
顶端 Posted: 2010-11-01 16:43 | 4 楼
ManHand
我是一个大苹果!
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[1751]

我理解能力也很差..
欢迎加入蓝调粤语NO.1,QQ群号码:385221309
顶端 Posted: 2010-11-01 19:59 | 5 楼
waterboy584
淼淼大人
级别: 高人

多谢发贴的人[168]

你写得好难明
顶端 Posted: 2010-11-01 20:06 | 6 楼
Kelvin...^_^...
最緊要開心
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

这样会容易一点看吧
光榮家族
顶端 Posted: 2010-11-02 23:18 | 7 楼
Mc.大醜醜
寂寞空虛。
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

'?GQ~Bf<>  
YTU.$t;Ez  
睇到头晕, .#5l$['  
个女嘅要五要都罢就。

.....................
顶端 Posted: 2010-11-07 02:15 | 8 楼
don888

多谢发贴的人[6]

看吾明! emA!Ew(g  
(5uJZ!m  
3年感情1个月无晒??1日都可能无晒!洗咩1个月?
顶端 Posted: 2010-11-11 16:59 | 9 楼
kevinchangg
又米係豬一隻

多谢发贴的人[100]

咁简单,好明显一开始个女有咗之后又比人飞咁搵果个男既做水泡挂,之后觉得耐咪厌咯
you are not alone
顶端 Posted: 2010-11-19 03:29 | 10 楼
默默地守候

多谢发贴的人[7]

我仲以为有D峰回路转嘅剧情添,LZ都係算啦,放弃啦,费事自己伤心!!好女,世界上仲有大把!
顶端 Posted: 2010-11-23 10:07 | 11 楼
谭凯朋

多谢发贴的人[14]

真可怜..可怜到无人有//遇着...先打条女吧..理不理爱不爱... 4-:7 .I(hq  
再捉另个人打返几餐先.~~~
顶端 Posted: 2010-11-25 12:56 | 12 楼
啊強

多谢发贴的人[0]

可能我理解能力差,5系太睇得明LZ想讲D咩!
顶端 Posted: 2010-11-26 12:54 | 13 楼
wxjxian

多谢发贴的人[2]

果然系条好桥,连落仔既钱都唔使出!楼主系唔系就系果个男主角啊
顶端 Posted: 2011-02-03 03:32 | 14 楼
怪叔叔

多谢发贴的人[5]

我睇咗几行就晕咗咯
顶端 Posted: 2011-02-03 18:35 | 15 楼
饱肚滋味
小辉辉

多谢发贴的人[79]

其实个女噶系吾爱故事中噶男仔,或者一早已经吾爱,吾系就吾会甘个态度
顶端 Posted: 2011-02-26 23:57 | 16 楼
hemengl

多谢发贴的人[1]

我理解能力也很差
顶端 Posted: 2011-03-20 00:03 | 17 楼

多谢发贴的人[0]

睇到晕,咩个女个男,简单来讲彼此唔信任大家姐,分手系迟早噶事,两人之间无信任2字,3年感情或者10年感情都办法
顶端 Posted: 2011-03-31 15:07 | 18 楼
noritor

多谢发贴的人[17]

睇完,其实真系有啲晕晕哋~呢个唔知俾到乜意见好。因为我都爱上咗一个唔应该爱嘅人。从来未试过会挂住一个陌生人而晚晚发梦梦见佢。从来都未试过心跳得咁快。亦都唔再唔相信世上有一见钟意。之但系...虽然喺埋一齐,佢都日日有揾我,话挂住我。问题在于....唉...唔知点讲,只系知道自己真系太癫啦,太过痴线啦。
顶端 Posted: 2011-07-03 01:49 | 19 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式