本页主题: 我应该点算点算点算.......点算啊? 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

无名氏
级别: *

多谢发贴的人[42]

我应该点算点算点算.......点算啊?

管理提醒:
本帖被 bennypower 执行锁定操作(2013-11-05)
          2011年5月12日喺朋友嘅婚礼识到佢(系我朋友嘅堂大佬),大家玩得好埋,婚礼嘅前一晚我地一班朋友去咗18玩,都算系同学聚会啦!大家都有一段时间冇见,玩得好尽兴,不过我就经常输,佢坐我隔离,就帮我顶咗好多酒,班朋友就话佢对我一见钟情,当时以为讲笑,所以冇当真。 L )p*D(  
          朋友婚礼嘅第2日,因为我系伴娘,所以我就同佢去帮朋友还婚纱,一路上倾咗好多,对佢都有些少了解。 ge %ytrst  
          之后,佢都有联系过我,但,因为我有男朋友,所以冇点理佢。再之后,我同我男朋友发生矛盾,好唔开心。佢睇得出我唔开心,一直关心我,仲话,只要我愿意,佢会俾到我想要嘅幸福。但我唔想伤害到佢,因为我知道自己偏爱我男朋友。 -PPH]?],  
          我同我男朋友感情断断续续出现问题,直到我同我男朋友分手之后,佢话要正式开始追求我。其实呢一年以来,佢默默为我付出真系好多好多,但系,我对感情呢样嘢睇到淡晒,我觉得乜嘢甜言蜜语都系废话,我唔想再得到之后又要再次失去,我觉得好打击。 ZCVwQ#Xe+  
          而且,感觉单身仲好,无忧无虑,起码自己想点就点,去旅游,去踩车,几自由! AwN7/M~'  
          但系,佢冇放弃,仲走到我工作嘅地方等我收工,之后陪我坐车翻屋企,知我晕车,就买定晕车贴俾我,知我呢排一直咳都未好翻,又买咗水同药俾我。最重要嘅系佢既然向我求婚,话愿意照顾我到老,俾我幸福.......... lV<2+Is  
          我有D感动啦,好想喊,点解?点解?我到底应唔应该接受佢? _~]~ssn,1  
[ 此帖被芝麻糊在2012-08-25 12:35重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:+1(ManHand) 知己知彼
  • 顶端 Posted: 2012-07-05 22:38 | [楼 主]
    guigame
    级别: 新人

多谢发贴的人[0]

感动唔代表你钟意渠,,,你都识讲咯(我对感情呢样嘢睇到淡晒,我觉得乜嘢甜言蜜语都系废话,我唔想再得到之后又要再次失去,我觉得好打击。) *3yeMxa  
    你系有过感情经历O既,肯定知男仔一开始对女仔好,好多时都系暂时性,不过都唔排除真系有持久O既真心人.所以呢D野你要考虑清楚,你想你之前男朋友一开始都系米甘样对你好,之后都变差O既,所以有时D野真系讲唔埋,有时可能觉得遇到岩O既人,不过时间又证明咗对方唔岩自己.自己又摆左真感情,都几惨嘎...
    顶端 Posted: 2012-07-05 23:16 | 1 楼
    懒懒蛇蛇

多谢发贴的人[0]

5系挂,未交往就求婚,猴急左D挂。
    顶端 Posted: 2012-07-06 05:32 | 2 楼
    junxiaozi

多谢发贴的人[0]

一见钟情呢家野、几乎唔存在、爱系需要时间同考验、通常男仔追女仔嘅时候,讲嘅野唔可以尽信、至于你应唔应该俾机会佢、你只可以问下自己、如果妳真系对佢冇感觉、我觉得你都系决绝D拒绝佢最好、
    顶端 Posted: 2012-07-06 06:03 | 3 楼
    ManHand
    我是一个大苹果!
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[1751]

咁你仲唔踩油冲过去?
    欢迎加入蓝调粤语NO.1,QQ群号码:385221309
    顶端 Posted: 2012-07-06 10:34 | 4 楼
    猫咪皇后
    路还在,你还在,幸福持续。

多谢发贴的人[42]

Quote:
    引用第4楼ManHand于2012-07-06 10:34发表的  : 75~>[JM  
    咁你仲唔踩油冲过去?
    顶端 Posted: 2012-07-06 12:56 | 5 楼
    猫咪皇后

多谢发贴的人[42]

Quote:
    引用第4楼ManHand于2012-07-06 10:34发表的  : mt$0p|B8  
    咁你仲唔踩油冲过去?
    n>?o=_|uR  
    ].=&^0cg  
    A L|F Bd  
    多谢哦!乜你以为个个人都会好似你咁嘎?
    顶端 Posted: 2012-07-06 12:58 | 6 楼
    猫咪皇后

多谢发贴的人[42]

Quote:
    引用第1楼guigame于2012-07-05 23:16发表的  : )Y.H*ca  
    感动唔代表你钟意渠,,,你都识讲咯(我对感情呢样嘢睇到淡晒,我觉得乜嘢甜言蜜语都系废话,我唔想再得到之后又要再次失去,我觉得好打击。) &`+tWL6L  
    你系有过感情经历O既,肯定知男仔一开始对女仔好,好多时都系暂时性,不过都唔排除真系有持久O既真心人.所以呢D野你要考虑清楚,你想你之前男朋友一开始都系米甘样对你好,之后都变差O既,所以有时D野真系讲唔埋,有时可能觉得遇到岩O既人,不过时间又证明咗对方唔岩自己.自己又摆左真感情,都几惨嘎...
    Lk y<L96  
    m{T:<:q~  
    qzD<_ynA  
    你讲得好啱,感动唔代表我钟意佢。 5Fa.X|R~  
    我应该明白,追到之前到追到之后嘅变化······· s`Z | A  
    时间,可以推翻一切····· IiW*'0H:/  
    多谢··········
    顶端 Posted: 2012-07-06 13:04 | 7 楼
    谭凯朋
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14]

18 系虎门18嘛,,,呵
    顶端 Posted: 2012-07-24 20:30 | 8 楼
    谭凯朋
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14]

感动,也是一种爱,重要的是一齐快乐幸福, t[=-4;  
    2g0_[$[m  
    不过至少都拍返一年半载拖,唔了解对方,结左份也会离X。。。
    [ 此帖被芝麻糊在2012-08-25 12:36重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2012-07-24 20:31 | 9 楼
    猫咪皇后

多谢发贴的人[42]

Quote:
    引用第9楼谭凯朋于2012-07-24 20:31发表的  : Bx" eX>A8  
    感动,也是一种爱,重要的是一齐快乐幸福, bCfw,V{sce  
    UlD]!5NO  
    不过至少都拍返一年半载拖,唔了解对方,结左份也会离X。。。 P9 yg  
    jt?DogYx  
    手机充值连接,各位哥哥姐妹帮忙下,http://item.taobao.com/item.htm?id=15343666844
    顶端 Posted: 2012-08-05 12:01 | 10 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式