本页主题: 当初喜欢你,其时你有别人 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

zipi
子皮仔万岁!
级别: 新人

多谢发贴的人[9]

当初喜欢你,其时你有别人
 ┗ 一切都只怪相逢恨晚!

管理提醒:
本帖被 bennypower 执行锁定操作(2018-11-20)
片段一: 9Z,*h-o  
我:“感我同大家介绍下啦,身边呢位系我女朋友,距叫肥肥(化名)。呢位系我网上认契妹,距叫阿yan(化名),你地要做好朋友啊。” eg"=H50  
aho'|%y)  
片段二: cOSxg=~>u  
肥肥:“老公,不如周日去黄埔古港咯。” H96BqNoO  
我:“好啊,不如叫埋阿yan去啦,横掂距都无节目。” RzA2*]%a  
肥肥:“你中意啦。” E`Jp(gK9F  
oA4D\rn8"  
片段三: $!YKZ0)B'0  
我:“老婆,你今晚得唔得闲啊?我可能有D发烧啊,你过黎煲粥我食吖。” OUEI~b1  
肥肥:“唔得啊,听日要上班,你早D休息啦。” mje<d"bW  
。。。。。。 kmm  
yan:“阿哥,D粥好唔好食啊?” _tWJXv~;  
我:“点解你唔买D肉啊?芹菜冬菇感清淡。” nG"tO'J6  
0U82f1ei  
片段四: :+~KPn>w5  
yan:“我今个星期上去你度帮你执屋,好唔好啊?” b8J @K"  
我:“阿yan,上次我唔系好舒服,可能发生左D误会,我唔想对住肥肥有罪恶感,希望你可以明白。” uY^v"cw/F  
yan:“哦,我明嘎啦,我会做翻你契妹,唔会比麻烦你。” uiktdZ/f  
我:“好对唔住啊。” P?9nTG  
#ZG3|#Q=L  
片段五: };&HhBc!g  
京:(化名)“我同你契妹倾过,距好似中意你多D喔。你耍我啊?”  L5"8G,I  
我:“唔好乱淋,介绍得比你,就放心去沟啦。” Guk.,}9  
, CJAzGBS  
片段六: )W&o?VRfO  
肥肥:“不如我地分手啦,你都唔想同我结婚,无谓筛大家时间。” %55@3)V8Rf  
我:“你根本就唔明,算啦,你既然唔想一齐,我费事勉强你了。” t"<s}~  
/> ^@ O  
片段七: &w+;N5}3  
yan:“唔好再饮啦,你饮左好多喇,我送你返屋企啦。” t)-*.qZh  
我:“你唔好理我,由得我。劈,开骰见我。” H>60D|v[  
京:“得,想死快D嗟,成全你。老细,再拿一打百威。” }JRP,YNh  
。。。。。。 eeuZUf+~]  
yan:“感我送距翻去喇,你自己翻唔翻到去啊?” C%giv9a  
京:“恩,你送距翻去啦,我好近,自己翻去得嘎喇,小心D。” -Y*VgoK%  
yan:“你都小心D 啦,拜。” P^ptsZ%  
PX;Vo~6  
片段八: ;% 2wGT  
我:“老婆,我今晚接你放工,好唔好啊?” LnP3z5d(  
yan:“恩。” SArfczoB  
顶端 Posted: 2014-02-21 17:54 | [楼 主]
zipi
子皮仔万岁!

多谢发贴的人[9]

补插背景音乐: Q#nOJ(KV  
片段一:《电灯胆》 JK.ZdY%  
能承认吗我故意当那电灯胆 (@iMLuewK  
他日你们完场时入替也不难 5/po2V9)  
善良人埋藏着最坏的心眼 WVY\&|)$  
妄想一天你们会散会选我吗 S"Zp D.XX  
2tal  
片段二:《暧昧》 TLoz)& @  
徘徊在似苦又甜之间 $Y5)(  
望不穿这暖昧的眼 o.q/O)'V u  
爱或情借来填一晚 f>aRkTHf  
终须都归还无谓多贪 )T;?^kho  
Z*-g[8FO  
片段三:《损友》 J>u 7,  
就怪我太清楚,清楚你的风流  i hh/sPi  
明白你,一世亦贪新厌旧 L#vI=GpL,r  
我宁愿当好友,无愁无虑地碰头 Duc#$YfGm  
1Bpv"67  
片段四:《啜泣》 e["2QIOe  
但是我想,并没有问 D@!=d@V.  
其实你这坏人从来未为女生虔诚认真 hs}8xl  
我爱你这秘密谁愿意去证实 l x,"EOP  
得到这忧郁症也不委屈 /4xki_}  
将灯光关上后便放心怀念你只可惜只够力啜泣 Ug&,Y/tFw2  
7O, U?p  
片段五:《友情岁月》 !9xp cQ>  
奔波的风雨里,不羁的醒与醉 0_CN/5F  
所有故事像已发生飘泊岁月里 hAHq\  
风吹过已静下,将心意再还谁 +[5.WC7J  
让眼泪已带走,夜憔悴 Qx[t /~  
2(/g}  
片段六:《三角志》 0{#8',*}m?  
下个她,不过接替我当天那位置 @:KJYm[  
情外情,转了对象,别要太惊讶 bf9a 1<\  
没有她,都会有别人,你我避免不过 ,_"AT! r  
混乱间将彼此错过,有几多故事最后 ;A#`]-i C  
[,TkFbDq"J  
片段七:《甘心替代你》 d> {nQF;c  
经得起忧伤与悲,只因心中有着你 44-R!  
路遥长夜记忆从不舍弃 V*W;OiE_ 3  
长街的身影穿过风雨有傲气 <Qxh)@ N  
曾一起出走不怕闯进了绝地 W3iZ|[E;  
如梦如烟,全像游戏 {'U Rz[g  
EY \H=@A  
片段八:《眼红红》 `X3^fg  
我最初脸红,现在双眼通红 +|tC'gCnV  
再幼稚还是觉得恋爱如梦
顶端 Posted: 2014-02-22 08:56 | 1 楼
琳珑岚

多谢发贴的人[0]

............................................................................
顶端 Posted: 2014-10-04 02:41 | 2 楼
david7

多谢发贴的人[0]

你女朋友想结婚,想成家,你契妹只系想同你一齐,暂时唔考虑结婚。其实当时你唔明,呢家应该会明,迟D到你果个契妹要结婚的时候,会唔会走翻你EX的后路就难讲
顶端 Posted: 2014-10-29 21:42 | 3 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式