本页主题: 唔該~~~識拼音嘅朋友幫幫手呀~~! - urgent~!!! 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

唔該~~~識拼音嘅朋友幫幫手呀~~! - urgent~!!!

我想問~~
新年快樂~!開開心心~!事事順心~!
嘅拼音係點寫架~~!!!
唔該各位幫幫手啦~~~我急用嘅~~~
thank u all~~!!! Happy New Year~!!
本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2007-01-01 09:48 | [楼 主]
伊健十三
级别: 仙人

多谢发贴的人[2052]

Re:唔該~~~識拼音嘅朋友幫幫手呀~~!

xin nian kuai le kai kai xin xin shi shi shun xin
顶端 Posted: 2007-01-01 09:54 | 1 楼
幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:唔該~~~識拼音嘅朋友幫幫手呀~~!

Quote:
引用第1楼touissy2006-12-31 10:54 PM发表的:
xin nian kuai le kai kai xin xin shi shi shun xin

萬分感激呀~~!!!多謝曬~~~~!!!!
新年快樂呀~~~!!!
本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2007-01-01 10:02 | 2 楼
tiffanykk
語無倫次のTT
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[7316]

來遲了,已經有人答咗咯~~

幸福,新年快樂!!!!!!!!!!!!
顶端 Posted: 2007-01-01 10:02 | 3 楼
伊健十三
级别: 仙人

多谢发贴的人[2052]

唔使客气既~!你地都新年快乐吖~!
顶端 Posted: 2007-01-01 10:04 | 4 楼
幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖

新年快樂呀~~!!
你哋尋日點過呀~~我呢到仲有50分鐘就踏入2007年1月1號啦~~~
放完煙花之後我就同班friend去唱k啦~~!!!

顶端 Posted: 2007-01-01 10:09 | 5 楼
幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖

唔好意思呀~~~想問多小小~~~
咁如果係~~
祝願你在新一年裡面~有更好的成就~我會永遠支持你~!  
呢句又係點寫呀~~

顶端 Posted: 2007-01-01 10:12 | 6 楼
tiffanykk
語無倫次のTT

zhuyuan ni zai xin yi nian limian you geng hao de chengjiu~wo hui yongyuan zhichi ni~~

幫主唔使同我客氣啵~~~~
顶端 Posted: 2007-01-01 10:16 | 7 楼
幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
引用第7楼tiffanykk2006-12-31 11:16 PM发表的:
zhuyuan ni zai xin yi nian limian you geng hao de chengjiu~wo hui yongyuan zhichi ni~~

幫主唔使同我客氣啵~~~~

多謝TT~~~~
到時份手信一定要大份D啦~~!!!

顶端 Posted: 2007-01-01 10:29 | 8 楼
tiffanykk
語無倫次のTT

Re:Re:Re:唔該~~~識拼音嘅朋友幫幫手呀~~!

Quote:
引用第8楼幸福瞬間2007-01-01 10:29发表的:

多謝TT~~~~
到時份手信一定要大份D啦~~!!!

咁幾唔好意思吖~~舉手之勞

多謝幸福靚女幫主~~~~
顶端 Posted: 2007-01-01 10:31 | 9 楼
幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖

你哋幫咗我好大忙呀~~~!!!手信只係小小心意啦~~!!

顶端 Posted: 2007-01-01 10:41 | 10 楼
长腿叔叔
风一样的男子
级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

Quote:
引用第10楼幸福瞬間2007-01-01 10:41发表的:
你哋幫咗我好大忙呀~~~!!!手信只係小小心意啦~~!!

ni di bang zuo wo hao da mang ya ~~~!!!shouxin zhi xi xiao xiao xinyi la ~~!!
Annie姐姐,我都帮你翻译左你上面果句呀,甘我份礼物大吾大噶
顶端 Posted: 2007-01-01 10:45 | 11 楼
幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
引用第11楼长腿叔叔2006-12-31 11:45 PM发表的:

ni di bang zuo wo hao da mang ya ~~~!!!shouxin zhi xi xiao xiao xinyi la ~~!!
Annie姐姐,我都帮你翻译左你上面果句呀,甘我份礼物大吾大噶

BB~~~真係唔該曬呀~~~不過你遲咗啦~~~
手信一定有~~不過冇TT份咁大啦~~
下次請早啦~~~!!! 我去放煙花啦~~!!遲D見啦~~~!!!

顶端 Posted: 2007-01-01 10:56 | 12 楼
tiffanykk
語無倫次のTT

Quote:
引用第11楼长腿叔叔2007-01-01 10:45发表的:

混吉吖你~~

顶端 Posted: 2007-01-01 10:58 | 13 楼
tiffanykk
語無倫次のTT

Re:Re:Re:Re:唔該~~~識拼音嘅朋友幫幫手呀~~!

Quote:
引用第12楼幸福瞬間2007-01-01 10:56发表的:

BB~~~真係唔該曬呀~~~不過你遲咗啦~~~
手信一定有~~不過冇TT份咁大啦~~
.......

咁你玩得開心D啵~~
顶端 Posted: 2007-01-01 10:59 | 14 楼
lhy92725
级别: 新人

多谢发贴的人[77]

Quote:
引用第0楼幸福瞬間2007-01-01 09:48发表的:
我想問~~
新年快樂~!開開心心~!事事順心~!
嘅拼音係點寫架~~!!!
唔該各位幫幫手啦~~~我急用嘅~~~
thank u all~~!!! Happy New Year~!!
.......

kai,再按+一下,然后0就系呢个字啦
顶端 Posted: 2007-01-01 11:05 | 15 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区