«1 2 » Pages: ( 2/2 total )
本页主题: [香港][喜剧][超神经械劫案下][HD1080P-MP4/2.3G][国粤双语] 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

wendy98
级别: 普通人

多谢发贴的人[1]

Quote:
引用第24楼agmccav于2023-06-01 22:53发表的  : ,X[kt z  
C]O(T2l{l  
_X^1IaL  
如果佢系嘅话欢迎举报,用国a法制裁佢,如果冇野你就去仆街。
^=BTz9QM  
SN9kFFIPb=  
喂,你中意濑港独脚趾,呢个系你自由啊,你喜欢吔屎,我阻止唔到你果喔,但你唔可以阻止人地唔喜欢,系米?你中意吔屎,米自己一边吔饱佢咯,无人拦你既。
顶端 Posted: 2023-06-03 20:29 | 30 楼
rrr123456rrr
级别: 新人

多谢发贴的人[0]

Quote:
引用第30楼wendy98于2023-06-03 20:24发表的  : bx#>BK!  
?x$"+,  
Vi>,kF.f V  
甘你意思系话,你好柒中意呢类人啦?好喜欢佢地啦?系米?杜汶泽都系讲粤语嘎,你唔去濑佢脚趾,黄秋生都系讲粤语嘎,你唔去支持佢?送D人仔赞助下人地都好嘎,你甘中意,系米?哈哈哈哈,无脑就唔该唔好上网啦,细路。粤语系文化,我地爱护文化。但系唔系讲粤语就可以为所欲为既,更加唔系用文化去侮辱郭嘉既,靓仔,读得书少就去读补习班啦。
#+:9T /*>0  
oiF}?:7Q7  
第一,你读书多,写篇嘢太深,我睇咗几次都真係睇唔明你讲乜七。 ^ssK   
第二,我唔係钟意你讲嘅所谓果类人,我係唔钟意你喱类人姐。 5m*iE*+  
第三,你连国家两个字都唔敢打出来,可怜唔可怜,究竟係佢哋侮辱国家,定喺你侮辱国家,定係国家侮辱你?? %7"q"A r[  
第四,你可唔可以向你老板提下,允许D小朋友响学校讲粤语,因为你话你爱护文化,但係依家已经没得爱护,得翻保护,都唔係,应该係救护。。。 mPOGidxix  
第五,你读书咁多,应该好明白事理,佢哋咁罪大恶极,你应该去报国安,抓晒佢哋,同时证明你係啱嘅。如果唔係,为所欲为嘅似乎係你。 #^`4DhQ/ 1  
第六,读书多唔一定明事理,读书少唔一定没道理。
顶端 Posted: 2023-06-03 21:54 | 31 楼
wendy98

多谢发贴的人[1]

Quote:
引用第32楼rrr123456rrr于2023-06-03 21:54发表的  : gcE|#1>  
)jU)_To  
nc~F_i=  
第一,你读书多,写篇嘢太深,我睇咗几次都真係睇唔明你讲乜七。 I CZ4 A{I  
第二,我唔係钟意你讲嘅所谓果类人,我係唔钟意你喱类人姐。 f*!j[U/r_  
第三,你连国家两个字都唔敢打出来,可怜唔可怜,究竟係佢哋侮辱国家,定喺你侮辱国家,定係国家侮辱你??  W,4QzcQR  
.......
yL%K4$z  
所以你米无文化咯,你甘鸠屎,米建议国家建议学校用粤语教学咯,我无问题嘎,我粤语,普通话都可以讲,但我只不过讲粤语既时间多,唔学得你D粪青甘,一日摆个死人款系度,又乜鸠都做唔到,无能狂怒者。打字拯救到世界,使HI甘多导弹子弹啊?傻左未好翻就返屋企吃药啦,靓仔。 QP@%(]fG  
kjW+QT?T&  
仲有补充一句,张敬轩系二五仔,港独,系事实,你打几多字都改变唔到既野,我只不过系话俾大家知,让更多有良知既粤语人知道,唔似得你D死靓仔甘,得个鸠UP,无脑狂吠,撑粤语系一定既,但系唔可以用呢个做借口做坏事,不过同你讲呢D都无用了,你D捞松无文化弱智低能儿,边度知道甘多啊。
顶端 Posted: 2023-06-03 22:44 | 32 楼

多谢发贴的人[0]

顶端 Posted: 2023-06-03 23:29 | 33 楼

多谢发贴的人[0]

Quote:
引用第33楼wendy98于2023-06-03 22:44发表的  : K)-U1JE7  
- |kA)M[  
所以你米无文化咯,你甘鸠屎,米建议国家建议学校用粤语教学咯,我无问题嘎,我粤语,普通话都可以讲,但我只不过讲粤语既时间多,唔学得你D粪青甘,一日摆个死人款系度,又乜鸠都做唔到,无能狂怒者。打字拯救到世界,使HI甘多导弹子弹啊?傻左未好翻就返屋企吃药啦,靓仔。 ^g*pGrl#  
j Yx38_5e  
仲有补充一句,张敬轩系二五仔,港独,系事实,你打几多字都改变唔到既野,我只不过系话俾大家知,让更多有良知既粤语人知道,唔似得你D死靓仔甘,得个鸠UP,无脑狂吠,撑粤语系一定既,但系唔可以用呢个做借口做坏事,不过同你讲呢D都无用了,你D捞松无文化弱智低能儿,边度知道甘多啊。
I'\kFjc  
kUq=5Y `D  
你个人都几得意,愤青明明係你,你调转头灌咗响我身上 。你话我鸠屎,我觉得你比我嚣张9万几倍。你话我鸠UP,我又真係睇唔出你唔係响度鸠UP。 _6_IP0;  
$i&e[O7T;  
普通话係为咗方便沟通,建议用粤语教学我唔认同咁做,不过唔俾响学校使用粤语就居心叵测。 $@sE n4h  
确实我做唔倒乜嘢,不过10年前左右,有个 正 - 委 要求广州台禁止使用粤语,后来响江南西嘅“活动”我有身体力行参加,都算係为粤语出咗一丁点力。 aY3^C q(r  
打字确实係唔能够拯救世界,不过可以唤醒他人,鲁迅都係用文字发出巨大嘅力量。 x N=i]~  
我承认我係无能,我唔敢提出诉求,唔敢大声控诉,我怕死。 Dakoqke  
不过你唔同,你咁实牙实齿,想必已经掌握咗大量嘅证据,能够实锤证明佢哋嘅罪行 -d8TD*^  
仲係果句,秉着你一颗爱国真心,履行你公民嘅义务,举报佢哋,为国家出一份绵力。 {SwQ[$k=_  
WxW7qt  
虽然我觉得同你没办法沟通,但係我支持你举报,打字唔能够拯救世界,你唔应该打字,你应该打电话。 U3 */v4/  
就咁啦,后会无期。。。
[ 此帖被rrr123456rrr在2023-06-04 00:01重新编辑 ]
顶端 Posted: 2023-06-03 23:32 | 34 楼
龙行天下

多谢发贴的人[0]

班自称爱国佬真识鸠噏,你话人哋系就系?我话你借爱国之名***人哋得无。家下香港乜状态,系你讲咁仲出电影?你咁讲,系话香港差佬无做嘢定无请你去做一官半职唔顺条气。 ^=:9)CNw(  
中意黄秋生等等就要舔脚趾?乜逻辑啊,还是你中意咁做,搞到以为大家都咁做,你都系睇番啲日本片好啲,记得买正版啊。
顶端 Posted: 2023-06-04 00:03 | 35 楼
wendy98

多谢发贴的人[1]

Quote:
引用第36楼362277103于2023-06-04 00:03发表的  : ZgF/;8!~V-  
班自称爱国佬真识鸠噏,你话人哋系就系?我话你借爱国之名***人哋得无。家下香港乜状态,系你讲咁仲出电影?你咁讲,系话香港差佬无做嘢定无请你去做一官半职唔顺条气。 V*qY"[   
中意黄秋生等等就要舔脚趾?乜逻辑啊,还是你中意咁做,搞到以为大家都咁做,你都系睇番啲日本片好啲,记得买正版啊。
,f<B}O  
05)|"EX)  
我觉得呢,好似阁下呢种甘既社会废物,如果唔识得字,唔识得百度搜索,唔紧要,其实宜家语音搜索啊甘,都好普遍了,哪怕你双目失明都好,都可以听到既(当然了,阁下双面失明+双耳失聪就难搞D,但系都有盲文喔)事实就系事实,你讲乜都改变唔到了,国内甘多综艺封杀佢,你估下乜理由?佢搞演唱会,如果佢真系当自己中国人,点解唔返广州办啊?唔敢?定系唔俾啊?好似你呢D甘既青头仔太多咯,只不过米又系粪青一条,影响唔到D乜嘢,只会越来越多人知道佢既丑闻,你再吵,只会扩大丑闻既传播,反而系我希望睇到既,哈哈哈哈,同你D无脑傻仔斗,就系最有意思既。帮左唔少忙,讲讲下,仲要多谢你添了。
顶端 Posted: 2023-06-04 01:16 | 36 楼
zzm223

多谢发贴的人[0]

见过最多字嘅回帖,大家都好嘢! 加油,打多D粤语字出嚟。
顶端 Posted: 2023-06-04 09:33 | 37 楼
freefeel

多谢发贴的人[0]

謝謝分享
顶端 Posted: 2023-06-04 10:22 | 38 楼

多谢发贴的人[0]

Quote:
引用第36楼362277103于2023-06-04 00:03发表的  : ss |6_H =  
班自称爱国佬真识鸠噏,你话人哋系就系?我话你借爱国之名***人哋得无。家下香港乜状态,系你讲咁仲出电影?你咁讲,系话香港差佬无做嘢定无请你去做一官半职唔顺条气。 bKZAJLnd  
_BeX7  
-7C=- \]  
算啦兄弟... AOvH&9**  
佢讲说话都没内容嘅,人哋讲嘅佢根本就没任何说话能够回应,不停自己想D问题要么灌响你身上,要么自己当真事自己答翻。讲来讲去就係佢有事实,成千上万佢咁嘅人拿住事实,又连一个去举报嘅都没喔,你话喱班係咩人吖... Z.cG`Km*  
9fr&Yb=_o@  
黑子嘅本色就是唔理你讲乜,唔回应,自己讲自己。 N@%xLJF=N>  
只要人够多,被抹黑嘅人,无论你沉默又好,硬扛又好,都会被口水淹没,百辞莫辩,然后鸡犬牛马全部同你划清界线,避之侧吉,俗称:社死——
顶端 Posted: 2023-06-04 11:13 | 39 楼
翻去瞓

多谢发贴的人[0]

Quote:
引用第29楼wendy98于2023-06-03 20:24发表的  : _ o3}Ly}  
)4C6+63OD&  
#.xTAvD  
甘你意思系话,你好柒中意呢类人啦?好喜欢佢地啦?系米?杜汶泽都系讲粤语嘎,你唔去濑佢脚趾,黄秋生都系讲粤语嘎,你唔去支持佢?送D人仔赞助下人地都好嘎,你甘中意,系米?哈哈哈哈,无脑就唔该唔好上网啦,细路。粤语系文化,我地爱护文化。但系唔系讲粤语就可以为所欲为既,更加唔系用文化去侮辱郭嘉既,靓仔,读得书少就去读补习班啦。
XsMphZnK  
打字都未打到呀,七头。唔爱=恨?***洗到你。唔支持就等于反对,背叛?你生三胎未。未生,系咪反动分子。
顶端 Posted: 2023-06-05 14:14 | 40 楼

多谢发贴的人[0]

Quote:
引用第34楼rrr123456rrr于2023-06-03 23:32发表的  : e4LNnJU\|  
!d )i6W?  
9D21e(7X  
你个人都几得意,愤青明明係你,你调转头灌咗响我身上 。你话我鸠屎,我觉得你比我嚣张9万几倍。你话我鸠UP,我又真係睇唔出你唔係响度鸠UP。 qa?y lR"kA  
ZJm^znpw6  
普通话係为咗方便沟通,建议用粤语教学我唔认同咁做,不过唔俾响学校使用粤语就居心叵测。 w\4m -Z{  
.......
!X_~|5.  
真係尸口巾得好,最睇唔过眼就係果D自认为自己好柒爱国嘅人,一味净係识得係度打嘴炮,冇真凭实据就一日係度鸠UP,国家真係有咩事嘅第一个RUN可能就系果D柒头
顶端 Posted: 2023-06-05 23:19 | 41 楼

多谢发贴的人[0]

Quote:
引用第40楼翻去瞓于2023-06-05 14:14发表的  : F+GQl  
rk|6!kry  
打字都未打到呀,七头。唔爱=恨?***洗到你。唔支持就等于反对,背叛?你生三胎未。未生,系咪反动分子。
H UjmJu6f{  
可能佢妈生佢果阵街道漏咗人流只柒头,佢出世要报恩
顶端 Posted: 2023-06-05 23:23 | 42 楼
ken2003007

多谢发贴的人[0]

支持,多谢分享
顶端 Posted: 2023-06-06 09:40 | 43 楼

多谢发贴的人[0]

请问上集在哪下载?
顶端 Posted: 2023-06-06 17:25 | 44 楼
ψ山村老师ζφ
ω麦田农夫δΘ
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[49545]

Quote:
引用第29楼wendy98于2023-06-03 20:24发表的  : F?UL0Q|uv  
!%Ak15o  
8w{V[@QLn  
$1axZ~8sS  
我撑你,我都唔系好鸠想睇呢条粉肠,睇到距个撚样就想呕
你说再见情人
错过你一切已不再重要

顶端 Posted: 2023-06-06 22:40 | 45 楼
jason_co

多谢发贴的人[0]

轩仔的一定要支持,精神上
顶端 Posted: 2023-06-09 09:49 | 46 楼
coffee816

多谢发贴的人[0]

多谢分享,下载
顶端 Posted: 2023-06-10 10:32 | 47 楼
chi92384

多谢发贴的人[0]

thank you
顶端 Posted: 2023-09-04 00:26 | 48 楼
盘路狂徒

多谢发贴的人[0]

顶上!!!
顶端 Posted: 2023-10-11 00:41 | 49 楼
«1 2 » Pages: ( 2/2 total )
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 粤语电影-BT下载