本页主题: 点样才是一个合格的老公? - 请大家讲下做老公的要做到d咩野先算系合格呢? 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

arthur
级别: 新人

多谢发贴的人[18]

点样才是一个合格的老公? - 请大家讲下做老公的要做到d咩野先算系合格呢?

如果1个老公成日在人前批评个老婆,在家1出口就数算个老婆有咩不是的话,大家觉得甘样的老公是不是还爱他的老婆呢? Oee>d<  
这样会晤会对个老婆构成很大的压力,而他又不自知呢?
本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: bennypower | 理由: 開門利市
  • 顶端 Posted: 2007-05-12 01:12 | [楼 主]
    hxw520
    级别: *

多谢发贴的人[]

Re:点样才是一个合格的老公?

每个人既定义都唔同!而且每个人都有优点同缺点!好难讲
    顶端 Posted: 2007-05-12 01:17 | Unknown 1 楼
    killuavs

多谢发贴的人[236]

唔等于唔爱,佢嘅处世之道系甘,系佢自己嘅问题,但係作为老婆都可以同佢沟通下噶嘛,嘻嘻。至于啊老婆,压力唔知有无,唔开心就肯定有啦。
    顶端 Posted: 2007-05-12 01:23 | 2 楼
    arthur

多谢发贴的人[18]

Re:Re:点样才是一个合格的老公?

Quote:
    引用第1楼hxw5202007-05-12 01:17发表的: 5nS}h76mZ  
    每个人既定义都唔同!而且每个人都有优点同缺点!好难讲
    DT [WO_=  
    d]+2rt}]hL  
    同样地,我都觉得每个人都有晤同的答案和定位,所以就找个题目来讲下咯。
    顶端 Posted: 2007-05-12 01:33 | 3 楼
    arthur

多谢发贴的人[18]

Re:Re:点样才是一个合格的老公?

Quote:
    引用第2楼killuavs2007-05-12 01:23发表的: v{pW/Fu~  
    唔等于唔爱,佢嘅处世之道系甘,系佢自己嘅问题,但係作为老婆都可以同佢沟通下噶嘛,嘻嘻。至于啊老婆,压力唔知有无,唔开心就肯定有啦。
    'H-hp   
    CG] /.  
    甘你知吾知爱是指d咩野?
    顶端 Posted: 2007-05-12 01:36 | 4 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6600]

Re:Re:Re:点样才是一个合格的老公?

Quote:
    引用第4楼arthur2007-05-12 01:36发表的: =kjD ]+l  
    cK \'D  
    L b-xc]  
    甘你知吾知爱是指d咩野?
    Zx^R-9  
    +Ou<-EQV  
    愛從來都唔係口講出來~你應該問問你自己你是否感覺到你老公是否愛你~男人在外都希望自己有面子如過在外距惡曬,在家裏你閙距距都唔反駁咁其實係未一個平衡點?
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2007-05-12 02:01 | 5 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

K0\`0E^,  
    |8fdhqy_  
    即使他在外面点讲都好.... 9Us'Q{CD   
    wlpcuz@  
    识得顾家的就是一个好老公..

.....................
    顶端 Posted: 2007-05-12 08:35 | 6 楼
    xjb

多谢发贴的人[3730]

未系人地老公,答你5到!
    顶端 Posted: 2007-05-12 08:38 | 7 楼
    721kn
    级别: 强人

多谢发贴的人[1289]

最紧要系据佢老婆点淋,有d人唔会接受,有d人话ok冇所谓。 l#a*w  
    真系好难讲。
    顶端 Posted: 2007-05-12 13:01 | 8 楼
    lhy92725

多谢发贴的人[77]

两公婆嘅相处外人好难比意见,个人认为最起码嘅系尊重,承担同负责任
    顶端 Posted: 2007-05-13 18:28 | 9 楼
    方丈
    Alex
    级别: 圣人

多谢发贴的人[187]

两公婆应该相互尊重
    Tī? ɡ LOVE ME__非你莫属
    顶端 Posted: 2007-05-14 18:10 | 10 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式