«345 6 78910» Pages: ( 6/10 total )
本页主题: ***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻*** - 情感版主每天都睇各位會員寫的點滴生活,多謝各位咁支持 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

普通女孩
级别: 普通人

多谢发贴的人[65]

Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

2008年4月6日,,外面好晒 R+2+-j4  
前日,因为有F提翻起袁耀发的《亲爱的你在哪里》呢首歌,呢两日我不停重复甘听呢首歌 n&{Dq}q  
我已经好耐冇听过呢首歌,有一种久违既感觉 W3]_m8,Z  
因为呢首歌曾经响我同你分手之后我听得最多既 8qk?E6  
而每次听都会喊 \kp8S'qVo  
但衣架我好开心 6 bomh2  
因为我衣架听呢首歌既时候 %7"q"A r[  
我唔再喊啦,虽然还有点难过 TC @s  
我谂我已经慢慢开始放低你啦 \a5U8shc  
但我心入面一定会有你既位置 ]9YJ,d@J  
因为我曾经深深爱过你 6%'.A]"  
只要你记得你既世界我曾经来过 Qi ua  
甘已经足够啦
本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 原創文章
  • 顶端 Posted: 2008-04-06 11:57 | 150 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!
    级别: 神人

多谢发贴的人[1551]

2008.4.6   晴 52Sa KA[  
    (*Z)(O*z  
    有這嚒一種人, hLI`If/+K  
    生於這個世界, {\S+#W\  
    仿佛就繫為愛而生.. m`v2: S}  
    生活中就是少不了愛情.. JI?rL  
    人生苦短, = 6tHsN23  
    除咗愛情.. ]Uw<$!$-]s  
    有意義嘅嘢好多.. 5\N(PL  
    iWei  
    點解冇咗愛情就搞到個人好似無曬目標咁呢? z8jk[5z  
    得閒就約埋D所謂朋友出嚟.. `{eyvW[Ks  
    飲咖啡?飲酒? J{l1nHQZSu  
    覺得咁樣可以解決問題咩?! 8B7cBkl:  
    積極D好過laaa``!! +vYoB$!  
    u}>#Eb  
    唉``祗能夠喺度發up風.. )'Oh `$M  
    又唔可以面對面,甚至喺Q度講.. $56Z#'(D  
    應該講無可能同你講.. ;,$NAejgd  
    我知道而加嘅你繫比較寂寞的.. k'gh  
    嗰種愛莫能助嘅感覺又嚟ler.. m`IC6*  
    喺你眼中可能已經再都睇唔到我.. 6o |kIBte-  
    但我心中,一直有你.. {G|,\O1  
    朋友,你寂寞嗎? m#8m] Y  
    至少還有我,祗要你心裡還有我..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: "朋友,你寂寞嗎?"呢句聽落覺得好似....會令人遐想其他野
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2008-04-06 23:15 | 151 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋
    级别: 仙人

多谢发贴的人[3065]

08.......6/4 h "Xg;(K  
    y#>,+a#5  
    寻日成日都唔想行路,,,,,因为周先生响个训觉个阵同我拍咗场科幻大片!!!!!所以成日都晕晕昂昂..... $iI]MV%=  
    p%iGc<vHX  
    正题:身体欠佳....去睇医生原来系扁桃体炎 R#xCkl-  
    v$~QU{ &  
    成日都无乜心情.咁啱见返以前嘅女朋友同埋第二个一齐!个心有D.....唔知点讲!!!打咗个招呼走转身走咗!!! ]Gpxhg  
    V7GRA #|  
    第一次有呢种感觉!!!!搞到我成日都鬼咁si烦!!!!!!但系又唔知烦D乜 @_U;9)  
    @'YS1N<  
    救命啊,,,,扑街啦*%#&*(&#(&#*(&#*$(#*&*#($&$*(&#$(*#& ~;Ov-^tp  
    LL]zT H0  
    yN~dU0.G6!  
    我依家都仲躁紧............ x HoKo  
    gfX\C SGy  
    无再响我面前发生呢D嘢 我唔受得几多次啊
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 原創文章
  • 顶端 Posted: 2008-04-07 15:09 | 152 楼
    肥牛肉
    信望愛

多谢发贴的人[14159]

4月7日 ~ }F{vm  
    包皮心情 極度惡劣 P6!jRC"52'  
    由逼住做屠夫喇. km)zMoE{c{  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 原創文章
  • I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2008-04-07 17:31 | 153 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

2008.4.08 e "/;7:J5\  
    eK.e| z|  
        发觉我真系痴线架,真系颠左啊,点解我忍左甘耐,最后都系失守。我又再俾电话距,距冇接我电话,冇接一日、两日、三日,连短信都唔复,冇复一日、两日,终于,今日距复我,话好眼训,迟D复我,到我再打俾距,关机。 y|CP;:f;  
      f-}[_Y%;  
      我系咪真系要做到甘cheap啊?我好睇唔起自己啊!扑街,我系咪傻架?我真系傻架。点解我硬系就摆脱唔到姐?好烦啊!!!!!!!! )A!>=2M `  
    sW)Zi  
      今日,有人同我讲,要俾返得得B我,就系今个星期六,唉,我又要养返距啦,真系唔想养啊,有冇人要收养狗仔啊?我连自己都养唔掂啊,我连自己都照顾唔到,点照顾距姐。 a-l; vDs  
    +SsK21f"r  
      今日又俾人话我黑口黑面,问我系咪发生左乜嘢事。我唔开心啊,我做野做得好唔开心啊,目前我遇到既野全部都令我好唔开心啊,我想放假啊,我想收埋自己啊,我唔想见人啊。点算啊????????? O?U'!o=  
    bSsh^Z  
      救命啊,我真系会癫架,癫架!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 你的情緒真的很不穩定,嘗試轉角度思考。
  • 本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2008-04-08 23:31 | 154 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋

08.......6/4   风和日丽、天清气爽。 Yiry["[]Q  
    今次呢场系古装武侠片。。。。。。 周先生又要我做男主角!!!! + `  s@  
    $Z|ffc1  
    正题:今日完全感觉唔到方向。呢次真系四面楚歌呢。。。。成个人傻晒 1&^MfP}  
     -QOw8vm  
    点几钟个场阿仙奴对利物浦更加睇到我发晒懵!!!总之今日就唔知发乜神经啦!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 原創文章
  • 顶端 Posted: 2008-04-09 15:18 | 155 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.04.09 RQ'exc2x0  
    `9)t[7  
          今日无端端多左个勋章,都唔知点呃返黎既。 v3}L`dyh3  
    vJ\pR~?  
      今日发生左d野令到个好朋友好烦既,不过我真系乜嘢都帮唔到手,唔知距点解决啦,可以俾既意见都俾晒,希望距唔好再甘烦啦 }| J79s2M  
    WA]c=4S  
      今日跌左钱,两百几啊,现金啊。唉,当系破财挡灾罗,唔系可以点? r) $+   
    ^xh}I5  
      今日我老细俾电话我,听到阿边个只《不浪漫罪名》呢只彩铃,第一个同我讲既野就系:你失恋啊?呢只歌好惨啊,你点解要只甘惨既歌黎做彩铃啊?你做乜野姐?唉,唔好甘八卦啦老细,我系唔会讲你听我究竟发生乜嘢事架,算吧啦你。 z |a sa*  
    <@}I0  
      今晚我俾短信一个曾经有机会系埋一齐既男人,但我问到距系咪唔想见我既时候,距系外地都打返电话俾我,安抚我,话过几日就返黎,返黎会搵我。我系咪无聊得甘交关呢?我究竟想得到d乜嘢呢?或者我系度搵紧个水泡啦。而呢个水泡系冇可能救我一世既,朋友问我,如果距肯救我一世,我点睇。我唯有恭喜自己钓到个“金龟”罗,仲可以点。相信距系冇可能容忍我心理面有另一个男人。所以,我同距系冇乜可能会有进一步既发展,如果有既系一开始就已经发生左啦。既然最好既时机都过左啦,就冇必要返转头啦。 } @K FB  
    A 3B56K  
      今晚去左潮楼,阿边个个老公间铺,将几条水晶摞去消磁。今日阿边个个老公生日,同距讲左声生日快乐。跟住阿边个个老公好似教主甘,成日同我讲,德庆龙母庙求姻缘好灵架,你去啦,今年去啦,一去就要去三年,真系好灵既呢,我都系去左三年啊,甘就同阿边个结婚啦,信我啦,真架。去啦。成晚就系度讲呢d野,终于我忍无可忍甘走左啦。 Mu{;vf|j  
    ?_"+^R z  
      今晚系江边,我拦截左一只“金毛”,已经有岁几啦,好大只,好靓,而且距好乖。距训系个地下度俾我摸左好耐,距好健硕,不过口水好多啊。距同距主人一样,都甘好人。 Y2d;E.DH8  
    p3]_}Y D[#  
      今日成日,我都好挂住距,真系好想见吓距,掂吓距,最好就俾我揽吓距,如果距系果只金毛就好啦,不过就算系,都不过系人地既姐。
    [ 此贴被芝麻糊在2008-04-09 23:52重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 感受到果種寂寞。抒發下心情都系好事,小版幫唔到你,只能比個地方你發泄情緒
    顶端 Posted: 2008-04-09 23:40 | 156 楼
    ThxCoolTide
    Andy-XHC
    特殊贡献奖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[5161]

2008-04-10 阴阴地 Bn61AFy`  
    pY_s*0_  
    寻晚发梦抽筋,点知一早起身就梦想成真~! *Ho/ZYj3  
    翻到公司落车嗰下仲要踩焦皮,扑街!!!!! UilMv~0  
    真係黑仔呀~!顶佢个肺呀~!!$#@$*%@%^@$%&#&@$%^@$%^@$%^
    本帖最近评分记录:

• 【講狞·蟑】出品,必定無品~!

迎亚运阻街扑街扰民铺张浪费贪污腐败洗钱政绩面子民怨工程。
    提倡低碳生活:“官,钻石级别石墨享受 VS 民,无碳用。”

俗語話:靚仔無本心~!所以,我份人好專一噶~!
    俗語又話:男人唔壞,女人唔愛~!所以,我都無人愛~!
    顶端 Posted: 2008-04-10 09:26 | 157 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.04.10 $aN-Y?U%  
        " R-!(9k^`  
        今日有五个新人入职,上个月既今日又有新人入职,睇住d人系甘出出入入,自己都好想走。今日又俾人话我口黑面黑,顶,而架我卖笑既咩?唔系我唔想开怀,系我得先得架,我就要顾及咁多人既感受,甘点解其他人唔可以顾及吓我既感受姐?不如走啦,唔好再留系呢间公司啦。我连人都唔想做啊,点会介意冇左份工啊? uiJS8(Cb  
    OE4+GI.r-  
      因为琴日跌左两百既缘故,我今日买左双色球,又向社会福利贡献我微薄既力量,希望社会福利可以因为我既点滴之恩,涌泉相报,俾我中返个头奖啦。 &VV~%jl;k  
    D\[h:8k  
      成日系度怨天尤人,我都知道唔得架,想放几日假,系咪就可以藉机调整吓自己? wk6NG/<  
    >. '<J]  
      今日我着左同距第一次kiss果日果件衫,同距第一次果日果条裤,饮距中意既小麦草芦荟汁,唱距中意既歌,练习距既习惯手势。而架我当距死左,用实际行动黎悼念距。有d野发生左系冇可能收得返既。行尸走肉四个字,足够形容我而架既状态,我甚至闻到自己身上有腐尸既味道。 AX= 1b,s  
    u%]shm  
      如果可以,真系死鬼左距就算罗 c)A{p  
    HsnLm67'  
    1gmt2>#v%  
    我的回忆中了箭 34wkzu  
    死在分手那一天 wE@'ap#  
    可是你的样子粘在脑海 n>A98NQ  
    没有变 [5uRS}!  
    谁是爱情的导演 [8Qro8  
    给我快乐和阴天 #]#sGmW/L  
    哪些剧情是属于我的 wMdal:n^  
    我没有办法选 Wm);C~Le  
    如果忘记一个人得好几年 yv\#8I:qh  
    爱的后坐力原来是那么玄 iJZ/jCI  
    说再见 nPs7c %  
    人活在从前 ?V}j`r8|\4  
    我被贴上一种失恋的标签 zGc: @z  
    不论去到哪里谁都看得见 y_HN6  
    这世界真残忍 NvHJ3>"%  
    我还是我 WdZ:K,  
    可惜没人了解 esHQoIhd  
    我的身上有种失恋的标签 ?gPKcjgoH!  
    我真希望会有丢开的一天 Yr w$  
    时间慢慢它才告诉我说 z fwS  
    没有极限 M/q E2L[y  
    我的回忆中了箭 o$[z],RO  
    死在分手那一天 <c%W")0  
    可是你的样子粘在脑海 Xe#K{gA  
    没有变 zCOgBT~p   
    谁是爱情的导演 hUD7_arKF  
    给我快乐和阴天 `E!N9qI?t$  
    哪些剧情是属于我的 Vpr/  
    我没有办法选 \=0V uz  
    如果忘记一个人得好几年 &q`q4g&7  
    爱的后坐力原来是那么玄 @&]#uRl|[  
    说再见 ;U<rc'qE  
    人活在从前 {0;3W7  
    我被贴上一种失恋的标签 *dvDap|8W  
    不论去到哪里谁都看得见 K]U;?h&CZc  
    这世界真残忍 l3Lyea:  
    我还是我 h.!}3\Y  
    可惜没人了解 u(OW gbA3  
    我的身上有种失恋的标签 ?7 M.o  
    我真希望会有丢开的一天 WWL4`s  
    时间慢慢的它告诉我说 70lfb`  
    没有期限
    [ 此贴被芝麻糊在2008-04-10 22:35重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
    顶端 Posted: 2008-04-10 22:21 | 158 楼
    肥牛肉
    信望愛

多谢发贴的人[14159]

心情繼續惡劣, D;I6Q1I  
    很久沒見這麽醜惡的人. `;YU.*  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: bennypower | 理由: 1樣米養百樣人,人本性醜惡。我是這樣認為的,善良總被人欺
  • I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2008-04-12 02:24 | 159 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋

08--------11/04 TRZRYm"  
    vsL[*OeI  
    今日嘅心情终于平复咗少少!再加上下午同埋靓女yanyan倾咗阵计感觉好好多!!! x Au/  
    bW ZbG{Y.  
    终于回复返个方向感!!!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: bennypower | 理由: 心情好與壞總會伴隨著你死過刻。能控制就去控制,不能控制找個方法去舒緩
  • 顶端 Posted: 2008-04-12 02:54 | 160 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.04.12 A~Xq,BxCV  
        今日行雷闪电,好惊啊。得得B唔会再返黎啦,因为又转手俾左人,我系相信无论系边度,距都会过得比跟住我果时好 ^1Xt]T`e  
    }n7t h  
      今日加班,琴晚加班。好攰啊。 pq:7F  
    0aoHKeP  
      呢段时间食左好多甜既野,因为我知道食甜食可以令到心情好d,我捻我同我老细既关系开始白热化,我系咪差唔多要离开呢间公司?同距既关系除左公既之外,仲有私既,相信我以后都好难系公司开怀笑,起码距在场既时候都唔可以。 ,Rx{yf]k  
    Y%|@R3[Nk  
      今日下午我俾电话距,距接左,谈话内容你真系冇可能会相信架,我同距好似乜嘢事都冇发生过既甘,距同我讲距而架系度做紧乜嘢,同我讲听日距要去边度,话返黎之后先会有时间陪我,叫我乖乖地,我就唯有应承。顶,究竟系我痴线定系距痴线啊?我同距算系乜嘢啊?而架搞到好似一直都系我唔乖,造成距负累,只要我乖返,距就会系我身边甘,变态架,我同距都系变态架。算啦,反正我都当距死左啦,我都唔奢望d乜嘢, ;. wX@  
    UZEI :k,dv  
        今晚系个好友兼同事度食饭,距爸爸妈妈客气都不得了,好多菜,汤好正,饭好香,一个完整既家庭其实真系好温馨既,可惜啊,我从小到大都未尝试过。
    本帖最近评分记录:
    顶端 Posted: 2008-04-13 00:06 | 161 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!
    级别: 神人

多谢发贴的人[1551]

2008.4.14       熱 VD4C::J  
    O:#+ %  
    y<XlRTy[}  
    arr`~~~~~ $|KaBx1  
    明明有排都未到夏天gar`~~ i)Lp7m z  
    點解可以咁熱gar`~~!! !:LJzROh  
    再熱D點綫arr我`~~ o{*ay$vA]  
    G5D2oQa=8  
    OTの月正式結束瞭.. 0)Rw|(Fpo]  
    工作漸漸恢復原狀... =2y8 CgLj  
    之前因為忙緊OTの月忙嘅嘢``~~ _ nP;Fx  
    所有其他工作都停低曬`~ !3oKmL5  
    最近開始執番D嘢ler`~~ Wk^RA_  
    每日都依然咁充實`~~ JaWv]@9*  
    依然咁多"挑戰"`~~ Gg\G'QU  
    不停俾人和諧`~~ Aa?I8sbc  
    不停挑戰我嘅情緒底線`~  0Q593F  
    不過我繫唔會咁容易俾人打敗gar`~!! nK3 k]gLc{  
    加油arr``~!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 今年的4月到11月都系夏季,持續8個月之久...
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2008-04-14 23:18 | 162 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.04.14       好热啊 kC$&:\Rh  
    U-0#0}_  
      今日,我买左两件衫,为左应付呢个甘热既天气,又要用钱 )a=/8ofe  
      o2-@o= F  
      今日有个朋友叫我训多d,距担心我神经衰弱啊,距叫我去睇医生,如果唔系,我会傻既喔,其实我觉得自己而架同傻既系冇分别架,所以唔使嘥钱啦。 }a&mY^  
    Pw@olG'Ah  
      越黎越多人唔想打工,想自己做老细,甘如果个个都做老细,甘边个去打工啊?上星期六,我同个朋友去行街街,发觉好多老细都好细个,家庭环境好就有甘既好处,可以炼历既野有好多。捻返起,我系24岁既时候都做过老细既啵,系东莞开补习班,小有成绩甘啦。系07年就冇做啦,打返工,一年后既今日,我又想再创业,发觉自己真系冇可能停落黎,一份稳定既工,真系会死人架,我可能真系过唔到安稳既日子。 &X`u9 V  
    `ya;:$(6  
      真系唔知点算,究竟我应该点去行呢?
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 可能條路你已經選好,只系你無心思去行
    顶端 Posted: 2008-04-15 00:01 | 163 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子
    级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

2008.04.15   闷热 ovf/;Q/}  
    WW@"Z}?k  
    GR'Ti*Qi  
    今日开会,公司公布上星期的考试成绩,全公司得一个人合格,变态 y?30_#[dN  
    下星期补考如果再吾过噶话,公司会裁员,变态 <Y'>F!?#  
    我就吾信你可以一次过抄晒我地,顶距个变态屎眼佬呀..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 傳說中開源節流...最BS呢D企業單位。
  • 顶端 Posted: 2008-04-15 17:51 | 164 楼
    jerry

多谢发贴的人[1600]

世界上最远的距离,不是生与死的距离,而是我站在你面前,你不知道我爱你; Z\>, ),O  
    世界上最远的距离,不是我站在你面前,你不知道我爱你,而是爱到痴迷却不能说我爱你; HTz+K6&  
    世界上最远的距离,不是我不能说我爱你,而是想你痛彻心脾,却只能深埋心底; mnF}S5[9  
    世界上最远的距离,不是我不能说我想你,而是彼此相爱,却不能够在一起; Y9r3XhVI  
    世界上最远的距离,不是彼此相爱却不能够在一起,而是明知道真爱无敌却装作毫不在意; daZQz"PP  
    世界上最远的距离,不是树与树的距离,而是同根生长的树枝,却无法在风中相依; 3Rl,GWK  
    世界上最远的距离,不是树枝无法相依,而是相互了望的星星,却没有交汇的轨迹; F.q|x|9j  
    世界上最远的距离,不是星星之间的轨迹,而是纵然轨迹交汇,却在转瞬间无处寻觅; z&nZ<ih  
    世界上最远的距离,不是瞬间便无处寻觅,而是尚未相遇,便注定无法相聚; `GQ{*_-  
    世界上最远的距离,是鱼与飞鸟的距离,一个在天,一个却深潜海底; icUT<@0  
    亲爱的,如今,你就在我身边,我们却不能在阳光下相爱。 ;n#%G^!H  
    9x~-*8aw  
    此文转自一位朋友空间。其实几个月前第一眼看到就想转载,种种原因一直没转,几个月后再看,依然代表着我此时此刻的心情感受。以前一直自己系个拿得起放得下的人,现在才知道自己是多么的幼稚。尽管不舍,数月以来一直强迫自己放下,不过每次在你面前的是如此不堪一击,如此的脆弱。可能是我割舍不了对你的思念,一直下不了决心吧。不过这次我下定决心了,这样对我好,对你好,对他也好。Good luck, to you and me.
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由:
  • 冷眼旁观,静心思考
    顶端 Posted: 2008-04-15 22:49 | 165 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.04.15 wpPn}[a  
        真系捻唔到零八年已经过左几个月啦,我都仲会打错日期,系咪我潜意识仲留响零七年?零七太多野发生啦,不过都系美好既,零八一开始就都系好野变成衰野,好彩既系最终都行左过黎,希望衰野已经冇晒,跟住落黎既都系好野。 Kf7WcJ4b  
    b_$ 1f >  
      今日本来系要去帮表弟补习既,不过我搵返黎既补习老师已经到左啦,我食完饭,同个老师仔交代左几句就走左啦。有人话我从此失宠,不过距唔知道呢样野先系我想要既。终于回复自由啦,不过唔使去补习既日子又实在系太得闲啦,多左出黎既时间都唔知点打发,死啦,闷闷地,我会唔会做错野架?好难讲架,我乜嘢都唔惊,就系怕果种空虚感同被忽略感。啷啷话好彩我都仲识捻,唔会乱甘黎。唉,今次距可能会估错啦。 {^q)^<#JT  
    h:qHR] 8dZ  
      我想实行我既计划,不过如果系甘,我会背负好多债,当然唔止系钱债,仲有好多人情债。我必须要辞职先可以实行我部署既计划,而架剩系想搵个听完我讲野冇甘头脑发热既人黎泼吓我冷水,等我捻既野可以再周全d,好惊自己一头热甘钟落去,到头黎乜嘢都得唔到啊。感情可以系甘,起码叫左爱过,叫左投入过,但系事业并不能相提并论,唔系你想去做就可以做到架,衰左甘点?冇得返转头架啦,捻清楚啊。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 寂寞的時候有得得B陪會很好,失去第一個主人的寵物命子不長久,小版多事了
    顶端 Posted: 2008-04-15 23:37 | 166 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[6198]

2008-4-18   台风登陆?!太好了... o<VP'F{p  
    y8s=\`~PR  
    17/4凌晨00:22分收到条信息 ^)\+l%M  
    芳仔我想问你一件事啊!五一聚会你真系悟出现啊!我好想你同我一齐参加我人生架第一个同学会.
    {我冇复信息...关手机训咗} i Q`]ms+  
    k 'zat3#f  
    17/4   AM 10:03 a5wDm  
    {我发信息卑距,用邮箱} ]W9B6G_  
    我悟去聚会啊```你地玩得开心D拉`` ]A:( L9  
    Pern*x9$  
    AM 10:18 o'UHStk  
    收到信息 `bP?o  
    點解啊~!!~~!你要知道我哋班真系幾難,可以開得成一次同學會架~!~~! C|e+0aW  
    系唔系錢架問題啊~!~!如果是架,我幫你出啊~!~~!~! |XcH]7Ai"  
    我只系覺得我兩個的友誼已經變咗,唔在系無話不講架朋友~!~!~! SPwPCI1?  
    自從我去完北京返來之後我有此感覺了~!~!`
    12gw#J/)9h  
    "n- pl  
    {悟记得自己复咗D咩卑距,之后距就一直冇复我信息勒. Q-('5a19J  
    BUT   依稀记得自己应该讲自己悟愿意去,时间、金钱、冇兴趣等 79ZxqvB\  
    不感觉自己有什么错,我最真实噶想法有错嚒?} ju{%'D!d9  
    pC^[[5A  
    18/4 jXcNAl  
    {已经悟系第一次,N月前讨论呢件事噶时候,我已经明确表态。 ! Cb=B  
    当时你都系发我脾气,感觉就好似我很不可理喻甘。我悟明点解你系都要甘。 *TnzkNN_,  
    我悟参与,因为我对呢个班没有感觉。悟想去就悟想去架拉,点解要强迫我? %Y',|+Arx  
    或者对你黎讲,呢个班卑你噶回忆系好。但我悟系你,你要明白呢一样野。 z\Ui8jo:;  
    你自己去悟得既咩?点解系都要拉埋友谊黎讲? cf*zejbw  
    每个人都有秘密,每个人每段时间都有悟同噶心情。 " 3y}F  
    你噶无话不谈就体现系我陪悟陪你去同学聚会呢件事上吗? :('I)C  
    @l >Xnqx)  
    有时候真系感觉好攰,点解要甘样? WN0c %kz=  
    你知道吗?我甚至会谂,我返黎系米一个错误?! 1_3?R }$Wl  
    形影不离?我做悟到,或者你觉得我冷漠。 .Ty,_3+{#p  
    朋友悟需要好似连体婴一样先叫朋友吧! h3 @s2 fK  
    至少我是这么认为。}
    [ 此贴被bennypower在2008-04-18 21:47重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 能發泄出來系好事
  • 本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2008-04-18 21:01 | 167 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.04.18 |cu`f{E2]  
        感情上:个心跌碎得七零八落, 要收拾恐怕唔系一朝一夕既事,对于果个男人,我已经心淡得好犀利。系距心目中我不过系云云之中既一个,我深信冇左距会有其他人爱我,而我亦都值得被爱。所以我唔会再难为自己,唔再委曲求全。 JD&U}dJ  
    M:|/ijp N  
      工作上:已经冇晒寄托,唔想再系呢间公司逗留,复杂既人事关系令我透唔到气。系以前,我会好中意游走系呢d甘复杂既人事当中,而且会将距当做一个游戏,但系而架既我已经冇甘既心思同心机去玩,觉得好攰,或者我真系应该要离开啦。 )F E8D  
    [$:@X V(  
      我唔知道跟住落黎要点行,一下子甘多野堆埋过黎,有朋友同我讲,近排不如爱吓国先啦,呢个系今期流行啊。唉,修身、齐家、治国平天下,我连自身都未修好,点去捻甘多野啊。不过我爱国架,你睇我既英文有几好就知道我有几爱国啦。信我啦,我爱国并唔系用把口去讲架。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 小版認為抵制并不是一種愛國表現;既然近來心情緊張還不如去個短途旅行
    顶端 Posted: 2008-04-18 22:55 | 168 楼
    jerry

今日比个家长话我对小朋友冇爱心,我当时笑笑口无理佢,因为我觉得讲左几句话就骂人的人素质好低,根本无必要同佢纠缠。事后谂左下,可能我当时语气有问题,不过就算我语气冇处理好,我都系果句,讲左几句就骂人,素质低。我宜家好期待佢投诉我,最好就好像佢讲咁,唔比回复佢就投诉到报社。第一次遇到这样的人,也是不错的经历,起码让我思考了很多。会思考,才会成长,遇到投诉也是难得的宝贵经验。 sRi%1r7  
    哈,今日搭车仲发生左件趣事,有个阿婆落车时让个位比我,其实系佢认错左让座比佢嘅人
    本帖最近评分记录:
  • 冷眼旁观,静心思考
    顶端 Posted: 2008-04-19 20:35 | 169 楼
    jerry

最近都好攰,今朝起身时真系想继续训下去。 ^BNp`x;;`  
    攰还攰,总觉得无做过乜,每日行尸走肉,漫无目的。 Y eO-gY [b  
    身心俱疲,但听日还要早起,唉
    本帖最近评分记录:
  • 冷眼旁观,静心思考
    顶端 Posted: 2008-04-20 21:07 | 170 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.04.20 xXPUrv5zO  
          救命啊,扁桃腺发炎啊,好痛啊,又五想落楼去买药啵 /.)2d8,  
      U%,;N\:_  
      越黎越控制唔到甲亢既情况啦,真系要搵日去抽血先得,唔该,有冇人同我去姐?唉,搵个人陪我去啦,唔想自己一个去送死啊
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 朋友,病向淺中醫吖,take care
    顶端 Posted: 2008-04-20 21:22 | 171 楼
    蜘蛛小姐
    级别: 新人

多谢发贴的人[4]

2008 年 4月 21日 星期一 Kt6C43]7  
    o oDdV >  
    習慣性哋.番工都係遲到.呢期番工幾乎日日都遲到.未試過準時~~ k%!VP=c4s  
    &58 {  
    阿頭已經明示暗示過好多次我~叫我準時番工..唔好俾人有話柄.. rFO_fIJno  
    ;x16shH  
    不過我依然.... K+-zY[3  
    H}a)^90_  
    好討厭宜家嘅我... 3F uCW  
    Seg#s .  
    自從同你一齊之後...我嘅犯罪感一日比一日加重.. ]p\u$VY9  
    ;9vIa7L&  
    我從來都唔知做第三者原來咁痛苦.. i.F8  
    3Mxz_~  
    不過如果有得再重新揀過..我依然會同你一齊.. p&QmIX]BZ  
    +#9xA6,AE  
    因為我真係好愛好愛你..或者宜家呢個時候.好多人都鬧緊我衰格. j7,13,t1-  
    wn{]#n=|l  
    不過我唔介意..因為我完全冇諗過要破壞佢嘅家庭.. gINwvzW{  
    rI *!"PL  
    如果有朝一日..咁唔好彩俾她發現咗.我會消失得無聲無息... x g{VP7  
    &b!vWX1N  
    縱使我有幾唔捨得..縱使我有幾難過都好.. .@Hmg  
    A3<^ U  
    因為我唔想令到你難做..
    本帖最近评分记录:
  • 顶端 Posted: 2008-04-21 12:47 | 172 楼
    jerry

欲说还休,却道天凉好个秋。 9}.,2JE  
    叔叔你知道吗?我现在好后悔。 :ao^/&HZ  
    逝去的已不再,但以后回忆起都将会是含泪的微笑。 gO9'q='5l  
    保重啦
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章
  • 冷眼旁观,静心思考
    顶端 Posted: 2008-04-22 17:35 | 173 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.04.22   无端端起风 ~ wa %fM  
        发觉越黎越控制唔到自己d情绪,我知道我既病情严重左,我已经唔可以好似以前咁样,自己去控制情绪,我好惊。我唔想去睇医生,唔想食药,唔想真系做手术。虽然呢个唔系大手术,不过我真系好惊,好唔想去啊。我唔知点解会甘惊,一拖再拖,我希望可以唔使去面对呢件事。不过越系甘捻,我既情绪就越系唔稳定。再系甘落去,真系唔知道会发生乜嘢事。 F19;RaP+  
    5<!o{)I  
      今晚我俾电话距,距得知我既病情,责骂我点解唔去睇医生,点解仲要拖,我发距脾气,我冇同距讲我惊,但系就好晦气甘话死左去仲好,距好无奈,觉得我任性。其实我好挂住距,好想见距,我唔想发距脾气架,不过我真系控制唔到啊。距一定好嬲我,一定觉得我好黑人憎。 CM`x>J  
    mgk64}K[n  
      呢段时间捻得最多既系死,虽然死系很不负责任既行为,但系觉得死左就一了百了,乜嘢都有人善后,我而家连自己都觉得自己好讨厌。不过我都知道自己唔会自杀之类既,意外就冇得讲啦,唔知个天会唔会成全我呢?好想不负责任啊。
    [ 此贴被芝麻糊在2008-04-22 20:43重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 感覺你有點神經質...霖人霖事太極端。
    顶端 Posted: 2008-04-22 20:29 | 174 楼
    jerry

4.23.2008 ]lymY _ >  
    一眨眼就大半年了。 :yd=No@  
    虽然最终未能走到一起,但回忆起都是含泪的微笑,你的真实感受我从来都捉摸不透,但起码我心痛过,付出过,爱过,尝过牵肠挂肚,痛彻心脾的滋味。醉过方知酒醇,爱过方知情重,重得我再也拿不起,所以只有放下。对不起,我真的要放下了。 zNNzsT8na  
    58M'r{8_  
    楼上加油啦,失恋的人无人爱,更应自怜自爱。生命最重要,爱情事业等都是其次,所以千万不要轻言生死。想想你死后什么人会最伤心吧,你忍心吗?一个人也可以活得好精彩。。。。。。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章
  • 冷眼旁观,静心思考
    顶端 Posted: 2008-04-23 20:23 | 175 楼
    nanalife
    恶魔ゞの傀儡ヽ

多谢发贴的人[1233]

2008.04.23   天气:阴   心情:差 h<PYE]?l  
    Yt\E/*%  
    fs]#/*RR  
    {Bav$kw;?e  
    今日好邪啊~~~ Y9z:xE  
    s98: *o3  
          今日早上吃咗个半熟嘎早餐就算啦~~ daaga}]d  
    DR.3 J`?K  
          霖放学个头痛到爆啊~~ q$e T!'x  
    $K=K?BV[  
        跟住訓咗成日啦~~ u.ULS3`C/X  
      f]@[4<Ny  
          霖住D衰运冇晒啦~~点知依家先喺开始~~!! },?-$eyX  
    'US:Mr3  
     9'L1KQ  
    O[i2A (  
    今日夜晚见咁好风,就行出露台吹吹风啦~~ J>,'P^  
    jldcvW  
              跟住我就向下望~~晤望好过望啊~~ yb@X*PW/z  
    N[|by}@n  
            一向下望就见到有个人比部车撞挂咗了~~ h$#4ebp  
        fS;m+D!j@  
            眼白白见到个人就咁去咗了~~ 842Mydom  
          )?= kb  
            顿时,成身都冻晒啊~~ ZwY`x')  
    Y/?DSo4G  
              好 恐 怖 啊·~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 5系掛...見死人...見親都會有厄運降臨。經驗之談倘若你相信神鬼之說,你帶塊碧玉或者白玉。
  • 顶端 Posted: 2008-04-23 21:31 | 176 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.4.23   今日冻左好多 brp N >\  
    UcKWa>:Fi  
      随住年龄既增长,骨质既疏松,我发觉我可以“挟持”既人越黎越少啦。以前就系我渡人,而家个个上晒岸就冇人渡我啦,真系时不利我啦。 "9MX,}X*  
    H4K(SGx  
      就系因为身边既朋友个个都好纵容我,好锡我,而我亦都持宠生娇甘去“挟持”距地陪我,但系因为家庭既原因,都冇可能好似以前我陪住距地甘陪返我,我冇介意过,亦都明白会系咁样,而且呢种情况会越黎越犀利。距地一个个甘结婚,有自己既家庭,而我仲系孤家寡人,有人羡慕我仲可以过自己中意既生活,亦都有人为我担忧,好多谢咁多位朋友,我会俾心机,过我自己想过既生活,不过可以挟持既人就真系买少见少啦。 >o=axZNa  
    Q!BkS=H30K  
      多谢蓝调所有关心过我既朋友仔,放心啦,我会过得好好架,不过有时都需要宣泄吓既。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章
    顶端 Posted: 2008-04-23 23:56 | 177 楼
    ThxCoolTide
    Andy-XHC
    特殊贡献奖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[5161]

2008.4.23   算係晴掛 unbcz{&Hb[  
    |eVTxeq  
    原来感冒嘅感觉係咁难顶噶!~! Cbf,X[u  
    五六年嚟第一次感冒,又喉咙痛,鼻塞!! hH|XtQ.n^  
    个鼻好似俾以前涨咗成倍呀~! ej??j<]  
    好想瞓呀..............
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: bennypower | 理由: 工作就難免病魔困擾,工作至於注意身體

• 【講狞·蟑】出品,必定無品~!

迎亚运阻街扑街扰民铺张浪费贪污腐败洗钱政绩面子民怨工程。
    提倡低碳生活:“官,钻石级别石墨享受 VS 民,无碳用。”

俗語話:靚仔無本心~!所以,我份人好專一噶~!
    俗語又話:男人唔壞,女人唔愛~!所以,我都無人愛~!
    顶端 Posted: 2008-04-24 22:17 | 178 楼
    蜘蛛小姐
    级别: 新人

多谢发贴的人[4]

2008年4月25日 星期五 陰天 J[_?>YJ  
    (t"YoWA#m  
    今日休息..唔想番工..不過依然醒得好早.. _#\5]D~""  
    @)M.u3{\  
    佢以為我未瞓醒啩..好小心翼翼嘅起身刷牙.洗面.然後臨走嘅時候錫咗我一啖.. H]]>sE  
    im^I9G  
    其實呢一切我都知..好中意同佢一齊嘅感覺..有種俾人溺愛嘅感覺. .jG.90  
    (HP={MrV  
    呢一種感覺第一次有人俾到我..雖然唔知可以仲唯持幾耐..不過我會用一世去記住呢一段日子
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章
  • 顶端 Posted: 2008-04-25 13:00 | 179 楼
    «345 6 78910» Pages: ( 6/10 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式