«456 7 8910» Pages: ( 7/10 total )
本页主题: ***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻*** - 情感版主每天都睇各位會員寫的點滴生活,多謝各位咁支持 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

2008.04.26 VH{SE7  
    今晚同一个好朋友漫步江边,仲系江边踩单车,揽住距既时候,我不断系度捻,点解我中意既人唔系距,如果果个人系距既话,我一定会觉过得好开心,好幸福姐。我真系有尝试过架,不过真系唔得,我冇可能同距行埋,我唔得啊。 LRhq%7p7   
Y=gj{]4  
  唉,片刻既依偎,短暂既幸福,换黎既系更多就惆怅与失落。如果呢个男人知道我冇可能俾机会距,距仲会唔会对我咁好?就系因为前两日问左距一句:“我究竟仲可以挟持你几耐?”距连续两日都有搵我。距对我算系咁啦,每逢过节,距都会陪我,当然乜嘢情人节啊母亲节啊就肯定唔关我事,而其他节日距都会陪住我。即使系平时,一个电话打俾距,距亦都会出黎,距极少拒绝我既要求,而我就一直咁挟持距。 SZ9xj^"g  
q5$z:'zE  
  其实距对我点,我知道既,距想点,我亦都好清楚,不过我真系过唔到自己果关,注定我欠他一世,我根本还不起,我没可能去爱他,我根本就冇可能再去爱其他人,我做唔到啊。 "~h.u  
  35Jno<TP'  
  就好似距同我讲对唔住一样,就好似距回报唔到公平既爱俾我一样。对唔住啊,我不爱你。收起你对我既爱,就好似我收起对距卑微既爱一样。不要再对唔爱你,或者唔可以回报同等爱既人投资你宝贵既情感同时间。单方面既付出只会令你一世都咁可怜。千其千其唔好学我啊。
[ 此贴被芝麻糊在2008-04-26 02:22重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 挟持-喜歡上呢個動詞。
  • 本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2008-04-26 01:14 | 180 楼
    谢文410
    级别: 新人

多谢发贴的人[9]

08年4月27日 天气:阴天 心情:有啲烦 xNNoB/DR  
    ]|q\^k)JU  
      一直以来,我都唔知自己读书係为咗咩,亦都冇去谂自己嘅将来!好似有一种为父母读书嘅感觉。国此,虽然读咗咁多年书,但係都一直与好学生无缘!不过,好彩嘅,我仲未沦落成为一名合格嘅坏学生!而家谂谂下,觉得好对唔住父母,阿爸阿妈,咁辛苦做嘢供我读书,而我就咁对待,嘥嘅唔单只钱,更重要嘅係父母嘅一片苦心!我都唔我几时先可以做到令爸妈放心,做人真係好失败!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 人人都經歷呢個階段,既然這樣還不如就讀專科學校,學一技之長呢個才是最重要。
  • 顶端 Posted: 2008-04-27 10:12 | 181 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.04.28       o(∩_∩)o xDBEs*  
          哈哈哈,扑街啦,我扁桃腺发炎啊,右边好左而家到左边,报应啊,抵死。 ^uW!=%D  
      tR5zlm(}  
      今日好似有d发烧,又起五到床,啷啷俾电话我,问我去到边既时候,我仲系屋企,俾距妈叉左一轮,唉,今日迟到啊,好彩冇人理我既姐,皆因我老细今日都迟到,哈哈哈哈。 h^P>pI~  
    fB5Bh;K  
      下午,我做左样好蠢好蠢既事,就系打电话俾果条粉肠,我用我手机打俾距,距五接,亦都五cut线,放低电话之后我好唔忿气,隔左一阵间,我用我台头电话打俾距,哈哈哈,距居然接电话喔,发瘟啊,即系摆明就剩系唔接我电话啦,激死我啊。跟住发左两三条短信去铲距,铲到距发脾四,跟住我就好有满足感啦,成个下午都鬼咁开心,觉得自己报复左距,激死距~~!!!! oHmU|  
    `h M:U  
      临落班果时,收到一美男子既电话,哗哗哗,开心死啊,个心简直开到关都关唔返。距把声好dj架,距仲要扮dj果吓作死吖嘛,唉。啷啷话我会中意距架,我唔信,今日我觉得自己有d中意距啦。哈哈哈哈,原来可以轻易中意人都系一件好事黎架,因为你会好开心架,我捻我好返得七七八八啦。的确,俾一个男人hurt,所受到既伤害系应该由另一个男人去治疗既。 's$pr#V  
    do{#y*B/g!  
      今日除左身体唔舒服之外,其实都过得几高兴架,我今日又见到阿姐呢,好耐冇见距啦,今日一个电话距就出黎啦,好开心啊。 ->}K-n ),  
    -A9 !Y{Z  
      o(∩_∩)o
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 你甘鬼極端...有D發癲感覺o(∩_∩)o...你的甲亢就要多注意喉嚨的部位了。
    顶端 Posted: 2008-04-28 19:57 | 182 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.04.29 u+s#Fee I  
        突然间,我好挂住距,不过我唔会再搵距,而我之所以会挂住距,系因为距曾经随传随到,我话乜就乜。而依家,我搵五到其他人陪我,我真系觉得自己好寂寞,心灵上既空虚会令我好容易做错事。有那么一刹那我想搵水泡,好想搵个人过渡吓。  w\;=3C`  
    .i/]1X*;r^  
      今日好多时间都系度研究我应唔应该做手术,我妈就叫我做,蚊蚊又叫我做,不过有更多既人就叫我唔好做。惊住手术之后会有乜嘢后遗症喔。我都觉得应该做。 o})4Jt1vj  
    f? F i{ m  
      突然间冇晒心情去写野添,个脑已经冇晒货卖,乜嘢都捻五到啦
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 手術有風險,留系身體覺得唔舒服就切除距,畢竟手術見血都系血光之災。考慮清楚就簽字開刀,霖得多好無謂
    顶端 Posted: 2008-04-29 23:12 | 183 楼
    jerry
    级别: 普通人

多谢发贴的人[1600]

好攰呀,今日搭车果阵突然间好想去踏青,晒住太阳训草地,咪埋眼,听风。。。。。。。。。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章
  • 冷眼旁观,静心思考
    顶端 Posted: 2008-04-29 23:31 | 184 楼
    語無倫次
    新生活. 新开始
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[8637]

Re:Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

Quote:
    引用第165楼jerry2008-04-15 22:49发表的: UXQ{J5Ox+  
    世界上最远的距离,不是生与死的距离,而是我站在你面前,你不知道我爱你; 6{azzk8  
    世界上最远的距离,不是我站在你面前,你不知道我爱你,而是爱到痴迷却不能说我爱你; wc bs-arH  
    世界上最远的距离,不是我不能说我爱你,而是想你痛彻心脾,却只能深埋心底; $'9r=#EH  
    世界上最远的距离,不是我不能说我想你,而是彼此相爱,却不能够在一起; DGHX:Ft#  
    世界上最远的距离,不是彼此相爱却不能够在一起,而是明知道真爱无敌却装作毫不在意; o;];ng  
    .......
    h,140pW  
    z8Dn<h  
    -#gb {vj  
    呢个好似系TT空间入边噶啵,有无俾版权先
    顶端 Posted: 2008-04-30 23:27 | 185 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[7316]

今日非常的燥,去到坐车居然甘鬼多人,逼到我。。。 t_]UseP$RF  
    m\Tq0cT$  
    X'?v8\mPK  
    'd U$QO  
    有假放真系累噶嗜
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章
  • 顶端 Posted: 2008-04-30 23:32 | 186 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.04.30 ,s)~Y p?<  
      今日系四月既最后一日,又唔系过年,唔知点解我会特别在意今日既,可能因为啷啷成日同我讲:今日最后一日啦,你今日要靓啊,你今日要好心啊,一开心就要买野送俾我啦。如果唔系距系都要将呢样野放到咁大,我又使乜嘢咁在意今日究竟系乜嘢日子啊,不嬲我都俾距话冇时间观念架啦,一系就早到,一系就迟到。  V'mpl  
    Z,4=<;PF  
      今日买左件衫啵,黑色既,又一身既黑,唔系刻意架,不过一拣就拣左黑色啦,潜意识瓜,苏文峰同麦玲玲都话我今年雾水桃花多,正印就冇,催旺桃花就要搵d鲜色既野着啊带啊咁,不过真系拣五落手。 t91CxZQ^s  
    Tl%4L % bE  
      今晚,系我俾人挟持,阿好朋友挟持左我去上下九行街,我最憎就系行街架啦,不过睇在距对我咁好既份上,陪吓距啦,陪距既同时,距都系陪紧我架嘛。距买左只环保袋俾我,仲请我食左杯红豆冰。一知道我同距行街,啷啷就发话啦:作死罗,你两个拍拖啊?搞乜啊?不如你同距一起啦,成日咁搞作做乜姐。sorry啊,我真系做五到,同距一起会有好多思想负担架,我五希望破坏而家我同距既关系。而家几好啊。 *|E@ 81s#  
    C>K/C!5?  
      阿美男今日失踪啵,唔知道点解呢,啷啷同我都俾过电话距,距都冇接,亦都冇复,奇奇怪怪咁,可能冇带电话啦,我发作条短信俾距,距到而家都冇复,开始有d担心距添。话晒都系朋友一场啊。 _ZS<zQ'  
    4tuEC-oh  
      放三日假,除左三号同丸仔、阿姐食饭,听日系屋企搞卫生之外,剩低既时间好似都好得闲啵,真系要策划吓先得啦,祝大家都有一个愉快既假期啦。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 原創文章
    顶端 Posted: 2008-05-01 00:03 | 187 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

2008.5.1. [KE4wz+s{  
    呢派做課程設計做到嘔,日夜顛倒就為LEE宅而忙碌,homeD繁瑣事令me非常頭痛。 /N^+a-.Qd  
    u?J(l)gd  
    我自己非常討厭果條死粉腸作風,MD資歷唔畀距差,但距一世夠運,me就從來要靠對手去博命,今日老頭子竟然同我講要出錢同條粉腸合作搞生意,已經煩躁既我已經非常唔耐煩,老頭子仲日問夜問,一氣之下打凹抬腳。 g8x8u|  
    .N'UnKz  
    mother fucker,幫距哦。唔見你黎幫我,合作失敗唔好跑來同我講耶穌。死粉腸唔好拿駕垃圾車系我面前炫耀,遲早me雜駕大東風撞散你臺垃圾車。真想爆粗...垃圾、粉腸、死cheap精。你唔系有個甘錫你既伯爺你早就系街邊乞米仲可以系我面前扮鬼。你去死啦你...快去收皮。 |1<Z3\+_/  
    _ x'StD  
    挑~簡直精神緊張...
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2008-05-01 01:26 | 188 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.01 }I10hy~W  
        五一快乐,今日系假期既第一日,我一早起身就洗晒d衫,总之我今日就要搞好晒间屋既卫生啦。琴晚十二点几群发既信息睇黎有d效果啵,今日有人请食饭啊,哈哈哈哈,去澳门街。 Hb$q}1+y  
      <5#e.w  
      我好挂住得得B,好想知道距而家过得点,不过我又唔想去睇距,我好惊自己会揽距返黎啊。而家日日行过沿江边都会睇到好多狗狗,有时会眼花以为睇到得得B,啷啷叫我联系吓而家得得B既新主人,睇吓距既近况点喔,我冇搵到。 [T^6Kzz  
    c"$_V [m  
      我记得,我识条粉肠系上年既呢个时候,果日一大班人出黎,东莞既有,江门既有,我系果次活动既搞手,我安排左一连两日既活动,其中包括k啦,食饭啦,打麻将啦,第二日既日本料理啦等等,所有既野都系由上年既今日开始。唔系刻意去捻距,而系真系好挂住距。我系度捻,如果俾我如果俾我二选一,拣可以见到得得B定系距,我会点拣。好明确,我会拣见得得B,因为系我欠距既,知道得得B过得唔好,我会内疚一世。而果条粉肠,系距欠我架,我如果过得唔好距一世都要内疚啊,不过真系唔知道距会唔会内疚呢,可能唔会架,我唔应该咁睇得起自己系距心目中既位置,如果我系有位置既,就唔会搞到今时今日咁啦,又或者曾经有过地位既,如果唔系距以前点会对我咁好姐,点会我话乜就乜姐。嗯,咁捻果然好过好多。距对我不过系此情不再姐,五代表距冇爱过我。 <|_Ey)1 6  
    i :$g1  
      今晚去丸仔屋企食饭,系咪应该要买d野上门呢?因为次次都系吉手上去,好似唔系几好咁啵,点讲人地屋企都有个奶奶系度啊,老人家好讲究呢d咁俗套野既。一于咁话啦,今晚买d水果上去,买自己中意既果d,咁到时自己都可以食返吖嘛~~~o(∩_∩)o..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 窺你霖得出買自己愛吃的水果...汗
    顶端 Posted: 2008-05-01 14:03 | 189 楼
    jerry

Re:Re:Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

Quote:
    引用第185楼语毛论厕2008-04-30 23:27发表的: =3:ltI.'*I  
    PA/6l"-`3  
    z W _'sC  
    YH>n{o;- ?  
    呢个好似系TT空间入边噶啵,有无俾版权先
    UGMdWq  
    乜TT空间又有呀?真系唔好意思,你唔介意的话我补返个香吻比佢啦
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:1 | 操作人: bennypower | 理由: 呢度系日記區,不是日記的儘可能不要在此發。可以去水區進行討論
  • 冷眼旁观,静心思考
    顶端 Posted: 2008-05-01 20:21 | 190 楼
    jerry

发觉己爱上这片天地,每天都会上来看看各位朋友仔的情感经历才安心(其实主要系芝麻糊)。爱情的道路是坎坷的,其中的酸甜苦辣只有当事人才清楚。所以我这个局外人就只有热闹看。看着芝麻糊叫他粉肠,我想笑;看到芝麻糊打电话骚扰条粉肠,我又想笑;看到芝麻糊买自己中意水果探人,我又想笑(特别系看了bennypower的评论)。。。。。。 smU+ :~  
    不知道这是不是一样偷窥别人隐私的欲望,不过我从中总能找到一些慰藉。笑过后也可以从旁观者的角度观看感情的双方,从别人的角度反观自己的问题。其实我和她的结局也不算很坏,至少我们还会互相关心,我心中也不会怀恨内疚。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 情感的天空就是彼此分享和安撫的地方,這裡沒有約束。講左出來能舒緩自己對感情的壓力。
  • 冷眼旁观,静心思考
    顶端 Posted: 2008-05-01 22:23 | 191 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.02     落雨啊 X@)lPr$ a  
        今日本来话一早同丸仔屋企人一起去白云山既,不过因为落雨,亦都因为我起五到身,所以冇份参与,系丸仔奶奶心目中,我系一个好好既女仔,唔中意我既都系冇眼光,唔识货既,哗,听到好开心啊。原来距唔系剩系响我面前先咁讲架,好多事系背后同距新抱仔都系咁讲架,哈哈哈哈,多谢人地既奶奶咁好眼光啊。琴晚买左提子上去,40几蚊啊,不过都食左一餐好丰富既晚餐:香辣虾,清蒸膏蟹,烧骨煲淋娃娃菜,炒大豆芽菜。碟碟都系人地老公煮既,味道五错。 }NXESZYoi  
         V("1\  
        今日要发表吓感言,除左bennypower因为版主既身份要被逼睇我既日记之外,原来仲有jerry哥哥仔会睇我既日记,好多谢两位朋友仔一直咁支持我,关心我,多谢。 :]s] =q&]  
    ?2TH("hV$  
        既然都发表开感言罗,咁就要再多谢几个啦,开始了啵:多谢丸仔,每次放假距都系第一个请我食饭既,当然仲有距老公同距奶奶啦,一家都对我好好。多谢啷啷,每日都会陪住我,而家连返工都一起,多谢啷啷系我深感不忿既时候棒喝我,仲有即系经常系我头脑发热既时候泼我冷水,泼醒我。多谢好多好多同事,系得知我既病之后,个个都好关心我,多谢我老细,一味叫我去做手术,鼓励我面对自己既病,唔好逃避。 Z7^}G=*  
    9& j ]  
      唉,总之要多谢既人好多好多,准备要多谢埋医生添,o(∩_∩)o.
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 講到甘委屈甘...陣陣飄過...
    顶端 Posted: 2008-05-02 08:31 | 192 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

2008.5.2.  Nt8(  
    m C Ge*V}  
    施畀受。恩...老朋友又一次失戀吖。我都唔知點解距1年到頭都要失戀,但每隔幾個月就走來話我聽你畀男朋友飛起左。 f<wgZM  
    n1Jz49[r  
    哎...講真你絕對系個好好女人來,為男人付出夠多了,呢個男人搞到你差D無左晋升機會。你自己都已經夠曬忙仲要去照顧所謂既男朋友,距除左每次有需要時候會call你之外,幾時會好好地甘對你吖,拜托你為下自己爭下氣啦,雖則你好有桃園,追你D男性都系有高度有樣貌,但絕非系你池中物落,你自己又唔系差吖,甘賢良淑德... tp<VOUa  
    pA'A<|)K0  
    作為朋友既我同你認識都超過五六年,勸過你又鬧過你,你都甘蠢輸畀D男人手上,我對你真系好無言,你成日掛系口邊施畀受更加幸福,但呢兩年裡面我真系唔多覺得你幸福,除左熱戀期果1個月之外...感情就直跌谷底。 ?la_ +;m  
    <B`V  
    睇來你想做個好媽咪既願望..有排都實現唔到。你吖..畀D心機做好你自己工作,或許到你晋升部門經理時候再去霖男人啦...D雜亂桃花都系睇下好了。我近來都非常忙你知唔知,我又唔中意講電話哦,陪你傾計傾到凌晨已經系我最大限度...唔好再發癲啦..唔該。
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2008-05-02 12:10 | 193 楼
    jerry

2008.5.3 7o. 'F  
    本来听日五四休半日,约左同事唱K,但因为喉咙痛,所以今日决定CANCEL左听日嘅活动。最近一直都好想去唱,虽然唱得难听,走音多过唔走音,不过仲系好想用音波功喊出心中的郁闷烦恼。琴日喉咙已经痛,不过有个同事话会带个靓女一齐唱就勉强应承左去,不过今日佢居然同我讲话个靓女放飞机,所以就我都放飞机啦,哈。感觉自己最近好矛盾,又想呢样又想果样,总是胡思乱想,烦呀
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章
  • 冷眼旁观,静心思考
    顶端 Posted: 2008-05-03 21:20 | 194 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.03 w|C~{  
        终于,又放于假啦,每次放完假都好想如果听日先系第二日放假咁几好呢?真系好唔想做野,但系又冇人出粮俾我啵。唉,都系自己动手方可丰衣足食。 jhv1 D' >6  
    1!3kAcBP  
      呢三日除左二号果日闷d之外,都算系咁架啦,两日都有人请食饭,今日中午去左大头虾度食饭,同丸仔阿姐一起,上一次既聚会已经系几个月之前架啦,今日食饭一下子要我捻返我地上一次系几时聚会,又令我捻返起条粉肠,我真系好挂住距啊,距系咪真系想就咁不了了之啊?问题我唔系一个可以不了了之既人黎既啵,唔讲清楚,我接受五到既啵,究竟点既姐?距真系好黑人憎啊。 4Z }{hc\J  
    mx~sxYa  
      2.24到而家,都荒唐左好耐吓啦,本来话左要收手既,不过硬系就放纵自己,而心理压力亦都越黎越冇咁大,可能真系应验左果句一件污、两件猥、三件冇所谓瓜。真系觉得好寂寞,好孤独,希望可以快d摆脱呢种状况啦。 .h,xBT`}Ji  
    tHbPd.^  
      记得细个果时,成日听埋d童话故事,乜嘢白雪公主啊,灰姑娘啊、睡美人啊咁。同d朋友仔都有扮过架,以前成日都想扮女猪脚架,不过都系因为唔够靓,头发唔够长,所以扮唔成,真系好好笑架以前。大个左之后,我发现自己根本就唔想做白雪公主或者系灰姑娘甚至系睡美人,我希望自己可以做到灰姑娘里面既果个仙女啊,或者系睡美人里面既果个仙女,总之就系有能力去帮人,打救人既果个啦。 Tm\[q  
    $0T"YC%  
      直到今时今日,我都希望自己系果个人,亦都一直系度扮演紧呢个角色,不过遇到自己冇办法解决问题既时候,就搵唔到其他人黎帮我,因为系其他人既心目中,仙女边使人打救既姐,仙女系冇所不能架嘛。果种感觉好无助,咁都唔算最惨既,最惨既系自己身边既人遇到难题既时候,我都束手无策,咁就最惨啦。由于自己既无能,会加压俾自己,会将好多好多心理负担加系自己既身上。其实好无谓,亦都真系好蠢架我。 RWFf-VA?  
    Bq@wS\W>b}  
      其实我唔系仙女,更加唔系神,有好多好多野系我冇可能ctrl到既。我算系乜嘢姐,我根本就乜嘢都唔系。乜嘢都帮五到手既果种感觉真系好难受啊。或者教吓我,有乜嘢方法可以帮到身边既人啊,或者俾d提示我可以去搵边个帮手啊,唔该。 \F~Cbj+'Nu  
     2p>SB/  
        唉,点解我做人咁失败既姐?点解我要孭咁多野上身既姐?系咪自己摞黎烦啊?真系蠢到冇人有既,帮到手既咪帮罗,帮五到既你烦埋一份咁又点啊?除左冇得分之外,仲会造成人地既负担架,又解决唔到问题,而且自己又唔开心。何必呢? ^z^e*<{WEl  
      5Q`n6x|  
        系啊,讲系好识讲啊,问题系你做唔做到啊?傻婆
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章
    顶端 Posted: 2008-05-03 22:39 | 195 楼
    〖阿良¤囝〗
    黄大少爷
    级别: 圣人

多谢发贴的人[646]

08年5月5日 零晨2点28分50秒 天气热 8G&+  
    uhB!k-ir  
      今晚同往常一样甘,打开个彩票网睇下自已有冇做佐千万富翁,结果同往常一样系冇嘅... ...老豆又俾霸住台我台电脑.阿妈又系另一间房玩电脑,甘我为有睇电视囖...因为实在太无聊啦.... orH0M!OtS!  
          阿妈成日叫我出去稳野做...我又吾知道点解吾愿意出去稳....成日挂住澳门个边等消息...搞到我阿妈.成日闹我.吾出去稳野做..唉.........真系烦...淋翻起以前读书个时,几舒服,几开心,又一D压力都冇.. J+jmSK%z  
        以家毕业佐啦..要出来面对哩个社会啦....总有一种讲吾出嘅感觉系心入边....以前读书个时永远觉得做野好...可以有更多嘅钱用...以家毕佐业先知道.原来读书真系好舒服..可惜自已又吾争气...白白系大学混佐三年...乜都学吾到...唉.... qO{ Z Z*  
        所以话以家D细路仔要好好读书啊..读书读的差吾代表稳吾到钱....但读书读的好,就比较容易稳到钱..哩个就真系真嘅......
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章
  • ∪_∪沒有妳的早晨,加了糖的咖啡也是苦的...
    顶端 Posted: 2008-05-05 02:36 | 196 楼
    普通女孩

多谢发贴的人[65]

2008年5月5日,,,,突然间好大雨 SiqX 1P  
    呢排我好烦,因为我认识左区 }?]yxa~  
    其实区自从认识左我之后,区已经变左好多, 76A>^Bs\/  
    无经常去饮酒,,食少左好多烟 UlNfI}#X  
    区对我好好,,有时做D野令到我都好感动 RF~Ofi  
    但我始终同区一齐觉得无咩安全感 1Uemsx%'k  
    我唔知应唔应该比个机会区 7X{bB  
    我应该相信区吗 w zqd g  
    我真系好乱 p^igscPF6  
    因为曾经输过一次,我已经输唔起了~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 作為男人的我來講還是建議你觀察多一段日子吧!一個男人好定唔好必須要睇下距對女性是否有耐性。做女唔好令自己泄低。
  • 顶端 Posted: 2008-05-05 20:26 | 197 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.06 /pN'K5@  
    hzQ+9-qA  
        今日我终于做到我一直都逃避做既野,就系叫条粉肠还钱啦,呢样野一直都系我既心头痛,硬系就开五到口,成日都要顾及距既感受,又惊距唔知点睇我,而家做到左啦,证明我个心里面已经冇距既位置啦。收左线之后,我一身都松晒,好开心。 ^{*f3m/  
    hB7pR"P  
      今晚同啷啷行街,行到十点先返到屋企,行左好远既路。买左支止汗香露、一只红色既匙包,两用既,一边系匙包,一边系碎银包,款式就好普通,不过质量几好,手感都唔错,贵就贵左d,不过都几中意既。行上楼梯既时候发现,我好唔想返屋企,好想将一个人既时间缩短。突然我好怕自己一个人,对住几面墙。前两晚发生左件我冇可能会做既野,不过我又真系做左啵,觉得真系不可思议。亦都因为果晚,今日我开始失落,原因不明。 2zKo  
    '9 e\.  
      今晚老妈俾电话我,问我几时去抽血,问我拣边间医院做手术,我咁大个人啦,唔可以再任性啊,要顾及好多野架之类既,关心左都好耐吓。距好耐冇俾电话我啦,虽然我都冇乜点俾电话距,不过一直都太习惯系距俾电话我,距长时间冇俾电话我,我都唔觉得有乜嘢,今晚俾电话我,我先觉得呢把声好耐冇听过,收线之后,眼都湿埋。 p2x1xv  
    9 rTz N  
      写到呢度,突然间好羡慕人地有个完整既家庭,原先以为一直都冇既野,应该都唔会有乜嘢渴求,其实我好稀罕。我要有好多好多爱,先可以填补果个空洞既心灵。原来我并唔清高,我一直稀罕、一直渴求。
    [ 此贴被芝麻糊在2008-05-06 23:41重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章
    顶端 Posted: 2008-05-06 23:30 | 198 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY
    级别: 圣人

多谢发贴的人[291]

2008.5.6   天气..阴天..!       心情:挣扎..! Iz}2 ^  
    ?ds f@\  
    [`.3f'")j  
    今日...我终于同女朋友讲出咗我一直无勇气讲嘅一句话..."我哋分开冷静吓啦不如!~" .-SF$U_P*a  
    @7@e`b?  
    讲完之后我关咗机..直至而家...!~我唔知道自己系啱定系错.!~ 5pRY&6So  
    ua`6M  
    一直以来,我对她嘅包容同忍耐到今日已经可能不再了..  X`yNR;>  
    .!JMPf"QEI  
    唉...!~但系呢个毕竟系我一个我爱过的女人..我心里好挣扎...我痛啊我个心.. K85_>C%g  
    H(15vlOD  
    但系如果我一直再同她再发展落去都系咁样的话..我知道我一定唔会有好结果.. # 0GGc.  
    F0&~ ?2nG  
    我再一次伤害咗一个人了..同样我又伤害了我自己..今日好dry啊..!~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 在你上年生日的時候還跟你GF感情好好,竟然現在你的感情會急轉直下,原因睇來你自己先明白
  • 顶端 Posted: 2008-05-07 01:49 | 199 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.08 q yg*n>nt  
          曾经我以为我唔会再同其他人讲起条粉肠架啦,今日我好坦诚咁将我同距之间既野讲左俾一个男人知,我唔知点解会讲俾距知,不过我觉得应该要交代吓,虽然我同距之间唔一定会有乜嘢发生。第一次打开心窗同一个识左唔系好耐既人讲d咁私人既人,真系不可思议啊。 3 sZ,|,ueD  
    >H i h  
      我已经连续三日都系早上冇返公司啦,唔系我有心偷鸡,系我真系有其他事要办,听日我又系返半日,因为早上我要去市一抽血啦,一个同事同我去,不过几日我妈俾电话我,话听日都会同埋我过去。每次有病有痛,第一个睇我既都系我妈。老妈,多谢你。 5<89Af&&K8  
    jHAWK9fa  
      今晚,条粉肠俾电话我,睇吓我系边度,距想同我食饭。不过果个时候我已经行到海印桥,差唔多返到屋企。所以距都冇要求我再出黎。距问我几时做手术,问我系边个同我去,我话我妈同我去,距冇出声。跟住我问,唔通你同我去啊,距话如果我想距同我去,距就同我去,当时我个心软左一下。我话唔使啦,我妈同我去就得啦,跟住距话距呢排都好得闲,叫我下星期出黎吃饭,我估计应该都系果个时候还钱俾我了瓜。距真系可以当乜嘢都冇发生过,咁又点啊,我都已经改变左,我已经唔再系之前既我啦,我同距成两个月冇见,电话短信加埋都唔够十次,距系太睇得起距自己定系太睇小我啊?从床上开始既关系,而家发展紧啊,先唔好讲呢个奇迹会唔会发生,但系我好多谢距,因为系距令我可以从条粉肠果份残缺既感情度抽身。而且距对我唔错。 i2$*}Cu   
    > P<z |8  
      告诫自己唔好去做既野,终于又做左啦,不过算啦,起码而家过得开心,第日开唔开心冇人可以讲得埋既,希望我可以修成正果啦。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 將來的事將來再算,事情好難由自己去控制。此刻做的事情認為是舒服就就應去做。
    顶端 Posted: 2008-05-08 20:25 | 200 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.11 _yj1:TtCNT  
    oW^k7 #<e}  
        今日好开心,真系好开心呢,记得上星期既今日,我同距有第一次既交集,之后到而家,已经整整一个星期啦,我今日向距讲出左我既心声,希望大家可以俾机会大家培养感情,而距都表示希望可以咁样。唔通奇迹真系会发生?唔知道呢个奇迹又可以持续几耐呢?  bH*@,EE  
    kg<P t >  
      今日系母亲节,中午有两个靓仔过黎陪我食饭,慌死我会发毛咁,好多谢距地啊。每逢过时过节,就算唔陪我,距地都会俾电话我。不过希望以后既日子都有专人陪我过啦。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: good day for you
    顶端 Posted: 2008-05-11 22:01 | 201 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.12 #(6) ^ (  
        病其实真系好辛苦架,特别系我呢种好日都唔病吓既人。都唔知道系声带发炎定系上呼吸道感染啦,总之而家一咳就会发烧,我知道发烧既原因系因为有炎症,如果唔消炎既话,系会持续发烧,即使退左烧都会好反复。今晚又买左消炎药食啦,再系咁食抗生素,我捻我好快就冇晒抵抗能力架啦,等死啦。 zI:(33 )  
    2\VAmPG.Zs  
      八旗二马路——沿江路——江湾桥——江湾桥南——江南大道——昌岗中——市场——屋企。呢条系我步行返屋企既路线图,病左,啷啷今晚有约,我孤零零一个人行返屋企,原来呢条路都唔系咁远既炸,两个钟头都五够我就已经返到屋企啦,仲煲落左烧骨粥添。好耐冇开过火啦,真系唔想自己病既时候已经一个人啦,仲要唔食饭,出边既野真系唔想掂,行过市场见到有烧骨卖,买左十蚊, 再买左五蚊米,而家距地系度滚吓滚吓咁。等间就有粥食啦。 V1<ow'^i  
    .eo~?u<j&  
      今日中午,我俾电话条粉肠,原来距同我一样,都病左,发烧同感冒,记得上年既呢个时候,我病左,系距买埋野上黎煲粥俾我食,探热针都系距买上黎既,但系到左而家,大家都病左。今晚系QQ妈妈既生日,系度祝距生日快乐。QQ话要返屋企陪妈妈喔,好仔黎既。呢条情路,我已经起跑啦,不过距好似仲系原地踏步咁,唔想咁样啊。我知道我曾经当QQ系水泡,但系我有捻过揽住呢个水泡一世既啵,定系我而家乜嘢都冇得揸系手,所以搵到距就唔肯放手呢?咁我究竟系咪中意距架?咁我算系点啊? ~n WsP}`n  
    7i8eg*Gl  
      死啦,头先食既消炎药可能过敏啊,而家成身都痕啊,块面仲有一粒粒好似蚊阑咁既野添,点算啊???
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 既然過敏就停左D藥距。消炎抗生素藥物唔好亂吃...發燒請去醫院。
    顶端 Posted: 2008-05-12 20:11 | 202 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!
    级别: 神人

多谢发贴的人[1551]

2008.5.12     晴 IU|kNBo  
    (S|a 9#  
    病咗成個星期,終於退燒ler.. G}VDEC  
    今日開始番工ler.. o@9+mM"B)  
    工作量并沒有因為我嘅身體狀況而減少.. GW3>&j_!d  
    今晚依然要OT.. #-- olEj!  
    x? N.WABr;  
    我嘅一個朋友.. C/G]v*MBQ  
    本身佢有一個好好嘅囡朋友.. |O-`5_z$r  
    溫柔體貼,知道佢份糧唔多..處處為佢省錢.. k#C f})  
    O2.' -  
    之後佢嘅EX-GF搵番佢.. 3pSj kS|?>  
    佢哋又重新一齊.. SWs3SYJ\  
    嗰個EX處處食住佢.. sw $2d  
    佢就成日對住我呻.. R,F gl2  
    Vr/Bu4V"  
    都唔明佢點諗噶.. BC! 6O/kr  
    點解咁唔知足.. KlN/\N\  
    有個咁好嘅囡友.. YLOwQj'  
    仲繫要拖多個噶.. D`pQ7  
    總繫有E樣嗰樣嘅藉口.. :g2  }C  
    ]78!!G[`  
    點解就唔可以做到專一嘅呢`~?!!!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章,{專一}既定義好廣泛。
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2008-05-12 21:51 | 203 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.13 ~$<UE}qp  
          2-dh;[4  
          从一个氹跌落另一个氹,不过呢个氹总比之前果个氹好,起码呢个氹冇遗憾。虽然我曾寄予厚望系呢个氹度,不过就好似我所讲既咁,我究竟当距系乜嘢,我知道自己系心甘情愿、而且系乐在其中咁跌落呢个氹既,不过既然距唔领情,咁就算啦。或者我真系冇咁既资格去拥有d好野呢,又或者距都未系最好既呢。咁捻系咪会好过D? nPFwPk8=M  
    m\ S\3n  
      每次自己对自己发出警告,结果我都系踩落去,有时系度捻,如果冇发出过警告, 我系咪就唔会跌得咁快呢?点都好啦,都要多谢距留返个美好既回忆同经历俾我。其实我希望可以同距有结果架。想得这么理想,注定有劫数破坏甜梦一场! 19c@`?  
    aD9q^EoEs  
      算啦,算啦,算啦,我算系乜嘢姐。我开始睇五起自己啊。唔想咁样啊,我系咪应该要好好咁武装吓自己呢?系咪唔应该再继续咁样呢,话晒人地阿QQ都帮左我咁多啊,唔系距,我应该仲未返生啊。 ObG=>WPJa  
    4^*,jS-9g}  
      系时候要做返d野啦
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 有興趣識朋友就參加藍調周年活動吧。唔好霖甘多無謂野http://www.gdbt.net/forum/read.php?tid=187592
    顶端 Posted: 2008-05-13 22:43 | 204 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.20 m$wlflt  
    5~'IKcW<  
        “520”又称“我爱你”,今日系一个好特别既日子,但系因为要哀悼死难者,所以更加增加左距既特别。 w1 `Q Iv  
    }Fa%%}  
      呢个咁特别既日子,断定左我冇可能收得返条粉肠借我既果一千大元,真系好黑人憎。都唔系男人黎既,借钱五还喔,切,扑街。真系好嬲距,连手机都关埋,唔系人黎架!! 0uvzxmN  
    V'DA[{\*  
        呢几日都落狗屎,好烦啊,真系好烦
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 真係信錯男人啦你
    顶端 Posted: 2008-05-20 22:04 | 205 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.21 IiJZ5'{  
    d0'HDVd  
        今日中午食左个12蚊既饭,平时我食7-10蚊既姐,点解要个咁贵既饭?皆因条粉肠还左钱啦,好开心啊,即刻买个贵d既饭奖励吓自己。 o!c] (  
    ABh&X+YD  
      琴晚阿QQ话过黎架,点知道加班加到好夜,今日一早又返左公司开会,到十点先返到屋企,今晚仲要开通宵班添,听到距把声好攰好攰,我都唔忍心责怪距放我飞机。距好惨啊,好似话仲有排忙啊,真系黑人憎啊间公司,想做死距咩,好心痛啊。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: 日記文章
    顶端 Posted: 2008-05-21 15:35 | 206 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.22 T;5r{{  
    PG~$D];  
        我而家宣布,我听日生日!!! n'1'!J; Q  
    3qL>-%):*  
      一楼都系一个形于外既人,有乜嘢都写晒系块面度,所以系今个星期一开始,我就周围咁泄露俾人听,我23号生日啊。因为咁样,所以从今个星期一开始,我就日日都有人请食饭啦:   TZR)C P5  
      星期一:由于我存心哀悼四川既死难者,冇出去食,不过有朋友买左好多野俾我食。 d5`3wd]]'v  
      星期二:啷啷请我去食酸菜鱼,由于我扁桃腺既问题,所以食左个唔辣唔麻既酸菜鱼。唉,真系一d都唔好食啊。 v'!a\b`9  
      星期三:丸仔同萍丹同我去环市路既澳门街食饭。 v\tEVhm  
      星期四:小宫两公婆同我去大川食饭。 iB[~U3  
      (星期五:中午茵茵同我去大头虾食饭,晚黑就多人约罗,我而家都未定到同边个食,更加唔知道要食d乜嘢) n+;6=1d7ZW  
    Gh.[dF?  
      鉴于一个星期晚晚都系出边食饭,我好坦白咁讲句,我重左。 ^(HUGl_  
    &-d&t` `  
      每年其实都系一样,d朋友会分别同我庆祝,但系距地唔会一起出现,因为门派太多啦,我呢个“武林盟主”好失败架,试过一次系堂会开间大房,叫左成二、三十人上黎,结果间房始终都系得果六七个,因为大家都系分时段上黎,七个钟里面,冇边几个系全程留守既,如果系都要讲个出黎既,咪就系我呢个主人家罗。原先估计听日正日,冇朋友陪我架啦,点知道今日d同事已经私底下约我,而家系睇我究竟去边度,同边个食姐。好难抉择,又或者我系度等紧一个我想距约我既人约我。我有预感,听晚我会因为情绪周期,自己收埋自己系屋企。 "ZM4F?x  
    !K f#@0E..  
      戒左成半年既烟,今晚又食返,原因好简单,我觉得自己好孤寂。唯有烟可以真真正正体会我既心情。 Gs+3e8  
    ?W^c4NtP  
      今晚想自己坐到01:45,因为系n年前,我就系呢个时间黎到呢个世界架啦。本来想阿QQ陪我既,不过距到而家都未表态,距今晚黎五黎陪我。唉,知道答案啦,距五过,因为听日距上早班。系呢个时候,我见到条粉肠上左线,系大概两个月前,我同条粉肠讲,我今年生日你陪我得唔得啊?距话过距一定会陪我,我岩岩Q距,话距听,我听日生日,不过五见距有乜嘢回应啵,一个咁近咁简单既承诺,距都兑现五到,更加唔好话之前应承过我既果d野可以兑现。短短既两个月,我而家已经唔使条粉肠陪我过生日,我有另一个期望,我想阿QQ陪我。人真系可以转变得好快,有几耐姐,我仲为左条粉肠要生要死,刀仔吉大髀。而家我对距简直就系不屑一顾,究竟我系薄幸定情深?或者只能话距之前伤得我太重,令我个脑自动分泌出一d抗体出黎,去对抗距。又或者系因为阿QQ既出现,令我可以逃出生天,不过都要多得我敢于勇往直前。 C?Bl{4-P}*  
    aE;le{|!({  
      好多朋友仔都同我讲,唔好驳烟啊,会短命架。可能因为呢句野瓜,我最中意就系驳烟,一系就唔食,次次食亲都驳。我唔老黎果时,我会一支驳一支,试过最多一次驳左成十几支烟,我数过唔止八支。我好享受驳烟既感觉,当我觉得够既时候,系点都唔会再食多支架啦,因为个嘴已经麻木晒啦。到而家,已经驳左两支,不过唔想再驳落去,可能退步左啦,个嘴开始有d麻啦。 0j"8@<  
    E :9"cxx  
      啷啷成日问我:你知唔知道自己究竟想要d乜嘢?唔知道,我既答案永远都系呢个,系咪好专一呢?成日系自己既世界里面,我可能系唔想醒,继续流连系自己创造既美梦度。 FCi U  
    8_<4-<}P:  
      仲有十分钟就十二点啦。 AV9m_hZ t  
    +t5U.No  
      够钟!生日快乐!!日日都咁快乐!!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 陪到你1:45分了..烟都好戒我非結婚都唔會戒...抽ing雙喜牌香烟
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: 代表全體論壇管理人員祝賀你生日快樂
    顶端 Posted: 2008-05-23 00:03 | 207 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.23 T}V!`0vKw  
    S;$-''o?9  
        今日一早返到公司,听到最多既系生日快乐。中午收左一个芝士蛋糕,中午去大头虾食饭,下午四点几,收到远在厦门既朋友送既蛋糕,跟住收到一盒心型既朱古力。收到一只识得行既史迪仔。如果唔系今晚公司d同事俾老细罚留堂既,今晚系去k既,已经订好晒房,买好晒酒,仲要五俾我知,捻住俾个惊喜我。唉,可惜啊。晚黑啷啷两公婆同我去竹溪食饭,好饱。本来一切都好好既,就系我唔知道点解俾左个电话俾阿QQ,结果我好唔开心。真系好唔开心! MrZh09y  
    接电话既系个女人,个女人一味问我系边个,一味问我搵距做乜野,有乜嘢事,突然间我好似跌左落个深渊度。返黎屋企,我食左好多支烟,好辛苦啊。系我五岩,唔应该相信呢个世界有奇迹。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 呢D野我不應插把口埋來~畀個地方你抒發下。
    顶端 Posted: 2008-05-23 21:50 | 208 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.05.25 ]]Cb$$Td  
        琴晚,我同阿QQ终于可以打开心窗讲清楚了,距话距唔想负责任喔,口刁!!!或者我咁讲,好多人都会闹距,其实距既意思系,距唔会放弃我,我只系未算系距女朋友,除左我之外,距冇其他女人,距冇必要呃我。不过距五中意乜嘢都俾人管住既感觉。其实好耐之前我就发觉,我同距d性格好似好似,我睇距就好似睇到自己咁,距系将我d衰野无限放大,俾返我睇。我身边d朋友成日话我任性妄为,乜嘢都系睇心情,虽然系咁,但系大家都已经习惯左我既无常。因为身边既朋友一直都好就我,所以而家我得到报应啦,d朋友成日闹我既野,我都全部摞黎闹阿QQ,果种感觉好奇怪,好似闹紧自己咁。 X!e[GJ  
    Q09[[  
      我同距一样,都唔会好有耐性去做一样明知道冇结果或者唔知道结果系乜既事,我琴晚同距讲左一句话:从床上开始既感情,会随住床既温度而慢慢冷却。距好大反应,话冇可能,绝对唔会冷却。我问距:你可以保证到你自己唔会冷却,咁你可唔可以保证到我都唔会冷却啊?独角戏好难做架,冇对手既戏系做唔落去既。距好无奈,距唔想我放弃距,人呢,多少都会自私既,距都一样。 T:5fc2Ngv  
    { ^cV lC_  
        我唔会继续玩落去啦,唔系我唔再中意距,系我已经冇耐性啦。对手太懒啦,成日坐享其成,我的确系悲情角色,不过我唔系老村,唔好捻住我会一直无条件付出,冇可能既。我读既系金融出身架,呢d咁唔符合市场经济,咁冇效益既投资,我系唔会做既。 ek#O3Oz  
    !%"8|)CAr  
        d过来人同d唔知系乜嘢既猪家都话,唔开心既时候食朱古力啦,可以令你开心返架,而家系早上10点,我已经食左四快kitkat,越食就越伤心,食咁多,唔知道会肥几多斤呢?等间使唔使做返d乜嘢运动去消耗一下呢,已经够肥架啦,再加码就死火架啦。事实证明,食朱古力系唔可以令我开心返既。 .Fdgb4>BXX  
    sBr_a5QQ#  
      唔开心?我唔开心咩?唔算既,有d失落姐。咁就真系要多谢阿QQ咁配合,俾我知道我想知道既答案,唔似果d衰人,个心系点捻既又唔讲,而家讲清楚,讲明白啦,个心就定左落黎,记得我同距系5.4认识既,呢段时间好开心有距陪住罗,帮我过渡左 一个最艰难既时期。唔可以同距一起,只可以讲我同距既缘分唔足够支持我两个继续发展。既然冇缘,就随缘啦。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 睇完la,跟手就潛下水低。
    顶端 Posted: 2008-05-25 10:06 | 209 楼
    «456 7 8910» Pages: ( 7/10 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式