«1 2 » Pages: ( 2/2 total )
本页主题: 究竟糟糕嘅愛情是出自單純感覺定相處問題?本次活動由wincezhong發起 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

金未来
ATV狂人
级别: 新人

多谢发贴的人[14]

俗话说“相爱容易相处难”,其实有了爱情,原本的问题会突然变的不是问题,不过如果一开始就考虑那些问题的话,也许就不会有爱情了。还是有一定的冲动因素在里面吧。
顶端 Posted: 2007-12-12 22:50 | 30 楼
wincezhong
级别: 普通人

多谢发贴的人[109]

Quote:
引用第30楼金未来2007-12-12 22:50发表的: )w++ cC4/5  
俗话说“相爱容易相处难”,其实有了爱情,原本的问题会突然变的不是问题,不过如果一开始就考虑那些问题的话,也许就不会有爱情了。还是有一定的冲动因素在里面吧。
<i!7f26r  
朋友.你知吾知我究竟点解会问哩个问题?其实系我身边好多朋友出现左好多甘问题.当然我未拍过拖我吾知道.不过我D朋友系一个个活生生O既例子.我有好多朋友都系话对个人有FEEL 有FEEL.好似其中有一个就系女仔.然后中意左我地学校O既男仔我问过下距地班O既人.个个都话距好花心.并且个人性格又差.果个男仔班有个女仔系识我都识我果个女性朋友.我地有一次就出去玩.我地讲左下,我地话有距个男朋友好似吾系几好.因为距地班距有个女朋友.另外距老家果边又有个.然后距话吾会.距同距讲只系朋友.甘我地冇办法就话哦.原来系甘.结果大家都应该知道系点啦.甘O既例子我身边多不胜数. {y k0Zef_  
    另外有D系,有朋友话对某个人有好感.话另外一个人都有好感.当然系冇你D讲果种所谓O既爱定系咩.只系话距地一齐都句舒服下.然后问我地几个朋友O既意见.因为大家都系朋友经常出来玩就知距个对象系一个吾错O既人.结果我地几个朋友帮距追个女仔.E+个女想东莞做野.而个难仔仲读进书.因为一个读三年一个读两年.距拍左地三年.仲要系成日分开.不过距D感情仲系好好. ^w|apI~HSE  
    我O既意见系我吾系话阻止话你地有FEEL吾好一齐.只系我觉得就算有都应该睇清楚先啦.除非你自己都系玩玩下.我觉得人一齐就应该认真维持关系.吾系好似第一个例子甘就吾好啦.我觉得. '+ cPx\4  
    甘又当然有时你地有FEEL可能双方都好夹得埋甘就最好啦.不过如果比我简有FEEL但系觉得两个人冇办法长久,同两个人都中意对方但系两个人一齐好舒服可以细水长流O既话我愿意简后着!(注明下.我所制O既喜欢系你首先最起码吾讨厌哩个人.吾讨厌又即系可以当普通朋友同好朋友.不过你觉得距个性格好同个人都好甘.简单来讲我觉得对人有三个状态.讨厌,一般,喜欢.当你对一个人O既感觉系一般同喜欢甘O既感觉,而距有几好我觉得可以发展系成为爱.当然吾一定得.不过试下都无方.) dLn Md0  
    仲有就系我地吾可以另社会来适应我地,所以我地要适应个社会.大家首先吾好讲男女平等定咩.以人体来讲男同女老化O既速度来对比系女快好多架,好似我有个表姐.以前就觉得自己有几分资色就【www.canton8.com不良信息过滤】高来卖.然后到二十七八果阵已经冇得距简啦.但距到左果个年纪又系好象成家甘.吾好怪忠言逆耳啦.女仔真系要好好处理好自己O既时间啊.哩个系我地冇办法改变O既局面来架. xK3}z N$T  
    一句到尾,无论大家选择边条路,你要想清楚再做,吾好为一时意气而另自己以后后悔就好啦!祝福大家啦!
顶端 Posted: 2007-12-12 23:47 | 31 楼
wincezhong
级别: 普通人

多谢发贴的人[109]

我觉得人生真系好痛苦.自己中意O既野吾一定系对自己野.真辛苦.好似爱情甘.有好多人都话同你结婚果个一定吾系你最爱果个.觉得哩句也O既意思就系一般人结婚之前讲O既就系人口入面讲O既所谓O既爱.到你到结婚啦.人都会考虑到所谓O既钱定以后啊.吖算啦!我O既意见大家吾使甘介意.
顶端 Posted: 2007-12-13 00:47 | 32 楼
吖細
·°毒生囡.·!
级别: 神人

多谢发贴的人[1551]

愛情?咩繫愛情?? dwc$#cMf  
一段糟糕嘅愛情繫由單純感覺開始,之後發現越嚟越多嘅相處問題.. (wRJ"Nwu  
最後嘅結果繫..分開... S EeDq/h  
咁咪繫傳說中糟糕嘅愛情從開始到結束嘅過程咯.. j%qBNoT~  
上帝繫公平噶..佢老人家為你開咗道門就會關咗面窗.. +$F_7Hx  
船到橋頭自然撞..隨鹽la..
做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
顶端 Posted: 2007-12-20 23:11 | 33 楼
«1 2 » Pages: ( 2/2 total )
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式