本页主题: 冷笑话~~大家一齐滴下汗 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

ray861228
傻耕耕
级别: 新人

多谢发贴的人[25]

冷笑话~~大家一齐滴下汗

1.隆胸兩邊隆哂要一萬,但隆一邊只需三千,估一四字成語 VN0mDh?E  
Ans:一波三折 3QSZ ZJ  
2.話說有架飛機比人騎劫,d乘客會對劫機者講d咩呢?估一手機品牌 DcMJ^=r8O:  
Ans:Nokia(落機呀~) f\;65k_jq  
3.補時贏波,估一汽車品牌 "x941 }  
Ans:保時捷 L{l6Dd43q  
4.話說有間名牌鋪頭一折大減價,有個女人走左入去掃貨,但佢買完出黎之後就死左 M'`;{^<  
佢究竟點死? V>64/  
Ans:抵死 +5.t. d  
5.點解BB唔識笑? ri C[lB  
Ans:因為可以笑的話,不會哭 \ 6EKgC1  
6.拉乜野可以學到野? h=kQ$`j6  
Ans:Library M@P 1,Y  
7.鍵盤入面邊個掣最靚仔? J`IDlGFYp  
Ans:F4 G a;.a  
8.L訓低左會變成咩? zL5d0_E9  
Ans:Aeroplane(L平) ;TcvA  
9.咩毛最普通? 2eeQ@]Wj[Z  
Ans:Normal kVI#(uO  
10.點解晌船上唔可以講笑話? M fk2mIy  
Ans:因為個海聽到會笑,咁就會引起海潚 T,fI BD:  
11.小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,點解? b,P]9$Ut  
Ans:因為自作業,不可活 [ rNXQ` /  
12.天空之城,估香港一地方名 +6smsL~<#v  
Ans:堅尼(離)地城 ]fnnZ  
13.麥當勞叔叔個頭,估一國家名 T9 <2A1  
Ans:緬甸(免電) w|mb4AyL{?  
14.邊兩個英文字母最難教? KtS)'jf  
Ans:C、E,因為EC難教 Xd:7"/:r  
15.學生最怕乜野魚? *F>v ]8  
Ans:東星班(Don't升班) vN4Qdpdb  
16.乜野豬得一隻腳? xX0-]Y h:  
Ans:珍寶珠 krq/7|  
17.魚無腳,蟹無翼,咁蝦無咩? Z'^U ad6  
Ans:太郎 ?::NO Dg  
18.魚蛋粉入面有魚蛋,咩粉入面有雪糕? w(L>#?  
Ans:Seven =O _ z(  
19.有乜野唔可以擺入雪櫃? d1!i(MaV!  
Ans:秘密,因為不能說的秘密 3$vRW.c\q  
20.承上題,邊個電視藝人唔梳得頭? dk QaM@  
Ans:朱咪咪,因為不能梳的咪咪(不能說的秘密同普通話讀) @4%L36k  
21.菠蘿係黃色,咁咩蘿係綠色? 53HU.  
Ans:Keroro uUE9g  
22.麥兜自己沖涼,估一近代文學作家名 " +KJop  
Ans:朱自清 >$gG/WD?KR  
23.英文有廿六個英文字母,當E同T走左之後,會剩低幾多個英文字母? c4e_6=Iv  
Ans:21個,因為ET搭UFO走左 , "jbq~  
24.恐怖分子下面係乜野? RjJU4q  
Ans:恐怖分母 syx\gz  
25.承上題,咁中間係乜野? G.+l7bnZM  
Ans:恐怖分線 )Fd HV;K  
26.足球姓祝,籃球姓藍,咁柔道姓咩? K.C> a:J  
Ans:姓誕,因為又到聖誕,又到聖誕~ dAP|:&y@  
27.大口仔搽紅唇膏,估一英文生字 2LCB])X  
Ans:Direction(大red唇) 9[v1h,L  
28.六減二幾時等於零? k&#a\OJ7u  
Ans:做六gei手勢果時 2:}fe}  
29.有怪獸入侵地球,我地應該點做? $=sXAK9   
Ans:唱進行曲(超人的主題曲歌詞:這進行曲,一高奏,妖怪便逃走~) : H.   
30.恭喜發財,估一國家名 EG'[`<*h  
Ans:比利時(比利是) )PkNWj6%y  
31.NDS同PSP對打,邊個會贏? 3qHQX?a  
Ans:NDS,因為NDS係屈機(摺機)的 S gMrce<;  
32.點解撩耳仔會好開心呢? |eoid?=  
Ans:因為Happy New Year~ _ 7oV<  
33.冬甩個爸爸係邊個? |VOg\[f  
Ans:多啦A夢(片尾曲:冬甩個爸爸,冬甩個爸爸,多啦A夢) 1ju#9i`.Wg  
34.晌多啦A夢入面,邊個人大個左會做醫生? aYL|@R5; e  
Ans:小夫 QYXx:nIrg  
35.晌多啦A夢入面,老師病左會傳染比邊個? s )voII&  
Ans:大雄,因為野比大雄 O <9~Kgd8h  
36.承上題,佢最先傳染比邊個?(唔係多啦A夢人物) =9L $L|W  
Ans:小新,因為野原新之助 @Un/c:n  
37.多啦A夢姓咩? ?:^mBb) T  
Ans:吳(片頭曲:多啦A夢唔~) Y9SGRV(  
38.點解多啦A夢成日話睇唔到野? 78n=nHS  
Ans:因為佢伸手不見五指 \u` )kJ5o1  
39.點解呢個世界上有東京、南京、北京但無西京? Ot&:mT!2  
Ans:因為西經比唐三藏拎左 ^Yr0@pE  
40.Hello Kitty見到Dear Daniel塊面上有個交叉,點解Kitty會打Daniel一巴? LiDvaF:@L!  
Ans:因為個交叉係Miffy個口 fkfZ>D^1  
41.地球爆左, 咁要走去邊度? P7r'ffA  
Ans:地球gei右邊 J?)Rf K|!  
42.咩動物識打桌球? J2GcBzRH  
Ans:鷹,因為鷹識桌球 <Y 4:'L6  
43.九加四幾時等於一? OwzJO  
Ans:睇時針吧 dN Y"]b  
44.一個中文字,分起來會很爽,合起來會很痛,猜動詞(18+) 'f8(#n=6qP  
Ans:咬 2.}R  
45.廣東出冬瓜,廣南出南瓜,廣西出西瓜,咁廣北會出咩? F9c`({6k  
Ans:出聲,因為講不(廣北)出聲 7>o . 0  
46.咩生果唔打字? 78n}rT%k1  
Ans:蕉,因為不打字蕉 u#W5`sl  
47.有咩老鼠得兩隻腳? -9P2`XQ^  
Ans:米奇老鼠 6XEZ4QP}  
48.承上題,有咩鴨得兩隻腳? CozKyt/r7  
Ans:所有鴨(包括唐老鴨) [{[N(g&d  
49.如何用三盞燈同一張凳營造一個緊張氣氛? 7k{2Upg;  
Ans:燈燈燈凳 wbbqt0un  
50.柴、米、油、鹽,有邊樣唔係八十年代gei產品? t$& Qv)  
Ans:油,因為油不是八十年代~ Gtv,Izt  
51.夫差係吳國人,西施係越國人,咁勾踐係咩人? pvWau1ArNq  
Ans:劉松仁 OQ/<-+<w  
52.麵包A、B、C、D,邊個包係苦? Pvo#pY^dXX  
Ans:C,因為麵包師傅(C苦) ?9j{V7h  
53.一加一幾時會等於三? [c K^+s)N  
Ans:錯果時 V BoMT:#  
54.晌咩時候零會大過二,二又會大過五? v|Jlf$>  
Ans:猜包剪鎚果時 s}M= oe  
55.咩動物會撕爛條鰻魚? }pNX@C#De  
Ans:蛇,因為余斯曼(蛇撕鰻) R U"/2i  
56.小明比大明養,咁大明比邊個養? .W\ve>;  
Ans:狗,因為久仰大名(狗養大明) BJjx|VA+  
57.益力多係咩味架? XR# ;{p+b  
Ans:你今日飲左未 x  FJg  
58.李雲迪最憎咩理髮產品? LDT (]HJ  
Ans:美源髮彩,因為美源髮彩,冇得「彈」 R5Yl1   
59.阿明同阿珊去打劫銀行,但事敗逃亡 H{ M)-  
但d警察追捕果時唔追阿明,淨係死追阿珊,點解呢? qG8s;_G  
Ans:因為喜瑪拉雅山(起碼拉阿珊) ?4t- caK^u  
60.達文西密碼上面係咩? `linG1mF  
Ans:達文西帳號 -H(vL=  
XaI;2fMGI  
顶端 Posted: 2008-06-08 21:54 | [楼 主]
janchow
﹎J.а`??
级别: 普通人

多谢发贴的人[270]

哈哈哈~够晒冷啊~快D罗番出黎解冻拉~
顶端 Posted: 2008-06-08 22:07 | 1 楼
花街17號
杯面

多谢发贴的人[225]

有D好似讲5过去波~~~~不过有D都几搞啊!

顶端 Posted: 2008-06-08 22:13 | 2 楼
ray861228
傻耕耕

多谢发贴的人[25]

自己顶下啦~~~拍拖时候可以罗黎调节下气氛~~哈哈
顶端 Posted: 2008-06-08 22:43 | 3 楼
janchow
﹎J.а`??

多谢发贴的人[270]

Quote:
引用第3楼ray8612282008-06-08 22:43发表的: - Nplx  
自己顶下啦~~~拍拖时候可以罗黎调节下气氛~~哈哈
zx;x@";p  
ZFz>" vt@  
调节气氛又唔一定要用冷笑话既~嘻嘻~
顶端 Posted: 2008-06-08 22:46 | 4 楼
liangruixi
太阳水珠

多谢发贴的人[47]

好笑
顶端 Posted: 2008-06-08 23:41 | 5 楼
eason007

多谢发贴的人[9]

大佬 <fs2;  
  你真系为人民作福啊 J>XaQfzwU  
    大热天时帮手降温!
顶端 Posted: 2008-06-08 23:54 | 6 楼
simonysp

多谢发贴的人[1]

想冰箱厂执笠啊
顶端 Posted: 2008-06-09 01:18 | 7 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

睇過...okay la!
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2008-06-09 01:18 | 8 楼
迪新

多谢发贴的人[277]

冻死左啦!!
爱音乐!请举手!
顶端 Posted: 2008-06-09 01:30 | 9 楼
lokeio

多谢发贴的人[0]

44.一個中文字,分起來會很爽,合起來會很痛,猜動詞(18+) mpr["C"l  
Ans:咬 o#0NIn"GS/  
PO)5L  
呢个最正
顶端 Posted: 2008-06-09 16:19 | 10 楼
非火流星

多谢发贴的人[447]

有D好似讲5过去
顶端 Posted: 2008-06-09 16:30 | 11 楼
marke1979
壹劍傾城

多谢发贴的人[6330]

我睇睇先
顶端 Posted: 2008-06-09 17:38 | 12 楼
smooth
attitude

多谢发贴的人[130]

5错既冷笑话
树起你的中指 表达你心中的不满
顶端 Posted: 2008-06-09 21:48 | 13 楼
hinotori
招财喵喵
级别: 圣人

多谢发贴的人[732]

好多都聽過噶啦喵~
谁能阻止得了少年武士赴死
顶端 Posted: 2008-06-10 01:53 | 14 楼
janchow
﹎J.а`??

多谢发贴的人[270]

夜嘛嘛确实有点寒意啊~ qw_qGgbl  
K"=v| a.  
顶~寒到我真系打左两个乞痴添~边个甘挂住我~
顶端 Posted: 2008-06-10 02:10 | 15 楼

多谢发贴的人[23]

哈哈,不錯啦,謝謝分享~~~
顶端 Posted: 2008-06-10 02:29 | 16 楼
allwake

多谢发贴的人[1]

唔错啊,值得摆落雪柜
顶端 Posted: 2008-06-11 20:15 | 17 楼
吖纯

多谢发贴的人[85]

有够冷的~
顶端 Posted: 2008-06-11 20:19 | 18 楼
winglut
斧头帮帮主

多谢发贴的人[48]

我黎加个:水果店卖水果,鞋店卖鞋,咁教堂卖咩? x?j&Jn_@w  
答案:god 因为oh my god
顶端 Posted: 2008-06-11 21:34 | 19 楼
Alvin
恶魔仔
级别: 强人

多谢发贴的人[316]

真系令到我额头一滴汗!!
中国加油!!北京加油!!
顶端 Posted: 2008-06-11 21:39 | 20 楼
rain86222
BB

多谢发贴的人[16]

夏天看,真降温!~
顶端 Posted: 2008-06-12 15:06 | 21 楼
ray861228
傻耕耕

多谢发贴的人[25]

补充一个 Q \{\u J x  
D{8V^%{  
医生对个病人讲:“你就睇开D啦。”究竟病人患左咩病? ^L'K?o  
qM9GW`CKA  
答:斗鸡眼~~~
顶端 Posted: 2008-06-13 21:35 | 22 楼
无敌掌们茶
好茶黎噶
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[789]

好冻啊~~不过本人超爱冷笑话~~所以~~~ 91,\y  
我中意~~ $:xUXEi{  
多谢楼主分享~~
本人管理的范围: Anime-动漫讨论区; 手机相关

你就在彩虹背后

顶端 Posted: 2008-08-05 21:12 | 23 楼
葉問越傷心
估波王王王王王

多谢发贴的人[874]

2.話說有架飛機比人騎劫,d乘客會對劫機者講d咩呢?估一手機品牌 k9 b U<  
Ans:Nokia(落機呀~)呢个好笑
顶端 Posted: 2008-11-05 17:07 | 24 楼
samytea

多谢发贴的人[1]

睇完,好冻啊!
顶端 Posted: 2008-12-10 17:37 | 25 楼

多谢发贴的人[20]

都不好笑的
顶端 Posted: 2009-01-30 11:15 | 26 楼
apollo800

多谢发贴的人[8]

真系好鬼冷
顶端 Posted: 2009-01-30 20:32 | 27 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 粤笑粤爽