本页主题: 公交车上既搞笑对话。 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

jay_pen
肥兔仔
级别: 强人

多谢发贴的人[634]

公交车上既搞笑对话。

1,我果日早上搭31号车,有两个阿婆坐系我后面,成程车就系度讲248既司机好衰,个个都系甘衰,唔停车俾佢地,话24同248既司机都系甘。。。 其中听到有一段系话佢地坐24去白云山,等红灯既时候,另一部24停系旁边,两个司机既对白系:"哇,你部车今日甘多神主牌既~~~"超晕~~~ \?_M_5Nb  
}nx5  
eYQPK?jo  
'>:c:Tewy  
2,有次落班我坐307,好多人好逼,关门果时,后门有个女人大叫:"啊,我的脚".司机就开返门,止?又听到另一个女人大叫:"啊,我的手."于是司机又开返门,又关返,跟住又听到一个女噶好细声讲:"啊,我的头."全车人大笑.  ?se\?q  
zB68%  
Da3Z>/S  
asc Y E  
3,有次她搭的士喔,大概係鹿景路果边(果带好多外籍人士做生意),果时都应该几夜了。 "xdu h3/~=  
4 \Ig<C9  
个广骏司机大叔可能赶住交更啦~踩住个油门係咁去。 p}e1!q;N  
+5i~}Q!  
转完个靓弯之后,前边有个用黑纱蒙头蒙面(净低对眼无蒙),全身都係很衫的中东女人横穿过马路喔!!! [X "pOz  
YwizA}a#  
司机大叔突然嚟个急刹……………… H.)Y*zK0.  
[k<.BCE  
然后就伸个头出窗大声讲:好心你夜晚就着白色啦!!个人就已经够黑了,仲着黑色!!!条路又无灯!!点睇到你啊!!! E' _6v  
`i5\(cdl  
1=L5=uz1d:  
MUW&m2  
4,我搭227,果个站特别多人落车,终于等到关车门喇~ g-LMct8$  
q|zips,  
仲有个人未落:"司机有落啊" vrq5 +K&||  
+l27y0>t  
司机就好捂耐烦, aN?^vW<  
ia#8 ^z  
但又好"关心"甘大声叫:"拆左螺丝未啊? (Go1@;5I  
K6EG"Vv !  
罗埋张凳走吖!" 'ju'O#A9  
5HC5   
我觉得司机叔叔们真的好幽默!!! ;k:17&:8ue  
y2M]z:Y U  
%'w?fqk  
K0fuN)C  
5,我遇一个仲搞笑..车开得好快..车就快到站..有人上有人落..个司机劲好心情甘大叫..:"快上.快落..快快乐乐.."然后好好心情甘继续开快车了... Ud& '*,  
*!r"+?0gN  
6,我坐197上班曾经都预过一个司机好搞笑,日日喺客村立交嗰个站上都会好多人嘅,简直就係逼爆车,啲人一咪喺度递钱俾司机一咪讲:"司机,后门上吖,后门上吖~~~~"个司机一句就话:"上车顶啦!" .LI(2lP  
34F;mr"yp  
j"r7M|Z+V  
G0Y]-*1  
7,响迎宾馆.有个人响落班时间搭车,果时好多人上bus,距已经啲佐卡.但部车已经逼到上5到.个司机就同果个人讲:你跟我跑50米就上到噶啦.....跟住司机叔叔关车门.....开佐几十米来个急刹...开翻后门叫果个人上车!!! f\vMdY  
J3QL%#  
i4}+n^oSYo  
d+WNg2#v  
8,我试过坐248岩岩上车扶吾稳,坐左落个婆到,阿婆大哎后生仔有无搞错啊,甘我起翻身,司机又系到转弯,我又坐返 落个婆到,阿婆大叫靓仔搏懵啊 ! Ay@/{RZz  
gwyX %9  
@j<Q2z^  
BZOB\Ym  
9,搭128路车,个司机停站噶时候,有个啊伯想上车,距问个司机:“司机,到悟到尽头啊?” 个司机话“我采,啊伯,我甘后生,几时先到尽头啊!?”(的确,个司机好后生下) po@Agyg5  
c5(4rT{(m  
 rrP_7D  
8J)Kn4jq  
10,几年前系同德围早上搭556出广州,过阵劲逼车,过度又好多外地人波,感果日由于部车已经逼到爆了,关门就开走,后面有个捞佬可能见到驾车就追,但系驾车已经发动,司机唔想在停。跟住个捞佬系后面一边追一边叫“师傅,等等我啊,师傅,你等等我啊” (北方人都喜欢将司机叫成师傅)个司机系广州人,一边开一边讲“悟空,你就别追啦” 系车头企过D人即刻系度大笑~
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 优秀文章
  • 顶端 Posted: 2008-08-22 12:08 | [楼 主]
    魚纵彤樂
    级别: 新人

多谢发贴的人[646]

兔兔,你住边咖?? ;jO+<~YP!  
    248,31,227,197,307我经常都坐噶窝~~
    顶端 Posted: 2008-08-22 12:58 | 1 楼
    jay_pen
    肥兔仔

多谢发贴的人[634]

Quote:
    引用第1楼魚纵彤樂2008-08-22 12:58发表的: ; 7QG]JX  
    兔兔,你住边咖?? 51* [Ibx  
    248,31,227,197,307我经常都坐噶窝~~
    {xTh!ih2 -  
    我系转贴咖扎,以上讲到既线路我都无坐过。 我系长期坐地铁既。快捷方便。
    顶端 Posted: 2008-08-22 13:58 | 2 楼
    marke1979
    壹劍傾城
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6330]

劲搞笑
    顶端 Posted: 2008-08-23 22:25 | 3 楼
    迪新
    级别: 普通人

多谢发贴的人[277]

好搞野啊!!
    爱音乐!请举手!
    顶端 Posted: 2008-08-23 22:37 | 4 楼
    May'n
    四叔向前冲啊~

多谢发贴的人[134]

哇哈哈哈!!好搞笑啊!!
    对于乱吠噶狗我哋无需理会
    顶端 Posted: 2008-08-26 13:18 | 5 楼
    jay_pen
    肥兔仔

多谢发贴的人[634]

多谢捧场。
    顶端 Posted: 2008-08-27 11:22 | 6 楼
    迷你侠
    级别: 圣人

多谢发贴的人[476]

" SP6o  
    U6y`:G;.  
    笑到我几乎嘈醒我屋企人
    努力稳钱~~~
    顶端 Posted: 2008-08-27 23:44 | 7 楼
    okbeibei

多谢发贴的人[1]

搞笑,转去我个空间先
    顶端 Posted: 2008-08-27 23:54 | 8 楼
    wjylww
    级别: 圣人

多谢发贴的人[179]

好搞笑~!我同我老婆一齐睇到收唔到声~ 7u5H o`  
    多谢楼主~!
    顶端 Posted: 2008-08-27 23:57 | 9 楼
    无敌掌们茶
    好茶黎噶
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[789]

兔仔~~~好劲啊~~~笑死我咯~~~
    本人管理的范围: Anime-动漫讨论区; 手机相关

你就在彩虹背后

顶端 Posted: 2008-09-01 01:13 | 10 楼
    innate

多谢发贴的人[2]

哈哈。。。。。。。。。。。。。。。。。
    顶端 Posted: 2008-09-17 00:10 | 11 楼
    jay_pen
    肥兔仔

多谢发贴的人[634]

Quote:
    引用第10楼无敌掌们茶2008-09-01 01:13发表的: +kD JZ  
    兔仔~~~好劲啊~~~笑死我咯~~~
    o#BI_ #b  
    我都系转贴者。
    顶端 Posted: 2008-09-18 18:29 | 12 楼
    骆枫

多谢发贴的人[1]

差D笑到引左老细出来.
    顶端 Posted: 2008-09-29 09:50 | 13 楼
    karlos

多谢发贴的人[7]

公车司机应该多D同乘客交流交流
    顶端 Posted: 2008-10-01 16:46 | 14 楼
    djchenda
    ?

多谢发贴的人[194]

第8同第10勁搞笑!勁~頂伱
    顶端 Posted: 2008-10-01 17:08 | 15 楼
    yanghuasheng

多谢发贴的人[3]

哈哈,,劲搞啊,
    顶端 Posted: 2008-10-09 21:08 | 16 楼
    bobo-li

多谢发贴的人[3]

由心度笑出来,超搞
    顶端 Posted: 2008-10-29 23:51 | 17 楼
    samytea

多谢发贴的人[1]

差点笑暴,呵呵
    顶端 Posted: 2008-12-10 17:55 | 18 楼
    key

多谢发贴的人[0]

仲有无D搞笑的野睇哈吖...我支持笑话,够爽..
    顶端 Posted: 2008-12-13 23:20 | 19 楼
    lzc2326
    愈创木

多谢发贴的人[42]

最后一个几搞
    友你,友我...
    顶端 Posted: 2008-12-16 21:15 | 20 楼
    番茄罐头

多谢发贴的人[9]

有d睇过,不过系几过瘾,哈哈
    顶端 Posted: 2008-12-24 23:27 | 21 楼
    koey

多谢发贴的人[27]

超定瘾~~~~~~!!非常支持
    顶端 Posted: 2008-12-24 23:49 | 22 楼
    住家男人

多谢发贴的人[136]

真系好搞笑! %+UTs 'I  
    感谢楼主分享!!
    无欲无望,只问我心何求!
    顶端 Posted: 2008-12-25 01:06 | 23 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤笑粤爽