«234 5 6» Pages: ( 5/6 total )
本页主题: 心情既感受 - 18/1/09至7/9/09止 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

小加菲
唔知有冇人見到我呢?
终身成就奖 优秀斑竹奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[10670]

Re:幸福的决择

重未掃完呀,都掃左成日啦喎!累死未

2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
顶端 Posted: 2009-01-22 22:46 | 120 楼
小加菲
唔知有冇人見到我呢?
终身成就奖 优秀斑竹奖

心痛、難受

見佢咁辛苦,我個心真係好難受,好痛! k"SmbFn%N0  
寧願辛苦果個係我自己,都唔想睇到佢咁辛苦!
[ 此贴被小加菲在2009-01-27 14:09重新编辑 ]

顶端 Posted: 2009-01-26 08:00 | 121 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[3777]

Re:心痛、難受

Quote:
引用第121楼小加菲2009-01-26 08:00发表的: JLAg- j2  
見佢咁辛苦,我個心真係好難受,好痛! x 0  
寧願辛苦果個係我自己,都唔想睇到佢咁辛苦!
 &1Fcwj  
EGwY|+3  
Snt=Hil`  
新年快乐,希望你日日都开心
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2009-01-26 08:59 | 122 楼
小加菲
唔知有冇人見到我呢?
终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:心情既感受 - 孤獨、恐懼

感覺到自己一個人既時候,覺得好孤獨、好驚! lSyp k-c  
原來我發覺,我想搵個人傾計都唔係一件易事! eq/5$b(  
就算比我搵到,我又願唔願意去同人講呢?! )C2d)(baEJ  
同埋果個人又係咪肯去聽我講呢?! ?<frU ,{  
所以我都係選擇收埋自己,唔去打擾人!

顶端 Posted: 2009-01-28 00:13 | 123 楼
小加菲
唔知有冇人見到我呢?
终身成就奖 优秀斑竹奖

再見…永別

要離開既始終要離開,今日你終於離開左我啦! H[N&Wiq/|  
唔使再痛苦,我既至愛,我地永別啦!再見.........................
本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:

• 2009年1月28日!!

顶端 Posted: 2009-01-28 14:13 | 124 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Re:再見…永別

Quote:
    引用第124楼小加菲2009-01-28 14:13发表的: f,L  
    要離開既始終要離開,今日你終於離開左我啦! <Ab:yD`K!  
    唔使再痛苦,我既至愛,我地永別啦!再見.........................
    J$I1 *~I4v  
    新年流流,講埋D甘嘢,想嚇死人咩 'c$9[|x  
    小加菲你冇嘢吖嘛? EhFhL4Xdn  
    93WYZNpX  

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-01-28 14:40 | 125 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:心情既感受 - 只要和你在一起

`l+SJLyJ%  
    Zb }PP;O  
    你已經離開左我第三日啦!好掛住你呀,真既好唔舍得你!但不竟,要離開既始終要離開!再見!

顶端 Posted: 2009-01-30 23:57 | 126 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

Re:心情既感受

新年有兩個字不能講“死”同“離”我很傳統不要破壞規矩
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2009-01-31 00:26 | 127 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

算數!收返句說話! h 2%:;phH  
    ~&}O|B()  
    無言中
    [ 此贴被小加菲在2009-02-01 12:12重新编辑 ]

顶端 Posted: 2009-01-31 00:41 | 128 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:心情既感受 - 我既至愛

時間過得真快,我同我既至愛,分開左18日啦! }BJ1#<  
    真係好唔舍得同佢分開,無左佢係身邊, WQpJd7  
    就好似少左樣野咁,好唔慣,有時重好傷心, :6?&FzD`  
    唉…長痛不如短痛啦,希望你在遠方過得快樂! / D ]B  
    RC(D=6+[C  
    真係好掛念你呀,我既至愛,再見啦!

顶端 Posted: 2009-02-15 00:29 | 129 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:心情既感受 - 人與人之間係應該用咩黎維系感情

其實人與人之間係應該用咩黎維系感情, #`4^zU)  
    不論係感情、愛情、友情、親情...... PAwg&._K  
    係用欺騙,大話,真心,是非或其他呢? 6\Vu#r  
    我自問就每樣都有,視乎對唔同既人! j dhml%pAd  
    咁你地呢?可以話比大家知嘛!?
    [ 此贴被小加菲在2009-03-27 01:29重新编辑 ]

顶端 Posted: 2009-03-27 01:22 | 130 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

我估计就系对人讲人话,对鬼讲鬼话,唔知得唔得呢
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: 小加菲 | 理由:
  • 本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-03-27 17:51 | 131 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:心情既感受

Quote:
    引用第131楼点虫虫2009-03-27 17:51发表的: ~|{)h^]@  
    我估计就系对人讲人话,对鬼讲鬼话,唔知得唔得呢
    4VJzs$  
    應該可以掛,你得閒去試下,跟住話過我知!

顶端 Posted: 2009-03-27 23:31 | 132 楼
    xiaomayi627
    级别: 新人

多谢发贴的人[1]

太过于宽容、包容,那就是放纵了
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: 小加菲 | 理由:
  • 顶端 Posted: 2009-03-30 11:27 | 133 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:心情既感受 - 心情平復

今日心情好似平復左D, zg Y*|{4Sl  
    不過唔知係咪假像, 5'c+313 lm  
    暫時個腦好似咩都無咁, #X@<U <R  
    可能直頭係無腦個隻, <6b\i5j  
    但點都好,平復得一日得一日啦! Qv0>Pf  
    % r   
    都唔知幾時又會發作!唉……
    [ 此贴被小加菲在2009-03-31 12:55重新编辑 ]

顶端 Posted: 2009-03-31 04:16 | 134 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

搞咩甘辛苦啊?唔知道几时复发?发炎啊?消炎好d啵,搵唔到根本既问题,解决唔到既,就梗系反反复复啦,要对症落药先得架~
    顶端 Posted: 2009-03-31 22:13 | 135 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

就算搵到根源,都未必可以治療得好! wdcryejCkr  
    傷口今日治療好,下次又係同一患處再傷過!

顶端 Posted: 2009-03-31 22:35 | 136 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第136楼小加菲2009-03-31 22:35发表的: )-9w3W1r  
    就算搵到根源,都未必可以治療得好! =M u'+,dT  
    傷口今日治療好,下次又係同一患處再傷過!
    *Nf4bH%MN  
    ^I'Lw  
    !w#ru?L{  
    神啊,请赐安乐死俾呢个人啦唔该,费事距甘痛苦啊 1f@U :<:  
    @[>+Dzn[6  
    一个人越系执着,距个心就越系放唔开,做人做事,只要唔好违规犯法,过得到自己既,就差唔多架啦,吓吓甘执着,辛苦既咪系自己,而且执着并非解决问题既方法,距只会令你睇唔清楚其他野架咋
    顶端 Posted: 2009-03-31 22:38 | 137 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

神啊,请赐安乐死俾呢个人啦唔该,费事距甘痛苦啊 N1+4bR  
    呢句我鐘意,咁幾時可以實現呢!?請問

顶端 Posted: 2009-03-31 23:02 | 138 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第138楼小加菲2009-03-31 23:02发表的: DX&l BV  
    神啊,请赐安乐死俾呢个人啦唔该,费事距甘痛苦啊 +YQ~t,/  
    呢句我鐘意,咁幾時可以實現呢!?請問
    m|nL!Wc  
    6cQeL$,SQ  
    +;:aG6q+  
    - 5o<Q'(  
    甘你就要问吓神罗~~~
    顶端 Posted: 2009-03-31 23:06 | 139 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:心情既感受

Quote:
    引用第139楼点虫虫2009-03-31 23:06发表的: kO..~@ aY  
    ?dJ/)3I%F  
    k\+y4F8$x  
     Vp(D|}P  
    cotxo?)Zv  
    甘你就要问吓神罗~~~
    0$xK   
    咁你見到佢時幫我問下佢啦!

顶端 Posted: 2009-04-01 04:18 | 140 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:Re:Re:心情既感受

Quote:
    引用第140楼小加菲2009-04-01 04:18发表的: w|!YoMk+o  
    KAj"p9hq+k  
    咁你見到佢時幫我問下佢啦!
    LPq*ZZK  
    ,h%D4EVx  
    m%e^&N#%6r  
    我见距估计就难d啦。我d甘既人,估计距都唔收我架啦 RL7C YB  
    喇,自己既事情自己做吖吓,想知道既自己去问距啦衰鬼
    顶端 Posted: 2009-04-01 05:35 | 141 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

我覺得男女係某個timeing時候都犯賤,問題係男既欺負女定係女既欺負男~
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2009-04-01 20:19 | 142 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:心情既感受 - 逃避

當一個人心情唔好既時候,往往會想起往事,重係D唔開心既事,點解? o/tVc v  
    點解要回想以前,點解唔想下以後,以後既路重有排行。 )L kM,T  
    人往往就係咁,明知前面既路好難行,明知一定要自己走落去既時候, ?8Hn {3X  
    就偏偏唔係想辦法去解決,而係想辦法去逃避,唔敢面對現實, Zvd ;KGO(a  
    只係成日諗,依家有人走出黎救我就好啦,想得多更加唔會去行出你既第一步, @Ufa -h5"(  
    永遠都停留係度,甚至呼會退步,人係咪往往要走到無人肯幫, .@y{)/  
    無人肯理你既時候,先會行出你既第一步呢? f|- m ^/y  
    前面既路應該點行落去呢?人係咪真係能醫不治醫呢?
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由:
  • 银纸:10 | 操作人: 芝麻糊 | 理由: 唔好谂咁多,继续行啦

• 2009年1月28日!!

顶端 Posted: 2009-07-28 19:53 | 143 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:心情既感受 - 逃避

Quote:
    引用第143楼小加菲2009-07-28 11:53发表的: yr FZ~r@-  
    當一個人心情唔好既時候,往往會想起往事,重係D唔開心既事,點解? U8 Z~Y}29  
    點解要回想以前,點解唔想下以後,以後既路重有排行。 Kg4QT/0VA  
    人往往就係咁,明知前面既路好難行,明知一定要自己走落去既時候, oHxGbvQc  
    就偏偏唔係想辦法去解決,而係想辦法去逃避,唔敢面對現實, E"Zb };}  
    只係成日諗,依家有人走出黎救我就好啦,想得多更加唔會去行出你既第一步, 2~vo+ng  
    .......
    4st~3,lR$  
    /6Y0q9  
    R ^HohB  
    即使唔知道点行,你都会一步一步咁行落去,只要你举步,你就知道路系边度 %l Q[dXp  
    你得既,撑你啊
    顶端 Posted: 2009-07-29 03:13 | 144 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋
    级别: 仙人

多谢发贴的人[3065]

Re:Re:心情既感受 - 逃避

Quote:
    引用第143楼小加菲2009-07-28 11:53发表的: `+oV/:Q3  
    當一個人心情唔好既時候,往往會想起往事,重係D唔開心既事,點解? yb69Q#V2  
    點解要回想以前,點解唔想下以後,以後既路重有排行。 Q6u{@$(/N  
    人往往就係咁,明知前面既路好難行,明知一定要自己走落去既時候, p`\3if'  
    就偏偏唔係想辦法去解決,而係想辦法去逃避,唔敢面對現實, pfR"s:#  
    只係成日諗,依家有人走出黎救我就好啦,想得多更加唔會去行出你既第一步, f(!E!\&n^  
    .......
    }6<)yW}U  
    nlaG<L#  
    <F ew<r2  
    四个字讲晒啦,当 局 者 迷,当你谂到局外嘅时候,恭喜你,你已经唔系局内人!!!
    [ 此贴被傻哥在2009-07-29 11:05重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2009-07-29 17:59 | 145 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:心情既感受 - 現實與死亡

其實一個人面對死亡難定面對現實難呢? <3lUV7!  
    二者要你選其一你又會點選呢? p<q] .^M  
    死…你有勇氣嗎? Vz'HM$  
    現實…都幾殘酷架!

顶端 Posted: 2009-08-13 11:54 | 146 楼
    龍④爺
    四爷
    级别: 普通人

多谢发贴的人[564]

Re:Re:心情既感受 - 現實與死亡

Quote:
    引用第146楼小加菲2009-08-13 03:54发表的: sXiv,  
    其實一個人面對死亡難定面對現實難呢? #sZIDn J#  
    二者要你選其一你又會點選呢? 0Qp[\ia  
    死…你有勇氣嗎? Ew]<jF|.#  
    現實…都幾殘酷架!
    ./7v",#*.'  
    Ssf+b!e]  
    点解会有甘既烦恼?点解会有甘既问题?何处惹尘埃. 0aogBg_@K  
    >ukQ, CE~  
    一个人既离开好容易.最晤舍得既是朋友同眯亲人. ;gUXvx~~r  
    'PpZ/ry$  
    残酷?咩都可以晤要了.残酷得过乜都没?至少依家肯定拥有. R]Ek}1~?  
    -6`;},Yr  
    做人是甘噶啦.逃避过.放低咗.眯又返返来咯.
    顶端 Posted: 2009-08-13 14:56 | 147 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:心情既感受 - 放抵執著

執著…其實乜黎既? f`?0WJ(M  
    執著…執著D咩呢? oNIFx5*Z  
    執著對人既睇法,人對你既睇法。 {fU?idY)c  
    執著對人既感情、愛情、親情、友情。 +ubnx{VC  
    執著同事間既相處、同事間既處事既方法、手法。 Pw{"_g  
    還有好多好多既執著............ 3;l" =#5  
    做人點解會有咁多所謂既執著呢? 5kn+ >{jh`  
    做人太過執著,會唔會覺得她痛苦呢? /c#l9&,  
    又有幾多人會會學識放抵呢? 8_a3'o%5  
    我自問我重未識,重未學會,在學習中。 |` "?  
    希望有朝一日我會學識啦! Za%LAyT_s  
    希望唔係在我臨死前一刻先學識啦!

顶端 Posted: 2009-08-23 04:48 | 148 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:心情既感受 - 放抵執著

Quote:
    引用第148楼小加菲2009-08-22 20:48发表的: lhO2'#]i  
    執著…其實乜黎既? >1ZJ{se  
    執著…執著D咩呢? v{y{sA  
    執著對人既睇法,人對你既睇法。 wf9z"B  
    執著對人既感情、愛情、親情、友情。 S4bBafj[I  
    執著同事間既相處、同事間既處事既方法、手法。  ;:OsSq&  
    .......
    w z=z?AZW  
    c AEokP  
    i_ QcC  
    执着其实系一种贪念 +pp9d-n  
    m@\ZHbq  
    过分执着,睇唔开既系自己,辛苦既系自己,放开手,放过自己
    顶端 Posted: 2009-08-23 05:10 | 149 楼
    «234 5 6» Pages: ( 5/6 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式