« 1 23» Pages: ( 1/3 total )
本页主题: ~放.不低~ - 追憶 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

~放.不低~ - 追憶

3?Ml]=u  
E%R^ kqqr  
`Qf$]Eoft  
曾經以為自己已經放低咗你~點知~當前日再次見返佢時~我又再想起了你~ Kq`C5  
原來又到咗4月啦~~仲記得5年前嘅一個早上~收到佢嘅電話~ y^7ol;t  
佢同我講你交通意外入咗院~我仲鬧佢"唔好玩啦~我幾個鍾前先至同你講過電話~" {Vc%ga|E  
C%s+o0b  
但係佢係從嚟都唔會呃我~係真嘅~你真係出咗事~ qIbp0`m  
當時嘅我沉默咗好耐~個心~痛到喊唔出嚟~~ 0P(U^rkR~  
成個人呆咗咁對住個電話同埋你送俾我嘅"禮品"唔知坐咗幾耐~ F9hh- "(Z  
眼淚唔知喺幾時終於都流咗出嚟~~ E0;KTcZi  
n:hHm ,  
喺你昏迷嘅3個月裡面~佢幾乎每隔一日就會通知我你嘅情況~ a ?LrSk`  
雖然醫生一早講咗你醒返嘅機會係近乎零~但係你嘅屋企人同我都冇放棄過~ h$#QRH  
我更天真嘅希望奇蹟會發生~你會醒返同全逾~ K`=O!;  
日子一日一日咁過~~你醒嘅機會亦一日一日咁少~~ 5dH}cXs  
終於你都係離開咗愛你嘅屋企人~~朋友~~同埋我~~ 0KW@j>=jK  
zJp}JO  
5年時間過去咗~曾經以為我已經放低咗你~放低咗嗰個遺憾~~ 1_D|;/aI  
但原來我從未放低過~~對唔住~~到今日為止~我都未親自去拜你~ `yjHLg  
係因為我仲未有勇氣企喺你嘅墓前面~同你講 "~Good Bye~"
[ 此贴被幸福瞬間在2009-04-02 10:51 AM重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2009-04-02 07:00 | [楼 主]
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[10670]

Re:~放.不低~

要對既始要面對,逃不了,所以要珍惜你眼前既一切
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由:

• 2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
    顶端 Posted: 2009-04-02 10:01 | 1 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第1楼小加菲2009-04-02 10:01 AM发表的: oNU* q .Q  
    要對既始要面對,逃不了,所以要珍惜你眼前既一切
    C(0Iv[~y/  
    !F<?he<U  
    其實都唔係刻意逃避~~只係~~仲未有機會而已~~
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2009-04-02 10:27 | 2 楼
    Mc.大儍儍
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[15638]

为何永远放不低? 0/gcSW b  

顶端 Posted: 2009-04-02 10:30 | 3 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第3楼mc.大儍儍2009-04-02 10:30 AM发表的: 6-=_i)kzq  
    为何永远放不低? =R'v]SXj  

mCGcM^21-x  
    uf^:3{1  
    ~tLR  
    因為人往往都係要喺失去後先識得後悔囉~~
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2009-04-02 10:34 | 4 楼
    Mc.大儍儍

Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第4楼幸福瞬間2009-04-02 10:34发表的: T,uIA]  
     /Xz4q!Ul  
    =b7&(x  
     z\tJ~  
    因為人往往都係要喺失去後先識得後悔囉~~
    B0i}Y-Z  
          其实,在漫长的人生道路上,人们都会因这样或那样的失去先懂得后悔,莫让它再次发生... T]|O/  

顶端 Posted: 2009-04-02 11:02 | 5 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第5楼mc.大儍儍2009-04-02 11:02 AM发表的: d5y2Y/QO  
    E ZKz-}  
          其实,在漫长的人生道路上,人们都会因这样或那样的失去先懂得后悔,莫让它再次发生... r$FM8$cJ  

z[%v _S  
    |V\.[F2Fe  
    可怕嘅係~~好多人都會~~重覆犯錯~~

顶端 Posted: 2009-04-02 11:34 | 6 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

呢个故事两年前聽你講过喇,記憶犹新,令人感慨,何故甘耐都放咯低呀!

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-04-02 12:02 | 7 楼
    肥牛肉
    信望愛
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

冲涼瞓覺,發個甜夢! 7]xz8t  
    忘記過去,繼續上路! BMWeD  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 小加菲 | 理由:
  • I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2009-04-02 15:21 | 8 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第7楼花無缺和尚2009-04-02 12:02 PM发表的: mGpkM?Y"  
    呢个故事两年前聽你講过喇,記憶犹新,令人感慨,何故甘耐都放咯低呀!
    k3/JQ]'D  
    xDA,?i;T 0  
    唔知呀~~我都以為自己放低咗~~ f+TBs_   
    點知前日見返佢個"兄弟"~我又再有種心隱隱作痛嘅感覺~ z?uQlm*We  
    後來先明白原來自己從未放低過~~
    本帖最近评分记录:
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2009-04-02 17:09 | 9 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第8楼肥牛肉2009-04-02 03:21 PM发表的: 1|~#028  
    冲涼瞓覺,發個甜夢! J'&B:PZObB  
    忘記過去,繼續上路! ??zABV  
    )-9w3W1r  
    mam5 G!$  
    嚴重失眠~狂發惡夢呀~~

顶端 Posted: 2009-04-02 17:12 | 10 楼
    Mc.大儍儍

生命不是上帝用于捉弄你的错误的陷阱。 q0b`HD  
      # McK46B z  
      你不会因为一个错误而内疚的人。 X$uz=)  
      N1+4bR  
      我们的目标是尽可能让自己得到的多于失去的。 Bgk~R.l  

本帖最近评分记录:

• 顶端 Posted: 2009-04-02 17:44 | 11 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

多谢发贴的人[27339]

嘜咁~ 慘絕人寰 vh. Wm?qQ  
    原來我都唔係咁坎坷嘅 <(#xOe  
    N'eQ>2>O@  
    起碼可以由頭嚟個 妳都得嘅
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-04-02 20:23 | 12 楼
    Mc.大儍儍

Quote:
    引用第12楼gy77gy772009-04-02 20:23发表的: `Ct'/h{  
    嘜咁~ 慘絕人寰 {FV,j.D  
    原來我都唔係咁坎坷嘅 dJ%wVY0z=  
    ,u ?wYW;  
    C}(<PNT  
          要珍惜7仔呢位眼前人了

顶端 Posted: 2009-04-02 20:34 | 13 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

歌名:風繼續吹 LaIW,+  
    作曲:宇崎奄童, 編曲:徐日勤 zmy4tsmX  
    監製:, 填詞:鄭國江 B B2_J=wA  
    x38SSzG:L  
    我勸你早點歸去 你說你不想歸去 祇叫我抱著你 tsTR2+GZS  
    悠悠海風輕輕吹 冷卻了野火堆 >u9id>+  
    我看見傷心的你 你叫我怎捨得去 哭態也絕美 LPq*ZZK  
    如何止哭 祇得輕吻你髮邊 ?r -\%_J_(  
    pr62:  
    讓風繼續吹 不忍遠離 心裡極渴望 希望留下伴著你 (*Gi~?-  
    風繼續吹 不忍遠離 心裡亦有淚 不願流淚望著你 RL7C YB  
    過去多少快樂記憶 何妨與你一起去追 =F'l's^j  
    6)=](VmNL`  
    要將憂鬱苦痛洗去 柔情蜜意我願記取 _L&n &y1+%  
    要強忍離情淚 未許它向下垂 IZ4W_NN  
    愁如鎖 眉頭聚 別離淚始終要下垂 eW\?eq+ `A  
    r.^0!(d  
    我已令你快樂 你也讓我痴痴醉 PtQQZ"ept  
    你已在我心 不必再問記著誰 1KeJd&e  
    留住眼內每滴淚 為何仍斷續流默默垂 763E 6,7  
    ri/t(m^{W  
    Repeat Once w8AJ#9W   
    o|z +!,  
    為何仍斷續流默默垂 ^?$D.^g  
    為何仍斷續流默默垂
    本帖最近评分记录:
  • 「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-04-02 20:47 | 14 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第9楼幸福瞬間2009-04-02 17:09发表的: #=X)Jx~  
    .yZK.[x4  
    Y*5Z)h 1  
    唔知呀~~我都以為自己放低咗~~ 7ZS>1  
    點知前日見返佢個"兄弟"~我又再有種心隱隱作痛嘅感覺~ =jJ H^Y2  
    後來先明白原來自己從未放低過~~
    >}-~rZ  
    所以咪証明幫主够長情啦,............但是此情已待成追憶!一段感情嘅結朿, `)rg|~#k  
    L_tjcfVo  
    意味住另一段感情到來........幫主,放开怀抱,世上只有想不通的人,沒有走不通的路, %)zk..K{l  
    >pgQb9 T+_  
    本帖最近评分记录:

• 开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

顶端 Posted: 2009-04-03 03:42 | 15 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第15楼花無缺和尚2009-04-03 03:42 AM发表的: A ?#]s  
    J2r vJ2l=t  
    所以咪証明幫主够長情啦,............但是此情已待成追憶!一段感情嘅結朿, j%#?m2J}  
    [m~b[ZwES  
    意味住另一段感情到來........幫主,放开怀抱,世上只有想不通的人,沒有走不通的路, fr8Xoa%1=  
    ksTzXG8  
    .......
    .6\T`6H=a  
    7*+Km'=M  
    道理我明~更加知道自己唔可以再咁落去~~ LEWa6'0rq  
    其實呢個係我一個遺憾~同埋對故友嘅一份追憶吧~~ r])Z9bbi  
    人生沒有如果~但如果一切可以真的可以從嚟嘅話~~我相信佢唔會出事~~ AnRlH  
    qpoquWZ  
    ~~~曾經的相遇就像童話真的很美~~~ - o4@#p>>  
    ~~~彼此都為著同一個約定而努~~~ I|H,)!Z  
    ~~~可惜這一切只能等到在天堂相遇的那天實現了~~~
    本帖最近评分记录:

顶端 Posted: 2009-04-03 04:06 | 16 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第12楼gy77gy772009-04-02 08:23 PM发表的: P= e4lF.  
    嘜咁~ 慘絕人寰 j+ $ M?Z^  
    原來我都唔係咁坎坷嘅 oE$hqd s  
    b9`iZ  
    Jth=.9mrM  
    `(3SfQ-  
    你要知道呢個世界不幸嘅事唔係只會發生喺你身上嘅~~ ooY\t +  
    從頭嚟過~~或者吧~~thank u~

顶端 Posted: 2009-04-03 05:35 | 17 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第16楼幸福瞬間2009-04-03 04:06发表的: -xz|ayn  
    eI0F!Yon  
    MO-!TZ+6  
    道理我明~更加知道自己唔可以再咁落去~~ _AprkI_  
    其實呢個係我一個遺憾~同埋對故友嘅一份追憶吧~~ kymn)Ea  
    人生沒有如果~但如果一切可以真的可以從嚟嘅話~~我相信佢唔會出事~~ aV<^IxE;  
    .......
    0potz]}  
    如果一切可以真的可以從新嚟嘅話,從新开始,人生就冇甘多遺憾啦, V`[P4k+b   
    |gW    
    所以好多時我都話,珍惜眼前人呀!

顶端 Posted: 2009-04-04 12:06 | 18 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第18楼花無缺和尚2009-04-04 04:06发表的: 5KJ%]B(H2  
    Ib6(Bp9.L  
    如果一切可以真的可以從新嚟嘅話,從新开始,人生就冇甘多遺憾啦, d/]|657u  
    k1#5nYN.  
    所以好多時我都話,珍惜眼前人呀!
    -6`;},Yr  
    好在我唔係你眼前姐!

2009年1月28日!!

顶端 Posted: 2009-04-04 12:40 | 19 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第19楼小加菲2009-04-04 12:40发表的: y(}Eko4u5  
    # $~ oe"  
    好在我唔係你眼前姐!
    k;Hnu  
    虽然唔係眼前,因為擺咗落个心度吖嘛.................

顶端 Posted: 2009-04-04 19:42 | 20 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

睇完來龍去脈...只可以講句:睇開d啦
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-04-04 21:53 | 21 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[3777]

Quote:
    引用第21楼gy77gy772009-04-04 13:53发表的: Y(r@v  
    睇完來龍去脈...只可以講句:睇開d啦
    wkBL=a  
    Q7GY3X*kA  
    N4wA#\-  
    m|F:b}0Hb  
    讲就梗系容易过做啦 Js{= i>D  
    HnU Et/  
    计我话,如果真系忘记唔到既,咪唔好去忘记罗 6(KmA-!b(O  
    9$RI H\*  
    张小娴曾经讲过,越系刻意要去忘记既野,就越系会记住距。就好似我而家叫你唔好谂住一只粉红色既大笨象甘。喇,系咪即刻就谂到一只粉红色既大笨象呢?忘记唔到既,咪唔好忘记罗,将距收藏系你心底既某一个角落,真正爱护你既人,系绝对会包容架
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-04-05 05:28 | 22 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第22楼点虫虫2009-04-05 05:28 AM发表的: RH[+1z8  
    A 5nO=  
    0m)&Y FZ[(  
    4l @)K9F  
    f$F*3  
    讲就梗系容易过做啦 j*3}1L4P  
    .......
    sbS~N*{E  
    Ns=AjhLc z  
    唔知幾時先會有個真正懂得包容同愛惜自己嘅人再出現啫~~

顶端 Posted: 2009-04-05 15:20 | 23 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第23楼幸福瞬間2009-04-05 15:20发表的: AK-}V4C/A  
    NlF}{   
    'q{733o  
    Vrp[r *V@E  
    可能己经出現咗,而又唔識向你表白嘅怕羞仔呢.................

顶端 Posted: 2009-04-06 12:04 | 24 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第24楼花無缺和尚2009-04-06 12:04 PM发表的: ;#k-)m%  
    ${hz e<g  
    可能己经出現咗,而又唔識向你表白嘅怕羞仔呢.................
    MI#mAg<  
    ?mYYt]R  
    出現咗~~喺邊呀~~係唔係你介紹俾我識先~~

顶端 Posted: 2009-04-06 13:18 | 25 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第25楼幸福瞬間2009-04-06 05:18发表的: l!~ mxUb  
    , c;eN  
    r':TMhzHq?  
    {]}s#vvy  
    邊個搵我呀?!

2009年1月28日!!

顶端 Posted: 2009-04-06 14:59 | 26 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第25楼幸福瞬間2009-04-06 13:18发表的: >'=MH2;  
    ?.bnIwQe  
    <,1 fkq>,  
    C;rG]t^%  
    只可以自已意會,不可以明言架,你知啦,响你身边附近梗有一个呢?

顶端 Posted: 2009-04-06 20:36 | 27 楼
    hedave
    级别: 普通人

多谢发贴的人[18]

Quote:
    引用第23楼幸福瞬間2009-04-05 07:20发表的: ]F*3"y?)2  
    )9j06(<A  
    -pb&-@Hul  
    %!j:fJ()  
    [J#1Ff;  
    我可以吗?
    顶端 Posted: 2009-04-09 11:11 | 28 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第28楼hedave2009-04-09 11:11发表的: 3 /6/G}s  
    akuJz  
    R MYP"  
    我可以吗?
    -e@!  
    可以,先放你張近照去蓝调俱樂部比人睇下先啦................. 3tS~:6-/  
    )9nElb2  
    自我介始下啦!

顶端 Posted: 2009-04-09 11:21 | 29 楼
    « 1 23» Pages: ( 1/3 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式