« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
本页主题: 兩套好戲@.@ - 除輸附餸:七仔大戰牛鬼蛇神與肥屍奶 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

兩套好戲@.@ - 除輸附餸:七仔大戰牛鬼蛇神與肥屍奶

係咁嘅經濟彎境底下..日日返工唔係對住D牛鬼蛇神鍊價-追板-追數-趕船期...
就係放工返學或者趕去街市同D肥屍奶博老命搶餸龜家煮飯-做家務...
冇街去-冇拖拍-冇人約-冇節目-唯有安在家中等比飛彈打中..一鳥8了>.<
想平衡下心理/調劑一下做人嘅痛苦-真係唔係咁易=.=

哩排又冇嘜波仔估-除左美國d外購戲集-又冇嘜電視好睇!!
冇奶油晚晚都四仔餸飯假-正所謂吊頸都要睇下戲丫麻...

唯有去電影區摷下...睇下有冇D蒼海遺豬?!?可以治療下我D飛典形壓力失調苦悶性失眠!!
我好彩呀-咁都比我搵到兩套好野^^
反正都訓唔到就打幾隻字張我睇到嘅攻豬同好/分享下啦...

第一套【地球毁灭密码】或者譯做【先知】
由Oscar影帝:尼古拉斯基治-主演
故事/劇情同特技都好好-結局(起碼叫做合理)
當大家睇慣左D災難片入面嘅-主角毛論大人物定小混混...
只要係主角就永遠毛限復活/打不死?![打機咩-嘥氣]哩套就唔同喇!!
災難畫面:直頭現場一樣!!油旗事...
-快炒飛機後嘅噴火路人/爆破單邊引擎-飛嘗慘烈!!
-轉過頭火車兜亂嘅人肉保齡球/血染的月台都係慘絕人寰!!
-Ending嚟過all family die更加係出得嚟行..遇阻要還嘅寫照*_*

深層意義:
-命運就係命運-食幾多著幾多溝幾多女??整定嘅!!
-一個人嘅力量..真係可以同個天鬥咩?!咪傻了!!
-大家都係做好你自己嘅本分:
-起碼兒女/老公/婆再順住地球為中心算罷啦;0

*大家咪意圍純粹災難片..咁簡單/翼都絕對唔係鬼片-咪比編劇點呀!!

第義套【天使与魔鬼】或者當佢係【達聞西密码前傳】嚟睇啦...
又係影帝:[甘仔]汤看屍-主演
故事唔洗講啦-本書大賣呀!!
劇情都係十分圓疑/緊湊..(同-達聞西密码-一樣睇到尾你先知邊件係蛋散)
重要解迷前先嚟過奇蹟生環先令冇睇過原注嘅你..振一振奮^^
特技:衰然小d不過同上面果套一樣..一級視角享受呀@.@
如果你睇過-達聞西密码-就會覺得結局好有技巧..d時間冇衝突!!

深層意義:
-宗教vs科技嘅陰暗面同矛盾!!
-極端宗教主義..的確得人驚!!
-好好一個人..諗歪左可以好恐.怖喔!!

*成套戲...兩大反駁?!
-一個咁天才嘅隱形反派..居然可以去到咁盡?!?(需要/必要嘅問題)
-主角解迷解慢左/直昇機飛q走左/降落傘降落慢左咪all family die?!

-一個咁熟識現場彎境嘅人/所有野盡在掌握之中!!
-點解唔知到?!?哩個世界有樣野叫做...閉路電視呢?!?

*不過大家要明白..唔關套戲事-原著係咁樣事敗..冇辦法*_*

=============================================

睇完哩兩套值得推界嘅好戲之後...
令我諗起-奇落你遺屍-之前一套吃力不討好嘅燒錢科患爛片【地球停轉日】
原註唱燒(只係for科患小說狂迷)/格格飛諗都係錢-都係特技/靚仔型男又如何?!
吹到板主咁大?!?冇得頂喇啩?!?
丫-外星主角話冇事..3兩下飛雪中寸步難行就冇事?!?重做完tim!!!!
故事/ending垃圾始終就係垃圾>.<

=============================================

講得幾講天光..又係時候搵d野咬咬;0
計續努力工作=.=

牛鬼蛇神
-我頂你個制你呀媽鹽仔多-我嚟喇
肥屍奶
-我郁妳袋米滅妳只腎-我同妳死過
本帖最近评分记录:
  • 银纸:11 | 操作人: icmanliu | 理由:
  • 银纸:2 | 操作人: Mc.大儍儍 | 理由:
  • 银纸:10 | 操作人: Mc.大儍儍 | 理由:
  • 「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-06-24 16:08 | [楼 主]
    肥牛肉
    信望愛
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

Re:兩套好戲@.@

"天使与魔鬼"未睇,
    "先知"唔錯,不過劇本到中后段有d草率.
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2009-06-24 17:13 | 1 楼
    肥牛肉
    信望愛

7仔"你呀媽鹽仔多"點解呀!
    顶端 Posted: 2009-06-24 17:15 | 2 楼
    Mc.大儍儍

多谢发贴的人[15638]

Re:Re:兩套好戲@.@

图片:
    唔够我尼D好睇

顶端 Posted: 2009-06-24 17:17 | 3 楼
    twinsb4
    等我林下先

多谢发贴的人[52]

先知刚刚下载左高清都未有时间睇...
    顶端 Posted: 2009-06-24 17:29 | 4 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

打兩套戯既-英文名-睇下。
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-06-24 18:39 | 5 楼
    stephy
    開心樂園餐
    级别: 高人

多谢发贴的人[303]

变形2今日在大陆上画,不过未得闲去睇
    顶端 Posted: 2009-06-24 18:52 | 6 楼
    肥牛肉
    信望愛

Quote:
    引用第5楼Kelvin...^_^...2009-06-24 10:39发表的:
    打兩套戯既-英文名-睇下。

Knowing
    Angels & Demo*n*s
    顶端 Posted: 2009-06-24 18:58 | 7 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

唔該牛牛阿

光榮家族
    顶端 Posted: 2009-06-24 19:38 | 8 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第2楼肥牛肉2009-06-24 09:15发表的:
    7仔"你呀媽鹽仔多"點解呀!

哩句奶...係王子華係奸人堅中嘅金句
    只不過唔係哩個鹽 應該係鹽棄個鹽
    不過唔識打
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-06-24 23:38 | 9 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第6楼stephy2009-06-24 10:52发表的:
    变形2今日在大陆上画,不过未得闲去睇

哩套唔去戲院睇...真係對唔住all拍文同只默+登呀
    好可惜重未有姑娘仔約
    顶端 Posted: 2009-06-25 02:40 | 10 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Re:Re:Re:兩套好戲@.@

Quote:
    引用第10楼gy77gy772009-06-24 18:40发表的:

哩套唔去戲院睇...真係對唔住all拍文同只默+登呀
    好可惜重未有姑娘仔約

有姑娘仔会中意睇变形2噶咩??
    顶端 Posted: 2009-06-25 02:45 | 11 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:兩套好戲@.@

Quote:
    引用第11楼龍④爺2009-06-24 18:45发表的:

有姑娘仔会中意睇变形2噶咩??

一大支公睇戲 好直莫架
    顶端 Posted: 2009-06-25 02:49 | 12 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Re:Re:Re:Re:Re:兩套好戲@.@

Quote:
    引用第12楼gy77gy772009-06-24 18:49发表的:

一大支公睇戲 好直莫架

甘就约眯雯雯姑娘去睇咯...

不过她中意睇浪漫爱情片咖.....
    顶端 Posted: 2009-06-25 02:58 | 13 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:兩套好戲@.@

Quote:
    引用第13楼龍④爺2009-06-24 18:58发表的:

甘就约眯雯雯姑娘去睇咯...

不过她中意睇浪漫爱情片咖.....

邊個係眯雯雯姑娘呀
    香港人嗎
    顶端 Posted: 2009-06-25 03:00 | 14 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:兩套好戲@.@

Quote:
    引用第14楼gy77gy772009-06-24 19:00发表的:

邊個係眯雯雯姑娘呀
    香港人嗎

吓.???... ...

你晤记得咗雯雯姑娘了啊???没良心...
    顶端 Posted: 2009-06-25 03:03 | 15 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:兩套好戲@.@

Quote:
    引用第15楼龍④爺2009-06-24 19:03发表的:

吓.???... ...

你晤记得咗雯雯姑娘了啊???没良心...

邊個雯雯姑娘呀
    蚊蚊 我就識得一個
    顶端 Posted: 2009-06-25 03:15 | 16 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:兩套好戲@.@

Quote:
    引用第16楼gy77gy772009-06-24 19:15发表的:

邊個雯雯姑娘呀
    蚊蚊 我就識得一個

哈哈.....终于记得她啦.......
    顶端 Posted: 2009-06-25 03:34 | 17 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:兩套好戲@.@

Quote:
    引用第17楼龍④爺2009-06-24 19:34发表的:

哈哈.....终于记得她啦.......

擺到明叫蚊蚊啦...重要已經有狗公架喇
    四仔有冇第二個選擇呀
    顶端 Posted: 2009-06-25 03:58 | 18 楼
    mirror1985
    纯情的男仔最痛

多谢发贴的人[354]

我都打算约个男性朋友去睇变形金刚2啦

七仔推荐个出先知几吸引我啵

等我睇下先得
    顶端 Posted: 2009-06-25 03:59 | 19 楼
    nike024105
    嘾定~有得剩!
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[2069]

甘就真系要睇下了~!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: 我只是个平凡人 | 理由:
  • 银纸:10 | 操作人: 武仁芝 | 理由:
  • 开心浏览,认真回贴,和谐全赖你地嘅支持
    顶端 Posted: 2009-06-25 05:11 | 20 楼
    icmanliu
    ^^曼聯鬼^^

多谢发贴的人[1775]

7兄果然識貨。。。。。
    兩出片都睇過
    的確唔錯
    但你講到好似片評咁
    幾好幾好....
    ^^生係曼聯人~~~死係紅魔鬼^^
    顶端 Posted: 2009-06-25 05:40 | 21 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第21楼icmanliu2009-06-24 21:40发表的:
    7兄果然識貨。。。。。
    兩出片都睇過
    的確唔錯
    但你講到好似片評咁
    幾好幾好....

曼聯d人走哂佬...年d睇肉新聞我都唔想見到
    咪搵d四仔同好戲睇下囉
    顶端 Posted: 2009-06-25 06:24 | 22 楼
    icmanliu
    ^^曼聯鬼^^

多谢发贴的人[1775]

Quote:
    引用第22楼gy77gy772009-06-24 22:24发表的:

曼聯d人走哂佬...年d睇肉新聞我都唔想見到
    咪搵d四仔同好戲睇下囉

咁我介紹你睇一部片
    勉强滿足到你D要求
    ~黑太陽731~
    唔知你睇過未
    ^^生係曼聯人~~~死係紅魔鬼^^
    顶端 Posted: 2009-06-25 06:30 | 23 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第23楼icmanliu2009-06-24 22:30发表的:

咁我介紹你睇一部片
    勉强滿足到你D要求
    ~黑太陽731~
    .......

緊係睇過啦...雪硬只手跟住一野'扑'落去
    顶端 Posted: 2009-06-25 06:43 | 24 楼
    Mc.大儍儍

今日同我亲爱的睇佐变形金刚2

顶端 Posted: 2009-06-25 07:04 | 25 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第25楼Mc.大儍儍2009-06-24 23:04发表的:
    今日同我亲爱的睇佐变形金刚2

唔信...打死都唔信方方姑娘同只色狼去睇戲
    顶端 Posted: 2009-06-25 07:52 | 26 楼
    Mc.大儍儍

Quote:
    引用第26楼gy77gy772009-06-24 23:52发表的:

我亲爱的斐斐姑娘....

顶端 Posted: 2009-06-25 08:00 | 27 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

Quote:
    引用第26楼gy77gy772009-06-24 23:52发表的:

只肥婆算得了什么?

.....................
    顶端 Posted: 2009-06-25 08:02 | 28 楼
    Mc.大儍儍

Quote:
    引用第28楼Mc.大醜醜2009-06-25 00:02发表的:

只肥婆算得了什么?

小朋友系米厕所挑灯???

顶端 Posted: 2009-06-25 08:21 | 29 楼
    « 1 2» Pages: ( 1/2 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区