龍④爺
四爷
级别: 普通人

多谢发贴的人[564]

心情日志

晤经晤觉已经过咗3个月了。回想3个月前的我。感触良多。 o+x%q<e;c  
551_;,t  
係呢壹個紙醉金迷既世界.繁華景象之中.流露出未有既憂傷惆悵. {EZR}N  
係呢壹個燈紅酒綠既現場.熱鬧非凡背後.隱藏住無比既寂寞空虛. F(1E@xs  
冷... ~Y43`@3H:  
選擇墮落.越墮落越快樂. ,xU#uyB  
夢... v^eAQoFLhN  
沈醉當中.牡丹花下誰能不風流. >C,0}lj  
7B0`.E^~  
每一日都沉醉于梦幻国度。享受似梦还真既感觉。 W)1nc"WqY  
H^Pq[3NQ  
悟... V(cU/Aia^  
享受生活.平淡当中找寻自己既幸福快乐。 yPmo1|'X>d  
Dh^l :q+c  
如果没办法改变环境。就选择一个好的环境改变自己。
[ 此贴被龍④爺在2009-07-14 23:40重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: gy77gy77 | 理由:
  • 银纸:30 | 操作人: 芝麻糊 | 理由:
  • 银纸:10 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 顶端 Posted: 2009-07-08 07:45 | [楼 主]
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

乖~~~ g$zGiqzMK  
    q'4P/2)va  
    "K$c9Z 8  
    继续努力啦,俾心机
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-07-08 07:52 | 1 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第1楼芝麻糊2009-07-07 23:52发表的: GB<.kOGQ[  
    乖~~~ q5JQx**g  
    68(^*  
    Kf}*Ij  
    继续努力啦,俾心机
    j@^zK!mO  
    >HRNB&]LdP  
    姐姐是眯应该送返个THX。。做为动力呢?
    顶端 Posted: 2009-07-08 07:59 | 2 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

紙醉金迷既世界 燈紅酒綠既現場 DpeJ x  
    帶埋七仔去 見識下
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-07-08 08:01 | 3 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第3楼gy77gy772009-07-08 00:01发表的: zVf79UrK  
    紙醉金迷既世界 燈紅酒綠既現場 4)k-gKS*  
    帶埋七仔去 見識下
    V|B4lGS&  
    %72(gR2Wa2  
    眯玩啦。我都厌了。倦了。 `q* p-Ju'  
    ,7:-V<'Yv  
    识多样眯衰多样。。
    顶端 Posted: 2009-07-08 08:09 | 4 楼
    山风流水

多谢发贴的人[11417]

四爷原嚟系诗人 O CIoY?a  
    nK+ke)'Zv=  
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-07-08 10:38 | 5 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Quote:
    引用第0楼龍④爺2009-07-07 11:45发表的: uKXD(lzX  
    晤经晤觉已经过咗3个月了。回想3个月前的我。感触良多。 ::#[lw  
    9$e$L~I#u  
    係呢壹個紙醉金迷既世界.繁華景象之中.流露出未有既憂傷惆悵. l4r >#n\yj  
    係呢壹個燈紅酒綠既現場.熱鬧非凡背後.隱藏住無比既寂寞空虛. s$fX ;  
    冷... {5{VGAD&]>  
    .......
    #X %!7tU6  
    四哥..........本來無一物,又何处惹尘埃呢?随遇而安啦!

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-07-08 11:11 | 6 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

4仔,幾時帶我去威阿? 5fiWo^s}  
    &k_*Y- l7]  
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-07-08 20:13 | 7 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

考验。

终于都冲完冻水凉了。 6=$< R4B  
    今晚饮了酒。哎。个种感觉又返来了。厌倦。 OOXS JE1  
    3个月前我同自己讲过:我晤会再掂呢一样野。也晤会再放撇。 ,'`yh|}G\  
    没办法。我知道自己再饮落去。我会顶晤顺。所以我选择走人。闪。 R59iuHQ[  
    作为朋友我捻他地会明白各有各难既。Sorry SZ[?2z  
    k]r4b`x`  
    其实我好清楚甘知道自己戒断状态晤饮得酒。但是我没后悔过。因为今晚晤饮。以后都会饮。迟早都要面对!!! O<L=N-  
    7* Y*_cH5  
    当比自己一个考验咯。3个月前我可以强行捱过去。我知道今日既我都一定会得!!! YQHpW>z  
    d;gs1]E50  
    希望今晚可以平静甘训觉啦。晤洗甘辛苦。好梦。
    顶端 Posted: 2009-07-11 10:33 | 8 楼
    山风流水

多谢发贴的人[11417]

酒E样嘢 完全戒晒都唔系话唔得 uk$MQ v*D  
    <^5$))r  
    尽量饮少D啰 W&9 qgbO]  
    ,qp 8Rg|3j  
    事在人为啫 tR<#CCtRp'  
     NnHaHX  
    其实 我都想戒烟 srN7  
    8g_kZ^<[  
    Ekq(  
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-07-11 10:49 | 9 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

小飲怡情>>中飲助慶>>大飲懶醒>>痛飲亂性>>盡飲沒命
    顶端 Posted: 2009-07-11 16:00 | 10 楼
    彩雲追月
    不及閣主人
    级别: 强人

多谢发贴的人[109]

饮少即止,毕竟对身体唔好。
    Life as if The Paradise were on This Earth.
    顶端 Posted: 2009-07-11 16:21 | 11 楼
    最緊要開心

男人點可以唔飲酒?
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-07-11 19:28 | 12 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第12楼Kelvin...^_^...2009-07-11 11:28发表的: 1@LUxU#Uu$  
    男人點可以唔飲酒?
    v36Z*I6)5  
    6l4=  
    嗯嗯。晤饮酒点算男人啊???不过我只是暂时晤饮。。因为某一点原因。。嘿嘿。
    顶端 Posted: 2009-07-12 12:36 | 13 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

晤知道点解。我中意咗系呢一个论坛写日记。。 vY.VFEP/  
    今晚因为饮咗酒既关系。我依然是训晤到。刚刚冲完冻水凉。听着2哥既鼻鼾声。我清楚甘知道。他今晚饮得好开心。。刚刚好。 e#}Fm;|d  
    自从2哥既大排档关门之后。我一直都好担心他。哎。一副生意失败既样。见到都心疼。哎。人仲是要慢慢甘体会到人生既。今晚饮完酒。我趁住呢一个机会同他系楼下倾咗两个几钟既心事。慢慢甘感受到他心里面既苦。心里面既疼。心里面既无奈。心里面既希望。系依家既一刻。我晤知道可以做D咩可以帮到他。唯有系度祝他:开开心心啦。 {=d}04i)E"  
    讲返寻晚。我系床度不停甘录来录去。哎。完全训晤到。一直到朝早6点几先训到。。。到咗8点靓钟又比我可爱又得意既侄女(止君)吵醒。 2auJp .  
    呵呵。她真是好得意咖。我相信见到她既人都会喜欢她的。(迟下补返D相上论坛) HWFTI /]  
    今日享受了家庭乐。同大哥。2哥。3家姐/等等。一起去咗番禹既海鸥岛玩。真是玩得好开心。同时我也明白到。我呢几个月真是改变了好大。好大。我已经晤中意夜生活既刺激了。我喜欢上平淡生活带比自己既乐趣。一家人开开心心。简简单单。呵呵。嘿嘿。开心!! *(vh|  
    由于寻晚我强忍过去了。今晚系酒精既催动之下。我心情舒服了好多。难受既感觉也减低了好多。哎。自己大个了。成熟了好多。我已经通过了考验。有D感觉我已经晤留恋了。虽然我一辈子都没办法忘记个一种感觉 。但是我也知道自己呢一世人都晤会再掂呢一样野了。 kQ&Q_FSO  
    已经5点几了。系酒精既催动之下。我依然系甘精神。完全没有任何睡醒。哎。 Z 369<  
    听日我仲要去南沙。我慢慢的闭上双眼同自己讲:我累了。我需要休息。去应付明天一日生活。我要睡觉了。88。 +]wM$bP  
    希望自己可以催眠到自己啦。呵呵。天真既捻法。哈哈。原来自己仲是甘天真可爱。有着一颗天真烂漫既心。 =Sr<d|\O  
    呵呵。睡觉。88
    顶端 Posted: 2009-07-12 13:17 | 14 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第14楼龍④爺2009-07-12 05:17发表的: ='1hvv/  
    晤知道点解。我中意咗系呢一个论坛写日记。。 G[u6X_Q  
    今晚因为饮咗酒既关系。我依然是训晤到。刚刚冲完冻水凉。听着2哥既鼻鼾声。我清楚甘知道。他今晚饮得好开心。。刚刚好。 s7:_!Nd@8  
    自从2哥既大排档关门之后。我一直都好担心他。哎。一副生意失败既样。见到都心疼。哎。人仲是要慢慢甘体会到人生既。今晚饮完酒。我趁住呢一个机会同他系楼下倾咗两个几钟既心事。慢慢甘感受到他心里面既苦。心里面既疼。心里面既无奈。心里面既希望。系依家既一刻。我晤知道可以做D咩可以帮到他。唯有系度祝他:开开心心啦。 RZnmia  
    讲返寻晚。我系床度不停甘录来录去。哎。完全训晤到。一直到朝早6点几先训到。。。到咗8点靓钟又比我可爱又得意既侄女(止君)吵醒。 J2oh#TGp  
    呵呵。她真是好得意咖。我相信见到她既人都会喜欢她的。(迟下补返D相上论坛) mv,a>Cvs[  
    .......
    %Q}(.h%M  
    n?D/bXp  
    駛唔駛咁多只幸福呀
    顶端 Posted: 2009-07-12 15:38 | 15 楼
    最緊要開心

Quote:
    引用第14楼龍④爺2009-07-11 21:17发表的: `]4(Z"R  
    晤知道点解。我中意咗系呢一个论坛写日记。。 QKVOc,Fp7i  
    今晚因为饮咗酒既关系。我依然是训晤到。刚刚冲完冻水凉。听着2哥既鼻鼾声。我清楚甘知道。他今晚饮得好开心。。刚刚好。 F9las#\J  
    自从2哥既大排档关门之后。我一直都好担心他。哎。一副生意失败既样。见到都心疼。哎。人仲是要慢慢甘体会到人生既。今晚饮完酒。我趁住呢一个机会同他系楼下倾咗两个几钟既心事。慢慢甘感受到他心里面既苦。心里面既疼。心里面既无奈。心里面既希望。系依家既一刻。我晤知道可以做D咩可以帮到他。唯有系度祝他:开开心心啦。 o.zP1n|G~r  
    讲返寻晚。我系床度不停甘录来录去。哎。完全训晤到。一直到朝早6点几先训到。。。到咗8点靓钟又比我可爱又得意既侄女(止君)吵醒。 :mLXB75gH  
    呵呵。她真是好得意咖。我相信见到她既人都会喜欢她的。(迟下补返D相上论坛) 'YbE%i}  
    .......
    gzW{h0iRr  
    W 9}xfy09  
    uz$p'Q  
    以前也唱k,夜鋪, 我都不喜歡了。 rADzJ#CU \  
    %WmTG }L)  
    現在想搬出去住,想有番D空間。 (@^ySiU  
    `*kl>}$  
    還有,我有時候好想食番煙,可惜吾敢阿。
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-07-12 19:11 | 16 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第15楼gy77gy772009-07-12 07:38发表的: Zvfy%k   
    d`5AQfL&  
    yn<J>e  
    駛唔駛咁多只幸福呀
    j]R[;8g  
    kG}F/GN?  
    呵呵。家庭乐既人是甘噶啦。平淡而幸福。
    顶端 Posted: 2009-07-14 01:47 | 17 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第16楼Kelvin...^_^...2009-07-12 11:11发表的: Bx$?*y&f!v  
    s&$e}yxVO  
    5gC> j(  
    5e0d;Rd  
    以前也唱k,夜鋪, 我都不喜歡了。 Zp<#( OIu  
    EQ :>]O  
    .......
    S0r+Y0J]<  
    \6"= `H0}  
    呵呵。食烟没乜瘾既。既然已经戒咗。就晤好再食返啦。对身体好既事要多点做。
    顶端 Posted: 2009-07-14 01:50 | 18 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

今日终于到返到来香港.... 超攰 [cl+AV "  
    本来我以为我已经成熟咗好多.但是我依家依然有一个好大既缺点:冲动! [fo#){3K  
    或者我睇既事情未透.或者我仲有着细佬仔既脾气. N`N?1!fM<}  
    自己遇到事情太晤冷静了.个一种冲动既性格.牛一样既脾气.它将会令我失去好多野.也会令到我人生既道路会过得好辛苦. :$PrlE  
    对于个晚.其实我估计她地根本都晤知道个一种规矩...是自己太多心..思想偏激.捻歪咗. +o"CMI  
    SORRY!!!!!! yaWY>sB  
    太夜了.有的野迟下先讲啦... d\JB jT1g  
    呢几日真是过得好开心.好热闹. 9$C?)XKXB  
    听日又要继续工作了... gMkSl8[  
    DQ[7p(  
    遇到一个非常有缘既靓女 可惜我记错咗她既QQ号码.. ^=1u2YdVw  
    r ) _*MPY  
    没计啦..唯有听日打一个长途电话重新问一问她咯...
    顶端 Posted: 2009-07-14 06:59 | 19 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第19楼龍④爺2009-07-13 22:59发表的: YPNW%N!$|  
    今日终于到返到来香港.... 超攰 .cw)Y#;IG  
    本来我以为我已经成熟咗好多.但是我依家依然有一个好大既缺点:冲动! ?TK`sGy  
    或者我睇既事情未透.或者我仲有着细佬仔既脾气. X!'C'3X  
    自己遇到事情太晤冷静了.个一种冲动既性格.牛一样既脾气.它将会令我失去好多野.也会令到我人生既道路会过得好辛苦. Di4GaKa/  
    对于个晚.其实我估计她地根本都晤知道个一种规矩...是自己太多心..思想偏激.捻歪咗. ~/z%yg  
    .......
    ~w|h;*Bj  
    p|mFF0SL  
    下次攞電話丫麻
    顶端 Posted: 2009-07-14 07:54 | 20 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第20楼gy77gy772009-07-13 23:54发表的: : xggo  
    Ldv,(ZV,<  
    e.%I#rNI  
    下次攞電話丫麻
    j2u'5kJ G  
    @U1|?~M%s  
    有电话啊。。。拿电话个D野。点可能忘记咖。。。不过就是粗心大意记错咗QQ号码。
    顶端 Posted: 2009-07-15 03:32 | 21 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第21楼龍④爺2009-07-14 19:32发表的: izaqEz  
    KW[y+c u.#  
    8Q<Nl=g>'  
    有电话啊。。。拿电话个D野。点可能忘记咖。。。不过就是粗心大意记错咗QQ号码。
    X1a~l|$h  
    ,pdzi9@=t  
    有电话就掂過碌庶啦 &y=OZ !M  
    一於約佢去草叢
    顶端 Posted: 2009-07-15 03:43 | 22 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第22楼gy77gy772009-07-14 19:43发表的: QK0]9   
    Oy=0Hsh@x  
    &&P9T/Zks  
    有电话就掂過碌庶啦 uj.$GAtO)  
    一於約佢去草叢
    d$bO.t5CLh  
    P![ZO6`:W'  
    没喔。只是因为有缘。我只想同她做普通朋友甘简单喔。。
    顶端 Posted: 2009-07-15 07:15 | 23 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Quote:
    引用第22楼gy77gy772009-07-14 07:43发表的: KO#kIM-  
    R(^Sse  
    S$fS|N3]%  
    有电话就掂過碌庶啦 jFe8s @7  
    一於約佢去草叢
    *f;$5B#^  
    當日7仔肯定係甘嚇壞咗女神喇............重話自己係怕羞仔添。

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-07-15 19:52 | 24 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式