龍④爺
四爷
级别: 普通人

多谢发贴的人[564]

心情日志

晤经晤觉已经过咗3个月了。回想3个月前的我。感触良多。 RBD MZ  
=7,U qMl_  
係呢壹個紙醉金迷既世界.繁華景象之中.流露出未有既憂傷惆悵. [ 1GEe  
係呢壹個燈紅酒綠既現場.熱鬧非凡背後.隱藏住無比既寂寞空虛. V,5}hQJ F  
冷... )c !S@Hs  
選擇墮落.越墮落越快樂. sR .j~R  
夢... VC7F#a*V  
沈醉當中.牡丹花下誰能不風流. #wiP {+%b  
NvZ?e  
每一日都沉醉于梦幻国度。享受似梦还真既感觉。 ;# j 82  
elgQcJ99  
悟... `p|vutk)U  
享受生活.平淡当中找寻自己既幸福快乐。 RY< b]|  
?Fpl.t~  
如果没办法改变环境。就选择一个好的环境改变自己。
[ 此贴被龍④爺在2009-07-14 23:40重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: gy77gy77 | 理由:
  • 银纸:30 | 操作人: 芝麻糊 | 理由:
  • 银纸:10 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 顶端 Posted: 2009-07-08 07:45 | [楼 主]
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

乖~~~ h ?uqLsRl  
    ipG5l  
    SArfczoB  
    继续努力啦,俾心机
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-07-08 07:52 | 1 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第1楼芝麻糊2009-07-07 23:52发表的: AgIazv1  
    乖~~~ vt//)*(.$  
    ujU=JlJ7dl  
    &e5(Djz8t  
    继续努力啦,俾心机
    rJ'/\Hh5P  
    wZ#Rlv,3Wa  
    姐姐是眯应该送返个THX。。做为动力呢?
    顶端 Posted: 2009-07-08 07:59 | 2 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

紙醉金迷既世界 燈紅酒綠既現場 Y$g}XN*)E  
    帶埋七仔去 見識下
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-07-08 08:01 | 3 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第3楼gy77gy772009-07-08 00:01发表的: q_ %cbAcD  
    紙醉金迷既世界 燈紅酒綠既現場 Gih[i\%Q  
    帶埋七仔去 見識下
    t|V0x3X  
    (DDyK[t+VX  
    眯玩啦。我都厌了。倦了。 4,G w#@  
    +R6a}d/K  
    识多样眯衰多样。。
    顶端 Posted: 2009-07-08 08:09 | 4 楼
    山风流水

多谢发贴的人[11417]

四爷原嚟系诗人 -Xz&}QA  
    zP!J/}z  
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-07-08 10:38 | 5 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Quote:
    引用第0楼龍④爺2009-07-07 11:45发表的: Y+~g\z-]c  
    晤经晤觉已经过咗3个月了。回想3个月前的我。感触良多。 #~L h#  
    v4Ga0]VN$8  
    係呢壹個紙醉金迷既世界.繁華景象之中.流露出未有既憂傷惆悵. <#+44>h  
    係呢壹個燈紅酒綠既現場.熱鬧非凡背後.隱藏住無比既寂寞空虛. otJ!UfpR8  
    冷... bEV<iZDq%  
    .......
    2F`cv1M  
    四哥..........本來無一物,又何处惹尘埃呢?随遇而安啦!

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-07-08 11:11 | 6 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

4仔,幾時帶我去威阿? 'b*%ixa  
    q .4A(,  
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-07-08 20:13 | 7 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

考验。

终于都冲完冻水凉了。 ^u}L;` L  
    今晚饮了酒。哎。个种感觉又返来了。厌倦。 S& #U!#@  
    3个月前我同自己讲过:我晤会再掂呢一样野。也晤会再放撇。 SUKxkc(  
    没办法。我知道自己再饮落去。我会顶晤顺。所以我选择走人。闪。 @+F4YJmB?l  
    作为朋友我捻他地会明白各有各难既。Sorry |t iUej  
    W!!S!JF  
    其实我好清楚甘知道自己戒断状态晤饮得酒。但是我没后悔过。因为今晚晤饮。以后都会饮。迟早都要面对!!! NLPkh,T:  
    +ISz?~8  
    当比自己一个考验咯。3个月前我可以强行捱过去。我知道今日既我都一定会得!!! }]n$ %g (  
    l!}:|N Yh!  
    希望今晚可以平静甘训觉啦。晤洗甘辛苦。好梦。
    顶端 Posted: 2009-07-11 10:33 | 8 楼
    山风流水

多谢发贴的人[11417]

酒E样嘢 完全戒晒都唔系话唔得 r78TE@d  
    \<}&&SuH  
    尽量饮少D啰 #P]#9Ty:  
    -V,v9h ^  
    事在人为啫 Yt|6 X:l  
    :1t~[-h^  
    其实 我都想戒烟 t#%R q  
    W^3uEm&l!)  
    s&\I=J.  
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-07-11 10:49 | 9 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

小飲怡情>>中飲助慶>>大飲懶醒>>痛飲亂性>>盡飲沒命
    顶端 Posted: 2009-07-11 16:00 | 10 楼
    彩雲追月
    不及閣主人
    级别: 强人

多谢发贴的人[109]

饮少即止,毕竟对身体唔好。
    Life as if The Paradise were on This Earth.
    顶端 Posted: 2009-07-11 16:21 | 11 楼
    最緊要開心

男人點可以唔飲酒?
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-07-11 19:28 | 12 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第12楼Kelvin...^_^...2009-07-11 11:28发表的: B<C*  
    男人點可以唔飲酒?
    &ZL3{M  
    2Ry1b+\  
    嗯嗯。晤饮酒点算男人啊???不过我只是暂时晤饮。。因为某一点原因。。嘿嘿。
    顶端 Posted: 2009-07-12 12:36 | 13 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

晤知道点解。我中意咗系呢一个论坛写日记。。 gks{\H]  
    今晚因为饮咗酒既关系。我依然是训晤到。刚刚冲完冻水凉。听着2哥既鼻鼾声。我清楚甘知道。他今晚饮得好开心。。刚刚好。 U#3J0+!  
    自从2哥既大排档关门之后。我一直都好担心他。哎。一副生意失败既样。见到都心疼。哎。人仲是要慢慢甘体会到人生既。今晚饮完酒。我趁住呢一个机会同他系楼下倾咗两个几钟既心事。慢慢甘感受到他心里面既苦。心里面既疼。心里面既无奈。心里面既希望。系依家既一刻。我晤知道可以做D咩可以帮到他。唯有系度祝他:开开心心啦。 `X3^fg  
    讲返寻晚。我系床度不停甘录来录去。哎。完全训晤到。一直到朝早6点几先训到。。。到咗8点靓钟又比我可爱又得意既侄女(止君)吵醒。 H"qOSf{  
    呵呵。她真是好得意咖。我相信见到她既人都会喜欢她的。(迟下补返D相上论坛) Unsogd  
    今日享受了家庭乐。同大哥。2哥。3家姐/等等。一起去咗番禹既海鸥岛玩。真是玩得好开心。同时我也明白到。我呢几个月真是改变了好大。好大。我已经晤中意夜生活既刺激了。我喜欢上平淡生活带比自己既乐趣。一家人开开心心。简简单单。呵呵。嘿嘿。开心!! }!6\|;Qsz,  
    由于寻晚我强忍过去了。今晚系酒精既催动之下。我心情舒服了好多。难受既感觉也减低了好多。哎。自己大个了。成熟了好多。我已经通过了考验。有D感觉我已经晤留恋了。虽然我一辈子都没办法忘记个一种感觉 。但是我也知道自己呢一世人都晤会再掂呢一样野了。 ?2> FdtH  
    已经5点几了。系酒精既催动之下。我依然系甘精神。完全没有任何睡醒。哎。 Me=CSQqf<  
    听日我仲要去南沙。我慢慢的闭上双眼同自己讲:我累了。我需要休息。去应付明天一日生活。我要睡觉了。88。 ATR!7i\|  
    希望自己可以催眠到自己啦。呵呵。天真既捻法。哈哈。原来自己仲是甘天真可爱。有着一颗天真烂漫既心。 +wkjS r`e  
    呵呵。睡觉。88
    顶端 Posted: 2009-07-12 13:17 | 14 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第14楼龍④爺2009-07-12 05:17发表的: ;INW`b~  
    晤知道点解。我中意咗系呢一个论坛写日记。。 v$N|"o""  
    今晚因为饮咗酒既关系。我依然是训晤到。刚刚冲完冻水凉。听着2哥既鼻鼾声。我清楚甘知道。他今晚饮得好开心。。刚刚好。 f aLtdQi  
    自从2哥既大排档关门之后。我一直都好担心他。哎。一副生意失败既样。见到都心疼。哎。人仲是要慢慢甘体会到人生既。今晚饮完酒。我趁住呢一个机会同他系楼下倾咗两个几钟既心事。慢慢甘感受到他心里面既苦。心里面既疼。心里面既无奈。心里面既希望。系依家既一刻。我晤知道可以做D咩可以帮到他。唯有系度祝他:开开心心啦。 hiUD]5Kp  
    讲返寻晚。我系床度不停甘录来录去。哎。完全训晤到。一直到朝早6点几先训到。。。到咗8点靓钟又比我可爱又得意既侄女(止君)吵醒。 1|ra&(=)  
    呵呵。她真是好得意咖。我相信见到她既人都会喜欢她的。(迟下补返D相上论坛) mdw7}%5V  
    .......
    lv]hTH 4T  
    G>q(iF'  
    駛唔駛咁多只幸福呀
    顶端 Posted: 2009-07-12 15:38 | 15 楼
    最緊要開心

Quote:
    引用第14楼龍④爺2009-07-11 21:17发表的: rSJ9 v :  
    晤知道点解。我中意咗系呢一个论坛写日记。。 ;vIrGZV<  
    今晚因为饮咗酒既关系。我依然是训晤到。刚刚冲完冻水凉。听着2哥既鼻鼾声。我清楚甘知道。他今晚饮得好开心。。刚刚好。 3:C oZ  
    自从2哥既大排档关门之后。我一直都好担心他。哎。一副生意失败既样。见到都心疼。哎。人仲是要慢慢甘体会到人生既。今晚饮完酒。我趁住呢一个机会同他系楼下倾咗两个几钟既心事。慢慢甘感受到他心里面既苦。心里面既疼。心里面既无奈。心里面既希望。系依家既一刻。我晤知道可以做D咩可以帮到他。唯有系度祝他:开开心心啦。 ? 8LXP  
    讲返寻晚。我系床度不停甘录来录去。哎。完全训晤到。一直到朝早6点几先训到。。。到咗8点靓钟又比我可爱又得意既侄女(止君)吵醒。 7R\oj8[  
    呵呵。她真是好得意咖。我相信见到她既人都会喜欢她的。(迟下补返D相上论坛) nG;8:f`  
    .......
    O/<K!;(@?  
    ,JEF GI{  
    <^lRUw  
    以前也唱k,夜鋪, 我都不喜歡了。 - k"^o!p  
    qu-/"w<3$  
    現在想搬出去住,想有番D空間。 Oj^,m.R  
    8:/e GM  
    還有,我有時候好想食番煙,可惜吾敢阿。
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-07-12 19:11 | 16 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第15楼gy77gy772009-07-12 07:38发表的: afb+GA!  
    Qu]z)";7  
    7IjQi=#:  
    駛唔駛咁多只幸福呀
    3fh8$A  
    #jxe%2'Ot  
    呵呵。家庭乐既人是甘噶啦。平淡而幸福。
    顶端 Posted: 2009-07-14 01:47 | 17 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第16楼Kelvin...^_^...2009-07-12 11:11发表的: :G<E^<M\)^  
    `8Lo{P  
    ,Uy|5zv  
    oun ;rMq  
    以前也唱k,夜鋪, 我都不喜歡了。 ^tCd L@$AS  
    hjQ~uqbg  
    .......
    U\sHx68  
    4~N[%>zJ  
    呵呵。食烟没乜瘾既。既然已经戒咗。就晤好再食返啦。对身体好既事要多点做。
    顶端 Posted: 2009-07-14 01:50 | 18 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

今日终于到返到来香港.... 超攰 <fs2fTUeqF  
    本来我以为我已经成熟咗好多.但是我依家依然有一个好大既缺点:冲动! U2%.S&wS,e  
    或者我睇既事情未透.或者我仲有着细佬仔既脾气. Ck /F9(  
    自己遇到事情太晤冷静了.个一种冲动既性格.牛一样既脾气.它将会令我失去好多野.也会令到我人生既道路会过得好辛苦. kn/Ao}J74z  
    对于个晚.其实我估计她地根本都晤知道个一种规矩...是自己太多心..思想偏激.捻歪咗. _{ZqO;[u  
    SORRY!!!!!! -@Uqz781  
    太夜了.有的野迟下先讲啦... bl'z<S, '  
    呢几日真是过得好开心.好热闹. z1Ov|Q`  
    听日又要继续工作了... Y9`5G%  
    $/7pYl\n  
    遇到一个非常有缘既靓女 可惜我记错咗她既QQ号码.. <3j"&i]Tm*  
    V3ndV-uQE  
    没计啦..唯有听日打一个长途电话重新问一问她咯...
    顶端 Posted: 2009-07-14 06:59 | 19 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第19楼龍④爺2009-07-13 22:59发表的: "{D|@Bc  
    今日终于到返到来香港.... 超攰 m B\C?=_  
    本来我以为我已经成熟咗好多.但是我依家依然有一个好大既缺点:冲动! 2"-S<zM  
    或者我睇既事情未透.或者我仲有着细佬仔既脾气. {$1J=JbE  
    自己遇到事情太晤冷静了.个一种冲动既性格.牛一样既脾气.它将会令我失去好多野.也会令到我人生既道路会过得好辛苦. !L95^g   
    对于个晚.其实我估计她地根本都晤知道个一种规矩...是自己太多心..思想偏激.捻歪咗. Jx=hJ-FY  
    .......
    {Ixg2=E\  
    SKW%X8  
    下次攞電話丫麻
    顶端 Posted: 2009-07-14 07:54 | 20 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第20楼gy77gy772009-07-13 23:54发表的: )$Z=t-q  
    sk|=% }y  
    |0,vQv  
    下次攞電話丫麻
    ^Eo=W/   
    k'PQ} ,Vb  
    有电话啊。。。拿电话个D野。点可能忘记咖。。。不过就是粗心大意记错咗QQ号码。
    顶端 Posted: 2009-07-15 03:32 | 21 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第21楼龍④爺2009-07-14 19:32发表的: _xLHrT!y  
    Ap$y%6  
    5IKL#V `3a  
    有电话啊。。。拿电话个D野。点可能忘记咖。。。不过就是粗心大意记错咗QQ号码。
    e2-Dq]p  
    s[Ur~Wvn  
    有电话就掂過碌庶啦 1w"8~Z:UXV  
    一於約佢去草叢
    顶端 Posted: 2009-07-15 03:43 | 22 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

Quote:
    引用第22楼gy77gy772009-07-14 19:43发表的: 7P7b8 ]  
    QjPj[c  
    >ulY7~wUv  
    有电话就掂過碌庶啦 ~ np,_yI  
    一於約佢去草叢
    dr q hQ  
    j'p1q  
    没喔。只是因为有缘。我只想同她做普通朋友甘简单喔。。
    顶端 Posted: 2009-07-15 07:15 | 23 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Quote:
    引用第22楼gy77gy772009-07-14 07:43发表的: rgcWRt  
    M*pRv  
    VK3it3FI>3  
    有电话就掂過碌庶啦  O3NWXe<  
    一於約佢去草叢
    9TxyZL   
    當日7仔肯定係甘嚇壞咗女神喇............重話自己係怕羞仔添。

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-07-15 19:52 | 24 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式