雪泪
级别: 新人

多谢发贴的人[3]

想你

当佢一直咁諗我,佢話我喺呢個夜色當中同你写信架.             -M7K8  
  UJee&4C-y  
今夜星光依舊燦烂,流萤依舊飛舞,而我·依舊去想你、你走嘅日子,我一直喺呢個回憶當中·同你相識,到迷惘爱上咗你。但你嘅離去,呢一切、今昔依舊历历在目,三年啦,我用咗整整三年嘅時間,去調整自己嘅感情,自己嘅迷惘·然而,盡管我如何努力·而冇办法從你呢份癡迷當中解脱出嚟、因為冇办法去忘記你·曾經嘗試過接受他人,因為被爱,去爱要嚟得更加真实,更加恒久、但係,我知道系冇用架,因為你嘅真心已經占領咗我嘅心間,以置使我常在人哋嘅天空中去想念你嘅温柔,可能,临别之前、你眼神當中嗰呢份無虑·我知道我呢世都無法去忘記,真架、我服你個人、你竟然鈎咗将你嘅友紙能够深深刻入我嘅心底,我嘅生命、同卖我嘅灵魂,或者·我要用我嘅呢生去回憶去懁念、其实,我知道爱上你就等於爱上孤独,就算痛苦、我都心甘情願,系甘心呢份嘅空白,無止境嘅等待,掌握無数次嘅幻想,我希望喺街角撞到你·同你分享重逢嗰呢份喜悦,由你擁我入儇、去堅定我對你嘅想念·然而呢一切都祇係喺夢想當中先能夠去实现,而夢醒之後,卻要我継續無休止嘅想念,夜啦·带着想你嘅倦意,卻係無法去睡,呢個夜晚由終系一個失眠嘅晚上,而今,我真係可以相信世間嘅有緣無份系令人如此無奈、再见啦,希望你唔好将我忘記、就好似我将你收藏得更真,更好、更美。或者,呢個世間真系有啲爱情係永遠都睇唔到,聴唔到 、得唔到架,衹有喺柔柔嘅回憶當中先能夠显视佢嘅可贵、美好甚之乎系令人刻骨銘心。
[ 此贴被芝麻糊在2010-02-20 15:19重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: 芝麻糊 | 理由: 会过去的
  • 顶端 Posted: 2010-02-20 13:23 | [楼 主]
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

3年的确很长了。
    光榮家族
    顶端 Posted: 2010-02-20 23:50 | 1 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

寫得好好...有虛有實有境有意 XGs^rIf  
    x:z0EYL  
    情已逝...拿走了死左嘅心...加上最後幾滴眼淚...就是[清] 1'KishHK=  
    冷冷清清嘅3年時間...唔好再折磨自己了!! e%6{ME 3  
    系統重裝不念舊,活在當下再重頭-過去就由得佢過去啦!!  [aW =  
    M]EsS^/X  
    相信下一段感情...您都係投入唔到架喇... lrEj/"M  
    為自己嘅青春-重新做人啦...或者... - |_ir-j  
    為您最後一個男or女朋友...忘記唔開心嘅過去吧
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2010-02-24 18:12 | 2 楼
    soup66

多谢发贴的人[0]

ls2位点样知道是3年時間 \ L]|-f(4  
    不好意虱,是我没有看清。
    [ 此贴被soup66在2010-02-24 22:29重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2010-02-24 22:14 | 3 楼
    kitty888
    级别: 普通人

多谢发贴的人[139]

春夢了無痕,曾经开心过,欢樂过,每个人生道路必经的插曲,傷感過后,面对另一段更美好的人生吧!
    顶端 Posted: 2010-02-25 00:30 | 4 楼
    michaelkwan

多谢发贴的人[1]

人生有幾多個3年???
    顶端 Posted: 2010-02-27 05:23 | 5 楼
    雪泪

多谢发贴的人[3]

去年今日此門中,人面桃花相影紅,人面不知何處去,桃花依舊芙春風。。。。。。
    顶端 Posted: 2010-04-03 18:58 | 6 楼
    kidd.2005

多谢发贴的人[0]

大家好,神爱世人
    顶端 Posted: 2010-04-08 13:07 | 7 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

lB:l)!]||=  
    - 9&g[  
    同前女友散都有三年+囖。。淡``好淡``

.....................
    顶端 Posted: 2010-05-05 08:35 | 8 楼
    sen511758691

多谢发贴的人[1]

哎,我都想佢啊,但系,哎,咁又點啊,地都已經唔想我了,我自己一雙情愿。有時真喺好憎自己!
    顶端 Posted: 2010-05-07 00:06 | 9 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式