本页主题: 男人同女人之间系一场游戏,女人同女人之间系一场竞技 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

男人同女人之间系一场游戏,女人同女人之间系一场竞技

男人同女人之间系一场游戏,女人同女人之间系一场竞技 B;J8^esypD  
$[+)N ~  
今日一早返到公司,开左个Q,我就写左呢句话,点解会写呢句野其实我都唔清楚,本来我系写 :“男人同女人之间系一个约定,女人同女人之间系一场竞技”架,但系阿be话系一个游戏黎架咋。 {z |+ .D  
D[3QQT7c  
男人同女人之间或者我一直都存在一个美丽既幻想,系约定,系一个几十年,几百年,甚至几千年既约定,上一辈子约定好今世要搵返对方,无论系以乜嘢关系存在,都应该系咁,就好似有一句话叫:女儿系父亲上辈子既情人。但系阿Be既一句游戏,令我觉得自己好天真,我系咪唔应该对呢样野存在太美好既幻想呢?定系我根本就唔应该去奢望?! ria.MCe\!  
m[Cp G=32B  
若果真系游戏既话,甘我就真系好冇用啦,因为我好少会按照游戏规则去玩,甘既我,系咪唔适合再涉足呢? f^G-ba  
0G(|`xG1q  
而女人同女人呢?我一直觉得女人同女人之间系冇真正既友谊架,就算母女关系都系咁话啦。因为我妈一同我出街,就会话我听距靓过我,着得光鲜过我,睇上去顶多系我家姐,唉。而我好耐之前就已经知道就算两个几好既女人都唔会作同样装扮出现系同一个地方,怕对比罗,唔中意同人一样。如果果个女人肯同你着同样既衫裤,同样既鞋甚至系装饰既话,甘呢个女人系个心里面会偷笑,因为距会觉得距着得好睇过你先会应承你架咋。 N)  
f<3lxu  
但系呢两个女人可以训埋一张床,可以一件衫两份着,可以交换心事,你话距地唔friend咩?又唔系既啵,不过呢种竞技系唔会改变架
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2010-03-19 09:42 | [楼 主]
xjb
级别: 新人

多谢发贴的人[3730]

乜芝麻糊讲野甘禅嘎?    
顶端 Posted: 2010-03-19 11:25 | 1 楼
Kelvin...^_^...
最緊要開心
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

实在不清楚,不想了。 ~ 7Nqwwx  
光榮家族
顶端 Posted: 2010-03-19 16:30 | 2 楼
ManHand
我是一个大苹果!
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[1751]

想太多,也不好
欢迎加入蓝调粤语NO.1,QQ群号码:385221309
顶端 Posted: 2010-03-21 09:41 | 3 楼
彩雲追月
不及閣主人
级别: 强人

多谢发贴的人[109]

当做一场游戏,可能容易放低。
Life as if The Paradise were on This Earth.
顶端 Posted: 2010-03-26 16:40 | 4 楼
fengyaya

多谢发贴的人[0]

想太多是不好的、、会痴线。。懂吗!!!
顶端 Posted: 2010-06-06 22:32 | 5 楼
小加菲
唔知有冇人見到我呢?
终身成就奖 优秀斑竹奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[10670]

今日一早返到公司,开左个Q,我就写左呢句话,点解会写呢句野其实我都唔清楚 y92<(ziaX)  
SBw'z(U  
就咪因為你時不時好似我咁,發下神經囉!!

2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
顶端 Posted: 2010-06-13 17:53 | 6 楼
tvbb

多谢发贴的人[10]

請認真對待感情
顶端 Posted: 2010-06-16 17:43 | 7 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式