本页主题: 男人既发光点 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

男人既发光点

人地话,bbs就系一个社会既缩影,里面乜嘢人都有。主持左【恋爱方程式】呢个板块年几啦,睇到好多男男女女对于一问题,都持有普遍既一个观点。呢个问题就系:一个男仔点样先可以吸引到女性又或者唔知道点样去追女仔。好多人既回答不外乎就系:有钱就大把女自己黐埋黎啦。真系好多人甘答架,无论男女。 }(f,~?CP]  
y .TdWnXx  
其实呢个观点我唔可以话唔赞同既,毕竟钱又真系几吸引既,但系吸引女人既唔系果个男人罗。甘一个男人点先会吸引到女人呢,点样先算系一个极品好男人呢?呢个系我个人见解,从来都相信有麝自然香既道理。 U)T/.L{0i  
&~D.")Dz  
甘我简单甘讲吓啦:一个男人,最容易吸引女人既,就系幽默、风度、智慧、上进并勇于承担,最后先系多金。当一个男人具备以上条件,距可以唔靓仔,距可以唔高大,但系已经极具发光点。如果距仲系一个高大靓仔既,甘距就系一个极品男人,若果距识得落厨整返两味,而且肯落厨煮俾你食既,甘距除左系极品男人之外仲系一个好男人。 /3"e3{u y  
@$N*lrM2  
幽默感系生活既调味料,亦都系体现一个男人既心态,风度同智慧系体现一个男人既修养,上进勇于承担系体现一个男人既修为。 gFH;bZU  
V2<k0@y  
生活其实真系好平淡架,如果有一个富有幽默感,又肯为你洗手做汤羹,又上进并勇于承担既男人系你身边既,甘就够架啦。唔好话唔通一个穷到死既都要咩,放心啦女人,一个上进并勇于承担既男人系唔会俾距老婆饿亲,所以距有钱系迟早既事。 E Ni%ge'":  
L?/M2zc 9Y  
具备左以上条件既男人,要追女仔,剩低要具备既就系老生常谈既:胆大、心细、面皮厚 }]Z,\lA  
'J&@jp  
检视一下,你或者你身边既男人,系咪具备以上条件成为一个发光发亮既极品好男人
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2010-07-12 09:30 | [楼 主]
饱肚滋味
小辉辉
级别: 普通人

多谢发贴的人[79]

两个人最重要系懂得如果相处
顶端 Posted: 2010-07-12 10:19 | 1 楼
xjb
级别: 新人

多谢发贴的人[3730]

糊糊,甘你遇到你所讲既极品男人未啊? Iu-'o  
lRv#1' Y  
顶端 Posted: 2010-07-12 15:48 | 2 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
引用第2楼xjb2010-07-12 15:48发表的: nW $A^  
糊糊,甘你遇到你所讲既极品男人未啊?  4 2Aje  
TV1e bH7q  
6K4`;  
?jNF6z*M6  
身边大把啦,不过冇一个系我既姐嘛
顶端 Posted: 2010-07-12 16:49 | 3 楼
moonwalk
级别: 禁止发言

多谢发贴的人[2375]

虫虫姐最近☆生活愉快吗? 呵呵
顶端 Posted: 2010-07-12 17:06 | 4 楼
waterboy584
淼淼大人
级别: 高人

多谢发贴的人[168]

睇来我要比心机咯
顶端 Posted: 2010-07-12 22:08 | 5 楼
ManHand
我是一个大苹果!
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[1751]

我要学煮野食
欢迎加入蓝调粤语NO.1,QQ群号码:385221309
顶端 Posted: 2010-07-12 23:20 | 6 楼
肥牛肉
信望愛

多谢发贴的人[14159]

拉7仔嚟睇下先!
I see,I go,I conquer.
顶端 Posted: 2010-07-12 23:50 | 7 楼
MR.BLACK
独笑当下

多谢发贴的人[252]

幽默、风度、智慧、上进并勇于承担 OfD@\;L  
如果边个男人有呢几点优点噶话,唔好话女人,我系男人都中意距呀,呵呵~~ *G CA6X  
以上四点优点于一身的男人等于大海捞针,有三点都唔错了,有其中三点足可顶一个有钱人。如果一个女人稳到的话,甘呢个女人就系梁洛施了
顶端 Posted: 2010-07-14 10:21 | 8 楼
Mc.大儍儍
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[15638]

我竟然一點都沒,惭愧惭愧

顶端 Posted: 2010-07-14 13:27 | 9 楼
jay_pen
肥兔仔
级别: 强人

多谢发贴的人[634]

点解我睇黎睇去都觉得系系度讲紧我甘既。 虫虫讲既我都有齐晒啵。
顶端 Posted: 2010-07-14 15:37 | 10 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
引用第10楼jay_pen2010-07-14 15:37发表的: x9h?e`  
点解我睇黎睇去都觉得系系度讲紧我甘既。 虫虫讲既我都有齐晒啵。
>8%M*-=p  
Ha?G=X  
哗哗~~ KVg[#~3  
_w mI(+_  
恭喜你啊,如果你已具备以上条件,甘你只要有目标,就可以实施胆大心细面皮厚既战略啦
顶端 Posted: 2010-07-14 16:16 | 11 楼
xjb
级别: 新人

多谢发贴的人[3730]

Quote:
引用第11楼芝麻糊2010-07-14 16:16发表的: W+K.r?G<j  
VtWT{y5Ec  
_W }(!TKO  
哗哗~~ R#ya,L  
TU%bOAKF\  
恭喜你啊,如果你已具备以上条件,甘你只要有目标,就可以实施胆大心细面皮厚既战略啦
2[ksi51y  
?~Pv3'%d  
Y([d;_#P  
_KN: o10U  
甘如果以上既条件无一条可以符合到既话,可以点做? Ev{MCu1!6  
w:Ra7ExP  
iy}xICt  
顶端 Posted: 2010-07-14 23:20 | 12 楼
花無缺和尚
武仁聖
级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

甘我简单甘讲吓啦:一个男人,最容易吸引女人既,就系幽默、风度、智慧、上进并勇于承担,最后先系多金。当一个男人具备以上条件,距可以唔靓仔,距可以唔高大,但系已经极具发光点。如果距仲系一个高大靓仔既,甘距就系一个极品男人,若果距识得落厨整返两味,而且肯落厨煮俾你食既,甘距除左系极品男人之外仲系一个好男人。 vY_e DJ~'  
bcn7,ht  
甘我都稱得上极品中之极品了,因為我算得上最上進[年紀] 亦都好快叫人?担[上山].................

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2010-07-15 04:17 | 13 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
引用第12楼xjb2010-07-14 23:20发表的: RX>2~^  
G "brT5:  
9go))&`PJL  
`{o$F ::(  
$8g42 LR'  
甘如果以上既条件无一条可以符合到既话,可以点做? b 4OnZ;FI  
.......
d.AC%&W  
F 7LiG9H6`  
hZU 1O  
甘快d趁地淋啦叫过个死佬~
顶端 Posted: 2010-07-15 08:47 | 14 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
引用第13楼花無缺和尚2010-07-15 04:17发表的: T 6HU*(  
甘我简单甘讲吓啦:一个男人,最容易吸引女人既,就系幽默、风度、智慧、上进并勇于承担,最后先系多金。当一个男人具备以上条件,距可以唔靓仔,距可以唔高大,但系已经极具发光点。如果距仲系一个高大靓仔既,甘距就系一个极品男人,若果距识得落厨整返两味,而且肯落厨煮俾你食既,甘距除左系极品男人之外仲系一个好男人。 m&/=&S  
Mudrg[@ `  
甘我都稱得上极品中之极品了,因為我算得上最上進[年紀] 亦都好快叫人?担[上山].................
2 Y+:,ud\  
A[JM4x   
{y-`QS  
经受生活既磨练,时间既历练,只要唔系睇唔开既,都会变得豁达~ h<NRE0-  
你系你既同龄人当中,依然好大魅力架啵
顶端 Posted: 2010-07-15 08:48 | 15 楼
花無缺和尚
武仁聖
级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Quote:
引用第15楼芝麻糊2010-07-14 20:48发表的: Zi{0-m6+  
E {>`MNj  
T4GW1NP  
e{!vNJ0`  
经受生活既磨练,时间既历练,只要唔系睇唔开既,都会变得豁达~ H(> M   
你系你既同龄人当中,依然好大魅力架啵
=bL{i&&  
小朋友又幾識得氹人開心喔! 我當你講真架

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2010-07-16 04:02 | 16 楼
龍④爺
四爷

多谢发贴的人[564]

幽默、风度、智慧、上进并勇于承担,最后先系多金 aQ|hi F}  
反思维去捻,如果没呢5样野,是眯就沟唔到女呢? m&Sp1=*Ejy  
答案是:NO! x)R0F\_  
每一个人有自己既优点同缺点,有自己既魅力! ?v.Gn9Z&  
系一D人眼中他可能一文不值,而另一边却可以肝胆相照! plXG[1;&G  
爱是盲目的, c<tmj{$  
只要你可以令到对方发现你一个优点,欣赏你一样野,就已经足够了。
顶端 Posted: 2010-07-19 04:54 | 17 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式