本页主题: 久违了的朋友!聖䜥节快乐。 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

花無缺和尚
武仁聖
级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

久违了的朋友!聖䜥节快乐。

也許歲月將往事褪色,或許空間將彼此隔離。但值得珍惜的依然是知心的友誼。想再次對你說聲:聖誕節快樂!相識繫於緣,相知繫於誠,一個真正的朋友不論身在何處,總時時付出關和愛,願好友聖誕平安快樂! 願蓝调永恒。
[ 此帖被花無缺和尚在2012-12-24 13:11重新编辑 ]

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2012-12-23 23:54 | [楼 主]
moonwalk
级别: 禁止发言

多谢发贴的人[2375]

HI 和尚大哥 圣诞快乐! 唔好意思 霸咗你啲知己头位
顶端 Posted: 2012-12-24 11:01 | 1 楼
肥牛肉
信望愛
级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

我都祝各位聖誕快樂!
I see,I go,I conquer.
顶端 Posted: 2012-12-24 20:36 | 2 楼
stephy
開心樂園餐
级别: 高人

多谢发贴的人[303]

大家甘话。老套,但是好应景既一句:蒸蛋节快乐~
本帖最近评分记录:
  • 银纸:+20(花無缺和尚)
  • 顶端 Posted: 2012-12-24 21:06 | 3 楼
    刘纹虎
    冬眠中,勿扰!
    级别: 管理员

多谢发贴的人[13002]

圣诞快乐!!!
      本人管理的范围:粤语tv连续剧及论坛程序维护

用心回帖,开心下载!

顶端 Posted: 2012-12-24 23:41 | 4 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第1楼moonwalk于2012-12-23 23:01发表的  :
    HI 和尚大哥 圣诞快乐! 唔好意思 霸咗你啲知己头位

哈哈,估唔到今日仲有人记得我知己喔,你真係有心人咯,聖䜥快乐!

顶端 Posted: 2012-12-25 01:04 | 5 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第2楼肥牛肉于2012-12-24 08:36发表的  :
    我都祝各位聖誕快樂!

牛牛,聖诞快乐!转眼又一年过去,希望大家都一年好过一年啦。

顶端 Posted: 2012-12-25 01:08 | 6 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第4楼刘纹虎于2012-12-24 11:41发表的  :
    圣诞快乐!!!

祝虎虎蓝调业务蒸蒸日上。聖诞快乐。

顶端 Posted: 2012-12-25 01:10 | 7 楼
    琳γ^ō^γ琳
    一次一次一次
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[4500]

因為你,我又上到來這裡,知己,聖誕快樂啊   

﹎沉默地 任痴心塌地﹎の沉默地 在唏噓中送走希冀﹎剩我空虛中憶記﹏㏒;
    顶端 Posted: 2012-12-25 02:07 | 8 楼
    anomesdia
    本强颜欢笑,却泪已满襟

多谢发贴的人[1145]

,聖誕快樂.......
    顶端 Posted: 2012-12-25 03:21 | 9 楼
    zhongweiyaz

多谢发贴的人[3597]

聖誕節快樂!
    顶端 Posted: 2012-12-25 08:18 | 10 楼
    fish_pan

多谢发贴的人[0]

聖誕快樂。。
    顶端 Posted: 2012-12-25 08:58 | 11 楼
    kitty888

多谢发贴的人[139]

祝各位圣诞快乐,新年快乐!
    顶端 Posted: 2012-12-25 10:46 | 12 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第8楼琳γ^ō^γ琳于2012-12-24 14:07发表的  :
    因為你,我又上到來這裡,知己,聖誕快樂啊   

因为蓝调,我地认识,因为你而令我不舍得离开!知己,圣诞快乐!新年愉快!

顶端 Posted: 2012-12-25 10:56 | 13 楼
    肥牛肉
    信望愛

Quote:
    引用第6楼花無缺和尚于2012-12-25 01:08发表的  :

牛牛,聖诞快乐!转眼又一年过去,希望大家都一年好过一年啦。

大家咁話啦!
    2011過得太灰暗低潮,2012略見起色,祈望明年更好.
    顶端 Posted: 2012-12-25 17:02 | 14 楼
    moonwalk
    级别: 禁止发言

多谢发贴的人[2375]

Quote:
    引用第14楼肥牛肉于2012-12-25 17:02发表的  :

大家咁話啦!

每次见到肥牛哥嘅出现都会想起一片片雪花肥牛 打边炉正啊
    顶端 Posted: 2012-12-25 22:49 | 15 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子

多谢发贴的人[4166]

迟左添,甘唯有祝大家元旦快乐啦
    顶端 Posted: 2012-12-27 20:03 | 16 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子

多谢发贴的人[4166]

Quote:
    引用第14楼肥牛肉于2012-12-25 17:02发表的  :

大家咁話啦!

牛牛,元旦快乐,新年快乐呀
    顶端 Posted: 2012-12-27 20:05 | 17 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

多谢发贴的人[27339]

和尚兄 牛大俠 Uncle長腿 琳s

大家都幾好丫麻, 我轉左行了... 繼續為生活打拚.
    如果路經HK飛短比我丫, 出來飲杯野.

大約捱多半年,花旗國應該會嚟個終極Super of QE 抵銷布仔留下嘅懸崖.
    希望2013年第三季開始無論您係邊度生活?! 大家都會有好日子過啦...7仔都要搵定啲老婆本囉
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2012-12-28 05:16 | 18 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第14楼肥牛肉于2012-12-25 05:02发表的  :

大家咁話啦!

冬天己到,春天还会远吗。期望2013年人人都好運啦。

顶端 Posted: 2012-12-28 10:29 | 19 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第16楼长腿叔叔于2012-12-27 08:03发表的  :
    迟左添,甘唯有祝大家元旦快乐啦

叔叔有心唔怕遲,你的全家福我都見過了,新的一年再整多件,湊齊一個好字啦。哈哈,新年快樂!下次我去東莞,記得帶我去見識下喇!

顶端 Posted: 2012-12-28 10:59 | 20 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第18楼gy77gy77于2012-12-27 17:16发表的  :
    和尚兄 牛大俠 Uncle長腿 琳s

大家都幾好丫麻, 我轉左行了... 繼續為生活打拚.
    如果路經HK飛短比我丫, 出來飲杯野.

.......

每次到香港都打電話比你嘅,可惜都冇人聽的。今年6月我都有在香港。並同2號3號在香港一齐去赤柱。可惜每次都揾你唔倒的。你的电话一样吗?仲未寻倒另一半吗?

顶端 Posted: 2012-12-28 11:07 | 21 楼
    肥牛肉
    信望愛

見到咁多老友真開心,原來叔叔已成家,恭喜恭喜!
    7兄轉行後可好.
    和尚大佬過年去邊度威呀.
    祝各位2013年一切順利.

顶端 Posted: 2012-12-28 19:39 | 22 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第21楼花無缺和尚于2012-12-28 11:07发表的  :

每次到香港都打電話比你嘅,可惜都冇人聽的。今年6月我都有在香港。並同2號3號在香港一齐去赤柱。可惜每次都揾你唔倒的。你的电话一样吗?仲未寻倒另一半吗?

電話無改過...都係一樣.
    已飛短再給您一次,
    放心轉左行...宜家電話不離身.

暫時重係一支公...未找到老闆娘
    顶端 Posted: 2012-12-28 23:16 | 23 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

3Re:久违了的朋友!聖䜥节快乐。

Quote:
    引用第22楼肥牛肉于2012-12-28 19:39发表的  :
    7兄轉行後可好.

轉投金融界後不段讀書考試攞牌
    現在多勞多得...好過從前打工得個做字.
    顶端 Posted: 2012-12-28 23:23 | 24 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第22楼肥牛肉于2012-12-28 07:39发表的  :
    7兄轉行後可好.

其實呢幾年來我哋大家一齊都有聯絡,只是去了另一個更大的吹水區,新浪微博。好多老友都在哪裏,包括藍調虎爺。
    呢幾年我都仲係咁中意雲游,到處漂泊,廣結善緣。哈哈。想必紅孩兒都亭亭玉立了吧?

顶端 Posted: 2012-12-30 01:18 | 25 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第23楼gy77gy77于2012-12-28 11:16发表的  :

電話無改過...都係一樣.
    已飛短再給您一次,
    放心轉左行...宜家電話不離身.
    .......

希望下次可以搵到你啦!一齊飲杯茶食個包咁。仲有冇怀念你嘅女神呢?哈哈。

顶端 Posted: 2012-12-30 01:22 | 26 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第26楼花無缺和尚于2012-12-30 01:22发表的  :

希望下次可以搵到你啦!一齊飲杯茶食個包咁。仲有冇怀念你嘅女神呢?哈哈。

女神...嫁人了嗎 ?!
    希望佢一世幸福啦
    顶端 Posted: 2013-01-01 00:05 | 27 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区