«1 2 3456» Pages: ( 2/10 total )
本页主题: ***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻*** - 情感版主每天都睇各位會員寫的點滴生活,多謝各位咁支持 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

灵风
魔女ゞの傀儡ヽ
级别: 强人

多谢发贴的人[2196]

07.09.09     天气:好好天 心情:good~ |3g'~E?$  
<Qt9MO`a  
其实我地系去间软件公司度实习 好多都系实施部 即系服务部   所以就经常出去跑客户 HLPY%VeD  
今个星期去鹤山住左3个星期个F翻左黎~~~佢今日生日啊~~  v> s,*  
O7m-_#/\   
不过星期一个个要上班 所以就提前一晚庆祝啦 ccT <UIpq  
h:i FLSf  
过程省略 无非就系搵间有K房嘅吧仔 饮酒··· HGF&'@dn  
!Y 9V1oVf"  
同以往一样 主角都唔可以安然无恙甘走... 7bQST0 ?  
"JE->iD  
有个F都大胆 虽然饮左唔系好多 计落就每人半打多D 不过佢都敢揸车走 佩服~~ yp)D"w4@  
h)^|VM   
T^q^JOC4  
下个就到我了~不过系正周中 而且各散东西 唯有国庆再聚啦~~ c4.2o<(Xt  
 r}}2 Kl  
聚完就散...唔知1年后嘅今日 大家毕业之后 仲有冇机会聚埋一齐过呢
顶端 Posted: 2007-09-09 10:17 | 30 楼
pinky
三分鍾的想法↓

多谢发贴的人[306]

Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

今天的我不想工作,只想独自一人..抛开一切... gA gF$H .  
但思绪总系停留响某个点度,消极噶心情挥之不去,点算好呀...? |l@z7R+4*  
我份人就系甘,心情一唔好就会乱发脾气,周围了解我噶人都会避之三尺远.. 6{I6'+K~  
但系有个唔知死噶表妹居然睇唔出...我响毫无意识噶情况下做噶野,请你原谅吧! _{n4jdw%(  
^oR qu  
可能系工作未做好吧!老早应该做完噶野,到宜家先开始做... .>S1do+  
下决心开始做噶时候,又遇上了心情的低落... &?5me:aU  
宜家硬住头皮都系要做,不过就真系好想发脾气.... \jb62Jp  
YF>1 5{H  
我系米已经控制唔到自己啦..? S VypR LVB  
点解可以让内心果个我黎做一切破坏我形象噶事呢? G8'  
真系一发不可收拾吗?
本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: benben今日11.10牛一,送禮包俾你地,多謝咁耐以來支持.
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 脾氣人人都有~唔好刻意咁去控制!如果男性我會勸距去打拳;如過女性我會勸距去個無人地方大哎d悶氣出來。
  • 三人行 必有我师
    顶端 Posted: 2007-09-09 15:19 | 31 楼
    dee寅
    懶惰的Dee仔
    级别: 新人

多谢发贴的人[7]

today...2007/9/9 t{,e{oZx  
    z#lIu  
    今日...起身,打電話俾女朋友!因為尋晚退岀咗個集群網業務...以為要五個工作日先會成功啦! ^^< C9  
    點知....一日就幫我搞掂喇!本來日日一個morning(我已經連呢個單詞點拼都唔記得喇)call架嘛!誰知今日無嘅...唉,我都知岀咗d問題架喇!我亦估到咩事架喇!不過我唔敢斷定,so等到夜晚先問清楚啦!問清楚之后,我先知道原來佢係以愚弄/受辱/阻礙呢三個形容次將我定罪... w`v` aw]  
    我知錯...我係唔啱!無論點講,點解析,我都係錯嘅!我知道講對唔住已經無用喇! FAX[| p  
    所以,我以后都知道應該點樣對待我哋麵臨緊嘅一切問題! y}?PyPz  
    4*inN~cU  
    不過,我亦有好多不為她知嘅心理活動!係度,我想痛快地吐岀... C-g,uARX(r  
    1.係埋一齊已經差不多一年喇...大傢嘅脾氣應該都知道,我試問處處忍耐,何解我犯錯嘅時候無人體諒下我呢?!我都係人,我都有權利發脾氣!我發過三次脾氣,但妳呢?!唉....我俾妳搞到我都無脾氣喇!妳竟然同我講,再發一次就掰掰...好啊妳! Ai)>ot  
    wd3OuDrU  
    2.自從妳朋友拍拖之后,我發現妳越嚟越鍾意將我同人哋對比!人哋點有錢,點好啊份工,人哋送d乜俾條女啊!人條條仔點樣馬得死條女啊?!唔好意思,我仲係學生...妳都應該明白!7百幾一條鏈同四十蚊一條鏈嘅差別係邊啊?!咪就係錢對d咋嘛!心意呢方麵係一d都無小到架!我有錢嗰陣,餐餐都同妳夀司...食最好嘅,妳又記得無?!無錢嗰陣我寧願唔食唔用都滿足妳...雖然妳時不時都有,但妳最近真係俾咗個全新嘅妳俾我! ,3!TyQ \m'  
    nw#AKtd@x  
    3.放假,我無去做嘢,因為穩唔啱心水,我唔係遊手好閑喔...我衣來伸手飯來張口咩?!就算係...妳都唔使強調咁多次啊!妳咪又係....妳做咗一日咁大把..妳一日嘅工錢我都俾返妳啦接妳放工嗰晚! 9_8\xLk  
    唉...我點解覺得妳越嚟越想我有錢架..妳越係咁唸,我越係反感啊妳明唔明啊!? Q pIec\a+  
    =uEpeL~d;+  
    無嘢喇...好鳩嬲啊!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: benben今日11.10牛一,送禮包俾你地,多謝咁耐以來支持.
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 人嘅本性,貪心忘舊,no happy可以萬千理由,所以做人多d寬心還是對自己好好的。
  • 顶端 Posted: 2007-09-09 23:52 | 32 楼
    dee寅
    懶惰的Dee仔

多谢发贴的人[7]

我好想講... %gj7KF  
    如果妳一直想穩一個有才华嘅男人, E~VV19Bv]/  
    唔好意思 R / ND f`  
    我唔係..  {&L^|X  
    如果妳一直想要一個俾到物質同精神財富妳嘅男人. C6Cr+TScH  
    唔好意思 `P <#kt  
    我暫時都唔係... ].2t7{64  
    如果妳仲想係埋一齊,妳唸下... ?uU_N$x  
    點解今日搞成咁嘅地步,係我錯,抑或妳錯,其實大傢都係一樣... 2R,8q0qR:  
    隻係妳經常掛係口中嘅嗰句,因為我係女人,我要為自己打算! 3177R>0  
    咁不如妳同舊錢結婚啦下! D!ASO]  
    我寧願搞基喇真係...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 呢個係物質世界,哪怕你唔認同,但絕大部分人會認同,我係個窮人堅信呢個係殘酷社會,適者生存,咁樣人先有斗心
  • 顶端 Posted: 2007-09-09 23:57 | 33 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY
    级别: 圣人

多谢发贴的人[291]

2007年9月10日 天气:可以话晴!! 心情:普通加一般..! 2.=u '  
    ]mz'(t  
    因为唔洗去上日文课嘅关系..我今日照常都系点几起咗身..无无聊聊咁上网.. u&[L!w  
    同D朋友吹吓水..而家D生活真系无聊啊..希望快D出个证..嗱嗱声落去做嘢啦.. 9 W|'~r  
    我真系再唔想过呢D咁嘅生活..我要有激情嘅生活..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 激情過去又米回復平靜生活,呢個社會無咁多激情俾人去分享。
  • 顶端 Posted: 2007-09-10 01:44 | 34 楼
    颠佬
    级别: *

多谢发贴的人[]

2007年9月10日 呢日真系好黑仔噶一日~上午开住台车去机场送货~竟然开到半路抛锚,跟住给个客户闹左一顿,然后整车给人扼左几百~翻来仲要系限制时间度又给个新仔SIR罚左两百。 R eb.x_  
    唉~真系好苦~无端端没左一千~真系好嬲~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 人有三衰六旺,無計。good day for you man
  • 顶端 Posted: 2007-09-11 08:42 | 广东省广州市电信(海珠/荔湾区) 35 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

2007/9/12     阴 %NJ0 Y(:9(  
    D _[NzCv<-  
    依家好似觉得特别空虚甘~~ 7Z~JuTIZ  
    上年依家甘嘅时候~~ 有距陪住...我特别开心~~ w!v^6[!  
    依家...........得返我自己一个孤零零囖.... Di27=_J  
    x DN u'  
    有机会搵过第条女..但自己偏偏又五想..又系点解呢?. ^IyQzBOj  
    人生很痛苦....如果可以快D结束就好囖.~

.....................
    顶端 Posted: 2007-09-12 08:40 | 36 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!
    级别: 神人

多谢发贴的人[1551]

2007.09.13 k;`1Ia  
    (aC=,5N  
    what' s for love..? Otx>S' 5  
    E個問題已經問過好多次.. r@]`#PL  
    都搵唔到答案.. o|vL:| 8Q  
    可能需要嘅祗繫簡簡單單,平平凡凡嘅生活..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 想平淡咁拍拖其實好難,人太喜歡欲望。
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-09-13 21:17 | 37 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子
    级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

2007年9月14号零晨3点 1a V32oK  
    Y?7GFkIP$  
      人地话饮醉左,可以有咩讲咩,想做咩都够胆做,但我净系觉得醉左好辛苦,一种有苦诉不出,一种力不从心噶感觉,甘究竟点解要自己醉呢?或者系怪自己点解运气会差足甘多年,家庭,工作,自身,爱情诸事不顺,一塌糊涂.其实都无乜点好赖,怪就怪自己吾识主动争取,又或者会常常安慰自己话运未到姐,一到噶话话吾定锐不可挡呢,呵呵~ ,}@4@ >?K  
          朋友们见到我写呢D野之后可能都会安慰我点点点,其实吾使讲我都知道噶拉,因为安慰噶说话我讲比人地听,多过人地讲我听,我只不过伸下姐,所以安慰噶说话吾需多讲拉,心领,哈哈~~ s8 MQ:eAP  
          醉左噶人最可爱,最真噶拉,可能呢个系醉左噶唯一好处拉........................................
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 我只係覺得開心的人先容易醉。
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由: 把過去的不愉快的經驗拋棄,期待新事物的來臨
  • 顶端 Posted: 2007-09-14 03:05 | 38 楼
    小贼頭
    赚钱做高人!

多谢发贴的人[44]

2007年9月14号 天气晴.傍晚转大风 5开心 e1E_$oJP  
    今日学校检查头发..!搞到我旷咗1日课..! @Lf&[_  
    点解D学校要检查头发呢.!其他头发同读书都无乜分别炸..! vqQ)Pu?T  
    个个月都捉.!个个月都变光头仔..!捉咗都算啦..! n w+^@|4  
    仲要请5洗钱就帮你剪个D发型师..! =[!(s/+>L  
    免费帮剪..!免费帮你剃4刀..!马上变个光头仔! 3(|,:"9g  
    学校几时先会5洗检查头发呢..! j<~T:Tk  
    希望国家可以改变一下呢个坏习惯!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 我都好圇憎呢d規定,無必要做到咁姐
  • 顶端 Posted: 2007-09-14 23:51 | 39 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.09.14   晴   #}@8(>T  
    +[MHl  
    今晚又同幾個好姊妹飲嘢傾心事la~~ tu$rVwgM  
    次次出嚟都會講大家嘅近況嘎~~ {~FPv mj&  
    不過估唔到今晚嘅囡豬腳繫我嚄~~ k+?gWZ \  
    佢哋講咗好多對我嘅睇法同埋過去我做得唔好嘅地方.. 6)?u8K5%r  
    令我對自我嘅了解深咗.. Jq(;BJ90R  
    喺我嘅生命中..佢哋算繫比較了解我嘎啦.. PX/{!_mM  
    甚至比我自己更了解我自己.. [)jNy_4  
    最緊要繫佢哋可以同我坦白講對我嘅睇法同建議.. Me? I8:/  
    識到佢哋兼做埋好姊妹.. lN:;~;z_  
    我感到我嘅人生已經無憾吶.. w|S b`eR  
    咁講絕對冇夸張.. ZYY2pY 1  
    好開心,受益良多嘅一晚~~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 細細你都幾多心事同人分享個哦
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-09-15 00:43 | 40 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

2007年9月16日..! 天气:时晴时雨...心情:OK咁啦.!~ 8UgogNR\  
    %~M*<pN  
    琴日,系Tommy仔嘅24岁生日..呢个生日,我过得好开心..除咗有我女朋友didi陪我过啦,仲有我一班好好嘅兄弟陪我过啦!..佢地分别有沟女最掂嘅强哥,斯斯文文嘅栋庭,精伶可爱嘅亮斌,冧女出名劲嘅阿Nic...等等等等....好好嘅兄弟们..我系呢度多谢你哋..!!~希望我们一直都会咁好..一起成长,一起搵大钱..就系最好嘅Happy ending啦..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: 小版代替全藍調論壇管理員及斑竹補祝森仔你生日快樂。
  • 顶端 Posted: 2007-09-17 02:47 | 41 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.09.19       微風送爽   geng攰.. x=7:D  
    oNPvksdC;  
    E兩日番工好頻撲吖.. P)f8 lU^z  
    一日去三個區.. Ot\[Ya''  
    攰C我吶~~!!! UxHI6,b  
    忙到水都冇時間飲吖`~!!! aAGV\o{^  
    加上個好姊妹又發生咗一件大事`~!! C^4,L \E  
    好多負面嘅嘢影響住我嘅心情.. d;gs1]E50  
    加上E兩日仲要想生智慧牙吖~~~!! H.;}%id  
    超級痛吖~~!! X,3 \c:  
    咬嘢都冇力... 579D  
    有時唔小心咬到簡直痛到入心入肺吖~~!! 9,_~qWw  
    >]ux3F3\  
    咁多事情幾時先過去呢.. XK/l1E3N  
    E兩日無論心理定生理都好攰吖..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 睇來你真係需要好好休息~呢派都見你心情寫得好疲累
    顶端 Posted: 2007-09-19 20:00 | 42 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6198]

2007-9-20 星期4   天气 " 阴晦 0F- +)S?M[  
    v8 =#1YB;  
    煞下眼就甘又过咗成个月,时间过得真系快```好耐都冇上黎写过野```其实都有D烦``` 9<3}zwJ  
    究竟```黑仔噶霉运几时先可以摆脱得到```` '9.@r\g  
    前果排发生噶事.到今时今日噶呢一刻.都未同爸爸讲过一句说话. hwe6@T.#  
    都悟知点算好,我谂我同距都系同一类人,硬颈......``` ._]Pz 6  
    见到距```有时煞那间想同我讲D咩```但系都冇讲````我都知道我甘样悟岩``就算距系错在先我做得晚辈噶``点都要让下距```但系``一谂到距对我讲噶果句说话```我好难悟去介意````唉`` 早知道果晚自己冇咩事就悟同距去讲拉`` 搞到E+进退两难``` n]4Elrxx  
    SODHn9)  
    呢几日```心情都好郁闷````我啊姐(上司)话要调我去福特```最起码逗留一个礼拜去跟人学习``` 我悟要``我悟制吖`~~~~!!!!!!!!!人生路不熟``而且个福特个客服部主管好........`` K7JZUS`C!  
          死乞烂乞先减刑2日```虽然话`` 学习人地噶长处去改善自己噶短处系好事``但系我真噶好惊果边D人```我悟钟意戴晒全副武装去面对人```唉```希望我啊姐忙到悟记得呢件事拉```
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 生女性個係跟爸爸的!其實你和你爸爸都需要一塊磨合石
  • 本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2007-09-20 21:21 | 43 楼
    ?安格﹫絲゛
    好耐冇見~
    级别: 仙人

多谢发贴的人[2652]

自从入咗野鸡,令我变得好独立. - 寻找a!人的日子, day3. 雨

今朝一早去上john课,觉得个课室又热又局.点知都中午嘅时候又落咗场雨,好彩係过 (m! kg  
    uc"%uc'  
    云雨遮,因为我比较中意干爽,加上成日落雨会搞到心情都差d.跟住睇吓个Q,发现一个 q~aj " GD  
    l}(HE+?  
    好耐都无见过嘅人,佢竟然仲话打过好多次电话比我,话我唔接佢? (事实上我真係唔见 _\k?uUo&,^  
    @?]>4+Oa0  
    佢打比我) 不过我无成日褒电话都好耐laaaa,或者係无好倾嘅人喇.谂起以前4奶 (某 Y[PC<-fyf  
    &gT@oS{  
    一个fd) 准时每晚都打比我,其实我越黎越唔知电话有咩好讲,亦都谂翻起曾经傻到讲故 > JA-G@3i  
    5-fASN.Lx  
    仔氹人地训,结果竟然真係训着咗,或者我以后都唔会做d咁嘅傻事喇.讲起Q,我可能真  ^ b5+A6?  
    Z5U\>7@&8  
    係比人偷咗几粒钟,今朝一开嘅时候系统同我讲最后一次登陆竟然响福建,唔驶谂即刻 o58c!44  
    K>~YO~~  
    改咗个password先喇,我亦都开始怀疑我有3个群都係比佢删咗嘅,.不过算 kUGFg{"  
    v]Pyz<+  
    喇,anyway,损失都唔算好大.但係唔知点解,我就越黎越抗拒高中班fd嘅活动,每次听 -"H$ &p~  
    H-e$~vEbP  
    到我即刻谂到嘅係想推咗佢.反而好怀念小学同初中嘅fd,真係好耐无联系喇.亦都好后 oKz! Xu%Hl  
    =IX-n$d`>  
    悔以前唔係班入面嘅核心人物,应该无乜人会记得我喇.我慢慢中意咗一个人生活,夜晚 ,37<F XX,  
    Q{=r9&&  
    训觉唔再怕黑,而e+做亲乜嘢都好唔自然.唔理喇,人总係有变嘅时候嘅,只係我比其他 havmhS)O  
    {y5 L  
    人变得快变得多遮,係咪?! < "p-0=IgJ  
    *K?UWi#$  
    q6E 'W" Q  
    ,:K{  
            以前写低嘅.  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 隨着年齡經歷變化而變化的。人人都是這樣經歷,沒有快與慢。能長大就好

• `     我要响hk遇到你~
    顶端 Posted: 2007-09-22 01:30 | 44 楼
    親愛的小棠
    中國十大傑出青年
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[1116]

Re:自从入咗野鸡,令我变得好独立.

勇敢做自己的决定,勇敢行自己的路
    本帖最近评分记录:
  • 顶端 Posted: 2007-09-22 13:33 | 45 楼
    ?安格﹫絲゛
    好耐冇見~
    级别: 仙人

多谢发贴的人[2652]

Re:Re:自从入咗野鸡,令我变得好独立.

Quote:
    引用第1楼小棠2007-09-22 13:33发表的: K3=0D!Dq  
    勇敢做自己的决定,勇敢行自己的路
    4=y&}3om(0  
    iC!6g|]X  
    qG~6YCqii  
      多谢支持.

`     我要响hk遇到你~
    顶端 Posted: 2007-09-22 20:44 | 46 楼
    新月Moon

多谢发贴的人[390]

我有时都钟意一个人的时候..有个"想"的空间 pih 0ME}z  
    但有时都想约D朋友出去逛逛,换换心中的闷气! Z'5&N5hx  
    如果心里面有野想发泄,不防打电话比你朋友,唔使好长的时间,一句都好~听听人地的声音,听听人地的意见,心会舒服好多架! 
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:200 | 操作人: bennypower | 理由: benben今日11.10牛一,送禮包俾你地,多謝咁耐以來支持.你是最特別的
  • 顶端 Posted: 2007-09-23 00:53 | 47 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

2007-9-22 星期六 晴 wm ?% &V/#  
    近呢段日子開始適應獨自生活,原來我都幾怕女人嘈,B粒八啦咁。女人還是遠離比較好,女人是很可怕的動物。唔知愛一個男人是什麽感覺de。
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2007-09-23 01:37 | 48 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

2007年9月23日 凌晨4点15分..   天气:晴晴哋!!   心情:一般.. MwQt/Qv=  
    DVg$rm`  
    今晚,我发觉咗一样好严重嘅问题..原来我同我现任女友系两个世界嘅人..我哋嘅沟通同相互理解出现咗问题....我捉唔到距嘅point,距又唔明白我个point..我觉得好辛苦..但系我哋又系同样深爱住对方..我好想去解决我同距之间嘅问题..但系又唔知道点去做先好..我好唔开心吖..唉.!~女人成日都话D男人唔明白距哋系度唸D乜..原来真系咁样咖..相反,女人够唔明白男人嘅唸法囖..唉..烦死人啦...算啦..!~我都系训啦..!~训醒应该无事咖啦..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 凡人凡人就是煩人一個。喜歡將煩惱賦予自己的腦袋裏面。沒有相應的辦法只有相應的感覺。
  • 顶端 Posted: 2007-09-23 04:20 | 49 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

Quote:
    引用第44楼bennypower2007-09-23 01:37发表的: 5~2_wWjX  
    2007-9-22 星期六 晴 SwO$UqYU=  
    近呢段日子開始適應獨自生活,原來我都幾怕女人嘈,B粒八啦咁。女人還是遠離比較好,女人是很可怕的動物。唔知愛一個男人是什麽感覺de。
    {%y|A{}c  
    你去试下先拉`~`` 返黎记得话感觉过我地知喔```
    本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2007-09-23 21:51 | 50 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

描述:现场噶某一个角落``
    图片:
    2007-9-22   星期日   打风兼落雨``` ] Ge>S?u  
    f4+wP/n&  
    真系屋漏偏逢连夜雨```` 真实噶体会`````` `Gl[e4U  
    .ns=jp  
    寻日``(星期六)晨甘早6点半```同事打电话吵声我```` 本身就眼训````` 晴天霹雳```办公室电脑烧咗``初头仲以为电线短路``烧电脑关我咩事``等上班稳电工技术人员搞米得咯```吵住晒人地训觉```甘挂咗电话就继续训```噔~~!!!!悟系喔``点会系距通知我电脑烧咗``距又点知电脑烧咗呢```拿拿声打电话返去``系咩烧咗``悟系火灾吖么``` 点知答案系```办公室成间房着咗火```唉```又冇得训````认命拉``` (FgX9SV]p9  
    b+hN\/*]  
    神甘早赶去公司```` 烧晒都冇甘激气``` l]&x~K}  
    l7@cov  
    V*Xr}FE  
    人地D资料就冇咩事```我果D就乱七八糟```恢复卑重建仲困难`` Acd@BL*  
    hH%fWB2(  
    点解把火悟选择我放完十一先烧呢`````` 5tLb o  
    ssoE,6kS  
    拾野仲整到D手手脚脚`~`` 介亲只"猪蹄"都悟知`` 血啊`~` C|3cQ{  
    $MfRw  
    BD86t[${W  
    唉```今日打电话返去```咩野都冇```听日返去都悟知可以做D嚒```` koD}o^U#  
    十一个假都悟知会悟会因为呢件事而取消``` 烦吖~`` =20 +(<  
    [/ertB  
    pQC|_T#u  
    真系好想问个天````究竟我条黑仔之路仲有几漫长````
    [ 此贴被錺_錺①在2007-09-23 22:37重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 呢獲野神都幫你唔到,你公司咁引雷既。。。

顶端 Posted: 2007-09-23 22:09 | 51 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

2007年9月24号凌晨2点13分..天气:落毛毛鱼..! 心情:OK咁囖..! hJ (Q^Z  
    `|X E B  
    今晚听到有个"可以话系好消息"嘅消息..!就系我一个比较好嘅女性朋友正式同我个好朋友一齐了..系呢度..我希望距哋会长长久久啦.. lQ<2Vw#Yl  
    +\fr3@Yc  
    另一方面,我系度唸..我呢个朋友呢..距会唔会好好对呢个女仔呢..?..!较早之前,距仲系成日玩弄感情嘅人..唉..!其实呢..我真系好想知道..系咪成日都沟女,成日换画就系一件好事呢...作为男人啦..!未玩过嘅就好想去玩吓,去试吓咩感觉..去试吓拥有几条女系身边徘徊嘅感觉..其实玩过嘅人呢,就知道呢样玩意一D都唔好玩..随时都会变成一个被人数臭嘅人..其实明知道结果嘅..点解又有咁多人去做呢.. 9gZMfP  
    JN .\{ Y  
    训了..听日仲要去帮我大佬手...哈哈.今晚吹住咁多先..!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 多女未必坏,但也唔好。有些人天生就非常博愛。但有些就非常濫交不能一同而遇。
  • 顶端 Posted: 2007-09-24 02:22 | 52 楼
    pinky
    三分鍾的想法↓

多谢发贴的人[306]

个同事前几日已经正式放大假啦,罗佐三个月假去澳洲玩,感觉上好似一去不回头甘,但系我又无乜感觉啵...之前都会以为自己会好唔舍得,毕竟大家一齐相处佐甘耐..我真系一个甘无情噶人吗? AjKP -[  
    HgvgO\`]  
    临近中秋,几个同事都提前请假回家了,搞到办公室空晒,往时热闹非常的日子不见了,净底几丁友响度无聊过日子,人地话甘样无枉管,我就觉得无晒冲劲...所以个人都唔愿做野就真..好想快D到中秋放假呀..哈哈..听日就系啦... gbsRf&4h  
    y>Zvose  
    提前祝福大家 中秋节快乐! +dX1`%RR[  
    6}='/d-[  
    唔知听晚撑把会发光噶雨伞行街够唔够应景呢?
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: 中秋有假放,你間公司都非常好效益哦。中秋節快樂。
  • 三人行 必有我师
    顶端 Posted: 2007-09-24 13:05 | 53 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

2007年9月25号凌晨1点32分..天气:又落毛毛鱼..! 心情:几好!!! l=8)_z;~D  
    `zGK$,[%  
    呵呵..今日系中秋节了..系呢度祝大家节日快乐,合家安康,财源广进啦..! QZB2yK3]h  
    %Koc^ pb)  
    时间过得真系快,咁快又一年嘅中秋啦..好快就国庆添...呢一年过得真系快脆吖.! J]UlCg  
    Fvf308[  
    虽然自己今年依然无咩成绩,不过我会努力嘅..下一年,我要储钱买车..!!我知道我一定得咖.. 8 !Pk1P  
     7?-eR-  
    嘻嘻...而家未买到....我就发发梦先..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: 中秋節快樂
  • 顶端 Posted: 2007-09-25 01:37 | 54 楼
    pinky
    三分鍾的想法↓

多谢发贴的人[306]

天气&心情:阴`转`雨`转`晴 E1IRb':  
    z`qBs  
    唉,今日注定系黑噶啦...去出入境签订居然唔记得攞身份证...白行一场不特止.. )^7Y^u e  
    之后去买野果阵,个F将部车停佐响街边线内停车噶位置..(附近噶收费停车场行路太远啦).. u*B.<GmN  
    点知出黎果阵..一张大大噶牛肉干就夹佐响车前啦..真系无阴公...(后面果部车都无事)... 3G9"La,b  
    早知打的去都无甘伤呀... ML'4 2z Y  
    后来总结原因,可能我地泊果个车位系旧噶,宜家取消佐,不过仲有模糊噶线响度... b#bdz1@s  
    唉,下次真系要睇清楚啦...或者直接泊去停车场啦... 1@q~(1-o  
    跟住去佐行街(真系无乜心情)..好似乜都买唔到甘..中秋节好多铺头都提早收工过节... +(0Fab8g  
    TU&6\]yF_  
    夜晚我地买佐D烟花去球场度放(今日最开心噶一刻).. -ZFeE[Z  
    有好多细路仔都响果度玩,我地都玩得几尽兴... 5JW+&XA  
    仲见到一个好靓噶月亮添.. -CfGWO#Gbx  
    #/$}zl  
    就甘又过佐一个中秋!!三个人的中秋唔知仲可以持续几耐呢?希望几十年之后都可以不断重演...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 知己友誼一定可以長存的。只要無利益關係
  • 三人行 必有我师
    顶端 Posted: 2007-09-26 00:27 | 55 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2007-9-25 (8月15,中秋.人月两团圆`?!?!!) 星期二   大雨到小雨   PM11:03 @/*{8UBP  
    06年噶今日,一个人过.....陌生噶城市陌生噶人群`~``仿佛四周围噶热闹只不过系一种背景音乐``别人的狂欢与我呢个局外人毫无关系`以为只不过系自己悟熟悉环境所以先会系甘`````` :_JZn`Cab  
    07年噶今日``返到屋企````见到距地```熟悉而又陌生噶面孔````好攰````点解系出面过又甘``系自己屋K过又系甘`?~?~只有自己安慰自己```一切都会慢慢变好噶```比D心机拉``!!但``讲同做系两回事黎``` ;"SnCBt:>  
    你地今年中秋过得快乐吗~?~~?!! 2|@@xF  
    j89|hG)2  
    tRRPNY  
    2007-9-26   星期三   天晴   PM 16:04   心情阴降小雨`` x- kCNy  
    呢一刻``对自己面前果碗面完全冇晒食欲```连睇到一半噶电影都一样``` =Xh^@ OR  
    kF.!U/C  
    悟知道系一种咩噶感觉```有时侯真噶觉得自己究竟系米冷血动物```系悟系都悟紧要拉```自己做返自己米得咯``仲有好多人需要我去做距地噶开心果噶么```将自己噶悟开心表露出理米盏人为我担心`````对```深呼吸```!!!!!!! [H;HrwM s)  
    JIvVbI  
    言归正传````有时候好想问```D男仔做咩甘钟意同D女仔系言语上暧昧却卑悟到承诺呢~?~~ rGuhYYvK  
    难道D女仔个个都可以为咗一D甜言蜜语而睇悟清现实`~~?~?~?!!!呵呵``我又真系冷静得可怕``` []:;8fY  
    岩岩``我问一个男仔(算系网友甘噶拉)你当我系咩也```系F吖`定```因为距时不时会讲一D暧昧不明噶野```我噶出发点好清晰``系F就做F```悟系F噶话``大家卑大家一个定位``` :bI4HXT3  
    可笑噶系```距话``距都悟知,叫我话事`````唉``系米自己太强求人地呢`~?~!!可能了`` v39`ct=e  
    BUT``我觉得``凡系牵扯到感情呢样野噶野```都希望有始有终```我悟喜欢去玩感情游戏``我玩悟起``万一我当真```甘米又赚得喊```米搞````我需要D嚒``自己好清楚```我渴望有人疼锡自己```但系如果距悟可以百分百对自己忠心噶话```我就宁缺勿滥了`` 9+"D8 J7  
    距话我今日好怪``或者了``最后``距话要静落黎谂清楚``都好```起码我希望距会稳到距自己想要噶野``` wH=  
    `成个钟先写咗甘D甘多噶野```碗面都冻晒了```算了```悟食了`` 4@OnMj{M  
    kCfSF%W&  
    加油啊 `~`芳仔```!!!你系得咖```卑D信心自己``!!!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 其實嘛不能盡信網絡。網絡世界就係可以掩蓋自己,你覺得我呢個神父係好人但現實裏面我可能係個衰人。只要唔好擺太多心思係網絡上就可以了。

顶端 Posted: 2007-09-26 17:29 | 56 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子
    级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

好辛苦呀,好压抑呀,好烦呀,我惊自己一个顶吾到几耐,好多野想讲出来,但又因为系家庭噶问题所以吾方便讲,唉~~我系一个能医不自医的人,中意聆听人地噶烦恼,帮距分忧解闷,但自己噶事成日都会独立承担,吾中意同人分享,包括最亲噶人,依家积压左甘耐,我惊我迟早一日会有抑屈症,此时此刻真系好想大叫一声:"I LOVE YOU DAD,BUT I HATE YOU TOO.."
    [ 此贴被长腿叔叔在2007-09-27 23:59重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 你可以做一些體力消耗大运动。例如打拳或游水,我是比较建议游水呢项运动。适合忧郁的人
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 你可以做一些體力消耗大邉印@?绱蛉?蛘哂嗡??沂潜容^建議游水呢項邉印_m合憂鬱人使用。
  • 顶端 Posted: 2007-09-27 23:53 | 57 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.09.28   晴間多云   攰... _F>1b16:/P  
    BM=`zGh"  
    8(3'YNC  
    今日成日就喺公司幫老細整嘢.. CN8GeZ-G  
    我覺得我嘅技術已經到咗熟手技工嘅級數嘎啦``!!! 'c5#M,G~  
    發現街邊辦證嗰D人D錢都好易賺.. Ze ~$by|9f  
    5到10分鐘就搞掂一張吶.. L,!?'.*/]  
    -q' np0H  
    好攰呀今日.. )V~Fl$A  
    次次D老細們開會都做C我噶.. 9|WBJ6  
    佢就好似廢Q咗咁嘎.. q"ba~@<BEl  
    乜都叫我做.. =2uE\6Fl,  
    遞份嘢俾人都叫我嚟.. kRs[H xI3  
    要知道我自己都有嘢要做咖````~!!!  hh<5?1  
    好在到最後都成功搞掂曬所有嘢.. !t "uNlN  
    -B :Z(]3#\  
    聽日又要番去分公司吶.. (1JZuR<?c  
    又唔知要我番去做乜吶.. j[NA3Vj1P  
    人都癲..
    做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-09-28 00:52 | 58 楼
    cw_bin

多谢发贴的人[2]

Re:自从入咗野鸡,令我变得好独立.

珍惜每个你认识的人...
    本帖最近评分记录:
  • 顶端 Posted: 2007-09-28 17:34 | 59 楼
    «1 2 3456» Pages: ( 2/10 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式