«12 3 4567» Pages: ( 3/10 total )
本页主题: ***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻*** - 情感版主每天都睇各位會員寫的點滴生活,多謝各位咁支持 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

toomyou
?♡.TOMMY
级别: 圣人

多谢发贴的人[291]

Re:自从入咗野鸡,令我变得好独立.

人要长大都会经历呢方面嘅嘢..勇D去面对...所有事情都会过去咖啦.. }#n;C{z2e  
Np"exFqN k  
当你回头睇翻,你就会觉得呢D嘢都系好小嘅一件事囖.. ~V\D|W9  
-}KC=,]vh  
我以前都试过吖..我都过度到了..i believe you can !!
顶端 Posted: 2007-09-28 22:04 | 60 楼
?安格﹫絲゛
好耐冇見~
级别: 仙人

多谢发贴的人[2652]

Re:自从入咗野鸡,令我变得好独立.

我谂我都适应左e+嘅社会laaaaaa, _N{RVeO  
Z|l q b=  
                                                                好真实,亦都好残酷,

`     我要响hk遇到你~
顶端 Posted: 2007-09-28 22:25 | 61 楼
?安格﹫絲゛
好耐冇見~

上帝关晒我嘅门都唔紧要. - 寻找a!人的日子, day 114. 晴

今日都无乜特别,但就好似touch到少丷开心嘅feel甘.但其实又好唔真实,因为只可以讲係 1$p2}Bf {n  
^h"`}[+  
一种希望.我e几日见到出双入对嘅情侣都会幻想未来同我一齐嘅会係一个点嘅人咧?真係 Cd>WUw  
d~JKH&x<  
好期待~翻到野鸡之后收到丫妍call,原来佢心情ok down丫,甘作为朋友就梗係要开解下 jAm3HI   
+P cmJ  
佢喇,听下听下令到我都谂起自己身边嘅事,只不过唔同嘅係我地面对嘅态度.人生真係有 >8qQK r\"  
f7X6fr<  
太多嘅唔如意喇,直到今时今日我都仲未适应到,或者我仲相信希望,我始终都唔肯放弃,e个 )'6DNa[y  
'lEA)&d  
就係我点解可以挨得到今日嘅原因,生活係会令人成长得好快.我已经唔会再怨天怨地,因 fvdU`*|n)  
{l/-LZ.  
为就算甘做都无乜用,我会继续等上帝开比我嘅窗!!
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 挫折生活可以激勵到人生也可以使人頽廢。睇就睇自己如何去面對生活

• `     我要响hk遇到你~
    顶端 Posted: 2007-09-28 22:29 | 62 楼
    新月Moon

多谢发贴的人[390]

D内容好弦呀~我资质唔系噤高,唔明你想表达D乜野~不过要黎的人总会出现的..唔好心急咯!
    顶端 Posted: 2007-09-29 00:42 | 63 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

2007年9月30日..天气:晴空万里 心情:好warm!~ 8(~K~q[Cr  
     ng_^  
    今日喺我嘅农历生日..今晚我好开心,because我爹哋今晚亲自下厨整咗几味比我食..真系好耐都无食过老豆整嘅美食了..记得以前成日都会食得到..自从老豆去咗距兄弟度做野之后..日日都好夜先收工啦..好耐都无一齐食饭啦我哋..但系今晚距一翻黎就整我最中意嘅送比我食!我真系觉得好warm..真系好开心囖.. 多谢您啊..老豆.!~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: 孝顺仔~农历生日礼金.
  • 顶端 Posted: 2007-09-30 00:10 | 64 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!
    级别: 神人

多谢发贴的人[1551]

2007.10.01   涼風送爽 眼瞓.. QUQu^p  
    /eOzXCSws  
    點解吖~~ Bhp-jq'!B  
    點解明明放假都唔俾我瞓晏覺吖~~!! _PlKhv}  
    次次都繫咁~ Db1pW=66:  
    一到假日就7點幾自己醒鬼咗~!!!! -< &D  
    平日要番工又唔見咁知醒嚄~~!!! 7[5.> h  
    人哋諗住E個假期瞓飽佢咖嘛~~!!! +E.GLn2 /  
    我要瞓晏覺吖~~!! hnc@  
    我要瞓晏覺...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 很容易,細細你可以拿條木棍九十度響自己個頭博埋去你絕對可以訓七日或以上。嘻嘻!
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-10-01 12:22 | 65 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

2006年10月2日凌晨2点15分 天气:凉快啦! 心情:OK啦(不过有D肚饿)!! ^]a#7/]o  
        我而家喺度等紧我细佬买嘅宵夜翻黎..!超级肚饿啊! li 6%)  
    唉..虽然今晚超级多节目吖..不过全部都喺同饮酒有关的..所以我今晚都无出去玩...闷咗成晚啦阴公!~琴晚我饮到惊咗...今晚咪搞了..喺屋K无无聊聊咁睇吓电影仲好..嘻嘻.. :kf`?u  
    `R=HKtr?  
    啊啊啊啊啊啊啊..................!! 我个宵夜翻黎未啊..等紧你啊!~!~!~!~~!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 貌似你葛家族好大的。
  • 顶端 Posted: 2007-10-02 02:20 | 66 楼
    ?安格﹫絲゛
    好耐冇見~

男主角不是我. 2U:H545]]  
    bdibaN-h  
    2007.9.18 dnb)/  
    S& \L-@  
    寻找a!人的日子, day 116. 晴 Bxfc}vC.  
    }woo%N P  
        今日无乜特别,只係今朝嘅梦我梦到一个故事,其实只係一个好普通嘅爱情故 7e#?e+5+A  
    !cAyTl(_  
    事.男主角唔係我,因为如果係我嘅话,我一定唔会甘做.故事係讲述一个男仔有一日行 - qy6Un+  
    PUBWZ^63  
    街,行到一个商场入面嘅时候,佢发现左一间新开嘅书店,间书店中间摆左几张台,而两边 /Ya_>+oo  
    ulkJR-""&  
    就摆有几个书架,感觉其实同其他嘅书店唔乜分别.但我发现入面只有一位客人,响度好 X90J!  
    <B6&I$Wc+  
    专注甘睇紧书,而佢係一个女仔,当时个男仔唔知点解,就比个女仔吸引住,佢慢丷甘就行 Z]j*9#G1s  
    lobGj8uxq  
    左入间书店果度,佢稳左本书,其实佢都唔知罗左本咩书,跟住佢亦都坐低左,但佢就一直 cnFI &,FM  
    \7l-@6 '7  
    注视住个女仔.过左1个钟左右,个女仔望一望表,就摆翻好本书走左.而男仔就一直都无 9lW;Nk*j:  
    k=B] &F  
    同佢讲到嘢.自此之后,个男仔每逢经过果个商场都会留意下书店,而佢每一次都会见到 KOp162X>r  
    D[mSmpjE6&  
    个女仔响度睇紧书.不过男仔并唔係每一次都会入去,而佢留意到间书店响度请管理员, F;l$.9?.s  
    W81E!RyP`  
    于是佢就想去应征.后来几经波折佢终于可以响书店度做,佢发现原来个女仔真係成日 K,bo VFs  
    ]) rrG/3  
    都会黎,而佢亦都好留意个女仔个一举一动,佢发现女仔睇到开心嘅时候会笑出声,而睇 -xDGH  
    bVL9vNK  
    到唔开心嘅时候亦都会流眼泪.有一次,佢见到女仔睇到好伤心甘,于是就递左包纸巾比 " 9^j.  
    L}}y'^(  
    女仔,再之后,佢就开始同女仔倾偈.好快甘,佢地就成为左朋友,女仔有阵时会自己整d曲 :)_~w4&  
    Z6_N$Z.A  
    奇带去书店果度同男仔一齐食.再后来,佢地终于成为左情侣,但男仔e个时候见到一份佢 A Q+]|XYo_  
    c=L2%XPP  
    一直都想做嘅工,于是佢就转左行.之后女仔发现自从男仔无做书店份工,同自己嘅话题 6C]1Q.f;  
    zSSB>D  
    越黎越少,似乎亦都越黎越陌生甘.而就响e个时候,我醒左~我仲记得醒之前好似有把女 GA?87N  
    1Lg-.-V  
    仔声问我跟住点丫甘.但我都答佢唔到,其实我发梦好少会甘记得,可能我一醒就同人讲 Sz^5b!  
    yfx7{naKC`  
    左一次褂.
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: toomyou | 理由: 呵呵..你呢个梦镜电影<生日快乐>入边出现过吖..!~呵..你系咪睇咗戏先训咖??
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 自從單身開始我就未發過夢了。發夢通常都有徵兆

顶端 Posted: 2007-10-02 22:10 | 67 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

2007年10月4日凌晨1点29分37秒..天气:阴阴天啦.. 心情:♡..好! O=$~O\}b  
    1\g6)|R-+  
    呵呵..真开心..!事关听日约咗领导距哋去饮茶..好耐都无见过领导了..唔知道距老人家点呢..!听日就可以见到距了,一定要同距畅谈一翻先得..! 7G\\{  
    C":o/;,1  
    今日约咗女朋友去行街街,都过得几愉快..!有阵时真系好唔明白D女人唸乜咖..成日同我讲,话我见朋友多过见距..咁我系男人黎咖啦..朋友多D唔好咩..!况且我见嗰D全部都系我D好兄弟..有咩坏啫..!不过唸深一层,其实我女朋友都系挂住我先想见我啫..证明到距心入边有我先咁样啫..我应该开心至系嘅..!嘻嘻..好了..夜了..听日仲有个ball..good奶了..各位.!~
    顶端 Posted: 2007-10-04 01:38 | 68 楼
    灵风
    魔女ゞの傀儡ヽ
    级别: 强人

多谢发贴的人[2196]

07.10.06     天气:好鬼晒... 心情:辣~~ Pp| *J^U 4  
    E[*Fz1>  
    我有个习惯 就系搭车时 中意玩手机   对于公交车上有人抢手机 听就听得多了 见亦都见过 但系 一直都未惊过... +Wx{:  
    ^ mS o1?<  
    话说今晚约左几个F去食火锅   同以往一样   攞部手机出黎玩 ... KM !k$;my  
    当我到站 就行去后门 准备落车~点知有两个大只佬 拦系我前面 系都唔让路 m <w "T7  
    突然间 有个人踎低 系甘扯我裤脚 唔俾我行 我大喝一声 佢先肯放手 `8I&7c  
    如果唔系忌惮 佢地仲有几个人系度 我相信我会一拳车过去~~ ~,BIf+ \XF  
    +{/*z  
    开始 我都唔明   点解佢要扯我裤脚呢? 又冇人抢到我野啊?! sp ]zbX?  
    再谂下 先知咩一回事 K,e w>U  
    好庆幸自己落车前提早放埋部手机   唔俾佢地作案嘅机会 S=nP[s  
    唔系就只能够企系后门 眼睁睁睇住个贼攞住我部手机跑...甘就喊都冇眼泪...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 還是注意下比較好。而車上打機對眼睛和腦部唔好
  • 顶端 Posted: 2007-10-07 17:28 | 69 楼
    junjun_sisi
    级别: 新人

多谢发贴的人[9]

日期:10月8日 天气:阳关充足加少少大风 心情:OK拉夹杂少少麻麻 /MF! GM  
    长假结束后既第一日,本来都系新工既第一日上班,点知我部门个主管仲未返来,毛拉拉又退迟几日先入职,无话五好既,始终假期综合后遗症都仲有少少未恢复得晒,当缓冲两日了,不过夜晚又要上补习课,又系一大虐待啊!!
    [ 此贴被junjun_sisi在2007-10-08 17:57重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: benben今日11.10牛一,送禮包俾你地,多謝咁耐以來支持.
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 平衡的玩樂於作息,最適合現代人生活。玩得又做得
  • 顶端 Posted: 2007-10-08 17:07 | 70 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

2007年10月9号凌晨1点30分...天气:晴天啩!! 心情:一般!! Ik[s  
    1=nUW":  
    唉..国庆都过埋啦..!点解仲系无消息咖..!我几时先开得工啊..!超级无奈啊..我唔想放假了..我已经放到闷晒..人都直埋咁济了..!我要开工了..眼看兄弟们都升晒职了..而我..!!!唉...虽然屋K人唔话我,我都唔好意思啦..!!!希望公司快D要我开工了...!!诚心祈求了..我!!!
    顶端 Posted: 2007-10-09 01:45 | 71 楼
    junjun_sisi

多谢发贴的人[9]

日期:10月9日 天气:N甘大风 心情:broken-hearted <97d[/7i  
    好烦啊~~已经稳工稳到有d接近癫既状态了,难得稳到份几有意思去做既,但入职手续好烦,竟然要填担保书,寻日去办入职时了解过担保书都只系个程序好少事,跟主返去同屋企人讲,我真系五知巨地系五赞成我做呢份工定whatever,但我既决定作为屋企人系米应该支持下呢,既然到最后你帮我签左了,人地对方中要求担保人提供单位证明,你话无五使既,甘呢d也五系你讲算嘎麻,人地公司都有制度嘎,既然你五肯做下一步,甘你签比我都无用拉......一系你就一早就讲我点都五会签,甘我就一早推左人地,以嘎人地都准备叫我上班了,我又提交五到资料,甘算点姐! 8UMF q  
    好无助啊,点解呢d甘少既事都得五到屋企人既支持,如果五系对方要求担保人要系大公司工作,根本五使返去求巨地!好烦好烦好烦~~见工见到好攰拉,好想快d上班啊,五想再休息了!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: 我很擔心你,你是做什麽公司的?按法學理論,在勞動關係中,進行所謂的人身擔保,是無效的法律行為,是違法的,因此相關的簽名行為也不產生法律效力。
  • 顶端 Posted: 2007-10-09 10:03 | 72 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.10.11   晴 啱啱食飽飽 /Ux*u#  
    X/; p-KX  
    之前喺公司可以上Q`` HeK h>  
    但就唔知點解開唔到網頁`` w]_zp?\^ }  
    而加老細好狠咁卸載咗個QQ`` -@F fU2  
    竟然發現又可以打開網頁噢`` Y 9=(zOqv  
    不過E個鍾數又冇乜人喺度喔`` Y]; Ycj;  
    過嚟幫襯下情感區咁吶```` jV/CQM5a+  
    hoho`` 5I,gBT|B  
    夠鍾補眠``
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: benben好多謝細細過來支持支持~
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-10-11 13:04 | 73 楼
    junjun_sisi

多谢发贴的人[9]

Oct 11th   sunny day happy & unhappy $x#FgD(iI  
    听日终于要去上班了,今晚无去上补习课浪费左一堂,去左个fd度罗张文件听日入职用。虽然听日开始要返工了,但心情始终麻麻,可能对份工作都系五系太满意,不过都做住先了,或者有意外收获都未定,但个人事部人员同我讲可能要成日加班同埋比较忙噶,我好惊会影响到我既补习课,而且始终份工五系太岩心水,好惊做起来无乜激情,担心ing!本来应该仲有分要去面试噶不过已经通知上班了我就推左,我表哥介绍果份又未通知去面试都五知点,到时上班点去面试喔,急死了~~~~~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: bennypower | 理由: 祝你快快係石化穩個男朋友。
  • 顶端 Posted: 2007-10-11 22:09 | 74 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6198]

2007-10-11   星期四   天气 晴朗 +y#T?!jQYj  
    B(DrY1ztj  
      审视返自己呢段时间做过D嚒```好耐都冇黎呢度写过日记了,十一假期系悟开心噶气氛下度过。屋K人理所当然噶要求,令我失去咗两日假期,放咗人N次噶飞机。好无奈`````有时候真噶觉得,自己系一个扯线公仔。我噶命运系距地手上一手操纵。好想问距地一个过分噶问题:“可悟可以卑返小小小小D甘多自由空间卑我???”算```都过咗了,悟想谂。 ;XC@ =RpX  
      今日又悟知发咩神经,心情好down```由PM6:00开始,悟想同任何人讲野,悟想同任何人接触。呵```有时候真系会谂``自己系米有自闭症```` UzKFf&-:;K  
        将自己抛响条街度```睇住身边来来往往噶人经过```个脑竟然系一片空白```` f{lZKfrp  
        2个钟之后,我返到屋K```睇住自己空洞噶心```一步一步行返入房```我已经悟知我还可以系距地身上奢求得到D嚒了。 6] z}#"  
      前面又有两条路卑我选.......再一次,我企系分叉路.悟知点行落去..................
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: bennypower | 理由: benben其實都同你一樣覺得自己係個扯綫公仔~所以benben會係你身邊陪你度過迷茫期。
  • 本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2007-10-11 22:20 | 75 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2007-10-11 PM:22:31   X8<2L 2:  
        岩岩收到benben噶短信PM```话会系我身边陪住我度过迷惘期,突然间,泪腺好似有D肿.想喊添``真系够晒眼浅````讲真```好感动```好耐好耐冇从身边人耳边听过,话会陪住我点点点噶说话. M]H gIL@9#  
        朋友噶定义究竟系咩野```我谂悟明````屋K噶定义系咩野```我都悟明````同事、上司噶定义系咩野```我一样悟明````人同人之间``太多个人色彩```` RiO="tX'  
        前面两条路```两条都系屋K人想我行噶路````我想稳条自己行噶路```距地悟肯```未来```迷惘```继续过D甘噶日子```满足老豆妈只啊哥噶控制欲``????选择离开```跟随家姐```换距禁锢我```???`` E4D (,s  
    ~SjZk|  
    3P <'F2o  
    无论点都好```多谢benben你```
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: benben何嘗唔係給家裏的人毀掉我一生的前途,有口講不出。現在的我還需要從新走過條路。雖然浪費了很多時間,但畢竟可以自己選擇。

顶端 Posted: 2007-10-11 22:46 | 76 楼
    ?安格﹫絲゛
    好耐冇見~

2007.10.14 VG*'"y *%w  
    kDB iBNdB  
    寻找a!人的日子, day 142. 晴 D22Lu ;E  
    6U,fz#<,}  
    今日ok早就翻左野鸡,已经好耐无试过甘早laaaaaaa.其实只係无节目,又唔想留响屋企.下 .h;S e  
    s6=YV0w(  
    昼丫宝打左几次电话黎,不过我都无听,因为我唔想比机会佢幻想,我唔想成日出现响佢嘅 LQ-6vrbs  
    @ERu>nSP  
    世界入面.或者我甘样做ok衰,但甘係好必要咖.我唔明丫妍係点谂咯,同甘多个男嘅关系都 aEx(rLd+  
    + #]|)V Z  
    甘暧昧,甚至我觉得自己同佢都有一d丷,但佢每一次打电话黎,我反而会主动提佢嘅感情事, EX?h0Uy  
    }r2[!gGd%|  
    提同佢比较亲密嘅人,原因我都唔知应该点讲.我亦都唔明点解佢会有甘多时间比电话我嘅 qi+&|80T.  
    ^p_u.P  
    咧?或者等阵又会收到佢嘅电话...我唔会再比自己迷失,因为我目标好清晰,只係未出现遮~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 貌似女仔好似好喜歡玩愛味

顶端 Posted: 2007-10-14 22:13 | 77 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

至憎人反暧昧

图片:
    2007-10-16   秋风起了~``腊味悟好食``星期二   PM17:28 n=`w9q ajd  
        本身谂住路过及下大家呢排做紧咩咖~~``点知见到benben 个评分附语。我有咗谂法`~`SO``` {rPk3  
        我觉得悟单止有D女仔钟意玩暧昧,就连男仔都一样。我劲讨厌甘样,有就有,冇就冇。玩咩暧昧姐!要关心,F都得拉```点解系都要将关系搞到暧暧昧昧```学人地话斋``人悟似人鬼悟似鬼``成日都神经失常甘````得同失之间乱谂野```
    [ 此贴被錺_錺①在2007-10-16 17:46重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: 吖細 | 理由: 因爲佢地唔想負責任咯··
  • 银纸:100 | 操作人: bennypower | 理由: benben多謝你係cing粵語區張帖度同情感區宣傳,低錫.應承獎勵俾你de.
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: 有乜辦法曖味呢樣野會令人有激情介乎朋友和情人灰色地帶.

顶端 Posted: 2007-10-16 17:32 | 78 楼
    pinky
    三分鍾的想法↓

多谢发贴的人[306]

终于都忙完啦... XWvT(+J  
    唉!前几日加佐两夜一日班呀..好彩D野完成晒无错漏遮..真系好开心.. J_tj9 +r^  
    不过.............. 82F q}N <  
    原来仲有其他工作堆响后面等我做..点知我有甘多野未做好架.. `{fqnNJE  
    V6l*!R  
    几时先可以摆脱OT的日子呀??? ZN!OM)@:!  
    uN bOtA  
    好想休息下呀...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: 緊張壓力也應該自我放鬆一下.吊頸都要透氣,米埃坏自己身體.
  • 三人行 必有我师
    顶端 Posted: 2007-10-16 20:12 | 79 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.10.17     非常涼爽   輕松愉快`` }K,:aN,44\  
    X Q.czj  
    喺E間公司嘅工作... 8cn)ox|J[  
    有時忙有時得閑`` .+3= H@8h  
    忙嘅時候周街走`` [\CQ_qs|  
    得閑嘅時候可以喺度上Q,上網`` c^P8)g Pf  
    喺E個moment`` w)-@?jN  
    繼續貫徹一直以嚟嘅做法`` fq/F | c  
    繼續騎牛搵馬
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: 搵老公唔好騎牛穩馬就好了
    顶端 Posted: 2007-10-17 20:07 | 80 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.10.19       晴     郁悶ing K[RlR+j  
    "- xm+7  
    唔知點解個blogE兩日都寫唔到... S/-[OA>N  
    今晚仲要連打開都唔得``` b Jt39 7  
    點解會咁嘎```` @O+yxGA  
    唔通連個blog都唔鐘意我```
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: 唔關blog事瓜,唔通個個blog都識細細?take easy放鬆心情
    顶端 Posted: 2007-10-19 20:29 | 81 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

2007年10月22号中午2点56分...天气:晴天啩!! 心情:兴奋而复杂!! aNb=gjLpt  
    M= !Fb  
    过完今日,听日开始我就正式告别我呢一个特别嘅悠长假期了..重新投入新嘅工作..心情真系好兴奋..因为我终于唔洗过D咁沉闷嘅生活了..呵.!不过个心又有D复杂嘅感觉..可能系要离开珠海嘅关系啦..因为我工作嘅地方系澳门..唔知道系嗰边做嘢系咪同珠海呢边一样呢..!不过我唸以我呢个咁乐观主义者嘅态度去做事,应该无咩问题..呵呵..!不过以后可能短时间都好少上蓝调了..!唔得..~一于买部Notebook啦..呵.! 但系,..我无钱..!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 男人應該事業第一,努力工作.澳門離珠海真係好鬼近~俾深圳過香港仲要近.
  • 顶端 Posted: 2007-10-22 15:09 | 82 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.10.23         晴         鬱悶 x3>K{  
    @uz&]~+`  
    點解到咗而傢都仲繫唔夠膽去試嘎。。 3 D,PbAd  
    咁落去點算啊。。。 N( E\  
    次次D疑心都繫咁湧齣黎。。 &H, 5f#  
    幾時先可以放膽去試呢。。 q a#Fa)g*  
    繫米真繫咁難嘅呢。。 wl^bvHG  
    愛。。好難。。 `kIzT!HX  
    無論愛人or被愛。。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 愛呢個領域對於benben嚟講係禁止進入.細細要進入做好準備
    顶端 Posted: 2007-10-23 12:54 | 83 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

2007年10月28日凌晨2点38分37秒..天气:阴阴天啦.. 心情:♡..好! r&)/3^S '  
    27号,今日系我大佬同我兄弟嘅大日子..because..The first呢..我大佬公司开张..!~系呢度.我梗系祝距生意兴隆了..越做越大了..越搵越多啦..!呵..!~第二呢..就系我兄弟嘅牛一了...!~呵..今日同距同我大佬一起搞PARTY,玩得好HIGH了..呵呵..祝我呢位兄弟老Y..搵多D钱啦..沟多D女了..呵呵~!再就系..今日系我难得嘅holiday..好开心..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 森仔,祝願你工作愉快
  • 顶端 Posted: 2007-10-28 02:46 | 84 楼
    灵风
    魔女ゞの傀儡ヽ

多谢发贴的人[2196]

2007年10月28日 星期日 天气:nice xy46].x-  
    今日宴昼 翻左学校打波~一如既往甘 打完波 同几个F出去食饭 2H;&E1:  
    仅仅系2年~大学 就好似已经结束甘 课程早就上晒了 个个都开始搵野做 实习 epj]n=/}[  
    好怀念以前住宿嘅日子啊~打波 打机 宵夜······唉 几乎成为记忆了 K@U"^ `G2  
    J}EQ_FC"$  
    今晚 只系去左学校门口一间大排挡~虽然唔好食 又贵 但附近就得佢一间...冇办法 (f5!36mz  
    同一张台 好自觉甘坐翻以前坐开个位 边食饭 边倾偈   甘样嘅交流方式 总比出去玩轻松得多~ J|_&3@r  
    以前 讲黎讲去嘅 都系游戏~依家 就变成 事业 女人~人大左 话题都唔同晒 *XS@Ku  
    P 482D)  
    大学 最大收获 可能就系识左佢地3个啦~ 志同道合又好 臭味相投又好 大学毕业后 如果佢地唔留系广州做野 就可能要各散东西了~ 希望可以永远KEEP住落去啦~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 我都同你有同一種拎法.有時候好矛盾有人話朋友唔聯系大家容易遺忘;也有人話只要彼此有顆友誼長存心幾時都會伴隨自己.你相信邊樣?
  • 顶端 Posted: 2007-10-29 00:20 | 85 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY

多谢发贴的人[291]

2007年11月3日凌晨2点14分37秒..天气:阴阴天啦.. 心情:♡..好! kU_bLC?>D  
    iI+kZI-  
    今日好开心啊..呵.!~because我两个上司对我好好..比我提早收工翻珠海..呵..!平常人真系恨都狠唔到啊..呵..! O7ceSz  
    yk!,{Q?<$  
    我发觉咗一样嘢啊..就系..原来一个人有工作之后真系好充实咖..唔洗无所事事咁..呢种感觉真系好啊..想当初自己系屋K无聊到爆炸嗰段日子真系难捱吖..呵..而家几好..得闲放下假就翻黎..我向往嘅就系呢种生活..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 追求自己理想生活最好
  • 顶端 Posted: 2007-11-03 02:20 | 86 楼
    无名氏
    级别: *

多谢发贴的人[306]

2007年11月3日上午,上司派佐一份好艰巨噶任务我做. dm,7OQ  
    事因佢发现佐身边帮得手果个同事带男朋友去宿舍小住,为免对手查到,保住个同事噶方法就只有叫那个人离开了,所以就派佐我去处理.我是极其讨厌做这种角色的,但迫不得已,还是做了.一切都按原计划顺利完成了,但系一返到黎办公室,面对果个同事,我相当愧疚,我应该再一次私底下同她的说一次的,让她自己叫那个人回去,但我无甘样做..个同事喊佐,我亦都无话可说了... iU9de  
    \hQ[5>  
    之后个同事问我可唔可以同上司讲无见到人响宿舍,其实我上司唔系想捉佢噶意思,反而系想保住佢,免得别人有把柄,所以我同佢协议佐当乜事都无发生过,唔好再提呢件事. :N\*;>  
    Xw`vf7z*  
    因为知道个同事噶为人,我真系好惊佢衰冲动而辞职,所以我心情好低落. `j(\9j ok  
    yU\&\fD>j  
    第二朝上班,我地两个都当若无其事甘,不过我始终觉得对佢有歉意,不知道她以后是否对我留有介心呢? +c/am``  
    讲佐出黎虽然唔可解决到乜野,但系个心舒服佐...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 做丑人的却浩难受,只要你5开心都可以过来那度抒发下情绪
  • 顶端 Posted: 2007-11-04 15:26 | 87 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2007-11-4 PM15:42``天气干冷 3^q,'!PfB  
    寻晚,我又同我哥吵。不过今次悟系为咗我自己噶野``系为距噶仔。 ]7O)iq%  
    5明白自己点解要甘用心```距个仔黎噶咋嚒,关我咩事喔```` +Q If7=  
    唉`````! Yb%H9A  
    吵吵下``自己竟然觉得委屈```喊```傻到嚒甘``` w3PE.A"Q  
    我嫂想讲D嚒``但系最后都冇出到声``` / S$p_7N  
    jiYYDGs77  
    今朝```我哥见到我,我知距想同我讲D野```不过我扮望距5到``` kwMuL>5  
    点解我要睬返距啊```过分到死```又劲自私```鄙视距``哼```!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 朋友可以选过,情人可以选过,但哥哥就无得你选过只有呢世有呢个缘分,火遮眼过后还是可以做对好兄妹的.

顶端 Posted: 2007-11-04 15:51 | 88 楼
    pinky
    三分鍾的想法↓

多谢发贴的人[306]

2007.11.08   焦虑 烦躁 好彩无失眠  8;4vr@EV  
    8*6vX!Z|  
    呢排无枉管,成日上班做自己噶野,搞到工作进度停滞不前..宜家好啦...有排赶罗...死啦..点先死得掂呀..? Op,Ce4A  
    vpFN{UfD  
    其实都系果件事影响到我者,果几日真系集中唔到精神做野,所以索性性唔做,宜家佢哋两个表面上无野甘,但我知G心里面始终有条刺.. -\6tVF11z  
    希望随着时间噶流逝,条刺慢慢俾胃酸侵蚀,最终消失啦... %'kaNpBz  
    虽然见到噶都系表面噶野,但我个心都安落佐D,起码情况无发展到最坏噶程度.. M-K<w(,X  
    哈哈,暂时厄住自己,当乜事都无发生过先...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 果件事你被擺上臺~你何必去介意呢?如果乜事你都攬曬上身自己辛苦的來又會好頭痕~何必搞到自己咁...做好自己工作就OK
  • 三人行 必有我师
    顶端 Posted: 2007-11-08 16:11 | 89 楼
    «12 3 4567» Pages: ( 3/10 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式