«123 4 5678» Pages: ( 4/10 total )
本页主题: ***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻*** - 情感版主每天都睇各位會員寫的點滴生活,多謝各位咁支持 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

錺_錺①
ひ嗜鱼?ゞ如命
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6198]

Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

2007-11-10 星期六 PM:18-47 K[l5=)G0L  
      今日好想好想食鱼```不过打电话卑屋K人``距地话悟买```下次先`!呵```本身就已经知道自己系呢个家噶地位系甘微不足道``点解自己次次都系甘死心不息去挑战呢```可悲跟可笑``  mT,#"k8  
      今日又搬办公地点拉``连上司都变埋````从来就未见过边间公司D人事变得甘快既````简直系大饱眼福`~`到E+为止```系呢间公司`~换咗4次办公地点``换5次上司``日日都有新政策``日日都有新制度`~呵呵```呢D甘噶日子``我仲可以捱得几耐```唉````对我好好果任上司今日同我讲```芳仔``你捱多阵拉```话悟埋你好快就可以搬返黎咧~~``望系甘望拉```不过万一返悟到距身边```我都悟会再系呢间公司浪费我既时间噶喇`~~`以家系悟舍得D人姐`~```过多1-2个月```我会清晰甘行我自己想行噶路```边个都悟可以阻挡我``
本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 你的忍耐力很好!但也要為自己打算打算~
  • 本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2007-11-10 19:02 | 90 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[11076]

管理提醒:
    知己難求,在乎你是否有無呢個
    日期07年11月13日   天气: 睛   心情: 一般  VM<$!Aaz  
    WJy\{YAG  
    啱啱睇完志云饭局-刘德华嗰集, 最尾嗰段主持人問华仔有冇交心嘅朋友, 佢話到目前為止係"冇"嘅! ;Q0H7)t:  
    所以有感而发, 以前啲人讲得啱啊, 人生得一知已死而無憾!!! Rw)=<XV)6  
    小弟同华仔一样, 都係未揾到知己. RaOLy \  
    t]E@AJO K  
    {43 J'WsJ  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 一生人之中~好叩木椭挥心敲
  • 你知不知道有一种鸟没有脚的?他的一生只能在天上飞来飞去,飞累了就在风里睡觉,一辈子只能落地一次,那就是他死的时候。
    顶端 Posted: 2007-11-13 23:11 | 91 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

2007-11-9嘅日记...我很傻吗?

呢排系屋都好无聊,五识做D乜好,又五想搵工,又懒去做野...呵呵,或者无咗你~ 心里面无乜可值得瓜? 同你都散咗有大半年了...但系~ 五知点解,一直都无忘记! 今日睇返以前你写D日记..念返起以前好多幸福嘅时光... 不过我知道,呢一切都无法再返黎了..因为,你身边已经有一个"距"代替了.. ~l]g4iEp  
    前排无意甘撞咗入你嘅"百度空间",见到你同距D对话... 原来..距介意我哋以前D事,我心度第一感觉到好痛... 因为我知你会好五开心, 我一直都好希望,你可以真正甘搵到一个好爱你嘅~五会介意你任何事嘅人...可惜?. u}89v1._Jn  
    之后又见到你哋D相~我知道系新影噶,知道咗你哋好返咗~~心..应该会开心吧?. ]I\9S{?  
    ij?Ww'p9>  
    好无风度甘讲一句喇~ 如果我想破坏你哋,我念会好容易囖?. 不过我五会甘做~ 甘做嘅话..只会在你心中..更加衰~~ T\"-q4+=C  
    O=oIkvg  
    讲真喇~~我五知你点解会甘憎我?. 系我之前讲的话? 话会对阿远点点点?. `%*`rtZ+H.  
    其实都系气话黎噶啫..呵呵.. ~-#Jcw$+n=  
    9-!GYa'Z  
    见到你以前写嘅日记,话我系一个好开朗嘅人~~ 或者呢?. 或者系因为有你囖... 依家无咗你, 我变成点..可能你永远都睇五到~~ 或者你心度已经认定我会过得好好,会好快乐~~ 但...真的好吗?可能只有我自己知道囖...好多时...好多的强颜欢笑.. 真的系笑吗?. 73JrK_h  
    )FN$Jlo  
    有时念住~~算喇~~过去咗就过去喇~~ E6zPN?\ <  
    念住搵个人黎代替你.. 心念..可能吗? 有人可以代替你吗? 无人可以代替你..真的! 在我心中...无一个女人有你嘅%1... 系自己嘅傻想法吗?.  F |aLF{  
    #I\" 'n5M  
    你...真系甘好吗?.. V3ExS1fNf  
    还记得以前..你经常发脾气..我忍得好辛苦~~ gt\kTn."  
    不过..也有好多时同你一齐嘅时候~ 无论做D乜~~我都觉得好幸福~~ 8vQR' <,  
    nPk&/H%5hn  
    你话:我最大嘅优点系.脾气好~ +'wO:E1( w  
    依家噶我...有时会无缘无故甘对屋企人发脾气... |,tKw4  
    但系发完之后..会好后悔~~我自己真系甘吗? 真的乱发脾气吗?.. D 4sp+   
    五知我对你发过几次脾气呢? 呵呵~ 我自己想不到~~ + ]iK^y-.r  
    }ld^zyL  
    - EI496bsRHm  
    曾经几次返学校,都好想搵你,好想甘同你坐低倾计~同你倾计~会无烦恼~~ jZ''0Lclpc  
    但系每次你都五肯见我...呵呵.. 8RQv  
    ZEso2|   
    最后一次见到你...我真的好想走过去拦住你..但系~~拦住你之后我应该讲D乜呢? 我自己都五知.. #7@p  
    自己又无呢个勇气..我好怕..好怕你对我嘅果种眼神... L3A2A  
    自己个心念,可以见到你....我已经好满足了... {W HK|l   
    ja6V*CWb  
    最后一次返学校,之后我就要返屋了...刚系深圳辞工返学校~ 本黎想同你可以坐底甘倾计~原来系甘难噶.. <h~=d("j  
    离开学校...去车站坐车...直到返屋嘅汽车开走...一直....一直~~好心痛..觉得好遗憾.. '4CD }  
    <GF^VT|Ce  
    (听住你唱歌,写住呢篇野..呵呵)
    OY2u,LF9H  
    j4u ["O3  
                                2007-11-9 .A0fI";Q  
                          一直褂住你...能. >`p? CE  
                                        -CancanCz.
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 愛情不能代替,but有時候失去左未必痛苦只系你暫時未真正體會到什么是你需要的東西.勉強無幸福的說話聽得太多,或許你才能真正感受

• .....................
    顶端 Posted: 2007-11-16 10:14 | 92 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!
    级别: 神人

多谢发贴的人[1551]

2007.11.16     热   忙里偷闲 tG ZMIG_  
    vPc*x5w-  
    又到非常开心嘅周末勒~~!! ]k'^yc{5  
    而家正专心一致咁等放工~!! `5!AHQ/  
    最近呢,细细换咗份新工喔·· H \'1.8g/  
    D时间过得好充实啊~ [P6m8%Y|s  
    要做好D··快D加人工先得!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 睇來細細好開心甘喔~估計唔系工作的愉快,聽聞你正在熱戀,熱戀的人總是每天都快樂的.(*^__^*) 嘻嘻……
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-11-16 17:03 | 93 楼
    新月Moon
    级别: 圣人

多谢发贴的人[390]

好深情呀~ [YZgQ  
    爱一个人不能忘怀吧~既然不能爱,把她放到心最底的空间,让她成为以后可以回望的背影吧~!相信你可以做得很好! tP"6H-)X&  
    不要试着找人代替她,她也是你生命中的一个过客,就让她在你的心里有一席位置,但请你也为将来的女主人的到来留一位置,因为会是你生命中最重要的人!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: 男士們的深情不俾女士們的專一差~o(∩_∩)o...哈哈
  • 顶端 Posted: 2007-11-16 23:12 | 94 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6198]

2007-11-18 V1pBKr)v  
    生活,工作一团糟~~ 4 Yv:\c  
    L AH">E  
    屋K电脑又出事了,当然``呢次系我哥眼中``又系关我事```冇所谓拉``系就系````` 冇谓去同距争拗D嚒``让下距我又悟会少块肉``` &9|L Z9K  
    :`Ut.E~.  
    公司``唉```办公地点搬咗之后```IE设置咗拦截```做噶野就越黎越多```都冇时间上论坛```` _>rM[\|X  
    ?$T^L"~  
    现实```我都悟明,究竟系米我出咗问题```身边D人`都钟意虐待自己身体去激到我沙虾甘跳```5食饭``冻又悟着衫``讲又悟听``甘你地究竟想我点```??!!莫名其妙`!!次次都系甘```懒理```! B\e*-:pq>  
    9[;da  
    够钟煮饭```如果阵间仲上到网就好了```55~~` zBu@a:E%H  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 寧愿做個大忙人好過做的悠閑的人
  • 本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2007-11-18 19:32 | 95 楼
    德记
    嘛嘛哋
    级别: 普通人

多谢发贴的人[77]

2007年11月19号。天气:阳光普照。,心情:极差 +L`}(yLJ)9  
      今日.我同我女朋友吵架.以下系我同距吵架咖野. lWtfcU?S[  
    small'cat。 20:09:00 g e:a{L  
    日..无同我讲番工噶也阿 Tjq1[Wq  
    small'cat。 20:09:03 d H PvVe/  
    好閪7烦阿 `lWGwFgg(  
    "Mark哥、 20:09:04  WZY+c  
    甘又系。。 ENIg_s4  
    Y0T:%  
    "Mark哥、 20:09:14 `[g$EXX  
    晤好意思 k fZ`|w@q  
    IGQBTdPUa  
    small'cat。 20:09:23 -Dx3*ZhP  
    X:$vP'B>  
    "Mark哥、 20:09:29 }7(+#ISK6  
    !'p <Kh[i  
    *DC/O( 0  
    small'cat。 20:09:43 .P aDR |!  
    我去静静. 6p*X8j3pW  
    small'cat。 20:09:45 _:=\h5}8  
    好烦 ,]7ouH$H}  
    "Mark哥、 20:09:51 `Wg"m~l$N  
    好咖。不打扰你啦
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 講老實你又衰D,你說話好膚溛叶歼韼湍憷
  • 顶端 Posted: 2007-11-19 20:22 | 96 楼
    gavin23
    级别: 新人

多谢发贴的人[1]

放手第二日,依然精神恍惚,唯有翻工时不停甘做野先可以让时间容易过D。觉得自己好失败,无时无刻都系度想起距同我地D野。原来失去系甘痛苦,距系我第二个真心爱上嘎女仔,依家又系第一个令我失恋嘎女仔。觉得好迷茫,好似将来都好难再去甘认真嘎爱一个人。亦都好难令到人地爱上我。好似除左训觉嘎时间之外,我都五可以摆脱里种心痛失落嘎感觉。【奋斗】入边米莱讲嘎一句话“起床,洗干净,人模狗样上班去吧。”除左工作,我真系一无所有...仲好傻甘幻想距有一日会回头。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 只系你仲未跳出條屈頭卷,所以先變得迷茫變得傷感.
  • 顶端 Posted: 2007-11-20 10:17 | 97 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.11.20     凍凍``` jI7 x<=  
    U&1O  
    E兩日終於都有番DD冬天嘅感覺la~~!! Lv['/!DJ|  
    不過唔知點解硬繫覺得似秋天多D喈`~ 5>.ATfAsV  
    涼陣陣啲`` eN.6l2-  
    正呀~~!!!超級舒服`~!! N=Ct3  
    ) hs&?: )  
    啱啱轉咗份工呢```而加算繫漸漸適應咗嘞`` !DFTg 4xb  
    之前份工俾我感覺就繫日日釣魚``` slPr^)  
    就算有嘢做都可以恰眼瞓嘎~~!! nplt sK):  
    但而加份工呢```就唔同嘞`~!! qsW&kW~  
    每日都過得好充實`~!! 2|lR@L sr  
    居然完全冇想嘅沖動噶~!!   2PyuM=(Wt  
    好神奇呀~~!! +bLP+]7oZ  
    H`)eT6:|/  
    不過因為忙嘅關系, QOktIH  
    即使對住臺腦,都好難話可以打開下網頁,上下嚟藍調水下咁`` W9Azp8)p]  
    凄涼吖`~   y EfAa6  
    仲見到benben話細細少咗上嚟添吖`~ NMK$$0U  
    我也是千萬個不愿意呀~~!!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 哼~你快點上水面同我地解析你同靈風關系添吖...吹水區日日討論你嘅野
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-11-20 23:56 | 98 楼
    德记
    嘛嘛哋

多谢发贴的人[77]

日期07年11月21日   天气:阳光明媚 心情:high Mb2a;s  
      今日大老结婚.饮到成个人HIGH晒..真系过隐呀 /)J]ItJlz  
          好希望自己都快D结婚做大个人呀.. >8I~i:hn  
            眼看自己的兄弟都结晒婚..真系开心啦...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 你要結婚都要哄反你女朋友先得家...
  • 顶端 Posted: 2007-11-21 22:10 | 99 楼
    尛vi
    蕩失路de尛女孩

多谢发贴的人[5]

07.11.28   weather:陰天超級猛風 WdbHT|.Aj  
    PVrNS7 Rk/  
      呢幾日壹直都處于壹嗰遊魂既狀態底下,今日听住D歌,系咁喊,D眼泪都可謂忍佐好多日咯,從來都知道自己5堅强,隻系5知原來自己已經咁傷...出面好猛風,同硪呢家嗰芯一樣,好寒,好寒...想鰛D野离做麻醉自己5好捻袮,但系睇書襘好似元神出鞘咁,聽歌隻襘令你既影子越离越清晰...究竟硪已經點做?? ,hCbx #h  
    Q>WnSm5R  
          琴晚好放縱自己,涷冰冰都去食雪糕,又薯片,餅乾la...好la,呢家喉嚨痛la..問袮死未...明知咁樣作賤自己袮都5襘見到,即使見到袮都5襘芯痛,但呢家唯一可以做既就系化悲憤爲食量... dA0 o{[o=  
    dlwOmO'Bm)  
          連續好幾晚失眠la,嗰人呢家真系好殘...今日顔皺,打佐壹條信息,系同袮講分手既,但系始終都系髪5出去,始終都系control5到自己按下嗰發送鍵...或者,真系5應該再拖la...今晚...就今晚la...無謂搞到最後吥3吥4la...今晚就做嗰了斷la...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 折磨自己不是一件好事。
  • 顶端 Posted: 2007-11-28 18:41 | 100 楼
    德记
    嘛嘛哋

多谢发贴的人[77]

日期07年11月29日 天气:冰天雪地 e+y%M  
     今天好开心.和朋友在咖啡店喝了几杯奶茶竟然睡不着.. '_" S/X +v  
          哈哈.真想不到以前读书的同学还会约我去吹水.. A%~t[ H  
            真开心.人生于世上有几多知己.多少友谊能长存..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 彼此聯系心連心~友誼才能長久
  • 顶端 Posted: 2007-11-29 01:01 | 101 楼
    尛vi
    蕩失路de尛女孩

多谢发贴的人[5]

07.11.29     weather:囿sunshine,但嗰芯still好寒... ;.7]zn.X]2  
    4hW:c0  
    ucUu hS5  
            一切都結束la...琴晚終于同你講清楚晒,你話或者壹開始你同硪講一齊就洗一個錯誤,因爲你5值得任何人緊張,因爲你5識鍀中意一個人,你5識鍀去維繫一段感情,你連自己洗點捻既都5知..硪叫你5好再用5知自己點捻离做藉口,锺5锺意壹嗰人譕人比你自己更清楚... #_zj5B38E  
    \psO$TxF=  
            但你接住落离講既野真系令我好心寒...你話男人就系花心既動物..襘因爲時間地點芯情既5同而去薱一個人動情...你話或者你就系咁,或者你想要既系一個可以听你講心事既朋友,而5系情人...你話當我做佐你蕞好既女性朋友既時候,你覺得硪地可以進一步發展,但系一齊佐之後先發覺仲feel5同... \# 1p  
    r(g2&}o\  
            你既每一句薱5住都系度向硪傷佐既芯撒鹽...爲佐令你自己譕咁內疚,你除佐講薱5住仲系薱5住...當我好傻咁問你囿譕曾經中意過硪,你話囿...但硪已經5知呢句話可5可以信la...硪話:硪明la..咁系米即系系時候結束la?你譕复硪...硪再講:呢嗰問題薱你离講應該5難回答丫......但狠心既你可能甚至連分手呢兩個字都5想講la...覺得自己真系好可悲...好可悲.... T^Hq 5Oy  
    `8;\}6:"1  
            琴晚12點几走去隔離宿舍攬住D朋友喊佐壹大餐...壹晚譕訓...今朝連續4節課,但一節都譕听...系咁羅住D英語6級閱讀离做...做佐一個朝早,希望咁樣可以麻醉自己....呢嗰已經5系硪离架la.... Ee=!bv(%70  
    3Q_)Xs r`  
          今晚去同嗰F唱K,盡情咁放縱壹下自己la......
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 誰講男人都是花心的動物的...你的EX男友個腦肯定有問題.
  • 顶端 Posted: 2007-11-29 15:35 | 102 楼
    尛vi
    蕩失路de尛女孩

多谢发贴的人[5]

或者呢D就系男人既excuse啦...
    顶端 Posted: 2007-11-30 17:07 | 103 楼
    pywanli
    赣州天虹科技

多谢发贴的人[63]

支持LZ ccy q~  
    呵呵

赣州天虹--赣州最大的数码网站 www.0797mp3.com/index
    淘宝网购店铺: http://shop34269773.taobao.com

魅族赣南地区总代理,昂达,索爱MP3/MP4赣南地区总代理百脑通/清华紫光摄像头赣南地区总代理,宇瞻/清华紫光/汉鑫U盘赣南总代理。

联系电话:0797-5861888 5861999 8236588 13970741888
    网购QQ:42929318我在线,Q我吧

淘宝ID:邱祖耀
    顶端 Posted: 2007-11-30 18:19 | 104 楼
    尛vi
    蕩失路de尛女孩

多谢发贴的人[5]

07.11.30   weather:開始囬煖好似話 Raf-I+  
    DDZnNSo<JQ  
        分手後既第二馹...馹子依然繫甘過...同自己講佐要放縱自己3日...但繫,第一馹就失敗佐la...琴晚唸住同嗰F去唱k..點知去到D房卑人包曬...最后去佐學校裏麵既酒吧度唱...吸成晚D2手煙...唉....仲要成晚唱嗰3.4首歌...最后飲完酒繙到宿捨已經攰到死死下...撻上牀繫甘就訓着佐...琴晚繫近排訓得最好既一晚...maybe繫酒精de作用...吥過今朝起身就頭痛死... 6ck%M#v  
    @GF3g=  
            今馹繙佐屋k啦...吥過嗰天好似玩硪甘....硪想去唱K者....真繫甘難...琴晚唱5成,算暸...嗰F既朋友今晚生日話叫硪地去唱K,點知硪又要繙屋K,都算暸...另一嗰朋友話等硪繙離,聽晚同硪去,點知已經約好曬la....突然丫媽又話聽晚囿野做,跟住硪又無得去暸....3次....妳話丫...真繫甘邪.....唉....無曬意見暸.... Ka$lNL3<j  
    e /L([  
            琴馹繫空間寫既嗰篇馹誌妳去睇佐,仲畱佐言,妳話5知應該點做好,妳話一切都繫妳既錯,叫硪5好甘傷心,妳話希望硪地可以變繙之前甘做好朋友,妳話5想因為甘無佐嗰好朋友.....硪好想問妳:妳覺得妳可以將一個妳中意既人當做普通朋友咩,妳可以當咩事都無髮生過咩?或者妳可以,但硪,妳太高估硪la...硪覺得硪5得咯...... [ZS.6{vr  
    mcxD#+H 3  
            本來今次繙離繫唸住繙離見妳架...但繫衣傢....5使見la...但繫點解硪仲繫甘5爭氣,仲繫甘掛住妳...仲繫甘想見妳...吥停甘同自己講:硪需要時間....究竟仲需要幾耐既時間丫????
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 你的卻還需要時間去面對,一段真感情雖然分開了,但也需要時間去慢慢磨合
  • 顶端 Posted: 2007-11-30 19:31 | 105 楼
    德记
    嘛嘛哋

多谢发贴的人[77]

%{0F .  
     今日12月4号..好开心呀... p Moza8  
    & 5QvUn  
          同青抡仔喝酒...好鬼死开心呀.. d Eam|  
               饮到我HIHI地...真系.好耐无试过甘咖FEEL啦 C{,Vk/D-0  
                 今日好开心呀.我念今晚应该训不了觉.明天要请假不开工啦 Q|G|5X  
                     哈哈..好HI呀....
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 酒能傷心也能開心KEEP起這樣的感覺.good day for you sir
  • 顶端 Posted: 2007-12-04 23:55 | 106 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2007.12.5 OXbC\^qo@  
    oslj<  
      QRwOv  
              郁悶```` k;r[m ,$  
    EB p g  
                                              本來以為唔會咁噶``` a>k9& w  
    <]*Jhnx/  
                    \8USFN~(Y  
                    原來唔繫噶```` ruy?#rk  
    $_gv(&ZT  
    iDYm4sY  
                                                              點解會咁噶``` (R(NEN  
    NWj4U3x  
    e1hf{:&/G@  
    15MKV=?oY  
            都唔知自己講乜``````` y(=0  
    D!i|KI/  
    $paE6X^  
    zbfe=J4c  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 睇來你開始有感情上既煩惱了哦...細細
    顶端 Posted: 2007-12-05 22:10 | 107 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

2007.12.5 ScRK1  
    &"Fz)}  
    突然甘褂住距~~ 61*b|.sl'#  
    突然的心情低落... (@S 9>z4s  
    好多突然嘅事....或者你心情不好,也会影响我吗??. m; PTO$--  
    IG~ Zxn1o  
    系距相册度睇相~~直觉甘觉得距五开心......... 1;vwreJ  
    是真的感受吗?.. ${`q!  
    7<k@{xI/  
    有时见到距D相~~见到每张都甘开心..........自己都慢慢觉得高兴!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 世事就系甘多突然,慢慢就适应

• .....................
    顶端 Posted: 2007-12-06 10:09 | 108 楼
    wincezhong

多谢发贴的人[109]

日期:2007年12月10日   时间:2:54       天气:未知 4thPR}DH}  
    心情就好似依天气甘!系个未知数.因为凌晨,天黑黑.冇咩星星.未知今天O既天气会系点!因为擒日我听到一个消息.一个我大一果阵.亦都系我上大学追O既第一个女仔.当时我冇追到.依家同我一个大学O既好朋友排拖.我只系羡慕.仲有就系觉得自己好讨厌!我吾知我真正错想边,我会追吾到!我吾系一个将问题推比人O既人.每次有问题我相信我都要承受绝大部分O既责任.所以觉得系我问题.不过我其实好多时我真系吾明我有咩甘差会比甘多人拒绝!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 只能講樓主你暫時未系時候戀愛落。
  • 顶端 Posted: 2007-12-10 03:02 | 109 楼
    尛vi
    蕩失路de尛女孩

多谢发贴的人[5]

07.12.11     weather: sunny sunny 8qT^=K $  
    y/+y |.Xg  
      壹段感情既結束..往往系需要時間去接受..再去療傷..而系呢段期間..囿壹嗰秂系咁壹路陪住莪..捻野氹莪開心..隨傳隨到..每晚臨訓時同莪發信..做既每件事都令莪真系好感動... 51'V[tI;8  
    ='(;!3ZH  
      但系莪知道自己薱佢并5系愛既嗰種feel...但系壹嗰正常既女仔..邊襘話5想囿秂薱袮好既丫...而且仲系系岩失戀呢段時期..好難講佢再爲莪做咁多野莪5襘卑佢感動到..但系覺得自己咁樣薱佢好似又好5公平咁...或者佢5薱莪咁好...莪嗰芯襘好過D...因爲話晒..莪譕可能壹時間將以前中意嗰嗰秂由芯裏面羅出离... NSQ)lSW,;  
    oOGFg3X  
                                    u3 HaWf3  
                                        迷茫ing...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 既然知道個后果,切勿利用對方關心自己作為安慰
  • 顶端 Posted: 2007-12-11 12:29 | 110 楼
    wincezhong

多谢发贴的人[109]

Re:Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

Quote:
    引用第110楼尛vi2007-12-11 12:29发表的: Gn<e&|4>i}  
    07.12.11     weather: sunny sunny H)K.2Q  
    'JAe =K H  
      壹段感情既結束..往往系需要時間去接受..再去療傷..而系呢段期間..囿壹嗰秂系咁壹路陪住莪..捻野氹莪開心..隨傳隨到..每晚臨訓時同莪發信..做既每件事都令莪真系好感動... zZS,<Z  
    Q|Nw @7$`  
      但系莪知道自己薱佢并5系愛既嗰種feel...但系壹嗰正常既女仔..邊襘話5想囿秂薱袮好既丫...而且仲系系岩失戀呢段時期..好難講佢再爲莪做咁多野莪5襘卑佢感動到..但系覺得自己咁樣薱佢好似又好5公平咁...或者佢5薱莪咁好...莪嗰芯襘好過D...因爲話晒..莪譕可能壹時間將以前中意嗰嗰秂由芯裏面羅出离... >8injW3 52  
    .......
    b+$-f:mj  
    其实我觉得你应该试下慢慢接受睇下有冇可能!如果系有我觉得对你地都系好O既!!
    顶端 Posted: 2007-12-11 16:27 | 111 楼
    尛vi
    蕩失路de尛女孩

多谢发贴的人[5]

Re:Re:Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

Quote:
    引用第111楼wincezhong2007-12-11 16:27发表的: N ^H H&~V  
    x%RE3J-  
    其实我觉得你应该试下慢慢接受睇下有冇可能!如果系有我觉得对你地都系好O既!!
    M5+K[Ir/y9  
    XMpE|M! c  
    smX&B,&@  
    嗯..明袮既意思... wodff_l  
    'z Qp64]F  
    咁不過莪好惊自己將感激當成佐系薱佢囿feel.. a6g+"EcH#'  
    u2l`% F`x  
    咁米又hurt佐嗰無辜既秂咯...
    顶端 Posted: 2007-12-11 17:58 | 112 楼
    wincezhong

多谢发贴的人[109]

甘讲啦!不过距真系对你好我觉得真系试下一齐啦!如果你觉得真系吾得甘就讲清楚啦.我觉得你比左机会距.对你好距都好.如果你吾尝试一齐点可以确定两人吾O岩呢?我觉得你吾会将感激当成爱.因为你E+就有甘问题证明你有想过啦.不过我觉得你应该一开始讲清楚.要试下.如果真系吾O岩就算.不过我惊你地都吾愿意姐.讲真.我系典型白羊O既人.觉得有时有咩讲咩比欺骗仲好.
    顶端 Posted: 2007-12-11 20:06 | 113 楼
    尛vi
    蕩失路de尛女孩

多谢发贴的人[5]

Re:Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

Quote:
    引用第113楼wincezhong2007-12-11 20:06发表的: (k>I!Z/&2  
    甘讲啦!不过距真系对你好我觉得真系试下一齐啦!如果你觉得真系吾得甘就讲清楚啦.我觉得你比左机会距.对你好距都好.如果你吾尝试一齐点可以确定两人吾O岩呢?我觉得你吾会将感激当成爱.因为你E+就有甘问题证明你有想过啦.不过我觉得你应该一开始讲清楚.要试下.如果真系吾O岩就算.不过我惊你地都吾愿意姐.讲真.我系典型白羊O既人.觉得有时有咩讲咩比欺骗仲好.
     .KE2sodq  
    {i:Ayhq~&  
    |?<r  
    嗯..贊成...做鍀情侶囿咩都蕞好羅出离講清楚佢..兩個秂茹菓囿秘密..就等于囿隔膜..咁樣仲點相處落去呢...等莪捻清楚下壹步應該點做先鍀..不過因爲試過囿上一次既失敗..所以依家都5系好敢踏出第一步..好惊又系一段譕好結果既感情收場...咁短時間嘗試兩次都吥簡單哦....
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:1 | 操作人: bennypower | 理由: 你和wincezhong相識是一種緣分,可以私底下慢慢探討,這里是寫日記的帖子
  • 顶端 Posted: 2007-12-11 21:41 | 114 楼
    wincezhong

多谢发贴的人[109]

甘就应该想清楚啦!不过我好怕!好似我甘追甘多个女仔冇一个成为我女朋友都吾怕啦!相信你自己!简O岩就系啦!我都祝福你啦!
    顶端 Posted: 2007-12-12 00:23 | 115 楼
    灵风
    魔女ゞの傀儡ヽ
    级别: 强人

多谢发贴的人[2196]

总以为 相见越少嘅朋友 就会有越多可以讲嘅话题 是这样么? Dq~D4|  
    u[1'Ap  
    曾经的密友 纵使天天相见 或者隔天相见 也会有倾唔完嘅话题 FLOSdMYdw  
    iCZ1ARi  
    曾经的密友 到了现在 已经各有各生活 为住自己嘅理想去忙碌 奔波 见面少了联系也少了 ~er4w+"  
    #6qLu  
    望着QQ上 熟悉嘅头像 打开对话框 却找不到切入的话题 回想以前 可以为一件事 将键盘嘅敲打声一直持续到深夜...凌晨... M9dUo7  
    sBWLgJz?C  
    也许 想了解一个朋友的近况 可以从佢QQ上嘅签名上略知 N^B y#Z  
    也许 这是话题上嘅一个切入点 G:?l;+P1  
    ^[-3qi  
    可能 最近习惯这样一种聊天方式 N+0`Jm  
    但系 佢竟说 你这样 会让人很反感的 ~JxAo\2i  
    愕然... /? HLEX  
    Lw #vHNf6  
    其实 只系好普通嘅几个字 但由佢对我说出 只会感到... ~0XV[$`L  
    还是愕然 <LOas$  
    /*) =o+  
    以前 无论我点样同佢说笑 回应我嘅 总系哈哈两字 $eUJd Aetk  
    如今... )l*6zn`z  
    D*o[a#2_  
    朋友 是彼此变了么? (= ,w$  
    朋友 我们生疏了么? +#0,2 wR#  
    ,#QLc  
    或许 是吧 gjhWoZV  
    或许 再过5年...10年... =[V  
    Zk 75GC  
    路上偶遇的我们 还能够迎面 一声招呼
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 只能講朋友有時限性。能保持長久才叫真正的朋友
  • 顶端 Posted: 2007-12-14 02:24 | 116 楼
    wincezhong

多谢发贴的人[109]

其实人会随年龄O既增长同时间O既推移改变,当然感情系需要维系,我一直都有甘O既感觉.所以如果有朋友一段时间吾联系我就会好主动甘问候下.但果个人性格要系同自己O岩O既!有时有D朋友当你常见就会觉得几好.不过如果长时间吾见就会吾记得你.我觉得甘距都吾算系一个真正值得交O既朋友.所以我好珍惜同我一直都甘好O既朋友,即使我地好长时间都吾见.不过到某个时候我地都会互相问候.好啦!我吾知版主你O既真正情况!不过我都祝福你地啦!并且祝福大家!认识就系一个好多年先积翻来O既缘分.所以大家好好珍惜啦!!
    顶端 Posted: 2007-12-14 03:04 | 117 楼
    wenjiewen
    永不休止的休止符

多谢发贴的人[46]

07-12-20 星期四 灰 {`CmE/`{  
    又到星期四..准备又一个周末来临.... \hT=U*dMR  
    呢几日个天都系灰蒙蒙....见唔到阳光,见唔到生气.. Cz1o@ rt  
      到底系时间过得快,定系自己已经麻木..生活找不到一点方向!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 灰色天氣容易令人窒息之余,心情也變得迷糊。人生總有一個失落轉折點,慢慢就會度過。
  • 顶端 Posted: 2007-12-20 09:16 | 118 楼
    wincezhong

多谢发贴的人[109]

07年12 月28日 星期五 未知O既天气 _f5n t:-  
      今日心情好差.因为有事我O既朋友吾信我.我觉得心好痛.我真系纯粹为大家可以开心O甘玩哩晚咋!我真系冇对距女朋友有咩幻想架!!!哎!两个字--心碎.因为我心目中真系朋友重要过女人架!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 但你也要知道,有D人系情人重要過朋友。小版都系這樣的人。所以有時候應該避忌就避忌畢竟你的立場系朋友大過天。所以體諒下你的朋友
  • 顶端 Posted: 2007-12-28 05:32 | 119 楼
    «123 4 5678» Pages: ( 4/10 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式