«1 2 3456» Pages: ( 2/8 total )
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

第三同第四張化妝得好好d穌根真嘅一樣 ~nA k-toJ  
成個Man哂
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2009-07-15 05:18 | 30 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

我以为我会哭 5m1J&TZ0  
但是我没有 s!IIvF  
我只是怔怔望着你的脚步 .~i|kc]Ue  
给你我最后的祝福 ~e}JqJ(97  
这何尝不是一种领悟 G'JHimP2j  
让我把自己看清楚 DP{nvsF  
虽然那共爱的痛苦 |^Iox0A  
将日日夜夜 NzT &K7v  
在我灵魂最深处 2 5 \S>  
我以为我会报复 x_Ev2 c'4  
但是我没有 \OW:-  
当我看到我深爱过的男人 ?oYO !  
竟然像孩子一样无助 .I^4Fc}&4  
这何尝不是一种领悟 `vBBJ@f4)  
让你把自己看清楚 70qEqNoC  
被爱是奢侈的幸福 L"b&O<N o  
可惜你从来不在乎 ]?}>D?5  
啊!一段感情就此结束 X /c8XLe"  
啊!一颗心眼看要荒芜  {b!{~q  
我们的爱若是错误 PMAz[w,R~  
愿你我没有白白受苦 d]0:r]e  
若曾真心真意付出 JvO1tA]ij  
就应该满足 T]\ 1gs41  
啊!多么痛的领悟 !FgZI4?/Y=  
你曾是我的全部 cy^=!EfA  
只是我回首来时路的每一步 ek&~A0k_o  
都走的好孤独 BdD]HXB|_  
啊!多么痛的领悟 s*PKr6X+  
你曾是我的全部 M86"J:\u]  
只愿你挣脱情的枷锁 Pxl,"  
爱的束缚任意追逐 BeUyt  
别再为爱受苦 "AagTFs(i  
(music) x'L=p01  
我以为我会报复 K$Bv4_|x  
但是我没有 /5sn*,  
当我看到我深爱过的男人 4 {M   
竟然像孩子一样无助 z@ `o(gh  
这何尝不是一种领悟 UV2W~g  
让你把自己看清楚 FGn"j@m0  
被爱是奢侈的幸福 TJv .T2|  
可惜你从来不在乎 %2:UsI  
啊!一段感情就此结束 <6(0ZO%,C!  
啊!一颗心眼看要荒芜 |&4A"2QN  
我们的爱若是错误 Un]wP`  
愿你我没有白白受苦 ;n't :yQW  
若曾真心真意付出 @@H/q  
就应该满足 wXUR9H|0(  
啊!多么痛的领悟 k@7#8(3  
你曾是我的全部 0PkX-.  
只是我回首来时路的每一步 vhF9|('G  
都走的好孤独 byI" ?  
啊!多么痛的领悟 /Q st :q  
你曾是我的全部 {]6-,/3UR  
只愿你挣脱情的枷锁 1KUjb@"  
爱的束缚任意追逐 ku,{NY f^Y  
啊!多么痛的领悟 R([zlw~B5  
你曾是我的全部 z6w'XA1_+t  
只是我回首来时路的每一步 ~B[e*| d  
都走的好孤独 _o9axBJs  
啊!多么痛的领悟 hj1;f<' U  
你曾是我的全部 d*tWFr|J-  
只愿你挣脱情的枷锁 p*PzfSLN  
爱的束缚任意追逐 n>)aw4  
别再为爱受苦 9&r]k8K  
waMV6w)<  
J%"5?)[z  
呢只歌,系呢个时间,可以话系我既心声
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2009-07-16 07:07 | 31 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

学习helen既哇鬼精神 `]65&hWZL  
《一》一 个中 心:一切以健康为中心。 ~ox}e(x y  
《二》两个基本点:遇事潇洒一点,看世糊涂一点。 _1?uAQ3,  
《三》三 个忘 记:忘记年龄,忘记过去,忘记恩怨。 #r9\.NA!  
《四》四 个拥 有:无论你有多强多弱,一定要拥有真正爱你的人,拥有知心的朋友,拥有向上的事业,拥有温暖的住所。 R'Ue>k  
《五》五   个 要:要唱,要跳,要悄,要笑,要苗条。 6{;6~?U  
《六》六 个不 能:不能饿了才吃,不能渴了才喝,不能困了才睡,不能累了才歇,不能病了才检查,不能老了再后悔。
顶端 Posted: 2009-07-16 14:54 | 32 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

阿边个既最新择偶条件: [G brKq(  
dm/3{\ 4  
上联:有车有楼,有广州市户口 & PXT$x[i  
下联:人工高福利好,食饭食到倒 (P? |Bk [  
横批:奇货可居
顶端 Posted: 2009-07-17 16:40 | 33 楼
花無缺和尚
武仁聖
级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Quote:
引用第33楼芝麻糊2009-07-16 20:40发表的: I b{#dhV  
阿边个既最新择偶条件: N1Xg-u?ul#  
i9 CQ~  
上联:有车有楼,有广州市户口 #3ZAMV  
下联:人工高福利好,食饭食到倒 _b>z'4_'  
横批:奇货可居
vy2<'V*y}  
阿边个边个舊時开工口號 Zl%)#=kO  
G "+[@|  
上联:生意兴隆床板響 >4bw4 Z1  
下联:财源广进褲頭鬆 W`LG.`JW  
橫批:出入平安

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-07-17 20:57 | 34 楼
山风流水

多谢发贴的人[11417]

衣车有部 阁楼一度 广州市纯正户口 2ia&c@P-  
lNc0znY  
人工唔高 福利几好 食饭食到呕 mGg/F&G9  
1LFad>`  
睇睇点先 GYy8kp84  
3,Z;J5VL4!  
?.ObHV*k  
U*N{H$ACuR  
XRM/d5  
Jo8fMG\P  
VPYcA>-%u  
也可以清心
可以清心也
以清心也可
清心也可以
心也可以清
顶端 Posted: 2009-07-18 10:13 | 35 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.7.21 4TQmEM,  
vnf2Z,f%  
    唔制啊,我个野蛮契女唔认得我啦~~ &RuTq6)r  
$uwz` N:  
  过两日再去过,一定要同距玩到记住我为止
顶端 Posted: 2009-07-22 06:19 | 36 楼
〖阿良¤囝〗
黄大少爷
级别: 圣人

多谢发贴的人[646]

唔该你..唔好成日痴痴地啦..你唔细噶啦
∪_∪沒有妳的早晨,加了糖的咖啡也是苦的...
顶端 Posted: 2009-07-22 07:04 | 37 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖

Quote:
引用第36楼芝麻糊2009-07-21 22:19发表的: ~[ aV\r?  
2009.7.21 ',|OoxhbK  
vG)B}`M  
    唔制啊,我个野蛮契女唔认得我啦~~ sAjUX.c  
5Uhxl^c  
  过两日再去过,一定要同距玩到记住我为止
; X+.Ag  
Pec40g:#F  
妳契女第一句識講嘅說話係:巫婆
顶端 Posted: 2009-07-22 08:33 | 38 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.7.26 AU}|o0Ur  
gQ{<2u  
    今晚终于齐人啦,J返左黎,带埋女朋友一起上黎我度。陪左我一个下午。晚黑同T一起食饭,今晚T带左个女仔一起出黎,以女朋友既身份介绍。讲真,我从来都冇谂过T会同一个咁既女仔拍拖。错愕既程度比当初J带而家呢个女朋友出现果时更甚。但系事实证明左J既女朋友系一个好女友。咁T既女朋友呢?睇上去就真系好住家,稍嫌住家左d添,既系比较地师奶,距同T一起,T应该会觉得好有安全感。T既女朋友究竟系咪真系咁好,大家都系拭目以待啦。 L*p7|rq$"  
<JXHg, Q  
  五人行,我又落单。虽然记忆之中,我一直都系单身出席我地既聚会,从来冇带过任何男性朋友出现系我地既圈子。可能我一直都觉得身边既人,并未到可以带出黎俾距地识。虽然阿J成日都叫我带男朋友出去,等距地帮手鉴定吓。不过我始终都冇咁既勇气,惊个男人过唔到距地既眼呱。而且,我剩系想带一个人出黎咋~ 7bGOE_r  
W?N+7_%'  
  我真系相信自己只适合过单身既生活,多个人系身边,好唔习惯。又或者真系可以好似我理想中既婚姻生活咁啦:分房。各自有自己既空间,偶尔你系我房过一晚,或者我系你房过一晚,其他时间如果要行礼既,完事之后返自己房好好咁训。真系唔希望想训既时候有个人系旁边多个人。又或者系嘈完交之后仲要同距同床。分房好啊,起码可以避免离家出走既状况。唔知道有冇人陪我咁癫呢~ Zu~t )W  
;$]a.9 -  
4__HH~j?Q  
Qi qRx  
1 K^-tms  
KB~`3Wj|Z  
早已知道爱情是难舍难离 vUL@i'0&o  
早已知道爱一个人不该死心塌地 #K`[XA  
早已不再相信所谓天长地久的结局 MCXt,`}[  
6/'X$}X  
所以我习惯了一个人的孤寂 3fE0cVG*  
所以我习惯在人来人去中保持清醒 9Ns%<FRO@  
所以我习惯戴上面具 \O~WMN  
不再为谁付出真心 hr&UD|E=  
p2O[r  
但为何还是把你放在心里 tp ky  
为什么还是等着你的消息 2]x,joB  
我怎能告诉自己说我一点都不在意 bx7hQzoX=b  
MP )nQ  
你是如此的难以忘记 \f]w'qiW5  
浮浮沉沉的在我心里 3EA_-?  
你的笑容你的一动一举 D51O/.:U2  
都是我所有的记忆 a_DK"8I  
e-xT.RnQ  
你是如此的难以忘记 Hg\H>Z  
浮浮沉沉的在我心里 |\C.il7  
改变自己需要多少勇气 0G'v4Vj0'  
翻腾的心情该如何平静 0N6 X;M{zh  
B>"-8#B[4  
早已知道爱情是难舍难离 r $LU$F  
早已知道爱一个人不该死心塌地 20A:,pMb  
早已不再相信所谓天长地久的结局 oChf&W 8u  
"`pg+t&  
但为何还是把你藏在心里 L<Z2  
为什么还是等着你的消息 p@?(m/m$  
我怎能告诉自己说我一点都不在意 c(3c|n  
3m~3l d  
你是如此的难以忘记 An BM*5G  
浮浮沉沉的在我心里 Sx_j`Cgy  
你的笑容你的一动一举 7i=ER*F~  
都是我所有的记忆 LG?b]'#  
\x _$Pu  
你是如此的难以忘记 TP`"x}ACa?  
浮浮沉沉的在我心里 tg~7^(s  
改变自己需要多少勇气 4LJ OT_  
翻腾的心情该如何平静 M l_!)b  
EYZ,GT-I  
你是如此的难以忘记 pQm-Hr78j  
浮浮沉沉的在我心里 OJ7y  
你的笑容你的一动一举 I%0J=V;o{  
都是我所有的记忆 En8L1$_  
*m 6*sIR  
你是如此的难以忘记 `_{ ,4oi  
浮浮沉沉的在我心里 'f.5hX(Y  
改变自己需要多少勇气 z2dW)_fU$  
翻腾的心情该如何平静 ;s-fYS6(>{  
uVw|jj  
q(5  
今日无意中又再听返呢只歌~·非常有感觉
本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-07-27 04:21 | 39 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

朝偉嘅歌仔嚟喎
    顶端 Posted: 2009-07-27 06:25 | 40 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋
    级别: 仙人

多谢发贴的人[3065]

Quote:
    引用第4楼芝麻糊2009-07-01 17:30发表的: (/J %Huy  
    今日有人问我,点解要删晒d帖,连日记都删埋。 7+J<N@.d  
    mP ^*nB@,  
    我同距讲,因为我要将过去既嘢全部截晒,连电话号码我都改埋,冇错,今日开始我用新既电话号码,咁样就应该乜嘢都系新架啦,新既日记啦,新既电话号码啦,新既一个月,新既一日,新既心情,新既自己,当然唔少得搵个新既目标啦~~
    x1QL!MB  
    &. "ltB  
    2{)<D f@  
    原来唔系嘅,欠落个条街数依旧要找
    顶端 Posted: 2009-07-29 17:41 | 41 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋

You Are Not Alone 永远相伴 (你不会孤单) Ea N^<  
    8"x\kSMb  
    Another day has gone 又一日过往 "I45=nf  
    I'm still all alone 我依然孤单 9QN(Wq@  
    How could this be 怎会如此? SQf.R%cg$  
    You're not here with me 你不在我的身边 a~`,zQ -@  
    You never said goodbye 你从不说再见 :N:e3$c  
    Someone tell me why 谁能告诉我因缘 2H`;?#Uq:  
    Did you have to go 你真得走吗? vb k4  
    And leave my world so cold 我的世界一片凄凉 iSj.lW  
    a(+u"Kr z  
    Everyday I sit and ask myself 每天坐下来问自己 jD_B&MQz  
    How did love slip away 爱情怎会远离 8BM[c;-{g`  
    Something whispers in my ear and says 冥冥之中有人贴耳低语: .+CMm5T  
    That you are not alone 你并不会孤单 R&1 xZFj  
    For I am here with you 我永伴你身旁 2rX}A3%9^^  
    Though you're far away 不管你多远 N'0fB`:kz  
    I am here to stay 我守候在天边 8B7,qxZ  
    Z+! 96LR  
    But you are not alone 你不会孤单 -<gQ>`(0  
    For I am here with you 我永伴你身旁 v!rOT/I  
    Though we're far apart 不管天涯海角 PAy7b7m~B  
    You're always in my heart 你在我心间 .h;X5q1  
    But you are not alone 你不会孤单 G)y'exk  
    4 !M6 RL8{  
    'Lone, 'lone 孤单啊孤单 0,[- 4m  
    Why, 'lone 为什么 孤单 ${, !Ll7)  
    Fk&A2C}$b  
    Just the other night 几天前的晚上 hUMFfc ?  
    I thought I heard you cry 我想我听到了你哭泣 ;F>I+l_X  
    Asking me to come 呼唤我的到来 /)xQ# yfX  
    And hold you in my arms 紧拥你在怀间 3a6  
    I can hear your prayers 我听到了你的祈愿 Z`bo1,6>  
    Your burdens I will bear 我愿肩承你的负担 yg@}j   
    But first I need your hand 但先得执子之手 <x1H:8A  
    Then forever can begin 方能偕老白头 c jBHczkY  
    :X- \!w\  
    Everyday I sit and ask myself 每天坐下来问自己 T ^z M m  
    How did love slip away 爱情怎会远离 kZvh<NFh_  
    Something whispers in my ear and says 冥冥之中有人贴耳低语: ou'|e"tI  
    That you are not alone 你并不会孤单 Xw9"wAj  
    For I am here with you 我永伴你身旁 9 kS;_(DB  
    Though you're far away 不管你多远 jQ\/R~)O  
    I am here to stay 我守候在天边 ogKd}qTov  
    G X>T~i\f8  
    But you are not alone 你不会孤单 +N!!Z2  
    For I am here with you 我永伴你身旁 ?VT ]bxb  
    Though we're far apart 不管天涯海角 f%TP>)jag!  
    You're always in my heart 你在我心间 [$(/H;  
    But you are not alone 你不会孤单 G@Vz }B:=  
    ~qm u?5  
    Whisper three words 说出那三个字(我爱你) H3" D$Nv  
    and I'll come runnin' 我将飞奔而来 h}(GOY S)  
    And girl you know that I'll be there 情人啊,我会常在你身边 TGQDt|+Z  
    I'll be there 常在你身边 i"C?6R  
    I~I$/j]e`  
    That you are not alone 你不会孤单 ^,;8ra*h  
    For I am here with you 我永伴你身旁 $;%dQ!7*  
    Though you're far away 不管你多远 t>>\U X  
    I am here to stay 我守候在天边 )v?-[ oR  
    But you are not alone 你不会孤单 2T#>66^@q  
    For I am here with you 我永伴你身旁 7u7 <"?v=  
    Though we're far apart 不管天涯海角 'P?DZE  
    You're always in my heart 你在我心间 $5m_)]w4a  
    But you are not alone 你不会孤单 zE<GwVI~  
    |MXv  w6P  
    That you are not alone 你不会孤单 PyfOBse}r  
    For I am here with you 我永伴你身旁 C:d$   
    Though you're far away 不管你多远 6J%+pt[tu  
    I am here to stay 我守候在天边 A4uDuB;;ZQ  
    But you are not alone 你不会孤单 }8qsE  
    For I am here with you 我永伴你身旁 8q& *tpE  
    Though we're far apart 不管天涯海角 Z<0+<tt  
    You're always in my heart 你永远在我心中 &OSyU4r  
    For you are not alone 因为你不会孤单
    顶端 Posted: 2009-07-29 17:43 | 42 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.8.10 *!y.!v*  
    5U/1Z {  
        一切都进入一个新既里程,希望系好事唔系坏事啦 i\?P>:)  
    5=.EngG  
      好耐冇返黎写嘢啦,以前系因为乜嘢都要自己去撑,而家系有商有量,有个咁既拍档其实我觉得100%系好事,希望前面既路系一片光明架啦
    顶端 Posted: 2009-08-10 10:13 | 43 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第43楼芝麻糊2009-08-10 02:13发表的: vK\;CSk  
    2009.8.10 n'#(iW)f  
    K>`7f]?H*e  
        一切都进入一个新既里程,希望系好事唔系坏事啦 )ccd fSe  
    1Bz'$u;  
      好耐冇返黎写嘢啦,以前系因为乜嘢都要自己去撑,而家系有商有量,有个咁既拍档其实我觉得100%系好事,希望前面既路系一片光明架啦
    ,{{uRs/  
    SdfrLdi}Y  
    做女仔唔好太剛強-用左廿9幾年時間...證實左自己可以照顧到自己/可以獨立生活咪得囉!!人大左有個人係身邊依靠下係好事...做人做野下下撑到痕!!!好難相處或者合作架...太過神性不可侵犯好易變老姑婆架  -'|pt,)  
    THmX=K4=?  
    見和尚兄都話妳係靚女...七仔真係好鬼好奇 4JHFn [%  
    ~4mgYzOmD`  
    睇妳個樣/寫嘅野再加上濃濃嘅小姐脾氣-應該暫時未有人要假如果咁好彩六十歲都重係狠狠咁痴住條糟隙不防考慮下我丫唔駛擔心我好似傻傻咁多情喎我出左名夠長..........................................情架
    顶端 Posted: 2009-08-10 13:04 | 44 楼
    无名氏
    级别: *

多谢发贴的人[14]

Quote:
    引用第0楼芝麻糊2009-07-01 00:24发表的: URW'*\Xjb  
    2009.7.1 PaEsz$mgy  
    B*owV%  
          前日,我将自己系情感区既所有帖都删晒。唔知道点解,或者睇返自己既心路历程,自己都觉得心酸。 K`@GN T&  
    15r<n  
      今晚,系堂会,饮左d酒,高高地添,未饮之前鬼咁眼训,饮左之后好精神,而家又开始眼训啦,都系去冲凉训教算啦
    1!/ U#d"  
    “堂会”系咪“唐会”啊?
    顶端 Posted: 2009-08-11 07:23 | 45 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

好神秘嘅45樓喔
    顶端 Posted: 2009-08-11 10:22 | 46 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第45楼匿名2009-08-10 23:23发表的: +gOCl*L  
    CPGXwM=   
    “堂会”系咪“唐会”啊?
    fh \<tnY  
    "_C^Bc  
    堂会系卡拉OK,系海珠广场同天河都有 =?57*=]0M  
    mB#`{|1[  
    唐会系建设六马路,系club黎既 $xS `i-|  
    ;G~0 VM2|  
    唐会贵好多~~
    顶端 Posted: 2009-08-11 16:58 | 47 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第44楼gy77gy772009-08-09 17:04发表的: S]1+tj  
    7 s5?^^  
    cCU'~  
    做女仔唔好太剛強-用左廿9幾年時間...證實左自己可以照顧到自己/可以獨立生活咪得囉!!人大左有個人係身邊依靠下係好事...做人做野下下撑到痕!!!好難相處或者合作架...太過神性不可侵犯好易變老姑婆架 ,I@4)RSAH|  
    uwWfL32  
    見和尚兄都話妳係靚女...七仔真係好鬼好奇 mb?DnP,z  
    .......
    k KL^U  
    7哥仔,比下面咪踩人去到甘盡好喔!

顶端 Posted: 2009-08-11 19:50 | 48 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第43楼芝麻糊2009-08-09 14:13发表的: Q_6./.GQ  
    2009.8.10 w_,.  
    D Z ~|y H  
        一切都进入一个新既里程,希望系好事唔系坏事啦 ED"5y  
    9|Jmj @9  
    >}O1lsjW:z  
    係咪好事近呢?

顶端 Posted: 2009-08-11 19:52 | 49 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第49楼花無缺和尚2009-08-11 11:52发表的: '/;#{("  
    -1S+fUkiK/  
    係咪好事近呢?
    Ax0u \(p<^  
    >V87#E  
    s4MP!n?gB  
    唔系啊,不过系搵到一个拍档,希望可以搵多少少甘姐嘛
    [ 此贴被芝麻糊在2009-08-11 15:44重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2009-08-11 20:40 | 50 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第48楼花無缺和尚2009-08-11 11:50发表的: L V33vy  
    O%(:8nIgZ  
    7哥仔,比下面咪踩人去到甘盡好喔!
    N1P [&lR  
    xE;fM\7pu  
    同佢玩下炸 a2Q9tt>Q  
    好喇...唔刺激佢了
    顶端 Posted: 2009-08-11 21:59 | 51 楼
    无名氏
    级别: *

多谢发贴的人[14]

Quote:
    引用第47楼芝麻糊2009-08-11 08:58发表的: ?PyI#G   
    %tUJ >qYU  
    X?4tOsd  
    堂会系卡拉OK,系海珠广场同天河都有 ,D ;`t  
    i1  SP  
    唐会系建设六马路,系club黎既 H -.3r  
    .......
    Z9=Cw0( w?  
    我睇呢边净系有唐会
    顶端 Posted: 2009-08-12 01:02 | 52 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋

睇嚟粗口妹依然好渴望着上婚纱喔
    顶端 Posted: 2009-08-12 01:27 | 53 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第51楼gy77gy772009-08-11 01:59发表的: Q CfA3*  
    ,p$1n;  
     &h4(lM  
    同佢玩下炸 :kY][_  
    好喇...唔刺激佢了
    IWm|6@y  
    梗係知你同佢玩下啦,因住玩过火佢又唔啋你呀!

顶端 Posted: 2009-08-12 11:47 | 54 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第50楼芝麻糊2009-08-11 00:40发表的: #@y4/JS&2  
    \i`/k(  
    =C<_rBY  
    lv$tp,+  
    唔系啊,不过系搵到一个拍档,希望可以搵多少少甘姐嘛
    h7*fjw-Xz[  
    揾多少少都不如揾頭住家做少奶奶好过啦!

顶端 Posted: 2009-08-12 11:49 | 55 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第54楼花無缺和尚2009-08-12 03:47发表的: <A"}Krq?  
    193Q  
    梗係知你同佢玩下啦,因住玩过火佢又唔啋你呀!
    w(.k6:e  
    \7gLk:  
    粗口妹...冇啋我好耐了 ivw2EEo,  
    顶端 Posted: 2009-08-12 12:52 | 56 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.8.12 ETjlq]@j  
    z#bO FVg#  
          真系有一段时间冇浸论坛啦,琴日,趁有少少时间,同大家讨论左一下究竟系爱情里面应该放纵自己既情感,定系勒住勒住呢? 3Yg/-=U(  
    ] hL 1qS  
      我都好明白,一爱就应该好好去爱,太理智系唔会有好结果,我一直都知道架,亦都系咁同人地讲架。不过如果系我自己既话,就真系有所保留罗。我唔系飞蛾,唔会明知死都扑埋去。距既呢种咁义无反顾系我冇可能效法既。 m:Z=: -x  
    kF6X?mqgD  
      或者咁讲啦,从来未俾火烧过既人,系唔会怕火架,因为距唔知道痛。当你俾火烧过,哪怕只系蜡烛上既火苗,都痛死你啦。之后,你系咪仲会蠢得咁交关伸只手过去咩?所谓爱情对于我黎讲就好比果点火。黑暗中既我想靠近距,但系又怕俾距烧到。所以会系一个我认为系安全既地方观望。 Wd&!##3$Q  
    !cp ,OrO\  
      其他人点讲,我冇必要理会,你要死唔通我唔俾你死咩?不过我唔会去罗。你地加油啊,好好咁去爱,爱真系要做到义无反顾架。谂返起一件事,义无反顾只要唔好对我就得啦,我唔想再系晚上十一点几收到某人既信息,话系我楼下,剩系想见我一面,叫我俾距上楼。明知不可为而为之,唔系令人激赏架,系非常之讨厌架。绝情?我再俾机会距就系对我自己绝情! -b r/  
    dO rgqz`e  
      所以,义无反顾系唔应该单方面既,人地都唔中意你既情况下边,你义无反顾d乜嘢姐,徒增人地对你既厌恶。 rDUNA@r  
    0I~xD9l9  
      对人地讲既嘢,亦都系对自己讲既,今日,距可能唔会觉得我既义无反顾系讨厌既,难保他朝距会改变。所以,我一直徘徊系附近,唔义无反顾可能系我爱得未够
    [ 此贴被芝麻糊在2009-08-12 08:05重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2009-08-12 15:57 | 57 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

知否事常變 R;'Pe>  
    如魔法在前 tY%c-m  
    凡事睇開啲 [g _f`ZJ=  
    一切任隨緣 xJN JvA  
    LnrR#fF]Z  
    緣份由天定 jo{GPp}  
    萬物皆有序 s 6vsV  
    凡事莫強求 eP[azC"G[  
    相識己是緣 sT'wps2  
    _%z)Y=Q  
    緣來就聚,緣去就散,緣濃情深,緣起緣滅,施主又何须緣木求魚呢?
    [ 此贴被花無缺和尚在2009-08-12 01:54重新编辑 ]

顶端 Posted: 2009-08-12 20:47 | 58 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第58楼花無缺和尚2009-08-12 12:47发表的: &tHT6,Xv(  
    知否事常變 ]0V~|<0c  
    如魔法在前 OUnt?[U\  
    凡事睇開啲 X2q$i  
    一切任隨緣 r3_@ L>;  
    (9fqUbG  
    .......
    _"##p  
    H_vOZ0  
    W&TPr B  
    q8P| ]  
    凡事莫強求 }g5h"N\$o  
    相識己是緣
    顶端 Posted: 2009-08-13 01:00 | 59 楼
    «1 2 3456» Pages: ( 2/8 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式