«234 5 6789» Pages: ( 5/10 total )
本页主题: ***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻*** - 情感版主每天都睇各位會員寫的點滴生活,多謝各位咁支持 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

cing
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[25373]

Re:***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻***

2007年12月30日   中雪 A!uO7".E  
wT>~7 $=L{  
今日无乜野搞,响论坛发佐成日贴,不知不觉发佐成1000+贴 Mfinh@K,  
P1qQ)-J  
真系傻佐啦
本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 我知,你同小狄狄吹左成500帖,厲害

• 顶端 Posted: 2007-12-31 07:36 | 120 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!
    级别: 神人

多谢发贴的人[1551]

2007.12.30   心情同天氣一樣,凍... w JF(&P  
    YkF52_^_  
    2007嘅最後一日,都繫唔開心咁過..好想帶住開心同歡樂嘅心情去到2008,好想好想.. ^TEFKx}PX  
    元旦假期繫病榻上渡過..喉嚨痛,失聲,感冒,頭痛...跟住同幾個好姊妹一D誤會..已經好多晚不停咁傾..點解仲繫冇任何結論嘅呢?明明唔繫我錯,點解錯嗰個仲要反而嬲咗我?已經做埋衰囡嘞.認埋錯嘞,我錯嘞好唔好,點解仲繫選擇唔睬我?繫唔繫我做乜都繫錯,講乜都繫錯噶?可唔可以唔好唔睬我?未試過因為姊妹喊咁多..失眠...咳醒...好辛苦啊..個頭好痛,好似想裂開咁.. a[=;6!  
    過埋今日就繫2008嘞..唔知到咗2008會唔會好DD呢..唔想冇咗E班好姊妹..唔想個誤會再拖落去...想快D解決咗佢..好辛苦..好痛苦..個頭好痛,個心好痛... h!J|4Q a  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 2008年新的一年新的開始
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2007-12-31 15:27 | 121 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2008.1.4   未解決.. "EBCf.3-  
    snP]&l+  
    事情拖咗咁多日...終於知道咗事情嘅眞相嘞.. E<'V6T9bi  
    原來唔繫我問題... 1vinO!  
    一切問題有待解決... n{(,r'  
    tQE<'94A  
    希望,2008年嘅開頭,會繫先苦后甜la``~~~~ :Z.P0=  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 一定可以解決的。假如你已盡力何必要令自己辛苦?
  • 做人唔可以太叻嘎`~唔繫就好有可能俾外星人吸走嘎`~!!
    顶端 Posted: 2008-01-04 21:00 | 122 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6198]

2008-1-4     天气:寒冻有太阳     PM:21:24 jS) YYk5  
    ]IH1_?HgP7  
    好似好耐好耐都冇踏足benben噶地头,撑下风风张帖嘞~``记忆中`` _6 @GT  
    |3g'~E?$  
    第一次系公司OT到凌晨``~第一次系公司徐夕倒数```第一次系呢间公司心情可以如此放松`~~ ,I H~  
    07年眨下眼就甘过咗去,08年我应该有个新开始嘞,系时候~~~ R`M@;9I.@  
    不过暂时我仲未脱离呢间公司噶前提下,我又调咗部门,又调咗岗位. HLPY%VeD  
    都悟清楚自己系呢间公司究竟换咗几个上司,调咗几多次部门.不过```有样值得开心噶系我悟需要再做我自己做得悟开心噶事`~`悟洗再打电话卑客户回访,讲到口水干~`哈哈哈哈哈`~``  v> s,*  
    呢间公司,冇嚒野系可以卑我有权限去学噶了,年后再考虑转工```` O7m-_#/\   
    ccT <UIpq  
    今晚都几冻下,我仲系公司`~`因为我原来用噶电脑卑人征用咗`~`我D野又要拷出黎``等我删曬我D野`~哼`~!征用我部脑啊呐`~`换曬D同事噶旧键盘、旧鼠标、旧显示器卑你`~~` h:i FLSf  
    唉~~甘~~`其实我以后点做野啊`~?!~~ &t6:1T  
    vXg^K}a#  
    7bQST0 ?  
    BUT`~`一于悟洗理`~`呢D野`~`人地谂``悟洗我谂`~真开心`~~听日好好训一觉````
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 芳芳其實你都好鬼馬,好在唔系我徵用你葛物件姐
  • 本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2008-01-04 21:39 | 123 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2008.1.13   冷空氣wor... Jp= )L  
    ^oR qu  
    天氣先生話琴晚有強冷空氣嚟廣州反噶.. O;|jLf_If  
    點解到咗今日都祗繫涼咗小小嘅呢``` IaK J W?  
    可能今晚先到啩.. cPkP/3I]h  
    S VypR LVB  
    唉..同佢哋嘅問題似乎已經搞掂咗.. #Jt1AV  
    不過呢..祗能夠講自己眞繫料事如神lor.. /x<uv_"  
    和諧嘅現象祗繫浮於表面.. KwgFh#e  
    實質上所有嘢都已經唔同曬.. ([#'G+MC&  
    佢哋嘅所有活動都唔會有我嘅位置.. p)VMYu  
    又繫嘅..E個現象唔繫一早就可以從嗰句"有佢冇我"度預料到嘅咩.. 6 X'#F,M  
    而加..的確繫有佢冇我lor.. ">Ms V/  
    geng搞笑.. "{Hl! Zq/  
    覺得自己好似一個笑話.. <[$a7l i  
    不過唔緊要吖.. c}s#!|E0v  
    E個世界唔繫話冇咗邊個就唔得嘅.. dH'02[;  
    我嘅生活依然可以好精彩噶..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 講得好,世上唔會話冇左邊個唔得。
    顶端 Posted: 2008-01-13 11:52 | 124 楼
    级别: 仙人

多谢发贴的人[2012]

再不写些东西发泄,我真的快疯了。。。 /qMiv7m~Q  
    do u noe what my supervisor told me today???  {&L^|X  
    a very very very shit shit shit things i hav ever heard ....... Db  !8N  
    i duno what is inside his brain?? rubbish or bull shit?? Af r*'  
    always, we oni have to clean the table only,  Frz  
    but today when there is no customer, <H{K&,Z(ZM  
    he walk towards some of us and said that, :*^aSPlV  
    when u all are free, pls clean da chair, *.KVrS<B1  
    da chair, nobody clean it since i go there to work, 2R,8q0qR:  
    but now, he ask us to do coz we are too FREE( only he thought we are so free) sLFZ 61rT  
    it's ok, clean da chair, u are my supervisior, yr order i hav to do... !b&+2y2i[W  
    never mind, i clean da chair, [Jj@A(Cz  
    BUT BUT BUT, $$EEhy  
    da most stupid things is........... R_>.O?U4  
    he ask us to clean da plants oso!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! u~>G8y)k9O  
    not watering da plant u noe, but use the clothes to clean da leaves.............. x-W~&`UU  
    do u ever heard somebody use da clothes to clean da plant???????????? /t! 5||G  
    wat a silly order!!!!!!! /^v!B`A @  
    j@Pd" Z9  
    it is not we don hav work to do u noe, n5;@}Rai  
    we hav to take da order form customer, F1BXu@~e(  
    doing da settings, sending da foods and drinks, %yd(=%)fMB  
    clear da things, clean da table, sweep da floor, A&M(a  
    fold da order sheet, da tissue...... Y[_|sIy*  
    den is it very unreasonable, W*DK pJy  
    we take a break and chat a while when there is no customer???????????????? z30 mk  
    nkTdn  
    futhermore, i realy cannot see da another supervisor face!! pzaU'y#PM  
    always give me da face to see, sI h5cT  
    seems that i owe him money or somethings else...... qkz|r?R)  
    i realy hope not to see his face eveyday!!!!! cd=|P?B i  
    0pG + yec  
    what a shit job! )=`DEbT  
    [ 此贴被920830在2008-01-28 02:12重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: E文水平差,無法安撫你心情
  • 顶端 Posted: 2008-01-26 19:58 | 125 楼
    cing

多谢发贴的人[25373]

2008年2月23日星期六 晴 r!O[|h  
    %NJ0 Y(:9(  
    甘日有少少时间响论坛吹水,不觉间又发佐600几贴, G-|c%g!ejf  
    Gqc6]{  
    睇来以前的CING返来啦
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 加菲就500帖你仲威600+帖..厲害厲害

• 顶端 Posted: 2008-02-23 23:24 | 126 楼
    灵风
    魔女ゞの傀儡ヽ
    级别: 强人

多谢发贴的人[2196]

人与人之间 6xwjKh:9  
    更注重的是什么... w 4CcdpR  
    虚浮的外表..? 8x LXXB  
    还是.... J/E''*  
    Y .cjEeL@  
    希望,不要这样
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: feng你好似忘記咗日記規則哦。but煩事都會有難行地方,挺過了就唔再迷茫
  • 顶端 Posted: 2008-03-02 00:54 | 127 楼
    小飞侠
    级别: 普通人

多谢发贴的人[78]

2008-3-13   10:33am   天气:阴 心情:比天气仲阴   6-tIe _5  
      琴日身体唔系几舒服,下午无聊时系某处发现LG同人倾解咯对话几暧昧,即时好唔开心。平时我都体谅巨做野好辛苦,无乜时间理我。突然见到尼D我当然会好嬲啦。巨就话我系特登去check巨哦,真系郁闷。。。结果当然系不欢而散啦。每次吵架最后巨都会关机,尼D平时唔系女仔做咯咩?我觉得我地成日调转左角色。无奈~搞到好似我做错甘!我唔开心都好正常挂?一直到宜家巨都未稳翻我,我真系唔觉我边度有错咯。每次一同巨挨交我就乜都无心机做了,唉。。。 >ov#\  
    今日咯股市都好似我个心情甘,好down。。。替我炒股咯朋友担心。。希望快D反弹啦
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 可能天氣的錯,并不是你的錯。不要講責任全給自己攬上,戀愛嘛...很多都要睇大家的,很難用錯與對去衡量。
  • 顶端 Posted: 2008-03-13 10:44 | 128 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

2008.3.16   多雲,微風 (ER9.k2  
    KS$"Re$  
    最近嘅天氣好舒服..  <82&F  
    雖然冇陽光..不過涼風送爽``~ IHi[3xf<  
    帶住些微嘅溫度..唔錯.. 6__!M  
    *`wz  
    3月份眞繫好忙啊.. J?X{NARt  
    上星期得一晚可以準時放工咋.. 4e eh+T  
    晚晚都要OT.. gp{C89gP  
    最早嗰晚落9點.. ^2 H-_  
    最夜嗰次落12點幾.. Qk>U=]U  
    [kqtkgK$j2  
    個人好攰啊.. E@xrn+L>-  
    好似日日都瞓唔夠咁.. ~$C<^?"b  
    壓力又大嚄.. _>;MQ)Km~  
    好攰.. cLwnV.  
    yp^k;G?_d  
    希望OTの月快D過去laaa`~~~ ^0cbN[~/ns  
    過咗3.31就好好多嘎啦``~ f.^|2T I1g  
    hDSf>X_*_G  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 會過去的。你也很久沒有上來鳥...
    顶端 Posted: 2008-03-16 15:28 | 129 楼
    nanalife
    恶魔ゞの傀儡ヽ

多谢发贴的人[1233]

08年3月20日   天气:阴 心情:郁闷 ercXw7{  
    B|"i`{>  
      依排D运气好似欠佳~~ ||wi4T P  
    今日一早比4、5个电话嘈醒。。 ;ZAwf0~  
    琴晚2点几先訓啊。。 :*|Ua% L_  
    第1个郁闷。。。!! .AO-S)wHR  
    *<67h*|)  
      P;z\vq<h  
        今日下午先有课。。 ,K\7y2/  
    吃完饭跟住就去翻学。。。 BgT ^  
    啱去到车站,就见到有车~~~ S#8)N`  
    跟住上咗车先发觉答错车~~!! Z#N w[>NN*  
    第2个郁闷。。。!! '/03m\7  
    snfFRc(RE  
      D^m2iW;  
        发觉答错车跟住落车转车~~ 0?/ gEr  
    跟住喺车度见到有D事发生。。。 )~R[aXkvY  
    就去关心“国家大事”。。 ;Bz| hB{  
    点知答过站,要行翻翻去。。 T!y 9v5  
    第3个郁闷。。。!! yn]Sc<uK  
    ] jVE  
      wn.6l `  
        翻到去学校嘎学生会。。 j xkQ #Y  
    我最迟翻到去,人地个个都稳晒D轻松嘎嘢做。。。 'V:MppQVZ.  
    点知留比我嘎喺,1W字工作报告。。。 $<2d|;7r  
    第4个郁闷。。。!! B&rNgG7~  
    Y ? n4#J<  
      d ([~o  
      到放学,翻到屋企。。。 inO;Uwlv  
    发觉我部电脑关咗。。。。 U*Y]cohh  
    原嚟喺我妈帮我关咗。。。 2/V%jS[4#y  
    我用咗2日做嘎工作资料就咁冇晒了。。。 0wVM% Dng  
    第5个郁闷。。。!! ^L d5<  
    |J:r]);@K  
    y6d!?M(0U  
    今日一连发生做5个晤好采嘎嘢啊~~!!555.。。。
    [ 此贴被nanalife在2008-03-20 18:06重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 今日你真系黑仔~找你件惡魔“調劑”下~good luck
  • 顶端 Posted: 2008-03-20 17:57 | 130 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

我噶发泄日记``` - 好杂好乱纯粹发泄自己悟开心噶事

08-3-26 星期三 &53,8r  
      我真系觉得我受够距了,我悟明白大家都系女仔,点解人做女仔距做女仔,要做成距甘。 &)tv4L&  
    `G:  1  
      我并悟系想挖D事出黎讲,而系我再将D事压系心度,我惊我会有一日会对住距破口大骂。 I Z>l  
    iOv>g-t:  
      出街食饭奉旨悟会带钱,人地就理所当然要请距食甘样既,餐桌礼仪一D都冇,想食人地碗入边果D,距自己又偏悟嗌果样野自己食,眼甘甘甘望住你,然后就会出声或者悟会出声甘伸对筷子落你碗度夹你D野食,仲要系悟干脆利落果只,夹果豆丁甘大噶野摆落嘴,然后仲要学人地品茶甘样,嗒嗒塔嗒发出声音,发现好食就会继续伸对筷子落你碗度夹。果D甘噶动作同埋声音会令你对自己面前果碗野倒尽胃口。就算你本身几有胃口都变到冇晒胃口。我就试过N次甘样噶情况,反正距如果从我度夹过野食,果份野我系悟会再食噶了。另外一个同事都同我讲过。所以我地出街系最悟钟意距跟埋黎。 ;Krs*3 s  
    ?b(wZ-/  
      买单呢,就从来悟会话AAor轮流卑。大姐,大家都系逗老细份工资食饭姐,凭什么你下下都甘理所当然啊? 工资又悟系低过我地窝。 O-p`9(_m  
    pl@K"PRE  
      次次都如此,面皮又厚,明明冇叫到距去既,收工都可以死死甘跟住你。24号星期一,上班果阵一个兰州噶女同事约咗我收工去食兰州地方面食,我见都OK得闲,而且都要经过果度卑阿姨改下条裤,甘就应承咗。 o@360#njF  
    -:=m-3*Tg  
      当时距都答作声:“你们下了班去哪里啊?是不是去吃东西啊?下班一起好不好?我也去啊!”当其时我同果个女仔都冇理距,我就话我要去改裤,你去黎做咩?甘我以为甘就可以摆脱到距拉。点知… `.~S/$a.&  
    结果可想而知,距又跟埋黎,冇晒意见了我。悟好话我衰,而系我真系好讨厌同距一起。食面果阵,因为我系同个女仔一起嗌咗个炒面,距就嗌咗个汤面,果然,一落台距就眼甘甘望住我地碟面,我系悟开声叫距试啊!!哼```我认,我系坏人。亦都因为同我一起个女仔从一落台就系度倾电话,所以冇人搭理距。距将距个面推向中间,大有一起分享噶意味,我懒理。最后,距都系悟声悟声甘伸对筷子过黎夹我兜面,然后就发出距招牌品尝美食噶声音。。。。。。 我可以点?米就系停低手悟食咯 \l3z <\  
    @UdF6 :T  
      我知距呢次都系谂住要我地卑钱噶喇,所以买单果阵,问个老细几钱,我卑咗先。当然我系买咗成张单喇,然后另外一个女仔好快就卑距应卑噶钱我。(PS:我同呢个女仔好多时都一起出街食野,但系都好憎某人噶饮食习惯同作风,所以达成过协议,就系凡系同果个某人出街就AA),果然,距又系冇带钱既,讲咗句,听日返公司卑返钱你咯。 RaSuzy^`*]  
    (或者你地会觉得,我好衰,系到要人难堪,系架,我认架。我系好衰滴) -UidU+ES;  
    2Uf/'  
      然后到寻日,25号星期二。距竟然喷咗口水落我块面都仍然觉得与距冇关,道歉都冇句。事情系甘样既,我同个会计系度倾紧野果阵,距走埋黎,听听下,就发表距噶言论,甘我就系冇咩兴趣听,然就返位喇`~距竟然面对面甘同我讲野,讲咩悟记得了,反正就喷到我块面成面都系口水,我就话:“嚒你甘冇礼貌架,喷到我成面都系你D口水。”我忍受悟到就当然去洗手间洗面喇,点知距好似玩到兴奋曬甘,跟住我去洗手间,见我系度洗面就咔咔咔声系度笑,我冇理距,距就哄埋黎“噗噗噗噗噗噗”喷口水甘噶款对住我面,讲真,我忍耐力真系非一般强,我推开距,洗多次面就走咗。 _>`9]6\&  
    xqg4b{  
      我可以忍受到距食野悟卑钱,但我忍受悟到距甘冇礼貌。仲要系懒伟大甘平时。 I`IW^eZM  
    BH}Cx[n?~  
      今日又系如此,我系隔离食饭,食完返到自己位,距就开声同我讲:“啊芳啊,我刚才看你在吃饭,站长(高官)让你拿什么什么,我都跟他说让你吃完饭再找你了。要不这样,你把那文件给我发吧,我拿给他。很急的”我呕,如果真系急啊你就悟系甘噶态度拉,我有你又有,点解系都要我去稳,都冇奶油既,对住距,真系拿我命。恶抵吖`~~ i;]0>g4  
    N\tFK*U^I  
        好了``,发泄完毕,舒服好多嘞``` C"5P7F{  
      ~V?z!3r-)  
    l}(HE+?  
    G+2fmVB*X  
    我纯粹发泄噶咋,你地可以忽视我张帖架``` BUT``要继续陪我吹水噶窝``
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 一樣米養百樣人...我都幾怕見到呢種人類。藍星有D甘人真系羞恥

顶端 Posted: 2008-03-26 14:24 | 131 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[10670]

08-3-26 早上有雨、下午天晴 ~-H3]  
    唉…連續做左二日苦力既工,重要做埋明天,我已經散晒啦! CflyK@  
    事原,因為我同班同事之前做果個嘉年華,當結束前二天,負責人叫我地某幾位同事,在結束後幫我拆場,所以搞到我地散晒,好耐都無做過要出咁多體力既工作啦!  ydY( *]  
    救命呀!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 女士做苦力勞動?唔系掛有無+人工?

• 2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
    顶端 Posted: 2008-03-26 20:04 | 132 楼
    ThxCoolTide
    Andy-XHC
    特殊贡献奖

多谢发贴的人[5161]

2008-03-26 时雨事晴 x _-V{ k  
    Fo ;J3<U)  
    顶佢个肺,出门口有雨,攞起把遮就行啦,点鬼知未行到车站就无雨!!! ,1CmB@  
    下午出去见客,有係出去嗰下落一阵,唔够两分钟又停咗!!!!! * Z)j"i  
    &F7_0iA P(  
    搞到我成日攞住把遮ondogdog咁行嚟行去~!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 有備無患唔好咩?

• 【講狞·蟑】出品,必定無品~!

迎亚运阻街扑街扰民铺张浪费贪污腐败洗钱政绩面子民怨工程。
    提倡低碳生活:“官,钻石级别石墨享受 VS 民,无碳用。”

俗語話:靚仔無本心~!所以,我份人好專一噶~!
    俗語又話:男人唔壞,女人唔愛~!所以,我都無人愛~!
    顶端 Posted: 2008-03-26 21:43 | 133 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

08-3-27天晴 A{)pzV25  
    今日終於做完苦工啦! GZx*A S]+  
    今日好曬,又再一次曬濃左啦! eAP 8!  
    好慘呀! csJ)Pt?d  
    明天又要開始三日新休驗啦!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 郁下好吖~你睇下我以前系肥仔現在就來做肥佬

顶端 Posted: 2008-03-27 22:00 | 134 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008-3-28 星期五   阴带雨   AM10:53 SE i\H$ !  
    我知我呢几日心情一直都处于低迷状态,我亦都知甘落去悟得,但系我就系悟知点样将嘴角向上,望住窗外淅沥葛雨点,心乱如麻。 (OwGp3g  
    好想就甘样消失一段时间,让自己彻底消失系呢个世界。咩人都稳我唔到。 ]b1>bv%  
    岩岩电话拒绝左嗰F周六葛约会,本是3月头就约好的,为了迁就大家时间而作出滴时间安排。几个月不见,现竟然唔想出去见面。思韵,对不起。 #^aa&*<D_  
    早上,有同事对我说,你最近怎么了,把自己搞到甘憔悴,穿着打扮极度怪异?!我说,是吗?拿起小镜对望,的确,自己真系憔悴到爆,但已经不想理会。 Xnh&Kyz`v  
    疲累,不想与人言语沟通。冷漠,不想与人相处。孤独,想将自己雪藏。冷清,想一睡不醒。 p9\*n5{  
    并不是失恋,亦不是工作不顺。为何自己有这么怪异滴感觉? jxhZO LG  
    三日,相信三日后我就会好。不用担心我。诸多事情,我顶多烦心三日。 sy4Nm0m  
    4月1日,希望呢个愚人人节不需我参与……
    [ 此贴被bennypower在2008-03-28 15:05重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 近來de天氣的卻不是太好

顶端 Posted: 2008-03-28 11:12 | 135 楼
    nanalife
    恶魔ゞの傀儡ヽ

多谢发贴的人[1233]

08年3月28日   天气:雨 心情:雨 xA2I+r*o  
    S+t2k&pm  
    自从个S人班主任话上课前要去班长度签到, &{qKoI]  
    我就开始失魂了。。 EDnZ/)6Gg  
    今日,明明9点上课; .EjR<UU  
    但我晤记得咗, gk5Gf l  
    今日6点半就起身翻学。。 BjTgZ98J  
    7点几就翻到去,见时间重早, J 48$l(l3  
    就去食咗个超难食嘎饭堂早餐(十分难食)。。 kou7_4oS  
    跟住我就去教学楼上课。。。 X+,0;% p  
    点知冇人,跟住打电话比个F。。先知,今日上9点。。 jpW_q+^?  
    搞到喺课室门口企咗差晤多半个钟,先有门口入。。 JqYa~6 C  
    Nx*1m BC  
    唉,今日又做咗失魂鱼了~!!! 7D'D7=Z.  
    S ^EAE]  
    WMW Mb3  
    [ 此贴被nanalife在2008-03-28 22:18重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 失魂鱼以後唔好伽大頭蝦了
  • 顶端 Posted: 2008-03-28 20:59 | 136 楼
    ThxCoolTide
    Andy-XHC
    特殊贡献奖

2008-03-28 时雨时晴 GM)q\Hx{  
    6zNWDUf  
    顶佢个肺,今日有係咁,出门口有雨,未行到车站又无雨!!!!! VUHf-bKl  
    仲要同个打横嚟讲嘅客吵咗一镬~! yxf #@Je"  
    总之就係烦~! Lg#(?tMp,'  
    %^*%@$%&*#^&@$%@^%*#%^#&#%^&#%^&#%^&
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: D客人最喜歡刁難人...我見到都覺得嘔血

顶端 Posted: 2008-03-28 22:21 | 137 楼
    灵风
    魔女ゞの傀儡ヽ
    级别: 强人

多谢发贴的人[2196]

08.03.29 天气:冇咩阳光 心情:好郁闷 Iu >4+6  
    q 6>}  
    话甘快 就嚟毕业了 本来都唔打算到SUNDERLAND读第4年 (英国学费好贵 8ZCA vEy  
    就算出国都系到AUS 不过就要自己搵学校... ^L7!lzyo  
    d'3"A"9R7-  
    但系前日 班主任同我讲 我地个HND文凭系永久的 毕业后几时想过去都得 而最近 学校同SUNDERLAND果边间学校有个新计划 持有HND工作一年后可以留学读MASTER 但系要求雅思6分 <$25kb R5K  
    qZ @d:u  
    盲目左甘耐 终于有个目标 但系要6分...郁闷死啊 F8Mf,jnPs  
    一直都系对雅思冇乜信心 所以唔敢考... =#<bB)59  
    但系琴日 居然比我知道 一个平时连单词都经常写错嘅同学 竟然考到5分 ^} wF^ _  
    DVKb`KJ"  
    甘对比之下 点解我仲会冇信心呢 u$(ei2f  
    `P*BW,P'T  
    嗯嗯 努力吧 我知我得噶
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: H...ND文憑...暈。
  • 顶端 Posted: 2008-03-29 13:07 | 138 楼
    吖細
    ·°毒生囡.·!

3月尾ler..陰雨天氣,陰雨情緒`` @EyB^T/  
    ?K:. Pa  
    好煩啊``~點解C人公安咁討厭gar`~!! o)7Ot\:E  
    眞繫以為自己繫吖sir就大曬啊?! Iw h0PfWJ  
    咩都佢哋玩曬laaa而加`~!! 4 m"0R\  
    公安唔繫大曬gar`~!!! p4UEhT  
    ?TK`sGy  
    夾硬將個OTの月拖到4月`~!!!!   2k^rZ^^"  
    冇人性gar`~!! >w,jaQ  
    成個月都OT嘎啦已經!! 6-)WXJ@V  
    再O多一個月會癲gar`~!! g`fMHU7  
    冇人性gar~~!! Fu5Y<*x  
    好暈啊`~~嚴重唔夠瞓吖`~~ N mxh zjJ  
    癲了癲了... S_O tY]gF  
    d,Oagx  
    J:&.[  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 私人公安?咩來?解析下我聽...上線PM話我知,期待回覆
    顶端 Posted: 2008-03-29 13:55 | 139 楼
    〖阿良¤囝〗
    黄大少爷
    级别: 圣人

多谢发贴的人[646]

08-3.30   凌晨4点钟 F'|e:h  
    bM:4i1Z  
    哩排实在超级烦,因为去澳门做野嘅事情,迟迟未落实,搞到我哩排无晒心情..... 6DK).|@$r  
    G kG#+C0L  
    阿妈又成日问我几时去面试,系吾系俾人呃...又话我日日系屋企无所事事.... >wt.)c?5  
    1IS1P)4_0  
    搞到我D心情冇日系开心嘅....唉....好烦啊..做乜都冇心情啊.... bu_@A^ys  
    e!gNd>b {  
    自从毕业佐之后,都有几个月系屋企啦...人D话吾使做,可以有的食,有的使几好吖... v {uq  
    5p S$r f  
    但吾知道点解,我想出来做野...系屋企实在太闷啦...再甘落去我死噶啦........ ?< teHFj  
    l>pB\<LL  
    8#Z)qQWi_t  
    救命啊....................................
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 海外工作證好似要辦三個月的,唔駛急假如請左你的一定會叫你返工
  • ∪_∪沒有妳的早晨,加了糖的咖啡也是苦的...
    顶端 Posted: 2008-03-30 04:09 | 140 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

08-3-31    星期一 天气:阴雨 PM:13:12 Ax;?~v4Z  
      心情没有如期甘,三日就回转。 ?QJx!'Y,p  
      好攰…… b|DU  
      寻日,我伤害咗个朋友,我知我以家就好似个刺猬甘,凡系靠近我噶,我都要去伤害。所以,我想讲,好对悟住,我控制悟到我自己。SORRY! Y$n+\K  
    实在发生太多太多事了,我觉得我已经彻底崩溃了。我悟想任何人靠近我。我好攰。 R+(f~ j'  
    有D时候,并悟系悟想话卑你知,我发生咩野事。而系我悟知点样开口同你讲,我发生过咩事。难以启齿,你懂吗? :f39)g5>  
    虽然我知任何事情都会过去的,但事情未过去之前,可否由我自己一个人理清所有?! 7=}tJ  
    很对不起,伤害了你。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 很多時候單憑自己系好難解決,而會覺得更加攰

顶端 Posted: 2008-03-31 13:28 | 141 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[3777]

[情感&心情日记]指为心动 - 记低自己既心情,以后睇返可能都仲系会心痛既啵

2008年3月31日   阴雨 a6./;OC  
      <ml?DXT  
    { >[ ]iX  
      其实一直都有写网络日记既习惯,断断续续甘,以前系另一个论坛度写,而家系呢度写,可能因为自己而家都系上呢度多瓜。 w`f66*@Q1  
    uKM` umE  
      今日唔知道点解,个个都惊左我,一个好朋友兼同事问我究竟发生乜嘢事,我答只系唔想讲野姐。距话我好似嬲左成村人甘,我真系唔知自己做乜野,只系开心五起黎,其实咁样应该唔会影响到其他人先系架,点解个个都五敢埋我身既? H+Bon=$cE!  
    1R~$m  
      琴晚,我见到距,算系最后一次啦,因为我亲耳听到距话我不过系人地既朋友,呢个人地其实系距介绍俾我识既,不过后来我同呢个人做左朋友姐。系罗,我根本就唔系距既边个,点解我仲系放五开手,觉得自己真系好冇用啊。距好唔开心,因为呢个人要走啦,要去加拿大。系呢个人走之前,俾我知道左其实呢个人系中意距既,亦都明知道冇可能同距一齐,但系我为左要完成距既心愿,将距两个都约左出黎,但系又有边个明白我个心有几痛。 V'W*'wo   
    `Kf@<=  
      距,系一直以黎俾我甜蜜同时又毒害我既男人,呢个人系距既朋友,据呢个人讲,距地曾经有过野,后来因为其他原因冇一齐。我听到之后以为自己冇可能再同呢个人做朋友,后来捻清楚,毕竟我先系后来者啊。我凭乜嘢去介怀?? "i/GzD7`n  
    Oh CdBO  
      我知道呢个人走既消息好耐啦,之前都有捻住同距讲,不过我真系唔想距地系最后关头旧情复炽,我唔想啊。琴晚应该系呢个人留系广州既最后一日,想见距,我帮距约左出黎,睇住距两个吹水,听住距两个话当年,好痛啊。点解呢个人要俾我知道距两个以前系有野既呢?真系好烦啊,距琴晚好五开心,连带我都好五开心,距话距冇心情,原因系呢个人要走。 sGtxqnX:J  
      *k,3@_5  
      唉,真系唔知点算
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 感覺你在勉強自己辛苦自己.
  • 本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2008-03-31 13:57 | 142 楼
    ThxCoolTide
    Andy-XHC
    特殊贡献奖

2008-03-31 阴,雨 h f9i%,J  
    6IT6EkiT  
    无咩好讲,头先打咗一大段嘢,一个网络错误,乜都无晒,无心机再打过~~!! S>(xx"Ia  
    ;r"r1'a+@  
    总之今日嘅心情俾今日嘅天气仲要差就係啦~!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 清明時節雨紛紛~大俠工作還工作注意身體。別挨壞

顶端 Posted: 2008-03-31 21:46 | 143 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

2008年4月1日,雨 R,PN?aj  
    t/O^7)%  
    近呢二日間,聽到好多人都話唔開心,但我又幫唔到手,搞到自己個心成日都好唔舒服! <>n|_6'$90  
    寄然佢地唔肯講,自己又幫唔到手,唯有比佢地自己冷靜下啦!希望明天會更好啦!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 原創文章

顶端 Posted: 2008-04-01 08:36 | 144 楼
    普通女孩

多谢发贴的人[65]

2008年4月1日,雨 ?OnL,y|  
    今日朝早8点几落左好大既雨,虽然嘈醒左我,但我继续又训翻 (NR( )2  
    朝早有个人特等打电话比我叫我醒,因为10点要上网报名,讲真既,有少少感动咯,因为已经好耐无试过甘拉 Rh"O$K~  
    然而今日系愚人节,也许你已经忘记左曾经既呢一日发生左D咩事。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 原創文章
  • 顶端 Posted: 2008-04-01 11:57 | 145 楼
    琳γ^ō^γ琳
    一次一次一次

多谢发贴的人[4500]

2008年4月2日,雨 A~E S{Zkh  
    M8 Bp-_  
    無唸過會來呢度寫下一個日誌 或許平時會用不一樣的方法 F)eP55C6  
    .tfal9  
    看著大家的日誌 發現原來每一個人都有著幸福的牽掛 無論是被牽掛的還是牽掛擔心他人的 都是幸福的 rf+}J_  
    CL5^>. }  
    而我卻感覺到 我是被人遺忘在那開心的角落 看見每天的我都是開心的..沒有煩惱的人 hUvA;E(qD  
    ; Gv-$0{P3  
    這刻我問自己 我真的開心嗎? 這刻的心卻是對自己說很痛..
    [ 此贴被琳γ^ō^γ琳在2008-04-02 01:23重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 原創文章

• ﹎沉默地 任痴心塌地﹎の沉默地 在唏噓中送走希冀﹎剩我空虛中憶記﹏㏒;
    顶端 Posted: 2008-04-02 01:14 | 146 楼
    普通女孩

多谢发贴的人[65]

2008年4月2日,雨 dQp>z%L)  
    今日起身发觉天气好左好多 w-km qh  
    寻晚发左一个好长既梦,我甚至以为个梦系真既, 吾想起身,当我今日醒左之后,我真系好唔开心,系米我仲未放低你? C {l-l`:  
    或者只系寻晚玩左卡丁车,因为你好喜欢卡丁车,所以先谂起你
    本帖最近评分记录:
  • 顶端 Posted: 2008-04-02 11:37 | 147 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.3.6 凌晨 微风 W95q1f# 7  
        终于,我下定决心要将得得B(即系我只狗)送走,今晚距特别乖,又唔嘈开始有D唔舍得添,但系我知道如果今次我唔狠D既,下次就唔会甘好彩遇到有好人家肯接收距架啦。 !]mo.zDSW5  
    c-.F {~  
      我决定最迟后日,我要将屋企所有既家私移动吓,已经成年冇改变过距地既位置啦。 }4c$_  
    t^6ams$  
      下星期一一定要记得去剪发啊,已经好长啦,改吓发型,改吓心情,随便改吓运程 cyjgi /Z  
    ^l ;Bo3^_  
      我足足用左两晚既时间去设置我新买既低音炮,而架终于满意啦,好有成就感 U~7{q >  
    lQ [JA[  
      开始觉得自己慢慢放低紧距,系好既开始黎既
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 原創文章
    顶端 Posted: 2008-04-05 00:40 | 148 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.3.5     23:05   晴转多云 Bv*VNfUm  
    F$:mGyl5_  
      今日见到久违既太阳,不过都仲系好潮湿,d关节好似生晒锈甘,真系睇吓有冇必要去拔吓火罐或者刮吓痧啦,应该会好D。 I(j{D>v  
    ;U tEHvE*  
      今日帮得得B抹左三次眼泪,真架,系我话要走,叫距乖乖地既时候,我系距既眼睛度抹眼泪,成张纸巾湿左一半啊,曾经有三四次甘啦,我系好想好想将距带返走架。我而架好挂住距啊。 v=uQ8_0~N  
    l:#'i`;   
      今晚去左个朋友仔既夫家食饭,距老公既阿妈真系好中意我,成日叫我过去,又叫我早d结婚,有个伴乜嘢都有商有量喔。 唉,又多左个契妈啦,都好既,又多一个人锡我。 v )2yR~J  
    ">fRM=fl  
      甘点解个个都锡我,而你却要伤害我啊?
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 凡事有得必有失吧。繼續過你理想的生活
    顶端 Posted: 2008-04-05 23:13 | 149 楼
    «234 5 6789» Pages: ( 5/10 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式